分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 5

类型2022高考外研版英语一轮训练:必修2 MODULE 4 绘画、建筑等领域的代表性作品和人物 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:555603
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:5
  • 大小:71KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022高考外研版英语一轮训练:必修2 MODULE 绘画、建筑等领域的代表性作品和人物 WORD版含解析 2022 高考
    资源描述:

    1、Module 4 Fine Arts Western, Chinese and Pop Arts课下主题训练 绘画、建筑等领域的代表性作品和人物.阅读理解AThe summer I was ten, my mother decided to bring us to the world of art. My brother and I were not very excited when we realized what our mother meant. What she meant was not that we could take drawing classes or painting

    2、classes but that we would have to spend one afternoon a week with her at the Fine Arts Museum. Before each visit to the museum, she made us read about artists and painting styles. It was almost as bad as being in school. Who wants to spend the summer thinking about artists when you could be with you

    3、r friends at the swimming pool?First we had to read about ancient Egyptians and their strange ways of painting faces and then go to look at them at the museum. My 12yearold brother thought this was so funny, but I was not interested. Later we had to learn about artists in the Middle Ages who painted

    4、 people wearing strange long clothing. We had to look at pictures of fat babies with wings and curly (卷曲的) hair and with no clothes on flying around the edges of paintings. I certainly couldnt see what was so great about art.On our last visit to the museum, something happened when I saw a painting b

    5、y a woman called Mary. In it, a woman was reading to a child. The colors were soft and gentle, and you could tell by the mothers expression how happy she was just to be with the child. I couldnt stop looking at this painting! I wanted to see every painting Mary had ever made! It was really worth loo

    6、king at so many paintings to find a painter who could interest me so much.语篇解读:本文讲述的是作者小时候被妈妈带到艺术博物馆去了解艺术的经历。虽然作者是被迫去参观的,但是最后他却对艺术产生了兴趣。1The aim of the mothers plan was to _.Atake them to visit the museumBintroduce them to the world of artCask them to read about artistsDshow them different painting

    7、styles解析:选B细节理解题。根据第一段的第一句“The summer I was ten, my mother decided to bring us to the world of art.”可知答案为B。2What was the writers experience in the museum before the last visit?AShe came to feel her mothers love.BShe liked many paintings.CShe hardly enjoyed herself.DShe could understand the pictures

    8、of fat babies.解析:选C推理判断题。根据第一段的最后一句“Who wants to spend . at the swimming pool?”和第二段的最后一句“I certainly couldnt see what was so great about art.”可知,作者并不想去博物馆。故选C。3What made the writer go through a change that summer?AOne of Marys paintings.BA strange way of painting.CArtists in the Middle Ages.DHer mot

    9、hers instruction.解析:选A细节理解题。根据最后一段最后三句可知,Mary的一幅画改变了作者对艺术的看法。因此选A。4From the text, we can see _.Athe importance of curiosityBthe effect of artCthe value of learningDthe power of family education解析:选B推理判断题。根据全文内容可知,作者因为一幅画改变了对艺术的看法,由此可见艺术的影响力很大。因此选B。BShortly after World War , a Dutch art dealer was ar

    10、rested for secretly selling paintings by Vermeer (16321675) to the Nazis who invaded Holland during the war. Because Vermeer is considered to be one of Hollands best painters, the dealer was charged with selling national treasures to the enemy. To avoid the punishment for this serious crime, he admi

    11、tted that the paintings were forgeries (伪造品), or fakes he had painted them himself and fooled the art world and the Nazis. Today, experts agree that the forgeries do not look like Vermeers other works. Why then, did the art world accept the fakes as real?One reason why they were accepted was that th

    12、e forgeries actually looked different than Vermeers other works. The dealer had claimed that the forgeries were from an unknown period early in Vermeers career. Because painters styles often change throughout their careers, art historians at the time did not expect “the new discovery” to look exactl

    13、y like the known works of Vermeer. In fact, because they did not look similar to the known works, experts did not bother to look at them carefully. This is because experts expect a forger to copy famous paintings as closely as possible. Once the art dealers first forgeries were accepted as real, he

    14、was free to make more. The others closely matched the first paintings in style, so they were also accepted as real Vermeer tings from the same early period.Another reason experts were fooled is what some historians call The Emperors New Clothes Effects. In Hans Christian Andersens story, The Emperor

    15、s New Clothes, two criminals convince an emperor that he is wearing beautiful clothes, when he is actually naked(赤裸的). No one in the empire wants to admit that they cant see the clothes because they believe the clothes are magic and that only good people can see them. Similarly, the art world was in

    16、fluenced by the famous art historian Wilhelm von Bode, who said the forgeries were some of Vermeers best works. Because von Bod was highly respected, other experts began praising the “new discoveries.” At the time, this made it difficult to criticize the paintings or suggest that they were fakes.语篇解

