江苏省仪征中学2020-2021学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省仪征中学2020-2021学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析 江苏省 仪征 中学 2020 2021 学年 下学 期中考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、英语试题(试卷满分:150分,考试时间:120分钟)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the man ask the woman to do?A. Bring her ID card. B. Prepare a form. C. Meet him on time.2. How much did the man spend at th
2、e store?A. $2. B. $5.6. C. $7.6.3. Where is the man now?A. In Beijing. B. In London. C. In Paris.4. What are the speakers mainly talking about?A. The womans shoes. B. Items on sale. C. A shopping mall.5. Where does the conversation probably take place?A. At the school. B. In the hospital. C. At home
3、.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. When does the class the man chose begin?A. At 2:00 p.m. B. At 4:00 p.m. C. At 6:00 p.m.7. What does the woman probably do?A. receptionist
4、. B. A Chinese teacher. C. A student.听第7段材料,回答第8至10题。8. How will the woman get to the meeting place?A. By car. B. By train. C. By plane.9. What will the woman do after the meeting?A. Work overtime. B. Go for a vacation. C. Stay at home.10. What is the probable relationship between the speakers?A. Fr
5、iends. B. Employer and employee. C. Colleagues.听第8段材料,回答第11至13题。11.What will the man do this Friday?A. Watch a play. B. Give a performance. C. Watch a movie.12. Why did the speakers miss the new Marvel movie?A. The tickets were sold out.B. The woman didnt feel well.C. The man had band practice.13. W
6、hat does the woman agree to do this Friday?A. Go out for dinner. B. Go to the theater. C. Buy the tickets.听第9段材料,回答第14至16题。14. What is the first tip given by the man to memorize things?A. Associating. B. Singing. C. Teaching.15. What is the woman going to do?A. Give more tips. B. Ask questions. C. R
7、eceive the calls.16. Who are the potential listeners of the program?A. Students. B. Teachers. C. Parents.听第10段材料,回答第17至20题。17. When will the tourists begin to visit Golden Pavilion?A. At 8:20 a.m. B. At 9:15 a.m. C. At 10:30 a.m.18. What will be the first stop after lunch?A. Gion. B. Ryoanji Temple.
8、 C. Nijo Castle.19. Which of the following activities will take the longest time?A. Having lunch. B. Shopping. C. Visiting Nijo Castle.20. How many places of interest will the tourists visit in total?A. Three. B. Four. C. Five.第二部分 阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分, 满分37.5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选
9、出最佳选项。ACambridge Shakespeare Festival 2020Special Charity PerformancesOnce again, in loving memory of Margaret Elizabeth Crilly, the Cambridge Shakespeare Festival will continue its support of the Childrens Hospice in Milton and St. Johns Hospice on the Wirral, with a series of special charity perfo
10、rmances. Every penny raised will go directly to these organisations.All special charity performances begin at 2:00 pm in their usual venues (会场);normal performances begin at 7:30 pm.Eight Fantastic Performances Hamlet 8 July-27 July A Midsummer Nights Dream 8 July-27 JulyHenry IV (Part I) 8 July-27
11、JulyThe Winters Tale 8 July-27 July Much Ado About Nothing 29 July-17 AugustThe Tempest 29 July-17 August Henry IV (Part II) 29 July-24 August As You Like It 29 July-24 August TicketsTickets cost 17 and 13 concessions (减价票).Tickets are available to purchase on our website. We regret the necessary im
12、position (征收) of a 1.50 booking fee per ticket, but the increase in our own administration costs has made this unavoidable.IMPORTANT NOTES Concession tickets:Please note, you will need to bring proof of eligibility (资格证明) to buy concession tickets. Student concessions only apply to those with proof
