2022高考英语一轮复习 Module 1 健康的生活方式、积极的生活态度训练(含解析)外研版必修2.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考英语一轮复习 Module 健康的生活方式、积极的生活态度训练含解析外研版必修2 2022 高考 英语 一轮 复习 健康 生活方式 积极 生活 态度 训练 解析 外研版 必修
- 资源描述:
-
1、健康的生活方式、积极的生活态度.阅读理解A(2021钦州模拟)Antioxidants (抗氧化剂) in coffee are thought to help protect against stroke but too much must raise blood pressure, which increases the risk, according to Japanese researchers. Similarly, green tea could also be beneficial for preventing the shocking event, caused when a
2、blood vessel (血管) in or serving the brain is blocked.The study looked at the drinking habits of more than 83,000 healthy adults, aged 45 to 74, whose health was tracked for 13 years on average. They found that people who drank at least one cup of coffee a day had about a 20 percent lower risk of str
3、oke, compared to those who rarely drank it. To get an equal effect, about four cups of green tea a day were required.All results were adjusted to take into account differences between the groups in age composition, gender, smoking, alcohol, weight, diet and exercise. Dr. Yoshihiro Kokubo, lead autho
4、r of the study, published in the journal Stroke, said, “The regular action of drinking tea and coffee, largely benefits cardiovascular (心脏血管的) health.”Their results for coffee were similar to that of “study of studies”, presented at a European conference, which found that one to three cups a day was
5、 associated with a 14 percent reduction. For three to six cups, there appeared to be a similar but weaker association, but there was no benefit from drinking six or more.Exactly why coffee and green tea appears to lower stroke risk is unclear, although antioxidants are thought to be at work. However
6、, the science is by no means cut and dried. Caffeine raises blood pressure, and there have been indications that too much coffee can raise stroke risk because of this.Dr. Dale Webb, from the Stroke Association said, “We welcome this study which suggests that the benefits of antioxidants in coffee an
7、d green tea may offset the potential harm from caffeine.” He thought, the results show higher consumption of green tea and coffee might reduce the risks of stroke. “We would like to see further research to understand these findings,” he said.语篇解读:本文是一篇说明文。最近的研究表明,喝咖啡或绿茶可以降低中风的风险。但是,过量饮用也会导致血压升高,因此,要
8、适量饮用咖啡或绿茶。1What may lead to a stroke according to the first paragraph?AHigher blood pressure.BDrinking a cup of coffee a day.CBlocked blood vessels in the brain.DAntioxidants.解析:选C细节理解题。根据第一段最后一句可知,同样,绿茶也有助于预防中风,这是由于大脑内部或服务于大脑的血管被阻塞而引起的。由此可知,当大脑中的血管发生堵塞的时候,可能会导致中风。故选C。2What can we infer from the pas
9、sage?AThe study mainly focuses on middleaged people.BDrinking one cup of coffee a day benefits health.CThose who seldom drink coffee are healthier.DDrinking tea contributes to stroke.解析:选B推理判断题。根据第二段第二句可知,他们发现,与很少喝咖啡的人相比,每天至少喝一杯咖啡的人患中风的风险要低20%。由此可推断,每天至少喝一杯咖啡对身体健康有好处。故选B。3What is the attitude of Dr.
10、 Dale Webb toward this study?AHe saw more findings of this study unsatisfiedly.BHe understood the difficulty of this study.CHe appreciated the achievements of this study.DHe was disappointed to find no following research.解析:选C观点态度题。根据最后一段第一句可知,中风协会的Dale Webb博士说:“我们欢迎这项研究,它表明咖啡和绿茶中的抗氧化剂的好处可以抵消咖啡因的潜在危
11、害。”由此可判断出,Dale Webb医生对这项研究的成果持赞赏态度。故选C。4What can be a suitable title for the text?ADrinking coffee raises blood pressureBDrinking tea reduces strokeCDrinking coffee equals drinking teaDDrinking tea or coffee properly matters解析:选D标题归纳题。根据第一段可知,据日本研究人员称,咖啡中的抗氧化剂被认为有助于预防中风,但喝太多咖啡就会导致血压升高,从而增加中风的风险。同样,绿
12、茶也有助于预防中风。结合本文主要讲述最新的研究表明,适当饮用一定量的咖啡或绿茶能降低患中风的风险。故D选项“适当饮用咖啡或茶很重要”最适合作标题。故选D。BPilates, yoga and the running machine get all the attention when it comes to popular ways to stay healthy. There is, however, a more humble exercise that might not be so attractive, but has all the benefits walking.Certifi
13、ed fitness professional Jolynn Jaekel explains, “What I love about walking is that anyone can do it at any age and any fitness level. Plus, it is good for your heart, your head and your wallet.”A recent report details the health benefits of walking. The report found that walking regularly to fulfill
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-555924.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
四年级上册英语课件-Unit 3 Feelings and reactions Lesson 18 课件1|清华版(一起) (共15张PPT).ppt
