2022高考英语一轮复习 主题训练(二十一)主要国家地理概况(含解析) (2).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考英语一轮复习 主题训练二十一主要国家地理概况含解析 2 2022 高考 英语 一轮 复习 主题 训练 十一 主要 国家地理 概况 解析
- 资源描述:
-
1、主题训练(二十一)主要国家地理概况大阅读提升阅读速度内化读文规律(满分70分,限时55分钟).阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)APlaces of Interest in WalesConway: On the north Wales coast, Conway is where youll find the worlds smallest house, as well as a much larger “house”, Conway Castle, which was built in the 13th century.Anglesey: This beautiful isla
2、nd is joined to the rest of north Wales by a road bridge and a railway bridge, and its just a short drive from Conway. Here you can visit the village of Llanfair Pwllgwyngyll which has the strangest name in Europe. Dont miss the station. The sign runs the complete length of the platform! Also on Ang
3、lesey is Beaumaris Castle, which was started in the 13th century and to this day remains unfinished.Sonwdonia: Just a couple of hours drive from Beaumaris is the Snowdonia mountain range, which takes its name from the highest mountain in Wales, Mount Snowdon. From there, visit the famous Swallow Fal
4、ls at nearby BetwsyCoed.Portmeirion: In 1925 Clough WilliamsEllis bought an attractive piece of Welsh land for less than 5,000. He then set out to show the world how a naturally beautiful castle could be built without being damaged and spent the next 50 years building the town of Portmeirion with a
5、style of Italy.For more information, order our fullcolour brochures:Things to See in WalesA more complete look at the full range of tourist attractions in this amazing part of the British Isles.Wales: Sea, Sand and SunWales has miles of beautiful coastlines with long, sandy beaches plus 23 islands a
6、nd more hours of sunshine each year than anywhere else in Britain. Get the inside story here.Wales for the FearlessOver 30 ideas for adventure activities and sports, both traditional and extreme.Wales has it all! Call (44) 7754 45632 to order brochures.1What do we know about Anglesey?AIt is far from
7、 Conway.BIt can be reached by train.CIt lies in the south of Wales.DIt has the smallest house in the world.解析:选B细节理解题。根据第二段第一句“Anglesey: This beautiful island is joined to the rest of north Wales by a road bridge and a railway bridge, and its just a short drive from Conway”可知,乘火车可以抵达Anglesey,故选B。2Wh
8、ere can visitors go if they want to see the Italianstyle building?AConway.BAnglesey.CSonwdonia. DPortmeirion.解析:选D细节理解题。根据第四段最后一句中的“spent the next 50 years building the town of Portmeirion with a style of Italy”可知,在Portmeirion可欣赏到意大利风格的建筑,故选D。3What can visitors get from the brochures?AIntroduction o
9、f the climate in Wales.BCharacteristics of buildings in Wales.CInformation about adventure activities.DDetailed information about people in Wales.解析:选C细节理解题。根据倒数第二段“Over 30 ideas for adventure activities and sports, both traditional and extreme”可知,在旅游手册上可以看到关于冒险活动的介绍,故选C。BGermans have a word “wander
10、lust” which translated into English would be the desire to wander. Nowadays the opportunity to travel is endless. Thanks to lowcost airfares, travelling all over the world is very accessible and sometimes its even cheaper to fly out of the country than to travel within your own.I have always had the
11、 feeling of wanderlust. As a young girl it started from me wanting to explore my local woods at the back of my garden. With me growing up, I have a sense of adventure. And I found my local woods being replaced with the Brazilian wetland, Pantanal, where I went last summer in search of jaguars, snake
12、s and crocodiles.The thing with travelling is always different. Even if you go to the same country, to the same town and stay in the exact same rest house, it would be a completely different experience. The people you meet will be different, and they will tell you their own travelling stories: stori
13、es of holiday romances, holiday horrors and stories that seem so suspect that you can hardly believe them until something ridiculous happens to you and you find yourself becoming one of those people telling your tales. Or maybe the difference is yourself.When you travel you are forced to be in harmo
14、ny with a new culture. Whether its eating a strange food, or staying with a family, where neither of you speak a common language and you have to communicate through hand movements and smiles, the_experience_gives_me_itchy_feet_to_do_it_all_again. And although wanderlust is originally a German word,
15、the English idiom reflects a similar idea. Someone with that needs to leave or travel. This feeling to explore is found not only in language but in us.语篇解读:本文是一篇夹叙夹议的文章,作者通过分享自己旅游的经历来传达旅游带来的益处。4Why is the Brazilian wetland mentioned in Paragraph 2?AThe authors garden lies near it.BIts similar to the
16、 authors hometown.CIts the desirable place for travel lovers.DThe author intends to share her nature.解析:选D推理判断题。根据第二段中的“With me growing up, I have a sense of adventure . crocodiles”可知,作者告诉读者她是一个喜欢冒险的人,巴西湿地是她曾经到过的地方,由此可知,她是在阐释自己喜欢冒险的天性,故选D。5What do we know from Paragraph 3?AThere are many ridiculous
17、travel stories.BTravel can change the way people view things.CThe author prefers to go to the same country.DIts interesting to know local culture and people.解析:选B推理判断题。根据第三段中的“you can hardly believe them . Or maybe the difference is yourself”可知,作者一开始觉得旅游途中听说的荒诞故事让人难以置信,但后来自己有了亲身经历,也成了这些讲故事的人之一,所以随着旅
18、游经历的丰富,原有的对事物的看法会相应地发生变化。故选B。6What does the author mean by the underlined sentence in Paragraph 4?AShe feels the urge to take a tour once more.BThe situation leaves her much discomfort.CHer feet feels too tired when she is abroad.DThe experience makes her lose confidence.解析:选A句意理解题。根据画线部分的上文可知,在旅游过程
