2022高考英语一轮复习 主题训练(四)优秀品行正确的人生态度公民义务与社会责任(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考英语一轮复习 主题训练四优秀品行正确的人生态度公民义务与社会责任含解析 2022 高考 英语 一轮 复习 主题 训练 优秀 品行 正确 人生态度 公民 义务 社会 责任 解析
- 资源描述:
-
1、主题训练(四)优秀品行,正确的人生态度,公民义务与社会责任大阅读提升阅读速度内化读文规律(满分70分,限时55分钟).阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)ALong Island EventsCrafternoonSaturday, March 30, 1:00 PM3:00 PMEmma Clark Library, 120 Main StreetSetauket, NY 11733The March “Crafternoon” at Emma Clark Library is a hatching bird popup craft. Stop by Saturday, March
2、 30 anytime between 1 PM3 PM for this free craft! No registration. Welcome all kids. If you have any question, please email kidsemmaclark. org.Rolling River Day Camp Family DaySaturday, April 13, 12:00 PM2:00 PM477 Ocean AvenueEast Rockaway, Oceanside, NY 11518Now is the time to learn more about Cam
3、p 2019 Prospective Family Day! Bring your family to Rolling River Day Camps Family Day a unique opportunity for children to get a taste of camp while parents attend an interactive information session. All families who sign up for Camp 2019 that day will receive a free gift. You must preregister to a
4、ttend.The Flower & Garden ShowMarch 724, 8:00 AM6:00 PMHicks NurseriesWestbury, NY 11590Head to Hicks Nurseries in Westbury if your kids want to know of the hottest trends, ideas and products for spring gardening. The Spring Flower & Garden Show, 8 AM to 6 PM daily, beginning on March 7 and running
5、through March 24, offers a variety of free workshops, seminars and activities intended for kids interested in gardening.ADMISSION Free.Super Bowl “Saturday”Saturday, February 2, 2:00 PM4:00 PMEmma Clark Library, 120 Main StreetSetauket, NY 11733Kick off the Super Bowl weekend with footballthemed fes
6、tivities on Saturday, February 2. Simply drop into the Childrens Department at Emma Clark Library between the hours of 2:00 PM4:00 PM. Play games and enter for a chance to win a special prize. The Library staff encourages visitors to wear a shirt with their favorite football team. Be sure to catch t
7、he fun! There is no registration, and families with kids of all ages are welcome.语篇解读:本文是一篇应用文,介绍了长岛的一些亲子活动项目,包括活动的时间、地点及活动内容。1What is required to attend Rolling River Day Camp Family Day?ATo give away a gift.BTo register in advance.CTo sign up for a training session.DTo have a good knowledge of cam
8、p.解析:选B细节理解题。根据第二则广告中提及的“You must preregister to attend”可知,如果想参加该活动,要提前报名。2For those fond of growing plants, when can they choose to join in an event?AMarch 30.BApril 13.CMarch 17. DFebruary 2.解析:选C细节理解题。根据题干中的关键信息“fond of growing plants”可以把解题线索定位在第三则广告中,根据该广告提及的活动时间“8 AM to 6 PM daily, beginning on
9、 March 7 and running through March 24”可知,3月7日至3月24日期间,植物爱好者每天上午8点到下午6点都可以参加这项活动。结合所给的四个选项可知选C项。3Who might be interested in this text?AStudents on holidays.BPeople of all ages.COutdoor sports lovers.DFamilies with children.解析:选D推理判断题。通读全文可知,本文中所有的活动都是针对孩子和家长设计的。因此,本文的写作对象应是有孩子的家庭。故选D项。BImagine youre
10、working at a school and one of the kids is starting to act up. What do you do? Traditionally, the answer would be to give the troublesome kid detention (放学后留校)But in my memory, detention tended to involve staring at walls, bored out of my mind, trying to either secretly talk to the kids around me wi
11、thout getting caught or trying to read a book. It just made everything feel stupid and unfair.Instead of punishing troublesome kids or sending them to the principals office, the Baltimore school has something called the Mindful Moment Room instead. The room looks nothing like your standard windowles
12、s detention room. Instead, its filled with lamps, decorations and beautiful purple pillows. Misbehaving kids are encouraged to sit in the room and go through practices like breathing or meditation (沉思), helping them calm down and recenter. They are also asked to talk through what happened.The medita
13、tion room was created as a partnership with the Holistic Life Foundation, a local nonprofit that runs other programs as well. For more than 10 years, the foundation has been offering the afterschool program Holistic Me, where kids from preK (学前班) through the fifth grade practice mindfulness exercise
14、s and yoga.“Its amazing. You wouldnt think that little kids would meditate in silence. And they do,” said Kirk Philips, the Holistic Me coordinator at Robert W. Coleman.There was a Christmas party, for example, where the kids knew they were going to get presents but were still expected to do meditat
15、ion first. “As a little kid, it has got to be hard to sit down and meditate when you know youre about to get a bag of gifts, and they did it. It was beautiful, and we were all smiling at each other watching them,” said Philips.The kids may even be bringing that mindfulness back home with them. In th
16、e August 2016 issue of Oprah Magazine, Holistic Life Foundation cofounder Andres Gonzalez said, “Once a mother told us she came home the other day stressed out and her daughter said, Hey, Mom, you need to sit down. I need to teach you how to breathe.”语篇解读:本文是一篇记叙文。对待犯错误的学生,很多学校往往采取关禁闭的方式来惩罚他们,但美国巴尔的
17、摩的一所学校却设置了“沉思室”,让犯错误的学生反思自己。4What does the author mainly want to show through his experience?ADetention doesnt work at all.BDetention makes misbehaving kids feel afraid.CDetention gives kids a chance to communicate.DDetention is a popular way to handle troublesome kids.解析:选A推理判断题。根据第二段作者描述的面壁思过的经历可知
18、,这种惩罚措施使学生感到厌倦,没有任何效果。5Why does the Baltimore school have the Mindful Moment Room?ATo punish misbehaving kids.BTo help misbehaving kids become calm.CTo teach misbehaving kids to practice yoga.DTo ask misbehaving kids to practice yoga.解析:选B细节理解题。根据第三段倒数第二句中的“helping them calm down and recenter”可知答案。6
