河南省洛阳市2019-2020学年高二英语下学期期末质量检测试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省 洛阳市 2019 2020 学年 英语 学期 期末 质量 检测 试题 解析
- 资源描述:
-
1、河南省洛阳市2019-2020学年高二英语下学期期末质量检测试题(含解析)注竟事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、考号等填写在答题卡和试卷指定位置上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔将答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上,录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分.满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一道小题,从每题所给的A、
2、B、C三个选项中选岀最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What is Jeny doing now?A. Cooking. B. Studying. C. Playing.2. Where are the speakers going?A. To the bank. B. To the flower shop. C. To the restaurant.3. When will the speakers meet?A. 4:40. B. 5:20. C. 6:00.4. How does the woman like the o
3、uting?A. It was wonderful. B. It was tiring. C. It was disappointing.5. How many people has Jenny invited?A. 2. B. 18. C. 20.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题.从题中所给的A、B、C三个选 项中选岀最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给岀5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Whats the man asking fo
4、r?A. Some water. B. Some food. C. Some money.7. Wheres the womans father?A. In the kitchen. B. In the yard. C. In the hospital.听第7段材料,回答第8、9题。8. What did the man buy yesterday?A. Some toys. B. Some shirts. C. Some books.9. How much did the man pay?A. $40. B. $80. C. $160.听第8段材料,回答第10至12题。10. Whats t
5、he relationship between the speakers most probably?A. Neighbors. B. Colleagues. C. Classmates.11.Whats the survey about?A. Events at home. B. News abroad. C. TV watching habits.12. What TV programs does the man like?A. Sports. B. News. C. Entertainments.听第9段材料,回答第13至16题。13.Whales the womans major?A.
6、 Literature. B. History. C. Medicine.14. What does the woman think of her major now?A. Boring. B. Exciting. C. Interesting.15 Why do the womans parents want her to become a doctor?A. Its popular. B. Its safe. C. Its easy.16. What does the man advise the woman to do in the future?A Give up her major.
7、B. Talk with her parents.C. Write about doctors lives.听第10段材料,回答第17至20题。17. Whats the speakers father?A. A singer. B. A teacher. C. A player.18. What does the speakers mother design?A. Clothes. B. Sports shoes. C. Hairstyles.19. How long will the speaker be staying in China?A. For a month. B. For a
8、year. C. For two years.20. Who likes making friends?A. The speakers brother. B. The speakers father. C. The speakers mother.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A2020 Bunny ChaseSpend some quality time with your family while following clues (线索), do some crafts
9、(手工), find Easter eggs, chocolate and small prizes. Keep your eyes open for the golden ticket! If you find it, youll be the winner of an AMAZING prize to make the outdoors great this summer. Register at die Wolf Centre on Sunday, April 12th, between 11 am and 1 pm. Participation Fee is regular Wolf
10、Centre admission ($30 per family). You can pre-pay your admission online here.AstronomyJUNE 26 9:30 PM ll:30 PMFascinated by the night sky above? Book a space for the whole family on one of our summer astronomy programs. Take a walk with our onsite astronomer who will guide you through the stars. A
11、typical evening astronomy program lasts approximately 1.5 to 2 hours, and runs rain or shine.Cost: $20.00 per adult & $15.00 per child (17 & under)For more information or to make a reservation, book online, call 1-800 -631 - 2198 (Ext. Main Office) or email reservations haliburtonforest com.Natural
12、HistoryHaliburton Forest offers a series of Natural History Presentations. Partnered with individuals (个人)as well as organisations, these 1 - 2 hour Tuesday night seminars will vary in themes. Topics may cover research being conducted at Haliburton Forest, natural landscapes and ecosystems, local wi
13、ld animals and plants, or even environmental concerns.Cost: There is no charge for this event.Green and Gold CampCome and spend a week with us at Green and Gold Camp on the Sacramento State Campus between 7/10/2020-7/14/2020! Days are filled with scavenger (拾荒者)hunts, river walks, the Challenge Cent
14、er, water activities, arts and crafts, games and more! Your adventure begins at Sacramento State.Cost: $290 per camper1. What can people do at 2020 Bunny Chase?A. Play games with rabbits.B. Get some gold as the prize.C. Win a prize for the outdoors.D. Win a prize by pre-paying the admission.2. What
15、is special about Natural History?A. It requires preregistration.B. It provides a family visit.C. It does not charge any fee.D. It focuses on the same theme.3. Which can help you learn how to survive in the wild most probably?A. 2020 Bunny Chase.B. Astronomy.C. Natural History.D. Green and Cold Camp.
