2022高考英语一轮复习 Unit 6 Nature in words课后练习(含解析)外研版选择性必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考英语一轮复习 Unit Nature in words课后练习含解析外研版选择性必修第三册 2022 高考 英语 一轮 复习 words 课后 练习 解析 外研版 选择性 必修 第三
- 资源描述:
-
1、Unit 6 Nature in words课后培优微积累战高考,训练提分点同义动词(短语)的替换一、多样表达1得到:get acquire, obtain2减少:reduce decrease, lessen, cut down3改进:improve promote, enhance4帮助:help assist, aid5拥有:have own, possess6感谢:thank appreciate7表达:express convey8确信:make sure ensure9解决:solve resolve, cope with, deal with10鼓励,激发:encourage m
2、otivate, inspire11培养:develop cultivate, foster12保护:protect conserve, preserve13导致:cause bring about, result in, lead to14展示:show reveal, illustrate, demonstrate, present15确信:believe firmly be firmly convinced16感兴趣:be interested in be caught in, be crazy about, be absorbed in17改变:change transform, al
3、ter18充分利用:make full use of make the most/best of, take full advantage of19动身去某地 set off for head for20采取措施:take measures take actions, take steps 二、佳句观摩1Such information is easily gotten from the Internet.Such information is easily acquired/obtained from the Internet.从互联网上很容易获得这种信息。2A young man of h
4、is years needed to have a separate room.A young man of his years needed to own/possess a separate room.他那个年纪的年轻人需要有个单独的房间。3He made sure that the ropes were tight.He ensured that the ropes were tight.他确信绳子拉紧了。4They firmly believed that their blood would not be shed in vain.They were firmly convinced
5、that their blood would not be shed in vain.他们坚信他们的血不会白流。三、佳句仿写用同义词替换下列句子中的黑体部分1I cant express my feelings in words.I cant convey my feelings in words.我无法用言语来表达我的情感。2Urban development has caused the ruination of vast areas of countryside.Urban development has brought_about/resulted_in/led_to the ruin
6、ation of vast areas of countryside.城市发展导致大片的乡村遭到毁坏。3It was a successful lecture which made full use of multimediAIt was a successful lecture which made_the_most/best_of/took_full_advantage_of multimediA本次讲座办得非常成功,充分利用了多媒体。.阅读理解A语篇类型说明文主题语境人与自然研究发现鱼能在镜子中识别自己(2021昆明市高三诊断测试)Very few animals except dolp
7、hins,chimpanzees (黑猩猩),and elephants have ever passed the mirror test for selfrecognition.Scientists believe they have found a fish able to recognize itself in a mirror.The result is surprising because this ability is usually only found in animals with bigger brains.Even humans dont usually pass the
8、 mirror test until they are about a year and a half olDTo test the wrasse (隆头鱼),a small fish in the sea,scientists put each wrasse in a tank with a mirror.They gave the fish a chance to get used to the mirror and watched their reactions.At first,the wrasses challenged the “other fish” by swimming up
9、 to the mirror and “fighting” them with the mouth.But soon the wrasses seemed to understand that something funny was happening.They began to swim toward the mirror upside down or in other unusual ways.It was like they were testing whether the fish in the mirror were really themselves.Once the wrasse
10、s seemed used to the mirror,the scientists gave the wrasses a mark by putting the fish to sleep and injecting something under their skin.Some of the fish got a brown mark.Other fish got a clear “mark” that didnt have a color and couldnt be seen in a mirror.After looking in the mirror,the wrasses wit
11、h the brown marks would rub the area with the mark against the sand in the bottom of the tank.Then they would go back and look in the mirror again,as if checking if the mark was still there.But when wrasses with brown marks were put in tanks without mirrors,they didnt try to rub their marks away.And
12、 wrasses with clear “marks” didnt either,even when they could see themselves in the mirror.The unexpected results are making some people look hard for other ways to explain how the wrasses reacteDSo even though the wrasses seem to have passed the mirror test,the scientists will need some time to ref
13、lect on exactly what that means.文章大意:除海豚、黑猩猩和大象这三种动物外,很少有动物能够通过在镜子中自我辨认的测试。但科学家们发现海洋中的一种小鱼能够通过在镜子中自我辨认的测试,这让科学家们很吃惊。1Why do the scientists feel surprised about the result?ABecause the fish has a big brain.BBecause the fish succeeded in passing the mirror test.CBecause chimpanzees are as clever as do
14、lphins.DBecause elephants failed to pass the mirror test.解析:B考查细节理解。根据第一段第二、三句可知,科学家们认为他们发现一种鱼能够在镜子中辨认自己,这种能力通常只有具有较大的大脑的动物才具备,所以科学家们感到吃惊,故选B项。2What did the scientists take notice of about the wrasses at first?AThey swam in unusual ways.BThey wanted to challenge themselves.CThey thought the mirror i
15、nteresting.DThey were unaware of themselves in the mirror.解析:D考查细节理解。根据第二段第三句“At first,the wrasses.with the mouth.”可知,科学家们注意到这种鱼一开始向镜子中的“其他鱼”挑战,并用嘴攻击镜中的它们。由此可知,隆头鱼不知道镜中的影像是自己。故选D项。3How did the fish with brown marks react in the mirror test?AThey would rub the area with the mark against sanDBThey wou
16、ld pay no attention to marks.CThey would rest in the bottom of the tank.DThey would swim upside down to the mirror.解析:A考查细节理解。根据第四段首句可知,带有褐色记号的鱼会在水槽底部的沙子上摩擦带有记号的部位,故选A项。4Which can be a suitable title for the text?AWhy Are Fish Smarter than Expected?BDo Colors Affect the Experiment?CHow Is the Mirror
17、 Test Conducted?DCan Fish Recognize Themselves in the Mirror?解析:D考查标题判断。根据第一段第二句“Scientists believe they have found a fish able to recognize itself in a mirror.”并结合第二至第四段介绍的测试过程可知,本文主要介绍了科学家们发现海洋中的一种鱼也能通过在镜子中识别自己的测试,故D项适合作文章标题。B语篇类型说明文主题语境人与自然人与动植物保护米切尔眼蝶(2021福州市高三适应性练习) This morning were going to h
18、ead off down into the wetland,a very specific kind of wetland called the Prairie fen.You can find Nate Fuller counting butterflies.The Sarett Nature Center needs an accurate count of Mitchells satyr butterflies to help preserve one of their last known habitats.Theyre very particular about the kind o
19、f habitat where they can live,which is part of what makes them so rare and amazing indicators for our water quality.Today,Sarett expert Ashley ColeWick with Michigans Natural Features Inventory helps Fuller count.She says,“When I first started working on the butterfly in 2013,we had 18 populations a
20、nd in 2019,we had 10.”The Mitchells satyr butterfly went on the endangered species list in 1991.Initially it was thought that loss of wetlands contributed to their decline.Fuller says,“Its not just habitat availability.The quantity and quality of groundwater coming into these wetlands seem to be a c
21、hallenge for the butterfly.Nothing has all been sorted out exactly.”While the decline is likely a combination of factors,the fact that water quality might contribute is alarming because the wetlands are the headwaters for the Midwests rivers and streams.A captive breeding (人工繁殖) program was started
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-556074.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
