江苏省南京市、盐城市2021届高三下学期第一次模拟调研考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省南京市、盐城市2021届高三下学期第一次模拟调研考试英语试题 WORD版含解析 江苏省 南京市 盐城市 2021 届高三 下学 第一次 模拟 调研 考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省盐城市2020-2021学年高三第二学期第一次调研考试英语试题第一部分 听力(共两节, 满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题; 每小题1.5分, 满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A.19.15 B.9.18 C.9.15答案是C。1. Where will the woman go thi
2、s Sunday?A. To a restaurant. B. To a library. C. To a supermarket.2. How much did the mans football shoes cost?A. 10. B. 20. C. 35.3. How will the woman go downtown?A. By bus. B. By bike. C. By car4. What sport did the man stop?A. Swimming. B. Basketball. C. Tennis.5. Where is the mans mobile phone?
3、A. On the sofa. B. On the desk. C. On the bed.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What is the mans boss like?A. Hes creative. B. Hes easygoing. C. Hes perfect.7. Why does the wo
4、man choose to stay at the Magic Pan?A. She can learn much there.B. She enjoys the food they serve.C. She likes the atmosphere in the kitchen.听第7段材料,回答第8、9题。8. What does the woman think of the movie?A. Disappointing. B. Moving. C. Interesting.9. What will the speakers do first after leaving the cinem
5、a?A. Take a talk in a park. B. Head to a restaurant. C. Return to the office.听第8段材料,回答第10至12题。10. How does the woman feel now?A. Cold. B. Comfortable. C. Relaxed.11. Why didnt the man put on a sweater?A. He felt warm enough.B. He forgot to take one.C. He was afraid to break the rules.12. What will t
6、he man do during the lunch break?A. Check the lost and found. B. Practice typing. C. Go shopping.听第9段材料,回答第13至16题。13. When will the woman check in?A. On June 17th. B. On June 18th. C. On June 19th.14. What kind of room does the woman like?A. One with a view of a river.B. One with a view of a park.C.
7、 One with a view of a hill.15. How can the woman get breakfast served in her room?A. By sending an e-mail.B. By taking a registration card.C. By hanging a form on the door.16. Why is it inconvenient to send e-mails in bedrooms?A. Net service is not provided.B. The wireless signal is weak.C. Computer
8、s are not available.听第10段材料,回答第17至20题。17. What interests the visitors most?A. The coins. B. The sculpture. C. The paintings.18. When was the museum opened?A. In the 19th century. B. In the 20th century. C. In the 21st century.19. Who donated most of the coins to the museums?A. The farmers. B. The fo
9、under. C. The artists.20. Why cant the collection of clay and glass be changed?A. It has been perfect in itself.B. It is against the founders will.C. It doesnt belong to the museum.第二部分 阅读 (共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ATips for Writing a Cover LetterIf you ar
10、e applying for an internship, you will likely have to submit a cover letter as part of your application. Read below for tips on writing an internship cover letter.Use Business Letter FormatUse proper business letter format when sending a cover letter by mail. Include your contact information at the
11、top, the date, and the contact information for the employer. Be sure to provide a proper salutation, and sign your name at the bottom.Individualize Your Cover LetterMake sure to write a unique cover letter for each internship for which you apply. Highlight skills and abilities you have that relate t
12、o the specific internship listing. The main emphasis of your cover letter should be convincing the reader that you will be a qualified intern.Emphasize Your Academic ExperienceIn the letter, you can mention academic experience, if applicable. Especially if you have limited work experience, you might
13、 use examples from school to demonstrate that you have particular skills. For example, if the internship requires you to work as part of a team, provide an example of an assistant at the library or a successful team project you worked on during one of your college courses.Include Extra Classroom Exp
14、eriencesYou can also include details about your relevant experience form extra classroom activities or volunteer work. For example, a reporter for a college newspaper can point to interviewing and writing skills; a history of volunteering at a shelter can provide an example of strong interpersonal a
15、nd organizational skills.Proofread and EditBe sure to thoroughly proofread your cover letter for spelling and grammar errors. Many internships are very competitive, and any error can hurt your chances of getting an interview. Also, avoid using too many words to convey your information and intention.
