2022高考英语一轮复习 Unit 4 Wildlife protection训练(含解析)新人教版必修2.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考英语一轮复习 Unit Wildlife protection训练含解析新人教版必修2 2022 高考 英语 一轮 复习 protection 训练 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、Unit 4 Wildlife protectionA卷小题夯基练.语境填词1The fire was so fierce(凶猛的) that many animals were not able to escape.2Being addicted to online shopping for too long will greatly decrease(减少) peoples desire to take part in social activities.3More measures should be taken to stop people hunting(猎取) wild anima
2、ls.4In my opinion, nobody can easily succeed(成功) without confidence and hard work.5John went to hospital immediately after he was bitten(咬) by a dog yesterday.6This kind of fruit contains(含有) rich Vitamin C, so you can feed it to your kid.7People develop a preference for a particular style of learni
3、ng at an early age and these preferences affect(影响) learning.8The idea is to figure out for each incident(事件) who was involved, where it happened and when it might go down.词形转换和动词的形式变换(用所给词的正确形式填空)1Because of COVID19, many businesses, including tourism industry and catering industry, have been serio
4、usly harmed(harm)2The writer at first thought about giving his story a happy ending(end), but he changed his idea later.3(2019浙江卷6月) The loss(lose) of big trees was greatest in areas where trees had suffered the greatest water shortage.4Parents attach much importance(important) to education. They wi
5、ll do their best to give their children that priceless gift.5She made contributions to the environmental protection(protect), though she was just a child.6Nearly all of the young people interviewed believed that work was the key to success(succeed)7With the governments aid,those people affected(affe
6、ct) by the earthquake have moved to the new settlements.8He was worried,because he lost his bag containing(contain) his passport,ID card and a lot of money.9On the night of the MidAutumn Day,people gather together eating mooncakes and appreciating(appreciate) the full moon.10To_decrease(decrease) th
7、e amount of rubbish and to protect the environment, more governments are requiring people to recycle materials.固定用法和搭配(在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式)1(2020全国卷)And when your employees begin adding smiling emojis to their business communication, youll know you have succeeded in improving your work culture.
8、2I appreciate being_invited(invite) to your party, but I have an important activity to attend.3Its a pity that there is little food left(leave) for those hungry children to eat.4It is certain that they will achieve their goals in time with the help of the professor.5After he retired,the old man did
9、all he could to protect the old temple from being_damaged(damage)6According to the report, scientists have a great many theories about when the world came(come) into being.7What we appreciated most was that you had a strong teamwork spirit, which allowed us to complete our tasks very efficiently.8Th
10、e man has been taken to the police station and is_being_questioned(question) by the policemen now.易错误用(改正下列语句中的错误,每句最多两处错误)1A man,bit by a snake,went unconscious when he was inspected a construction site. Rescue workers arrived immediately and rushed him to the nearest hospital,where doctors succeed
11、ed to bringing him back to life by contain the spread of the poison. 答案:第一句:bitbitten;inspectedinspecting;第二句:第二个toin;containcontaining2Deeply being affected, the man lay in bed,with his eyes filled with tears. He really appreciated for the rescuers kindness and the doctors careful treatment.答案:第一句:
12、删除being;第二句:删除for3She is a kindhearted woman and often has a mercy on people who are in trouble.答案:删除mercy前的a4It was great relief for him to find nothing had been stolen. 答案:在great前加a5I appreciate given such a good chance to make a speech on how to learn English well. 答案:在appreciate后加being6The scien
13、tist explained in his book how the universe was came into being. 答案:删除was.完成句子/句型转换1更重要的是,为了保护孩子们免受数字世界的危害,我们已经做了很多工作。More importantly, much has been done to protect_the_children_from_the_danger_of the digital world.2例如,曾经我的大部分同学建议周末去郊游,但是我认为帮助敬老院的老人更有意义。For example,once most of my classmates sugges
