2022高考英语(北师大版)大一轮复习高考提能练(十八)选修6 UNIT 18 BEAUTY WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考英语北师大版大一轮复习高考提能练十八选修6UNIT 18BEAUTY WORD版含解析 2022 高考 英语 北师大 一轮 复习 提能练 十八 选修 UNIT 18 BEAUTY
- 资源描述:
-
1、高考提能练(十八)选修6Unit 18Beauty第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A (2021潍坊市6月高考模拟)Crazy at home?Travel restrictions limit your wanderlust?For now,from the safety of your couch,you can still explore the world with these travelinspiring films.The BeachMaya Bay,Thailan
2、dIf there was ever a movie that tells about the search to find your own private paradise,this is it.Starring Leonardo DiCaprio,The Beach follows backpackers search for a hidden mysterious utopia in Thailand.Ironically,Maya Bay has become so overrun with tourists since the movie was filmed that it wa
3、s forced to close until 2021 due to environmental concerns.TracksThe Outback,AustraliaBased on the true story of one womans nearly 2,000mile walk alone across the Western Australian desert with just her dog and camels,the film spotlights the vast Outback.Youll get lost in the wild beauty of the coun
4、try as glimpses of these wonders such as Uluru fill the screen.Lost in TranslationTokyo,JapanThis classic won Sofia Coppola the Oscar for Best Original Screenplay and numerous fans for its quiet brilliance describing the loneliness of travel.Suffering from jet lag and culture shock,two drifting fore
5、ignersBill Murray and Scarlett Johanssonbond over drinks at the Park Hyatt Tokyo in the fascinating upallnight world of Tokyo.The Secret Life of Walter MittyNuuk,GreenlandBen Stiller directs and stars in this film adaptation of a short story about an unlucky dreamer who leads a sedentary(久坐不动的)life
6、working for Life magazine.That is until he goes on a wild adventure tracking down a film negative for the last issue.From jumping out of a helicopter in Greenland to spotting rare snow leopards in the Himalayas,Mitty reminds us about the rewards of stepping out of our comfort zone.语篇解读:本文是一篇应用文,介绍了四
7、部和旅行有关的电影,可以让旅行爱好者坐在家里探索世界。1Which film is from a true story?AThe Beach.BTracks.CLost in Translation.DThe Secret Life of Walter Mitty.B考查细节理解。根据第二部电影Tracks介绍中的“Based on the true story of one womans nearly 2,000mile walk alone across the Western Australian desert with just her dog and camels”可知,Tracks
8、这部电影基于一个真实的故事,故选B。2What appeals to the audience most in Lost in Translation?AIts famous director.BThe natural beauty of Tokyo.CIts presentation of loneliness.DThe friendship of two foreigners.C考查细节理解。根据第三部电影Lost in Translation介绍中的“This classic won Sofia Coppola the Oscar for Best Original Screenplay
9、 and numerous fans for its quiet brilliance describing the loneliness of travel”可知,这部电影获得奥斯卡最佳原创剧本奖和无数影迷是因为它对旅行中孤独的精湛描述,故选C。3In which section of a magazine may this text appear?AScience.BEntertainment.CFashion.DSports.B考查文章出处。文章介绍了四部和旅行有关的电影,应出自杂志的娱乐版块,故选B。B (2021深圳市高三第二次检测)Amanda Seyfried didnt gro
10、w up with dogs.With her busy work schedule,she didnt think she could take care of a dog.In fact,she wasnt looking for a furry friend at all.But then she met Finn.Today,the 34yearold actress,whos known for the film Mamma Mia!,is a dog owner and a spokeswoman at the welfare organization Best Friends A
11、nimal Society.“I cant imagine my life without him,” Seyfried says of the Australian Shepherd Finn,who is allowed on her US.sets.If for some reason he cant join Seyfried on locationlike on a trip when she traveled from France to China,Seyfried requests twicedaily videos of him from her dog sitter.And
12、 with a new video for Best Friends Animal Society,she also calls herself Finns “stage mother”Seyfried and Finn shot a video for the #9,000 Steps Challenge,which asks animal owners to walk 9,000 steps with their pets on the ninth day of the month to raise awareness of the fact that more than 9,000 do