13、of being in full-time education. Other categories for concession tickets include the old, unemployed and disabled.Seating policy:There are about 200 chairs at each venue available on a first come, first served basis. There is also a picnic area immediately in front of the chairs for audience members
14、 to sit on the lawn (草坪)though this is ground-level only, you should not use your own chairs in this area. Please note: purchase of a ticket guarantees admission but does not guarantee a seat.1. In which way are special charity performances different from normal ones?A. Their venues.B. Their showtim
15、e.C. Their ticket prices.D. Their seating policy.2. When can you see Much Ado About Nothing?A. On 24 July.B. On 26 July.C. On 28 July.D. On 30 July.3. How much should a disabled person pay to book an evening performance?A. 13.B. 14. 50.C. 17.D. 18. 50.【答案】1. B 2. D 3. A【解析】【分析】本文为广告布告类应用文。文章发布了一则广告,
16、关于为了纪念玛格丽特伊丽莎白克里莉(Margaret Elizabeth Crilly),剑桥莎士比亚节举行一系列特殊的慈善表演,来支持弥尔顿的儿童收容所和威勒尔的圣约翰收容所。文章内容包括8个节目的表演时间、票价、减价票和座位安排。【1题详解】细节理解题。根据文章第二段“All special charity performances begin at 2:00 pm in their usual venues (会场);normal performances begin at 7:30 pm.”可知,特殊慈善表演从下午2点开始,正常表演演出时间在下午7:30开始。所以特殊的慈善演出在演出时
17、间方面不同于普通的慈善演出。故选B项。【2题详解】细节理解题。根据第三段“Much Ado About Nothing 29 July-17 August”可知,在7月29日至9月17日,我们可以观看Much Ado About Nothing表演。所以7月30可以观看到Much Ado About Nothing。故选D项。【3题详解】细节理解题。根据第四段“Tickets cost 17 and 13 concessions (减价票).”和第五段“Other categories for concession tickets include the old, unemployed and
18、 disabled.(优惠票的其他类别包括老年人、失业者和残疾人。)”可知,一个残疾人要付13才能预订一个晚上的演出。故选A项。BOne supermarket chain in Finland has come up with a way to reduce food waste. All 900 S-Market stores throughout the country knock 60 percent off already-reduced meat and fish at 9 oclock each evening in an effort to move it off shelve
19、s before expiring (过期) at midnight.Its part of a two-year campaign to reduce food waste that company managers decide to call “happy hour” in the hope of drawing in regulars.It makes customers get super-cheap food, retailers (零售商) dont have to pay for disposal (and earn more than if they donated the
20、food), and it eases the burden on the planet.Reducing food waste is not often enough seen as an effective solution to the climate crisis. Energy, for example, receives more focus than food, and yet food is something that individuals can and should solve on a personal level. A recent UN report stated
21、 that a shocking one-third of food produced for human consumption never gets eaten. This equals 1.3 billion tons of food worth $ 680 billion. From the report:“Causes of food loss and waste differ greatly between developed and developing countries, as well as between regions. Reducing this loss and w
22、aste would reduce greenhouse gas emissions and improve food security.”Supermarkets are well positioned to make a difference when it comes to food waste, but they have to be willing to accept some financial losses. Reducing prices on nearly-expired food is an excellent place to start, as is doing awa
23、y with bulk discounts, e. g. two for the price of one, which encourages over-buying.Individuals have a responsibility, too, to eat more of what they buy. Take a moment to look at the contents of your refrigerator and pantry (食品储藏室) before shopping and work with what you have, in order of how soon it
24、ems will expire. Dont be influenced by in-the-moment desires that are unlikely to get used in their entirety. Consider mentioning the S-Market initiative (新方案) to your local grocery store, in hopes that it, too, will consider carrying a happy hour of sorts out.4. What does S-Markets act result in?A.
