2022高考英语一轮复习 必修④ Unit 4单元主题语篇训练(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考英语一轮复习 必修 Unit 4单元主题语篇训练含解析新人教版 2022 高考 英语 一轮 复习 必修 单元 主题 训练 解析 新人
- 资源描述:
-
1、必修 Unit 4 单元主题语篇训练.阅读理解AIt is widely believed that smiling means a person is happy,and it usually occurs when theyre meeting another person or a group of people.However,a new study led by the body language expert Dr Harry Witchel shows this isnt always the case.In his research,he asked 44 participan
2、ts aged 1835 to play a geography quiz game consisting of nine difficult questions so that they often got the answer wrong.Participants seated interacted with a computer alone in a room while their faces were video recorded.After the quiz,the participants were asked to rate their experience using a r
3、ange of 12 emotions including“bored”,“interested”and“frustrated”Meanwhile,their facial expressions were then computer analysed frame by frame in order to judge how much they were smiling based on a scale of between 0 to 1.Dr Witchel said:“According to some researchers,a real smile reflects the inner
4、 state of cheerfulness or amusement. However, behavioural ecology theory suggests that all smiles are tools used in social interactions, meaning cheerfulness is neither necessary nor rich for smiling. Our study showed that in these humancomputer interaction experiments, smiling isnt driven by happin
5、ess; it is associated with subjective involvement (主观参与), which acts like a social fuel for smiling, even when socialising with a computer on your own.”Surprisingly, participants didnt tend to smile during the period when they were trying to figure out the answers.However,they did smile right after
6、the computer game informed them if their answer was correct or wrong.Participants smiled more often when they got the answer wrong.Dr Witchel added:“During these computerised quizzes,smiling was greatly increased just after answering questions incorrectly.This behaviour could be explained by selfrat
7、ings of involvement,rather than by ratings of happiness or frustration.”语篇解读:本文是一篇说明文。人们普遍认为微笑意味着一个人是快乐的,但是研究表明,微笑仅是社交的需要,并不表明这个人一定是快乐的。1Why did Dr Witchel use difficult questions in the quiz game?ATo make it hard for participants to answer them correctly.BTo make the answer period last as long as p
8、ossible.CTo discover the most intelligent participants.DTo create a stressful situation for participants deliberately.解析:选A细节理解题。根据第二段第一句可知,设计难题的目的是让参与者难以答对题目,故A项正确。2What can we infer from what Dr Witchel said in Paragraph 4?AOther researchers opinion of a real smile is quite right.BSmiles arent nec
9、essarily useful tools in social interactions.CSubjective involvement doesnt motivate smiling in social interactions.DWitchels study finding is consistent with behavioural ecology theory.解析:选D推理判断题。根据第四段尾句可知,试验结果表明,微笑不是由快乐驱动的,它与主观参与有关;结合第四段第二句可知,行为生态学理论认为,所有的微笑都是社会交往中使用的工具,这意味着快乐对微笑来说既不是必要的,也不是丰富的。据此
10、可以推断,研究的结果与行为生态学理论一致,故D项正确。3What do we know about the text?AParticipants were asked to interact with each other in the quiz.BParticipants in the quiz smiled less often when they got the answer wrong.CIn Dr Witchels opinion, smiling is connected with subjective involvement.DDr Witchel thinks that a r
11、eal smile reflects the inner state of cheerfulness.解析:选C细节理解题。根据第四段尾句可知,Witchel博士认为,微笑不是由快乐驱动的,它与主观参与有关。故C项正确。4What can be a suitable title for the text?AWhat Contributes to Real Happiness?BHow to Identify Whether a Person Is Really Happy?CSmiling Doesnt Necessarily Mean HappinessDPeople Generally H
12、old a Wrong View on Happiness解析:选C标题归纳题。通读全文,并结合文章第一段第二句可推知,文章陈述了这样的事实:微笑仅是社交的需要,并不表明这个人一定快乐。故C项最适合作本文的标题。BIn the United States, the baby boomer generation include those that were born in the time after World War . Those babies have retired or are now reaching the retirement age. As these adults age
13、, many of their adult children worry about how to take care of their aging parents. In the United States, it is not common for several generations to live under one roof. Once children grow up and get married, they move out, leaving their aging parents to care for themselves. When these aging parent
14、s can no longer take care of themselves because of age or illness, it is not uncommon for adult children in the US to place their elderly parents in a nursing home.A nursing home is a place that offers care for the elderly and ill. As the name suggests, nursing homes have professionals include nurse
15、s, doctors and social workers to help aging adults deal with the challenges of daily life. And their mental health could be guaranteed for elderly people get relaxed, accompanied by those of the same age. Most nursing homes also have social activities for the elderly to participate in and keep activ
16、e. These activities range from games to dance classes, and movie nights. Nursing homes are supposed to provide three nutritious meals for their residents (住户)Nursing homes are controversial, however. There have been cases across the country of staff in nursing homes treating the elderly residents ba
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-556125.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