16、1. What can you do to personalize your internship cover letter?A. Use proper business letter format.B. Employ more convincing expressions.C. Promise a good performance in the internship.D. Stress my own abilities related to the requirements2. Academic experience included in the cover letter can _.A.
17、 make up for the lack of work experienceB. prove youll be an outstanding organizerC. show you have a good academic performanceD. multiply the chance of working on a team project3. According to the text, a cover letter should be _.A. emotional and simplifiedB. informal and detailedC. brief and target
18、edD. academic and qualified【答案】1. D 2. A 3. C【解析】【分析】这是一篇应用文。文章主要介绍了求职信的五个写作技巧。【1题详解】细节理解题。根据第三段“Make sure to write a unique cover letter for each internship for which you apply. Highlight skills and abilities you have that relate to the specific internship listing. The main emphasis of your cover l
19、etter should be convincing the reader that you will be a qualified intern.(确保为你申请的每个实习岗位写一封独特的求职信。突出你所拥有的与实习相关的技能和能力。求职信的重点应该是让读者相信你是一个合格的实习生)”可知,强调自己与要求相关的能力,才能让你的实习求职信更个性化。故选D。【2题详解】细节理解题。根据倒数第三段中“In the letter, you can mention academic experience, if applicable. Especially if you have limited wor
20、k experience, you might use examples from school to demonstrate that you have particular skills.(如果可以的话,你可以在信中提到你的学术经历。特别是如果你的工作经验有限,你可以用学校里的例子来证明你有特殊的技能)”可知,求职信中包含的学术经验可以弥补工作经验的不足。故选A。【3题详解】细节理解题。根据最后一段“Be sure to thoroughly proofread your cover letter for spelling and grammar errors. Many internsh
21、ips are very competitive, and any error can hurt your chances of getting an interview. Also, avoid using too many words to convey your information and intention.(一定要彻底校对你的求职信的拼写和语法错误。很多实习都很有竞争力,任何失误都可能损害你获得面试机会的机会。同时,避免用太多的词语来表达你的信息和意图)”可知,求职信应该简洁而有针对性。故选C。BMy husband jokes with me that my midlife c
22、risis was having my now 11-year-old daughter in my 40s.I started my career as Associate Editor at Womans World magazine in the late 1990s. Then I was a magazine editor-in-chief for five national consumer publications and also contributed to magazines like Longevity and New Woman.Four years after get
23、ting married in 2005, I eventually gave birth to my daughter, Crystal. As I wrote on P: “As the doctor checked her vital organs and my husband counted her 10 perfect fingers and toes, I realized that my body had produced a wonder.”While my peers were dealing with the stresses of kids in school, I fo
24、cused my creative energy on carving out my new identity. I was excited when I was offered a “Moms Talk” column where I wrote about toys, breastfeeding, and my ongoing(追求) for “baby-free” time.When Crystal was 3 years old, I wrote an essay about watching her dance at a toddler(学步的小孩) reading group at
25、 the library, instead of sitting down with the other children. I expected her performance to annoy people, but her joyful dancing attracted them and made me consider my own possibilities.“Had I ever been that way, I wondered. If so, could I be like that again? Could I become as free as a child with
26、her whole life ahead of her, ready and willing to be the star of her own production?”As my daughter transformed from a toddler into a young girl, she continued to be my inspiration. I wrote about the new rules for babysitting and shared research showing that fathers who participated in housework had
27、 a positive impact on their daughters future success on The Washington Post.I focused on providing Crystal with resilience-building(韧性) when she neared her teens. I wrote about powerful phrases for The Week, like “no one is the judge of your self-worth”.As my daughter continues to grow during this m
