2022高考英语一轮复习 Module 4 对社会有突出贡献的人物训练(含解析)外研版必修4.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考英语一轮复习 Module 对社会有突出贡献的人物训练含解析外研版必修4 2022 高考 英语 一轮 复习 社会 突出贡献 人物 训练 解析 外研版 必修
- 资源描述:
-
1、对社会有突出贡献的人物.阅读理解ATheyre robots and theyre capable of sailing the high seas without human intervention.On Tuesday the National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) launched a pair of Saildrones (海洋无人机) in Pacific Northwest waters for the first time. Their long summer sailing journey will str
2、etch from Vancouver Island to California. The Saildrone operators will collect data to help set future fishing seasons. The government wants to see whether seagoing robots can extend fishery surveys now performed by expensive manned ships.Nora Cohen from NOAA said, “The 23foot long seagoing robots c
3、an follow a remotely programmed course for up to a year at a time. And they dont require any fuel. We use wind and solar power to drive the sensors.” He added, “It means that theyre able to go to places where we dont really want to send people, go into weather that we really dont want anyone ever to
4、 be in, and send back measurements.”The primary mission is to investigate the species and number of fish in existence and the places where they are. Larry Hufnagle, scientist of NOAA Fisheries in Seattle, said a traditional big NOAA shipbased survey costs around D|S25,000 per day. By comparison, one
5、 Saildrone runs D|S2,500 per day.“It could be a significant saving,” Hufnagle said. “But like anything else, there is a tradeoff between what you get and what you dont get. On the manned ship, we have limited time. It takes a lot of people. We spend a fair amount of money. But there is one thing the
6、 Saildrone cant do but humans can: cast a net to catch and positively identify the fish detected below. The Saildrones are going to give us additional data, not replacement data.”Nora Cohen said Sail Drone, a venture capitalbacked company based in Alameda, California, expects to launch a total of 11
7、 of its seagoing robots to survey different water bodies for NOAA this year. The Bering and Arctic seas, coastal California and Gulf of Mexico will be the locations of additional missions.语篇解读:海洋无人机能够在没有人干预的情况下在公海航行,它们的投入使用将给人类带来好处,但也有一定的局限性。1What is the purpose of collecting fish data?ATo explore t
8、he ocean.BTo assist fishing industry.CTo learn the habits of fish.DTo improve fishing skills.解析:选B细节理解题。根据第二段第三句“The Saildrone operators will collect data to help set future fishing seasons.”可知,无人机操作员将收集数据,帮助设定未来的捕鱼季节,由此推知,收集数据是为了帮助捕鱼业。2What is mainly discussed in Paragraph 3?AThe Saildrones advanta
9、ges.BThe Saildrones appearance.CThe Saildrones power system.DThe Saildrones primary mission.解析:选A段落大意题。第三段提到海洋无人机长23英尺,可以进行远程程序控制,每次航行长达一年,不需要任何燃料,用风能和太阳能驱动传感器等,由此可知,第三段主要讲述的是海洋无人机的优势。3What does the underlined word “tradeoff” in Paragraph 5 probably mean?ADebate.BReason.CReality. DBalance.解析:选D词义猜测题
10、。由第五段第一句可知,使用海洋无人机能节省很多钱。再由第五段倒数第二句可知,有一件事情海洋无人机做不到,但人类可以。对比理解,即可推断出人类从海洋无人机处能得到的和不能得到的之间是一种平衡。据此可以得出“tradeoff”意思与D项接近,表示“权衡,协调”。4What can be inferred from the text?AThe Saildrone has a promising future.BHufnagle thinks nothing of the Saildrone.CManned ships will be completely replaced.DProduction o
11、f seagoing robots is restricted.解析:选A推理判断题。根据最后一段内容可知,预计今年Sail Drone公司将使11个远洋航行机器人下水,为NOAA勘测不同的水域。据此可以得出,海洋无人机的前景光明。A项符合题意。B(2021开封市高三第一次模拟)Andrew Grey doesnt fit most peoples idea of an astronomer.He works in a car repair shop, not in a lab or university, yet the Australian repairman discovered a s
12、tar system hiding in data from NASAs Kepler space telescope.Mr Grey is one of millions of citizen scientists helping researchers to expand collective understanding.For centuries, only a few ordinary people had been contributing to science, but advances in technology have brought a higher level of de
13、mocratization (民主化) to science.“This is a collaborative (合作的) effort that anyone could get involved in,” says Chris Lintott, an Oxford University astrophysicist (天体物理学家) and cofounder of Zooniverse, a platform that hosts dozens of citizen science projects.Citizen scientists can contribute to breakth
14、roughs in almost any field, from ecology to astrophysics.“As long as pattern recognition is involved, there are no limits to what can become a citizen science project,” Lintott says.“Anyone can identify patterns in images, graphs, or even seemingly boring data after a short tutorial.Machine learning
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-555958.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