19、中你要融入新的文化环境,适应新的群体;下文中的“wanderlust . Someone with that needs to leave or travel”表明,有itchy feet的人喜欢旅游,由此可知,本句表示“这样的经历给予作者再一次旅游的强烈渴望”,故选A项。7In which section of a website can we read the text?AHobbies of the Germans.BLife around the world.CFashion on the earth.DCity tours and tips.解析:选B文章出处题。通读全文可知,作者讲
20、述了自己在各地旅游的经历和感受以及对旅游的渴望,这应属于“Life around the world”版块中的内容。C(2021合肥质检)Have you ever heard of agritourism where you can experience the farm life? If not, Dr. Cindy AyersElliott will tell you the real story of Food Print Farms.The original concept of building Food Print Farms was simple. When AyersElli
21、ott returned to her hometown after graduation, she didnt have to look any further than her states alarming health statistics to find a mission. Everywhere she turned, there were reports of high blood pressure, diabetes, obesity and heart disease. “The problem was already identified,” explains AyersE
22、lliott. “Too many Mississippians were seriously unhealthy and it didnt take research to see that. And many of the states greatest health challenges could directly result from poor diet.”These days, Food Print Farms, which started with a few raised beds of herbs and vegetables, is making fresh, natur
23、ally grown food. “When speaking of the key to my success, the coop model works because we share the work and rewards,” notes AyersElliott. “A perfect example is the Wingfield High School football team. To earn the money for equipment and other items, players committed to working five hours a week on
24、 the farm, and by the end of the summer they produced 1,000 melons and the profits from their sales helped to buy weights, Tshirts, sweat suits and pregame meals. But the lessons they learned about the rewards of hard work and working together to accomplish something were even more valuable products
25、 of their efforts.”“Its a model that can easily be learned in other places and Im looking forward to seeing some of our current partners do just that to take what they have learned here and spin it off in other communities,” AyersElliott remarks. She is now looking forward to developing an agritouri
26、sm area to the farm, where visitors can experience the farm life, learn new skills and take with them seeds of inspiration they can sow in their own communities when they return home.语篇解读:本文是一篇说明文,主要介绍了一个农业旅游基地Food Print Farms建立的原因及其发展情况。8What made AyersElliott set up Food Print Farms?AThe problems
27、faced by local farmers.BHer further research into heart disease.CThe failure of her career after graduation.DThe health state of people in her hometown.解析:选D细节理解题。文章第二段提到AyersElliott毕业后回到家乡,看到到处有高血压、糖尿病、肥胖症和心脏病的报道,而且很多人身体严重不健康,却没有人对此进行研究,并且这里人们的很多健康挑战都来源于不良饮食,因此她决定建立Food Print Farms。9Why does the au
28、thor take the football team as an example?ATo advocate the concept of independence.BTo stress the importance of teamwork.CTo support the idea of coop model.DTo explore the key to success.解析:选C推理判断题。文章第三段第二句AyersElliott谈到了其成功的关键在于合作社模式,他们共同工作,共享回报;紧接着举Wingfield High School football team的例子正是为了支持这一观点,
29、故选C。10What is AyersElliotts attitude towards the future of Food Print Farms?AOptimistic. BSkeptical.CCautious. DAmbiguous.解析:选A推理判断题。文章最后一段中的“Im looking forward to . and spin it off in other communities”和“She is now looking forward to . they can sow in their own communities when they return home”可知,
30、AyersElliott对Food Print Farms的发展充满期待。由此可推知,她对Food Print Farms的未来持乐观的态度。11What is the main idea of the text?ANaturally grown food benefits peoples health.BFood Print Farms is making a difference in Mississippi.CAyersElliott encourages people to experience the farm life.DAgritourism is becoming increa
31、singly popular in America.解析:选B主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了Food Print Farms的情况生产新鲜、自然生长的食物,采用合作社模式,这对改善AyersElliott家乡当地人的饮食有很大作用,故选B。DThe world is a greener place than it was 20 years ago, and a study based on data from NASA satellites has showed a source for much of this new greening phenomenon: China and
32、India. China and India account for onethird of the greening, but contain only 9% of the planets land area covered in vegetation (植被)“When the greening of the Earth was first observed, we thought it was due to a warmer, wetter climate and added carbon dioxide (CO2) in the atmosphere, leading to more
33、leaf growth in northern forests. Now, with the data, we see that humans are contributing much,”said Rama Nemani, a coauthor of the study. Chinas outsized contribution to the global greening trend comes in large part (42%) from programs to conserve and expand forests. These were developed in an effor
34、t to reduce the effects of soil erosion, air pollution and climate change. Another 32% there 82% of the greening seen in India comes from intensive (集约的) growing of food crops.However, researchers point out that the greening in the future depends on numerous aspects, both on a global level and the l
35、ocal human level. For example, increased crop production in India is promoted by groundwater irrigation. If the groundwater is running out, its crop production will be on the decrease, leading to less greening.The gain in greenness seen around the world and led by China and India does not offset the
36、 damage from loss of natural vegetation in tropical regions, such as Brazil and Indonesia. The consequences for sustainability (可持续性) and biodiversity in those ecosystems remain.Nemani is pretty excited about the findings, not just because the greener, the better. “Once people realize theres a probl
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-556084.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