28、essy time, there is one certainty: I will continue to tell my stories, through the eyes of my midlife wisdom. I cant wait to see her next chapter-and for you to read mine.4. How did the author feel when giving birth to her daughter?A. Frightened.B. Pleased.C. Puzzled.D. Disappointed.5. In terms of b
29、eing a parent, the author differed from her peers in that _.A. she had to deal with more stress from being a momB. she left all the babysitting work to her husbandC. she combined the new identity with her careerD. she adopted a creative method of raising her baby6. What did Crystals performance in t
30、he library make the author think about?A. Living the same free life as her daughters.B. Giving performance in front of a crowdC. Her previous life before having the baby.D. Pure pleasure during “baby-free” time.7. Why does the author consider Crystal as her inspiration?A. Crystal has inspired her to
31、 take a writing career.B. She has started writing in the tone of Crystal.C Her writing keeps developing as Crystal grows.D. Many of her stories are centered on her daughter.【答案】4. B 5. C 6. A 7. C【解析】【分析】本文是一篇记叙文。主要讲述了作者作为一名作家,主编及后来的新身份宝妈,在事业与抚育孩子过程中的一些成长及感悟。【4题详解】推理判断题。本题问,作者刚生下女儿时的感觉。根据第三段“ As the
32、 doctor checked her vital organs and my husband counted her 10 perfect fingers and toes, I realized that my body had produced a wonder.”可知,当医生给孩子检查重要器官时,以及丈夫把孩子十个手指十个脚趾数个遍,作者认为自己生下一个奇迹。尤其“a wonder” 一词明显看出作者的兴奋喜悦。故选B项。【5题详解】推理判断题。本题题目:作为家长,作者和别的宝妈们的不同之处在哪里?根据第四段“While my peers were dealing with the s
33、tresses of kids in school, I focused my creative energy on carving out my new identity. I was excited when I was offered a “Moms Talk” column where I wrote about toys, breastfeeding, and my ongoing(追求) for “baby-free” time.”(当我的前辈们在应付孩子学业教育方面压力时,我在专注于把我的创造力用在我的新身份上。当我被提供一个“Moms Talk”专栏时很兴奋,可以在这里写一些玩
34、具,母乳喂养等方面的文章)可以推断出,和其他妈妈不同的地方是,作者把妈妈这个角色和她自己的本职工作结合起来了。故选C项。【6题详解】细节理解题。上文看到女儿在图书馆跳舞,使她思考自身,根据第六段“Had I ever been that way, I wondered. If so, could I be like that again? Could I become as free as a child with her whole life ahead of her, ready and willing to be the star of her own production?”(“我想知
35、道曾经是否也那样。如果是的话,我还能再次那样吗?人生的道路就在前方,我是否曾经儿时也这样率性而为,我准备好并愿意成为自己作品中的明星了吗?”)可知,作者想到要过像女儿一样自由自在的生活。故选A项。【7题详解】推理判断题。文章第四段写到女儿的诞生给与了她的写作很多新的灵感及题材,第五段写到女儿三岁在图书馆跳舞作者也很受启发,第七段“As my daughter transformed from a toddler into a young girl, she continued to be my inspiration. I wrote about the new rules for babys
36、itting and shared research showing that fathers who participated in housework had a positive impact on their daughters future success on The Washington Post.”(当我的女儿从一个学步的小孩长成一个少女时,她继续是我的灵感。我在华盛顿邮报写了一篇关于照顾小孩的新规则,分享了一个研究,该研究表明参与家庭劳动的父亲对女儿将来的成功有积极影响)可知,当女儿长成小女生的时候,继续激励着作者写出新题材的文字,最后一段“As my daughter co
37、ntinues to grow during this messy time, there is one certainty: I will continue to tell my stories, through the eyes of my midlife wisdom.”(随着女儿在这个混乱时期的成长,有一件事是肯定的:我将继续通过我的中年智慧讲述我的故事)可知,随着女儿的成长,作者将一直写下去。由此推断,作者把女儿看做自己写作的灵感源泉,因为随着女儿的成长她的写作也一直在发展。故选C项。CStarman, the dummy(仿真人) riding a cherry-red Tesla
38、 Roadster(特斯拉敞篷车) through space, has made his closest approach ever to Mars. The electric roadster and its passenger were attached to the top of a Falcon Heavy rocket during the SpaceX rockets first test launch on 6 February 2018.Two years later, the Falcon Heavy rocket and the vehicle at its tip ar
39、e making their second trip around the Sun. Mr. McDowell, a Harvard astrophysicist, found that Starman passed 7.4 million kilometers from Mars at 06:25 GMT 7 October, 2020.The closest recent approach between the Earth and Mars was 56 million kilometers in 2003, though the planets are often hundreds o
