2022高考英语一轮复习 Module 1 自然环境、自然遗产保护训练(含解析)外研版选修8.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考英语一轮复习 Module 自然环境、自然遗产保护训练含解析外研版选修8 2022 高考 英语 一轮 复习 自然环境 自然遗产 保护 训练 解析 外研版 选修
- 资源描述:
-
1、自然环境、自然遗产保护.阅读理解AInspire your students with a school trip to Antarctica, the driest “desert” on earth! Since it is no longer the field of just scientists and explorers, we are offering a unique opportunity for you and your students to explore the great Antarctic region. Under carefully controlled co
2、nditions, you can discover Antarctic extraordinary wildlife and scenery on a voyage in the worlds last true wilderness. Antarctica offers your students different kinds of study topics from geology and plate tectonics (构造学) at Deception Island to cold environments.As the fifth largest continent in th
3、e world, Antarctica covers an area of roughly 14 million square kilometers, most of which is blanketed by a vast ice sheet, averaging 2,000 meters in thickness. For half of the year, it lies in darkness. However, with the arrival of its short summer, this cold land plays host to some of the greatest
4、 wildlife on earth. Millions of pairs of penguins, and other sea birds live in the region. Five species of seals are regularly observed hunting for food on ice. Orcas, humpback, whales and some other sea animals are often seen feeding on the oceans rich picking, adding to the impressive list of mari
5、ne mammals. The summer climate is often surprisingly mild with temperatures above freezing and the long hours of daylight mean that wildlife viewing is possible almost any time.We would argue that its impossible to describe the scenery of this continent in a single word, but “breathtaking” comes clo
6、se! This huge continent lies under the snow and ice while dramatic mountain ranges are cut through by great glaciers, forming lots of coastal islands, inlets and waterways. These are filled with ice, big of small glaciers so it is difficult to get to Antarctica by ship. The sculptured shapes and bea
7、utiful color of the blue oceans inspire the imagination and provide perfect photographic moments.An expedition voyage to Antarctica is a trip of a lifetime for students and teachers alike. Prices are available on request starting from approximately 4,500 pounds per person including return flights an
8、d voyage. Please contact us to find out more about the travel to Antarctica. Call 01737218807.语篇解读:本文是一则广告,鼓励学生参加南极洲旅行。1Now Antarctica is not only a land of scientists, but also .Aa place where no living things can be seenBa fantastic continent all the students are interested inCa good topic for res
9、earching geology and plate tectonicsDan excellent place for students to make discoveries and explorations解析:选D细节理解题。根据第一段的“Since it is . great Antarctic region.”可知,南极洲不再仅仅是科学家和探险家去的地方,我们正在为你和你的学生们提供探索南极大陆的机会。故选D。2It is possible to view the wildlife in summer almost any time because .Athe wild animal
10、s come out only in summerBvisitors can view the animals more clearly in summerCsummer offers warm weather and long hours of daylightDwild animals never sleep during the summer time解析:选C细节理解题。根据第二段的“The summer climate . almost any time.”可知,夏季气候温和,气温在零度以上,白天日照时间长意味着观看野生动物在任何时候都是可能的。故选C。3What does the
11、author expect the readers to do according to the last paragraph?ATo save money for the trip to Antarctica.BTo make a better understanding of the company.CTo get in touch with each other to organize their trip.DTo find further information about the trip to Antarctica.解析:选D推理判断题。根据最后一段的“Please contact
12、 us to find out more about the travel to Antarctica. Call 01737218807.”可知,作者期望读者联系他们得到更多的关于去南极洲旅行的信息,打电话01737218807咨询。由此可知,选D。BAntarctica is known for being a vast land of ice and snow, a place too cold for most life. Despite this, the continent is slowly starting to turn warm. According to the Guar
13、dian, the Antarctic has registered a new high temperature for the first time on record, causing fears of climate instability in the worlds iciest place.On February 9, Brazilian researchers at Seymour Island reported a temperature of 20.75 on the icy continent of Antarctica. It was almost a full degr
14、ee higher than the previous record of 19.8, taken on Signy Island in January 1982.This recordbreaking reading was taken at a monitoring station in the northern part of Antarctica. According to Brazilian soil scientist Carlos Schaefer, the temperature was documented during a 20yearlong research proje
15、ct. The focus of this project is to study the effect that climate change has on the permafrost within the region. Permafrost is soil that stays frozen for at least two years.Although this is a first record high for Antarctica, Schaefer stressed that“We cant use this to predict climatic changes in th
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-555927.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2020年最新软件产品销售代理合同范本.pdf