25、 Greater recognition.B. A win-win-win situation.C. More financial profit.D. More new customers.5. What can we know about food waste?A. People are fully aware of the problem.B. Solving it is an effective way to fight climate crisis.C. People need to quickly find out the reason for food waste.D. There
26、s more food waste in developed countries than in developing countries.6. In the last paragraph, the author advises readers to_.A. buy with careB. join their local grocery stores campaignC. come up with new ways to solve food wasteD. make sure theres enough space for food in the fridge7. What is the
27、best title for the text?A. It Is Everyones Responsibility to Solve Food WasteB. Food Waste Hasnt Been Taken Seriously EnoughC. Finnish Supermarkets Use “Happy Hour” to Fight Food WasteD. Finnish Supermarkets Sell Nearly-expired Food Uniquely【答案】4. B 5. B 6. A 7. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了芬兰的一家连锁超市想出了一
28、个减少食物浪费的方法。【4题详解】推理判断题。根据第三段“It makes customers get super-cheap food, retailers (零售商) dont have to pay for disposal (and earn more than if they donated the food), and it eases the burden on the planet. (它使顾客得到超便宜的食物,零售商不必为丢弃的食物付费,而且比捐赠食物赚得更多,它还减轻了地球的负担)”可知,超市的行为导致了三赢的局面。故选B。【5题详解】细节理解题。根据第四段第一句“Redu
29、cing food waste is not often enough seen as an effective solution to the climate crisis. (减少食物浪费并不被足够认为是解决气候危机的有效方法)”和第五段最后一句“Reducing this loss and waste would reduce greenhouse gas emissions and improve food security. (减少这种损失和浪费将减少温室气体排放并改善粮食安全)”可知,解决食物浪费这一问题是应对气候危机的有效途径。故选B。【6题详解】细节理解题。根据最后一段第一句“
30、Take a moment to look at the contents of your refrigerator and pantry(食品储藏室)before shopping and work with what you have, in order of how soon items will expire. (在购物前花点时间看看你冰箱里和食品储藏室里的东西,看看你有什么,看看这些东西什么时候过期)”可知,作者在最后一段建议读者谨慎购物。故选A。【7题详解】主旨大意题。根据第二段“Its part of a two-year campaign to reduce food wast
31、e that company managers decide to call “happy hour” in the hope of drawing in regulars.(这是一项为期两年的减少食物浪费活动的一部分。为了吸引常客,该公司的管理人员决定将其称为“欢乐时光”)”可知,文章主要是讲超市用“欢乐时光”来减少食物浪费。故选C。CThe Tokyo Olympics have been postponed until 2021. That delay offers a chance for reflection. The International Olympic Committee
32、wants to make the games more popular with young people. To that end, it is introducing new events, such as skateboarding, surfing and climbing. Why not go further and let national teams compete at video games? Electronic sports such as Fortnite, are vastly more popular than strange Olympic sports li
33、ke curling(冰壶). In fact, they are more appealing than most mainstream sports. Only 28% of British boys aged 16-19 watch any traditional live sports; 57% play video games.Some may complain that e-sports are not proper sports. Many parents, observing their teenagers sitting on the sofa all day shoutin
34、g Quick, pass me the shotgun! at a screen, would agree. Yet video games are highly competitive, with professional teams that play to packed stadiums. There are perhaps only 200 tennis stars in the world who can make a living from playing in major competitions. By contrast, League of Legends, a fanta
35、sy game played by teams of five, supports over 1,000 on good wages. Its World Championship final last year was watched by 44 million people.Those against e-sports offer moral objections, too. They are addictive. Prince Harry has called for Fortnite to be banned for this reason. They are violent. At
36、a time of global disharmony, it is bad idea to make virtual(虚拟的)killing an Olympic sport. The Olympics aim to promote peace.Neither of these arguments is convincing. The idea that an activity, rather than material, can be addictive is controversial among doctors, as is the existence of a causal(因果的)
37、link between gaming and violence. And the belief that warlike sports have no place in the Olympics is hard to agree with history. Wrestling was introduced in 708 BC. It is still there.8. Why is the International Olympic Committee bringing in new events?A. To replace mainstream sports.B. To attract m
38、ore young people.C. To make up for the delay.D. To show innovations.9. What are the figures in Paragraph 2 intended to show?A. E-sports are proper games.B. Tennis has declined greatly.C. Tennis players salary is lower.D. E-sport players have achieved a lot.10. How does the author feel towards the ca
39、usal link between gaming and violence?A. Positive.B. Skeptical.C. Unconcerned.D. Discouraged.11. What is the purpose of the text?A. To introduce how e-sports develop.B. To show what benefits e-sports can bring.C. To explain why young people like playing e-sports.D. To argue e-sports can be included
40、in the Olympics.【答案】8. B 9. A 10. B 11. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章解释了一些人们对电子竞技的质疑与偏见,告诉人们电子竞技是可以作为奥运项目的。【8题详解】细节理解题。根据第一段第三、四句“ The International Olympic Committee wants to make the games more popular with young people. To that end, it is introducing new events, such as skateboarding, surfing and climbing.