13、gs and cats are euthanized(使安乐死) in shelters each day because theres not enough room.As for the video shoot,in which Seyfried and Finn walked the 9,000 stepsit was more exhausting than a long walk.Seyfried was Finns trainer on the shoot.She believes that instead of being Finns costar,shell go back t
14、o being his BFF.语篇解读:女演员阿曼达塞弗里德以前工作繁忙,且她认为自己照顾不了一条狗,所以她一直没有毛茸茸的动物朋友。后来,她遇到了一只澳大利亚牧羊犬Finn并成了它的主人。现在她喜欢Finn到了如果没有他就无法想象自己的生活是什么样子的地步。为了呼吁公众关注宠物的生活,她还和Finn一起拍摄了一段视频。4Why did Seyfried originally refuse a pet dog?AShe wasnt yet a spokeswoman.BShe wasnt used to being with a dog.CShe was too busy to care f
15、or a dog.DShe had not enough room for a dog.C考查细节理解。根据第一段第二句“With her busy work schedule,she didnt think she could take care of a dog”可知,她工作太忙了,没有时间照顾狗。故选C。5Who does the underlined word “him” in Paragraph 3 refer to?AFinn.BSeyfried.CThe dog sitter.DFinns best friend.A考查代词指代。根据画线词所在句的句意可知,如果出于某种原因阿曼达
16、塞弗里德不能把Finn带到外景拍摄地,她会每天从她的狗看护人那里索要两次狗狗的视频。由此可知,画线词him指代狗狗Finn,所以选A。6Why did Seyfried shoot the video together with Finn?ATo show how deep she loves Finn.BTo train Finn to have a long walk.CTo take part in an animal show.DTo call on the public to pay attention to pets life.D考查推理判断。根据第五段中的“to raise aw
17、areness of the fact that more than 9,000 dogs and cats are euthanized(使安乐死)in shelters each day because theres not enough room”可推知,塞弗里德和Finn一起拍视频的目的是呼吁公众关注宠物的生活。故选D。7Which section of a newspaper is this text most likely from?ANews.BLife.CEducation.DSports.B考查文章出处。根据文章内容可知,本文主要讲述了阿曼达塞弗里德和她的宠物狗Finn一起生
18、活的故事。由此可推知,本文最有可能摘自报纸的生活版块。故选B。C (2021绵阳市第一次诊断考试)For art,the year 2114 will be one full of events.In May of that year in Berlin,the philosopher and artist Jonathon Keats“century cameras”cameras with a 100yearlong exposure(曝光时间)will be brought back from hiding places around the city to have their res
19、ults developed and exhibited.Six months after that,the Future Library in Oslo,Norway,will open its doors for the first time,presenting 100 books printed on the wood of trees planted in the distant past of 2014.As Katie Paterson,the creator of the Future Library,puts it,“Future Library is an artwork
20、for future generations.” These projects,more than a century in the making,are part of a new wave of“slow art” intended to push viewers and participants to think beyond their own lifetimes.They aim to challenge todays shortterm thinking and the brief attention spans of modern consumers,forcing people
21、 into considering works more deliberately.In their way,too,they are fighting against modern culturenot just regarding money,but also the way in which artistic worth is measured by attention.In a similar fashion,every April on Slow Art Day,visitors are encouraged to stare at five works of art for 10
22、minutes at a timea tough task for the average museum visitors,who typically spend less than 30 seconds on each piece of art.Like the Future Library,the “century cameras” are very much a project for cities,since its in cities that time runs fastest and the pace of life is fastest.“Since I started liv
23、ing in a city,Ive somehow been quite disconnected,” Anne Beate Hovind,the Future Library project manager,who described how working on the library drew her back to the pace of life she knew when she was growing up on a farm in her youth,told The Atlantic magazine.语篇解读:本文主要介绍了慢艺术的相关内容,其鼓励人们慢慢欣赏艺术作品。8W
24、hat will NOT happen in 2114 according to the first paragraph?AA camera which was produced 100 years ago will be exhibited.BThe Future Library will be open to the public for the first time.C.Photos with a 100yearlong exposure will be developed and exhibited.D.Books printed on the wood of trees plante
25、d in 2014 will be displayed.A考查细节理解。根据第一段中的“cameras with a 100yearlong exposure(曝光时间).to have their results developed and exhibited”可知,要展览的是相机拍摄的照片,而不是相机,故选A。9What can we learn about peoples attitude towards works of art nowadays?AThey spend little time on works.BThey pay more attention to works.CTh
