2022高考英语一轮复习 选修⑦ Unit 1单元主题语篇训练(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考英语一轮复习 选修 Unit 1单元主题语篇训练含解析新人教版 2022 高考 英语 一轮 复习 选修 单元 主题 训练 解析 新人
- 资源描述:
-
1、选修 Unit 1 单元主题语篇训练.阅读理解AMy son Joey was born with club feet. The doctors assured us that with treatment he would be able to walk normally but would never run very well. The first three years of his life were spent in surgery, casts and braces. By the time he was eight, you wouldnt know he had a prob
2、lem when you saw him walk.The children in our neighborhood ran around as most children do during play, and Joey would jump right in and run and play, too. We never told him that he probably wouldnt be able to run as well as the other children, so he didnt know.In seventh grade he decided to go out f
3、or the crosscountry team. Every day he trained with the team. He worked harder and ran more than any of the others perhaps he sensed that the abilities that seemed to come naturally to so many others did not come naturally to him. Although the entire team runs, only the top seven runners have the po
4、tential to score points for the school. We didnt tell him he probably would never make the team, so he didnt know.He continued to run four to five miles a day, every day even the day he had a 39 degree fever. I was worried, so I went to look for him after school. I found him running all alone. When
5、I asked him how he felt, he simply replied “OK”. He had two more miles to go. The sweat ran down his face and his eyes were glassy from his fever. Yet he looked straight ahead and kept running. We never told him he couldnt run four miles with a 39 degree fever, so he didnt know.Two weeks later, the
6、names of the team runners were called. Joey was number six on the list. Joey had made the team. He was in seventh grade the other six team members were all eighthgraders. We never told him he shouldnt expect to make the team. We never told him he couldnt do it, so he didnt know. He just made it.语篇解读
7、:本文是一篇记叙文。文章主要叙述了作者的儿子Joey生来双脚畸形,经过治疗,医生认为他像常人一样跑步的可能性微乎其微。然而,他一直不知道自己的病情,经过不断努力,他最终恢复到了正常状态。1According to the passage, we can describe Joey as a/an _ person.AambitiousBdeterminedCindependent Dcourageous解析:选B推理判断题。根据文章内容尤其是第四段第一句可推知,Joey是一个有决心的人。故选B。2The author repeats the sentence “so he didnt know
8、” in order to _.Acriticize the ignorance of JoeyBimpress the readers with Joeys optimismCshow the over protection of Joeys parentsDemphasize the unlimited potential of human beings解析:选D推理判断题。根据第二段最后一句、第三段最后一句、第四段最后一句及最后一段最后两句可知,Joey做到了那些他不能做的事情。由此可推知,作者重复这句话是为了强调人的无限潜能。故选D。3Which of the following pr
9、overbs is best conveyed in the story?APractice makes perfect.BRome was not built in a day.CNothing is impossible to a willing heart.DThe longest journey begins with the first step.解析:选C推理判断题。通读全文可知,文章主要叙述了作者的儿子Joey生来双脚畸形,经过治疗,医生认为他像常人一样跑步的可能性微乎其微。然而,他一直不知道自己的病情,经过努力,他恢复到了正常状态。由此可推知,本文传达了“功夫不负有心人”的精神
10、。故选C。BSince the age of three, Chelsie Hill had dreamed of becoming a dancer. That ambition nearly ended one night in 2010. Hill, then a 17yearold high school senior in Pacific Grove, California, was in a car accident that left her paralyzed from the waist down. For most people, that would have dashe
11、d any hope of a dancing career. For Hill, it was the beginning. “I wanted to prove to my community and to myself that I was stillnormal,”she told Teen Vogue.“Whatever normal meant.”Normal for her meant dancing, so Hill did it in the wheelchair right alongside her nondisabled high school dance team.
12、“It definitely took a lot of learning and practice,” Hill told Today.After graduation, Hill wanted to expand her dance network to include women like her. She met people online who had suffered various injuries but shared her determination, and she invited them to dance with her.Hoping to reach more
13、people in a larger city, Hill moved to Los Angeles in 2014 and formed a team of dancers with disabilities she calls the Rollettes, “I want to break down the stereotype of wheelchair users and show that dance is dance, whether youre walking or youre rolling,” she told CBS News. Dancing on wheels, the
14、 Rollettes discovered, can be just as fastpaced, artful, and fulfilling as the footbased variety. Theyre having fun, and the fun is touching.Hill has attained what many of us never will:her childhood dream. But the Rollettes have helped her find something else just as fulfilling. Every year she hold
15、s a dance camp for wheelchair users of all ages and abilities with an eye to helping them find their inner Ginger Rogers or Julianne Hough.The dancers arent the only ones feeling inspired. One woman saw a YouTube video of the team competing and commented, “You guys are so awesome! To be in a wheelch
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-556249.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