16、【答案】1. C 2. C 3. D【解析】本文是应用文。这则广告介绍了几个活动的时间,活动内容及收费情况。【1题详解】细节理解题。根据2020 Bunny Chase部分的Keep your eyes open for the golden ticket! If you find it, youll be the winner of an AMAZING prize to make the outdoors great this summer.可知在2020 Bunny Chase活动中,如果找到金奖券,就能赢得户外活动的奖品。故选C。【2题详解】细节理解题。根据Natural Histor
17、y部分的Cost: There is no charge for this event.可知参加这项活动是不收费的,而其他三项活动最后都提到了参加活动的费用,所以Natural History的特殊之处是不收费,故选C。【3题详解】推理判断题。根据Green and Gold Camp部分Days are filled with scavenger (拾荒者)hunts, river walks, the Challenge Center, water activities, arts and crafts, games and more! Your adventure begins at S
18、acramento State.可知这项活动中包含拾荒者狩猎,沿河步行,挑战中心等冒险活动。由此判断出Green and Gold Camp最有可能帮助你学会如何在野外生存。故选D。BToni Morrison was an American writer who received the Nobel Prize in Literature. Her novels. Beloved, Song of Solomon and others explored the way African-Americans search for freedom and identity in a country
19、 obsessed with skin color. Morrison was nearly 40 when she published her first novel The Bluest Eye in 1970. The Nobel Prize committee described her writing as language itself, a language she wants to liberate from race. Her novels discussed Americas past, focusing on black history and the effects o
20、f slavery and racism. She culled her characters “the unfree at the heart of the democratic experiment”.In 1988, she won the Pulitzer Prize for her novel Beloved, the story of a mother who kills her baby daughter rather than permit her to be born into slavery. It became a best-seller and was later ma
21、de into a film with Oprah Winfrey. Many Americans admired her as the countrys greatest living writer, including former President Barack Obama.She was born in 1931. She attended Howard University, an all-black university in Washington, D. C. At Howard, she read African. British and American literatur
22、e, including writers William Faulkner and Virginia Woolf. After a short marriage, she became a single mother of two sons and worked as a book editor in New York.Several publishers rejected her first book The Bluest Eye but it impressed The New York Times book critic John Leonard, who believed Morris
23、on was an important new voice. He said her writing was “so charged with pain and wonder that the novel becomes poetry”.Morrison enjoyed her literary fame and was proud of her Nobel Prize.4. What are Toni Morrisons books mainly about?A. Womens equality and rights.B. The development of America.C. The
24、literature of America.D. American history and racism.5. Which of the following helped Toni Morrison receive the Pulitzer Prize?A. Beloved.B. Song of Solomon.C. The Bluest Eye.D. The New York Times.6. Why is former President Barack Obama mentioned?A. To show Barack Obamas support in literature.B. To
25、prove Toni Morrison greatness as a writer.C. To stress Toni Morrison contribution to America.D. To remind readers of the skin color of Barack Obama.7. What can we infer from John Leonards words?A. He thought highly of Morrison.B. He rejected the book The Bluest Eye.C. The book The Bluest Eye made hi
26、m painful.D. Toni Morrisons book was hard to understand.【答案】4. D 5. A 6. B 7. A【解析】这是一篇说明文。本文讲述了一个非裔美国作家Toni Morrison获得了诺贝尔奖,以及美国最高荣誉的故事。本文介绍了她的个人经历,她为她是非裔美国人以及获得诺贝尔奖而感到骄傲。【4题详解】细节理解题。根据第一段中The Nobel Prize committee described her writing as language itself, a language she wants to liberate from race
27、. Her novels discussed Americas past, focusing on black history and the effects of slavery and racism. 可知诺贝尔奖委员会称她的作品本身就是语言,她希望将语言从种族中解放出来。她的小说探讨了美国的过去,着重于黑人历史以及奴隶制和种族主义的影响。由此可知,Toni Morrison小说主要是关于美国历史和种族主义。故选D。【5题详解】细节理解题。根据第二段中In 1988, she won the Pulitzer Prize for her novel Beloved, the story o
28、f a mother who kills her baby daughter rather than permit her to be born into slavery.可知1988年,她的小说Beloved获得了普利策奖。小说讲述了一位母亲杀死自己年幼的女儿,而不是让她生下来当奴隶的故事。由此可知,Beloved帮助Morrison获得了普利策奖。故选A。【6题详解】推理判断题。根据第二段中Many Americans admired her as the countrys greatest living writer, including former President Barack
29、Obama.可知包括美国前总统奥巴马在内的许多美国人都钦佩她,认为她是美国最伟大的在世作家。由此可推知,文章美国前总统奥巴马,是为了证明Toni Morrison作为作家的伟大。故选B。【7题详解】推理判断题。根据倒数第二段Several publishers rejected her first book The Bluest Eye but it impressed The New York Times book critic John Leonard, who believed Morrison was an important new voice. He said her writin
30、g was “so charged with pain and wonder that the novel becomes poetry”.可知几家出版商拒绝了她的第一本书最蓝的眼睛,但它打动了纽约时报的书评家John Leonard,他认为Morrison是一位重要的新声音。他说,她的作品“充满了痛苦和惊奇,以至于这部小说变成了诗歌”。由此可推知,John Leonard对Morrison评价很高。故选A。CConflict is part of everyday life. It is not always a bad thing - it can lead to good discuss