41、 ”(国际奥委会想让奥运会更受年轻人的欢迎。为了达到这个目的,它引入了一些新的活动,比如滑板、冲浪和攀岩。)可知,为了想让奥运会更受年轻人的欢迎,国际奥委会引入了一些新的活动。选项B与文意一致,故选B。【9题详解】推理判断题。根据第二段中“Some may complain that e-sports are not proper sports.”可知,有些人可能会抱怨电子竞技不是正规的运动,紧接着就用数据证明这种观点是错误的,即:电子竞技是正规的竞技项目。选项A符合文意,故选A。【10题详解】推理判断题。根据最后一段中“The idea that an activity, rather th
42、an material, can be addictive is controversial among doctors, as is the existence of a causal(因果的)link between gaming and violence. And the belief that warlike sports have no place in the Olympics is hard to agree with history. ”(一种活动,而不是物质,会使人上瘾的观点在医生中引起了争议,就像游戏和暴力之间存在因果关系一样。认为好战的体育运动在奥运会上没有位置的观点,很
43、难与历史相一致。)此处“controversial”,意为“有争议的”可知,作者对此是持怀疑的态度。选项B符合题意,故选B。【11题详解】推理判断题。根据文章第一段中“ Why not go further and let national teams compete at video games?”(为什么不更进一步,让国家队参加电子游戏比赛?)、第二段第一句“Some may complain that e-sports are not proper sports.”(有些人可能会抱怨电子竞技不是正规的运动。)、第三段“Those against e-sports offer moral
44、objections, too. ”(那些反对电子竞技的人也提出了道德上的反对。)以及最后一段中“Neither of these arguments is convincing. ”(这两个论点都不能令人信服。)可知,文章解释了一些人们对电子竞技的质疑与偏见,告诉人们电子竞技是可以作为奥运项目的。选项D.“To argue e-sports can be included in the Olympics.”(论证电子竞技能否被纳入奥运会。)与文意相符,故选D。DCheese and red wine are basic diets over the festive period and if
45、 you love red wine and cheese, a new study will come as music to your ears. Researchers from low a State University have revealed that drinking red wine and eating cheese can help to reduce cognitive decline.In the study, the researchers analyzed data from 1,787 adults aged 46 to 77, and asked them
46、to complete questionnaires about their food and alcohol consumption. The results showed that cheese was the most protective food against age-related cognitive problems, even into late life. Daily consumption of red wine was also shown to improve cognitive function, while weekly consumption of lamb w
47、as shown to improve long-term cognitive skills. However, over-consumption of salt was found to increase the risk of cognitive decline.Dr. Auriel Willette, who led the study, said: “I was pleasantly surprised that our results suggest that appropriately eating cheese and drinking red wine daily are no
48、t just good for helping us cope with our current COVID-19 pandemic, but perhaps also dealing with an increasingly complex world. Although we considered whether this was just due to what rich people eat and drink, clinical trials at random are needed to determine if making easy changes in our diet co
49、uld help our brains in significant ways.”While the reason for the link remains unclear, the researchers believe that cheese and red wine may protect some people from the effects of Alzheimers.Brandon Klinedinst, an author of the study, added: “Depending on the genetic factors you carry, some individ
50、uals seem to be more protected from the effects of Alzheimers, while others seem to be at greater risk. Perhaps the silver bullet were looking for is improving how we eat. Knowing what that involves contributes to a better understanding of Alzheimers and putting this disease in an opposite path.”12.