14、ted that_we(should)_go_outing_at_the_weekend,but I thought helping the old at the nursing home would be more meaningful.3让他们非常高兴的是,建造和开放博物馆的活动成功地筹集到了1.73亿美元。To their great joy, the campaign to build and open the museum succeeded_in_collecting $173 million.4你应该劝你的父亲不要喝酒,因为这对他的健康有害。You should persuade
15、 your father out of drinking because it does_harm_to_his_health5The College Entrance Examination is drawing near, so the students feel great pressure.With_the_College_Entrance_Examination_drawing_near,the students feel great pressure.(with复合结构)B卷大题提能练.阅读理解A(2021东北三省四市高考模拟一)Running after fireflies (萤
16、火虫) on a warm summer night might become a rare childhood memory if humans dont take action.There are over 2,000 different firefly species around the world, but their populations are decreasing due to artificial light pollution, pesticides (杀虫剂) and smaller habitat size.A team of Tufts Universityled
17、researchers surveyed scientists and conservationists about the threats to firefly populations around the world.According to the study, one of the main threats to fireflies in East Asia and South America is artificial light.Fireflies light up to attract mates, but they can easily mistake humanmade li
18、ghts as potential partners.Adult fireflies typically live only a few days, which doesnt give them long time to find a mate.Humans destroying the insects natural habitats creates another threat.During their larval phase (幼虫期) , Malaysian fireflies live in riverside bushes that are often pulled out fo
19、r humanmade fish farms.In Europe, Lampyris fireflies are finding less food to eat due to the growing urbanization of what were once woods and farmlands.In Malaysia, adult Pteroptyx fireflies that usually prefer to mate in specific trees next to rivers have to find new mating areas because the trees
20、are being cut down for farmhouses.The study also looked at the effects of climate change, tourism, invasive (侵入的) species and water pollution.On a positive note, while fireflies around the world seem to be suffering from the previously mentioned issues, Big Dipper fireflies living in the US happen t
21、o be booming.“Those guys can survive pretty much anywhere,”said Sara Lewis, a biologist from Tufts University.The study urges countries where firefly populations are dwindling to take measures to preserve suitable habitats, lessen light pollution, reduce use of pesticides and develop better guidelin
22、es for tourism around known firefly areas.1What mainly causes the drop of the firefly population in East Asia?ALight pollution.BHabitat loss.CClimate change.DFood shortage.2Which of the following is more likely to adapt to the environment?AThe Malaysian firefly.BThe Lampyris firefly.CThe Pteroptyx f
23、irefly.DThe Big Dipper firefly.3What does the underlined word “dwindling” in paragraph 5 mean?AOn the rise.BOn the decrease.CUnder control.DOut of control.4What does the text mainly talk about?AWatching fireflies is a rare childhood memory.BCooperation is the key to firefly protection.CUrbanization
24、becomes a main threat to fireflies.DHuman activities lead to fewer firefly populations.【解题导语】本文是一篇说明文。研究发现,人工光污染、杀虫剂和较小的栖息地造成萤火虫的数量在减少。1A解析:细节理解题。根据第二段中的“one of the main threats to fireflies in East Asia and South America is artificial light”可知,在东亚,萤火虫数量减少的主要原因之一是光污染,故选A。2D解析:细节理解题。根据第四段中的“Big Dippe
25、r fireflies living in the US happen to be booming.Those guys can survive pretty much anywhere”可知,北斗七星萤火虫更可能适应环境,故选D。3B解析:词义猜测题。根据画线词后的“to take measures to preserve suitable habitats, lessen light pollution, reduce use of pesticides and develop better guidelines for tourism around known firefly areas
26、”可以判断,这些都是针对萤火虫数量减少而采取的措施,故画线词意为“减少”,应选B项。4D解析:主旨大意题。根据文章的中心句“There are over 2,000 different firefly species around the world, but their populations are decreasing due to artificial light pollution, pesticides (杀虫剂) and smaller habitat size.”可知,本文主要讲的是人工光污染、杀虫剂和较小的栖息地造成萤火虫的数量在减少,故D项正确。B(2021山东新高考第一次
27、模拟)Next time you find yourself tending to your flower garden,you may want to stay quiet.The flowers are listening.Israeli scientists discovered that the plants hear bees approaching and attempt to lure them in with sweeter nectar (花蜜)In several experiments, they found that playing audio recordings o
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-556042.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2019-2020学年高一英语人教版(2019)必修第一册课件:UNIT 1 SECTION B DISCOVERING USEFUL STRUCTURES .ppt