19、What can we learn from the text?AHolistic Me aims to organize various sporting events.BKids are required to keep quiet in the meditation room.CPhilips felt surprised at the kids ability to meditate silently.DAndres Gonzalez advised parents to meditate with their kids.解析:选C细节理解题。根据第五段Philips所说的话可知,他觉
20、得孩子们能够安静地沉思是一件很不可思议的事。因此,他感到吃惊。7What is the main idea of the text?ASome kids sit down and meditate at a Christmas party.BTraditional ways of punishing kids are out of date.CMisbehaving kids have a talent for meditation.DA school replaces detention with meditation.解析:选D主旨大意题。本文主要讲述了美国巴尔的摩的一所学校设置了“沉思室
21、”,让犯错误的学生在那里反思自己。由此可知,D项为最佳标题。CMany students are no doubt stressed about meeting all the demands coming their way. Researchers present a simple way thinking vividly about future success that might help students at risk of falling behind academically to work harder.In the study, college students from
22、 a range of socioeconomic backgrounds were randomly asked to think about their future or their past. In the future condition, the students were asked to imagine and write about themselves as successful college graduates. Those in the past condition were asked to think about themselves before they be
23、gan making plans for college, their familys money and status, and how that influenced the way others thought of them.After this exercise, the researchers assessed the students behavior through a studentteacher conversation as well as their effort on a challenging set of GRE (Graduate Record Examinat
24、ion) questions. Female students from poorer backgrounds tended to carry themselves with greater confidence in the studentteacher conversation if they had gone through the futurethinking condition, the researchers found. They also attempted a greater number of GRE questions, on average, in the future
25、focused condition.That the apparent benefits were observed among lessadvantaged female students, but not relatively wealthy students or male students, is in keeping with the researchers thinking: these students may tend to deal with academic challenges less easily than their classmates. “This resear
26、ch shows that they can draw from vivid and motivating visions (想象) of their own futures to help support their motivation and persistence (坚持) during challenging and uncomfortable tasks,” says Mesmin Destin, the studys lead author.Dale H. Schunk, a professor at the University of North Carolina at Gre
27、ensboro, acknowledges that the results are “consistent with what current motivation theories predicted about the energizing role of goals.” However, he notes that the study does not directly explore the mechanism (方法) by which a vision of future identity might lead to positive academic outcomes.语篇解读
28、:本文是一篇议论文。研究发现,想象未来的成功可以提升学生的自信心,使他们在面对挑战时更有动力,更加坚持不懈。8What did the researchers do to the students in the study?AThey divided them into two groups evenly.BThey asked them to predict their GRE scores.CThey classified them by socioeconomic background.DThey observed their conversations with their teach
29、ers.解析:选D细节理解题。根据第三段中的“the researchers assessed the students behavior through a studentteacher conversation”可知,研究人员会通过师生对话来评估学生的行为,即他们会观察学生与老师的谈话。9What did the study find about lessadvantaged female students?AThey enjoy dealing with challenging tasks.BThey can get along with their classmates.CThey c
30、an benefit from imagining a bright future.DThey tend to perform well academically.解析:选C细节理解题。根据第四段中的“This research shows that they can draw from vivid and motivating visions (想象) of their own futures to help support their motivation and persistence (坚持) during challenging and uncomfortable tasks”可知,
31、家庭贫困的女学生能够从想象未来的成功中获益。10What does Dale H. Schunk think of the results of the study?AThey are supported by related theories.BThey challenge traditional beliefs.CThey are of little practical significance.DThey might revolutionize current education.解析:选A推理判断题。根据最后一段中的“Dale H. Schunk . acknowledges that
32、 the results are consistent with what current motivation theories predicted about the energizing role of goals”可知,Dale H. Schunk认为这项研究结果与动机理论所预测的目标激励作用一致,即它们有相关理论支持。11What is the best title for the text?AImagining the Future Brings in Academic SuccessBImagining the Future Brings in Economic SuccessC
33、Imagining the Future Helps Students Set Clear GoalsDImagining the Future Helps Students Handle Challenges解析:选D标题归纳题。通读全文可知,文章主要讲述了想象未来的成功给学生带来的好处,可以帮助他们应对挑战,故D项作标题最为恰当。DNew study shows that when teachers participate in a training program focused on prosocial classroom behavior, their students are be
34、tter able to control their emotions (情绪), and that children who can regulate emotions are more likely to be academically successful.For the study, which appears in Prevention Science, researchers looked at more than 100 teachers and 1,817 students from kindergarten to third grade to see if teachers
35、could support students emotional and behavioral growth through the Incredible Years Teacher Classroom Management (IYTCM) program.The program uses videos and training sessions, along with roleplaying and coaching, to help teachers learn management skills such as using behaviorspecific praise, buildin
36、g positive relationships with students, and considering how to reduce poor behavior. Teachers in the training group increased their positive interactions with students by 64 percent compared with 53 percent for teachers in the control group without the training.“Emotional regulation is the ability t
37、o recognize what behavior is appropriate in the present situation,” says Wendy Reinke, professor in the College of Education at the University of Missouri. “For example, a student might have difficulty controlling the feeling of anger if he or she gets annoyed with another student. But under this pr
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-556101.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