51、 What is the study mainly about?A. Basic diets over the festive period.B. Possible reasons for cognitive decline.C. Feelings of pleasant music to peoples ears.D. Effects of certain diets on cognitive decline.13. Which of the following increases the risk of cognitive problems?A. Taking in too much sa
52、lt.B. Eating cheese properly.C. Drinking red wine daily.D. Consuming lamb weekly.14. What can be inferred from Paragraph 3?A. Changes in our diet help our brains in significant ways.B. The diets of wealthy people were not taken into account.C. The study results need to be proved by more clinical tri
53、als.D. COVID-19 pandemic makes our world increasingly complex.15. What does the underlined phrase “silver bullet in the last paragraph probably mean?A. Genetic factor.B. Easy solution.C. Special metal.D. Certain food.【答案】12. D 13. A 14. C 15. B【解析】【分析】这是一篇说明文。一项最新研究表明,喝红酒和吃奶酪有助于减少认知能力下降。文章介绍了这项研究具体的
54、展开过程以及发现,研究人员认为,奶酪和红酒可能会保护一些人免受阿尔茨海默氏症的影响。【12题详解】推理判断题。根据第一段中“Researchers from low a State University have revealed that drinking red wine and eating cheese can help to reduce cognitive decline. (来自洛阿州立大学的研究人员透露,喝红酒和吃奶酪有助于减少认知能力下降)”以及第二段“In the study, the researchers analyzed data from 1,787 adults
55、aged 46 to 77, and asked them to complete questionnaires about their food and alcohol consumption. The results showed that cheese was the most protective food against age-related cognitive problems, even into late life. Daily consumption of red wine was also shown to improve cognitive function, whil
56、e weekly consumption of lamb was shown to improve long-term cognitive skills. However, over-consumption of salt was found to increase the risk of cognitive decline. (在这项研究中,研究人员分析了1787名年龄在46岁至77岁之间的成年人的数据,并要求他们完成关于食物和酒精消费的问卷调查。研究结果表明,奶酪是预防与年龄有关的认知问题最有效的食物,即使到了晚年也是如此。每天喝红酒也能提高认知功能,每周吃羊肉也能提高长期认知能力。然而,
57、过量摄入盐会增加认知能力下降的风险)”可推知,这项研究的主要内容是研究某些饮食对认知能力下降的影响。故选D。【13题详解】细节理解题。根据第二段中“However, over-consumption of salt was found to increase the risk of cognitive decline. (然而,过量摄入盐会增加认知能力下降的风险)”可知,摄入太多盐会增加患认知问题的风险。故选A。【14题详解】推理判断题。根据第三段中“Although we considered whether this was just due to what rich people eat
58、 and drink, clinical trials at random are needed to determine if making easy changes in our diet could help our brains in significant ways. (尽管我们考虑过这是否只是由于富人的饮食习惯,但我们还需要随机进行临床试验,以确定饮食上的简单改变是否能显著帮助我们的大脑)”可推知,研究结果需要更多的临床试验来证明。故选C。【15题详解】词义猜测题。根据画线词后文“were looking for is improving how we eat. Knowing w
59、hat that involves contributes to a better understanding of Alzheimers and putting this disease in an opposite path.”可知,Brandon Klinedinst认为我们正在寻找针对阿尔茨海默氏症的最简单的解决方案就是改善我们的饮食方式。了解其中的内容有助于更好地理解阿尔茨海默氏症,并阻止这种疾病的发生。”画线词意思是“简单的解决方案”。故选B。第二节(共5小题;每小题2.5分, 满分12.5分)阅读下面短文, 从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。C
60、hoosing a major is a very important thing in our life. However, it can be extremely challenging. So its necessary to learn some simple tips that much easier. _16_. And how does that choice affect your future career? We can help guide you in choosing a major.Your major is your primary field of study
61、in your undergraduate (大学的)program. It is the subject in which you earn your bachelors degree. After completing a list of general education courses, you spend the rest of the time studying one subject of your choice. _17_.For many students, its best to try out different classes to figure out a major
62、 youll like, but you need to have a couple of solid choices. _18_, you should begin taking courses you are required to complete before graduation, so it will decrease your chances of needing to switch majors later because you already know what to expect._19_, you should begin thinking about how your
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-555127.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
山东省滕州市第一中学2019-2020学年高一化学下学期第一次月考试题(PDF).pdf