    17、读:本文是一篇说明文。以出自一名荷兰艺术品经销商之手的赝品成功蒙骗过纳粹以及艺术品鉴定专家的眼睛为例介绍了一些赝品是如何骗过众多专家和艺术界的。5Why did the art dealer admit that he had faked paintings?AHe wanted to anger the Nazis.BHe wanted to prove he was a good painter.CHe felt bad about what he had done.DHe wanted to escape heavy punishment.解析:选D细节理解题。根据第一段中的“To av

    18、oid the punishment .were forgeries(伪造品)”可知,为了避免对这一严重罪行的惩罚,他承认这些画是伪造的,故D项正确。6Why didnt experts expect the forgeries to look like Vermeers known works?AThe experts didnt carefully examine the paintings.BPainters styles vary during their careers.CPainters often create forgeries to fool experts.DThe pai

    19、ntings looked similar to Vermeer s earlier works.解析:选B细节理解题。根据第二段中的“Because painters styles . Vermeer.”可知,因为画家的风格在其整个职业生涯中经常发生变化,所以当时的艺术史学家并不期望“新发现”看起来与维米尔的已知作品一模一样,故B项正确。7Why does the author mention the story The Emperors New Clothes?ATo compare the works of Vermeer with those of Andersen.BTo sugge

    20、st that Vermeer was the emperor of the art world.CTo explain how experts were fooled by the forgeries.DTo give an example of a forgery in the literary world.解析:选C推理判断题。根据第三段中的“In Hans Christian Andersens story, . the new discoveries”可知,艺术界也受到了著名艺术史学家威廉冯博德的影响,他说这些赝品是维米尔最好的作品之一,因为冯博德很受尊敬,其他专家开始称赞“新发现”

    21、,皇帝的新衣这个故事是愚弄人的,所以作者提到皇帝的新衣这个故事就是为了解释专家们是如何被伪造品愚弄的,故C项正确。8What is the best title for the text?AThe Nazi invasion of Holland in World War .BHow von Bode influenced the art worldCHow some forgeries fooled the art worldDThe paintings of Vermeers early period解析:选C标题归纳题。通读全文,特别是根据第一段中的“To avoid the punis

    22、hment .the Nazis.”可知,文章以出自一名荷兰艺术品交易商之手的赝品成功蒙骗过纳粹以及艺术品鉴定专家的眼睛为例介绍了一些赝品是如何骗过众多专家和艺术界的,所以短文的最佳标题是“一些赝品是如何愚弄艺术界的”。故C项正确。.阅读七选五(2021太原检测)Nowadays people will say that being an artist should be a temporary dream, something only a select few can do. _1_ It isnt just a painting or a song, but an expression

    23、of emotion that cannot be felt through just words themselves.A craft of imagination can be more important than a craft of knowledge, and it is absolutely possible for the two to be combined. A piece of work isnt just something created without discipline or training. _2_An artist needs to learn how t

    24、o complete the basics like a master before they can add in their own emotions and change the painting to be their own._3_ This is a great quote for all artists in the sense that each piece of art is different, but inspirations are shared. Students are taught the same thing over and over again, which

    25、 is good. However, by teaching them to accept new ways of finding solutions or solving their issues, _4_ There are schools who want to take out the different forms of art found in public schools. _5_ Every person needs a way to allow them to release stress in a healthy way, a way that can be shared

    26、with others or kept to themselves. If art, music is taken out of the school systems, then how are students supposed to learn about alternative ways to express themselves?Aa students horizon can be expanded.B“Art is theft” was said by Pablo Picasso.Cstudents can express themselves well in speech clas

    27、ses.DObviously, they are not fully aware about what art means.EIt is the emotion as well as the training within the painting.FUnfortunately, this can hurt a student more than help them.GThus, the importance of art education can never be too emphasized.语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了艺术是情感的表达。每一件艺术作品是不同的,但是灵感是可以共

    28、享的。艺术让学生扩大视野。1选D空后一句提到“这不仅仅是一幅画或一首歌,而且是一种情感的表达,而这种情感不能仅仅通过文字来表达。”该句是对选项D中“what art means”的解释。故选D项。2选E此题解题线索是代词指代。选项E中It指代空前一句中的“A piece of work”;空后一句中的“their own emotions”与选项E中的emotion是词汇复现。故选E项。3选B空后一句中的quote即是指代巴勃罗毕加索所说的话。故选B项。4选A空前一句中的however表示转折关系,选项A与上文中的“Students are taught the same thing over and over again”是相对的。故选A项。5选F下文提到“如果艺术、音乐被排除在学校体系之外,那么学生们又该如何学习其他表达自我的方式呢?”是对选项F的进一步解释。故选F项。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022高考外研版英语一轮训练:必修2 MODULE 4 绘画、建筑等领域的代表性作品和人物 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-555603.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1