26、ey spend much money on works.DThey stare at works for 10 minutes at a time.A考查推理判断。根据第三段内容可推知,在当今社会,人们在欣赏艺术作品时花费的时间很少,故选A。10What is the purpose of the new wave of slow art?ATo advocate creating works of art slowly.BTo protect works of art from being damaged.CTo promote works of art for modern cultur
27、e.D.To encourage people to consider works more deliberately.D考查细节理解。根据第二段第二句以及第三句中的“forcing people into considering works more deliberately”可知,这些项目是新一轮“慢艺术”浪潮的一部分,旨在鼓励人们更加从容不迫地欣赏这些艺术作品。故选D。11How does Anne Beate Hovind feel about the city life?AIts discouraging.BIts awful.CIts busy.DIts developed.C考查
28、推理判断。根据尾段第一句以及Anne Beate Hovind所说的话“Since I started living in a city,Ive somehow been quite disconnected”可知,在城市里,时间过得最快,生活节奏最快,Anne Beate Hovind感觉自己跟不上节奏,由此可推知,Anne Beate Hovind认为城市生活是忙碌的,故选C。D (2021山西省重点中学高三联考)In a new study published in the Proceedings of the National Academy of Sciences,researche
29、rs studied ironrich rocks found in Australia,Namibia,and California to get a window into the environmental conditions during the ice age.By examining the chemistry of the iron structure in these rocks,the researchers were able to work out the approximate amount of oxygen in the oceans around 700 mil
30、lion years ago and better understand the effects this would have had on all oxygendependent life in oceans.“The evidence suggests that although much of the oceans during the deep freeze would have been impossible to live in due to a lack of oxygen,in areas where the ice sheet begins to float there i
31、s a good supply of meltwater(融水)with oxygen.With the ice sheet beginning to melt,the air bubbles in it are released into the water,giving the ocean oxygen.We call this phenomenon a glacial(冰川的) oxygen pump,” says Maxwell Lechte,a researcher in the Department of Earth and Planetary Sciences at McGill
32、 University.Around 700 million years ago,the Earth experienced the most severe ice age of its history,threatening the survival of most of the planets life.Previous research has suggested that oxygendependent life may have been restricted to meltwater on the surface of the ice,but this study provides
33、 new evidence of the living environments in oceans.“The fact that the global freeze occurred before the evolution of complex animals suggests a link between Snowball Earth and animal evolution.These tough conditions could have accounted for their diversifying into more complex forms,” says Lechte,wh
34、o is also the studys lead author.Lechte also points out that while the findings focus on the availability of oxygen,primitive eukaryotes(真核细胞) would also have needed food to survive the severe conditions of the ice age.The researchers plan to explore how these environments might have kept a food web
35、 by looking at todays similar environments that host complex ecosystems.语篇解读:本文是一篇说明文。生命是如何在冰河时期存活下来的?这是一个困扰科学家多年的问题,研究人员最近有了新发现。12How did the researcher know the life in oceans 700 million years ago?ABy discovering ironrich rocks by chance.BBy examining the oxygen amount in oceans.CBy analyzing the
36、 found ironrich rocks.DBy getting a window into more places on Earth.C考查细节理解。根据第一段可知,研究人员发现了富含铁的岩石,第二段说明研究人员通过研究岩石中铁结构的化学性质,能计算出大约7亿年前海洋中大概的氧气量,并能了解这对所有依赖氧气的海洋生物产生的影响。由此可知,研究人员研究分析了富含铁的岩石,才了解了7亿年前的海洋生物。故选C。13What creates a “glacial oxygen pump” according to Maxwell Lechte?AOxygen in meltwater.BIce s
37、heets floating in the oceans.CA lack of oxygen in the ocean.DA good supply of air above ice sheets.A考查推理判断。根据第三段的“the ice sheet begins to float there is a good supply of meltwater(融水)with oxygen.We call this phenomenon aglacial(冰川的)oxygen pump”可知,“glacial oxygen pump”这种现象是由冰融水中的氧气引起的,故选A。14What migh
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-556496.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