40、f millions of miles apart depending on where they are in their orbits. No one can see the Falcon Heavy rocket at its current distance, but orbits over periods of a few years are fairly straightforward to predict, and Mr. McDowell used data about how the rocket was moving when it left the Earths grav
41、ity behind to locate its recent movements exactly.Last time Starman circled the Sun, McDowell said, it crossed Mars orbit while the Red Planet was quite far away. But this time the crossing lined up with a fairly close approach, though still not close enough to feel a strong tug from Mars.At this po
42、int in time, if you were able to go look at the Roadster, it would probably look pretty different. The strong solar radiation environment between the planets would probably have destroyed all the exposed organic materials.Without the Earths atmospheric and magnetic(磁场的) protection, even the plastics
43、 and carbon-fibre materials would start to break up. Over the course of decades or centuries, the car will end up with its aluminium(铝) frame and hard glass parts-thats assuming that none of them get destroyed in impacts with passing space rocks.8. What can we infer from the first two paragraphs?A.
44、Starman is now circling around the Earth in its orbit.B. Starman has set out on its second trip around the Sun.C. Starman has traveled 7.4 million kilometers after launch.D. Starman still has a long way to go before getting to Mars.9. How did McDowell manage to locate Starman?A. By keeping Starman u
45、nder visual observation.B. By predicting its future orbit around the earth.C. By seeking professional help from SpaceX.D. By analyzing data about the rockets movement.10. The underlined word “tug” in Paragraph 4 is closest in meaning to _.A. pullB. driveC. resistanceD. pressure11. What will happen t
46、o Starman in decades or centuries?A. It is circling around Mars and will finally crash onto it.B. It will finish its mission and return to SpaceX on earth.C. Starman is likely reduced to at most its frame and glass.D. SpaceX will try to recover it during its next space mission.【答案】8. B 9. D 10. A 11
47、. C【解析】【分析】本文是新闻报道。主要讲述了Starman 和座驾特斯拉 Roadster接近了火星。【8题详解】推理判断题。根据第一段的“Starman, the dummy(仿真人) riding a cherry-red Tesla Roadster(特斯拉敞篷车) through space, has made his closest approach ever to Mars.( Starman,乘坐樱桃红的Tesla Roadster,已经离火星最近)”和第二段的“the Falcon Heavy rocket and the vehicle at its tip are ma
48、king their second trip around the Sun.(猎鹰重型火箭和其顶端的运载工具正在进行第二次绕太阳飞行)”可推断,Starman已经开始了它的第二次绕太阳飞行。故选B。【9题详解】细节理解题。根据第三段的“Mr. McDowell used data about how the rocket was moving when it left the Earths gravity behind to locate its recent movements exactly.( 麦克道尔利用火箭脱离地球引力时的运动数据来准确定位它最近的运动。)”可知,麦克道尔是通过分析火
49、箭运行的数据成功定位Starman的。故选D。【10题详解】词义猜测题。根据划线词上文“this time the crossing lined up with a fairly close approach, ough still not close enough”可知,这一次,交叉点相当近,然而仍旧不够近,因此推断感觉不到来自火星的引力,故划线词与A项“拉;拖”意思相近。故选A。【11题详解】细节理解题。根据最后一段的“Over the course of decades or centuries, the car will end up with its aluminium(铝) fra
50、me and hard glass parts-thats assuming that none of them get destroyed in impacts with passing space rocks.( 在几十年或几个世纪,这辆车最终成为铝框架和硬玻璃部件假设它们没有在通过太空岩石时被破坏)”可知,几十年或几个世纪以后,Starman很可能最多只剩下框架和玻璃了。故选C。DSocial media is taking over our lives: Facebook, Instagram, Twitter and now, TikTok. These social media p
51、latforms have transformed from a way to stay connected to an industry where even kids can make money off their posts. While this may seem like another opportunistic innovation, its really full of hidden false realities.The median income (中位收入) recorded in the United States of America was about $63,0
52、00 in 2018. TikTokers can make anywhere from $50,000 to $150,000 for a TikTok brand partnership, and TikTokers with over a million followers can make up to $30,000 a month $360,000 a year. They are making more than the average person trying to feed their family and keep a roof over their heads, simp
53、ly by posting a 15-second video.This is mad in more ways than one. Not only is it an overpaid “job”, it promotes undeserved admiration from viewers and a false sense of reality. Many of these famous TikTokers are still teens, and the effects of fame at such an early stage in life might cause issues
54、later in life, such as mental illness. Teens between the ages of 13 and 17 make up 27% of TikTok viewers, who can be easily influenced by what they are watching. They can put a false sense of self-value into who they look up to and what they represent: money, fame, being considered conventionally at
55、tractive.While TikTok has become a great tool for marketing, its important to understand how this content affects young viewers. If were constantly consuming content that hsows us all we need to do to be successful is be conventionally attractive and post a 15-second video featuring a new dance, it
56、will challenge our knowledge of what really makes someone successful and will in turn affect our individual work ethics (伦理). What about the people who miss birthdays and family holidays due to their jobs and arent getting paid nearly as much as these TikTokers?Richard Colyer, president and creator
57、of Metaphor, Inc., had his own view on this issue.“It sounds great that kids can make money for doing the latest dance moves in a 15-second video, but we should feed the minds of kids and not just their bank accounts. TikTok can be great if used properly. Money alone is not good, technology alone is
58、 not good and connectedness can be bad if its only online.”Again, as a fellow consumer of TikTok, I do enjoy the app when I have some time to kill and need a good laugh. Im not against someone making a living on entertainment, but what does getting famous of a 15-second video teach young people?12.
59、What does the underlined word “this” in Paragraph 1 refer to?A. Social networking.B. Making money on social media.C. A job offered by TikTok.D. Staying connected to the Internet.13. Which is the possible influence of TikTok on its young users?A. They tend to live an adult life too soon.B. They are f
60、orced to pay for certain services.C. They may abandon other social media.D. They are likely to develop false values.14. What can we infer from Richard Colyers comments?A. TikTok can be a positive influence if teens employ it wisely.B. Young TikTokers should be banned form making money.C. It is bette
61、r to involve education on investment in TikTok videos.D. Contents of videos need checking before their release online.15. Which of the following might be the best title of the passage?A. Say No to TikTok.B. Join Young TikTokersC. TikTok A Mine of MoneyD. A Job vs An Entertainment【答案】12. B 13. D 14.
62、A 15. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍当今社交媒体平台已经从一种保持联系的方式转变为一种连孩子都可以通过发帖赚钱的行业,然而过早接触可能会在以后的生活中造成问题。【12题详解】词句猜测题。根据文章第一段划线词前句“These social media platforms have transformed from a way to stay connected to an industry where even kids can make money off their posts.( 这些社交媒体平台已经从一种保持联系的方式转变为一种连孩子都可以通过发帖赚钱的行业)”可猜测
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-555856.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