31、ions and improvements in the relationship between two people. However, if its not handled properly, it can be destructive and can bother your studies or other areas of your life.We all have different styles of approaching conflict. Some of us avoid, others compete, give in,adjust or cooperate. Each
32、of these styles has its strengths and weaknesses. So its important to know how you approach conflict. Remember that blaming others and refusing to take responsibility for your role in a conflict can only worsen the conflict and lead to more anger, frustration (挫折),or fear. On the other hand, making
33、the effort to listen without judgement, trying to understand the other partys needs, and searching for solutions in which everyone wins lead to healthy conflict resolution and may result in positive change. If you find that you cant work it out with the other person, you may want to seek the help of
34、 a neutral party, to help you work through the conflict.Whether you use the services of a third-party mediator or negotiate a solution between yourselves, the following principles are important to constructive conflict resolution: address the conflict before it becomes much more complex; separate th
35、e person from the problem; focus on interests rather than sticking to your position; commit to finding a mutually (相互地)beneficial outcome; avoid blaming others; listen actively; keep the lines of communication open; focus on the future.Be aware of the possibility that you may just have to agree to d
36、isagree. Not all conflicts can be resolved. For most people, values are negotiable and they are not always in line with the values of others. In a diverse community like we have now, we must accept and be respectful of difference.8. What would be the best title for the passage?A. How to Resolve Conf
37、lict.B. Different Ways for Conflict.C. Conflict Might Be a Good Thing,D. Not All Conflicts Can Be Resolved.9. What does the underlined part a neutral party” in the second paragraph refer to?A. Supports that can back someone up all the time.B. People not supporting either side in a disagreement.C. A
38、group of people who have the opinions in common.D. Judges that uphold justice when dealing with conflict.10. The second paragraph is mainly developed by _.A. making comparisonB. giving examplesC. listing figuresD. explaining facts11. Which does the author agree with according to the passage?A. Confl
39、ict can lead to your worsening health if you disregard it.B. Conflict can result in improved relationship if dealt with properly.C. Conflict can develop better if you blame the other part of the conflict.D. Conflict can help you if you compete with the other part of the conflict.【答案】8. A 9. B 10. A
40、11. B【解析】本文是一篇说明文。文章主要告诉我们生活中的冲突无处不在,并教会我们如何处理冲突。【8题详解】标题判断题。根据全文尤其是第一 段However, if its not handled properly, it can be destructive and can bother your studies or other areas of your life.然而,如果处理不当,它可能是破坏性的,会影响你的学习或生活的其他方面。以及下文教会我们如何一处理冲突。所以最佳题目“如何处理冲突。”。故选A。【9题详解】词义猜测题。根据划线词所在句If you find that you
41、cant work it out with the other person, you may want to seek the help of a neutral party, to help you work through the conflict.(如果你发现你不能和另一个人解决这个问题,你可能想寻求中立一方的帮助,帮助你度过冲突。)可知,两个人不能解决,所以要找一个不偏向任何一方的来帮忙;以及划线词a neutral party字面意思“中立派”,可知划线词的意思是“在分歧中不支持任何一方的人”。故选B。【10题详解】推理判断题。根据第二段的前两句话We all have diffe
42、rent styles of approaching conflict. Some of us avoid, others compete, give in. adjust or cooperate.Remember that blaming others and refusing to take responsibility for your role in a conflict can only worsen the conflict and lead to more anger, frustration ,or fear. On the other hand, making the ef
43、fort to listen without judgement, trying to understand the other partys needs, and searching for solutions in which everyone wins lead to healthy conflict resolution and may result in positive change.(我们都有不同处理冲突的风格。 我们中的一些人回避,另一些人竞争,屈服。 调整或合作。记住,在冲突中责备别人或者拒绝为自己的角色承担责任只会使冲突恶化,导致更多的愤怒、沮丧或恐惧。另一方面,努力不加评
44、判地倾听,努力理解对方的需求,寻找双赢的解决方案,才能健康地解决冲突,产生积极的改变。)提出本段主题。接下来就处理冲突的不同风格进行比较说明。由此判断出,本段是通过做比较的方面来行文的。故选A。【11题详解】推理判断题。根据第一段It is not always a bad thing - it can lead to good discussions and improvements in die relationship between two people.(冲突并不总是一件坏事它可以导致良好的讨论和改善两个人之间的关系。)由此判断出,作都做同意该观点:如果处理得当,冲突会导致关系的改善
45、。故选B。DNatural disasters take many different forms and can happen without warning. Earthquakes, floods, volcanoes, droughts, typhoons, and hurricanes are all natural disasters.The earthquake of 26 December 2004 resulted in one of the worst natural disasters in living memory. It was a massive underwat
46、er quake and occurred in the Indian Ocean. This caused a huge tsunami (海啸)to cross the Indian Ocean. It destroyed coastlines and communities and brought death and destruction to many people. The survivors needed fresh water, food and shelter as well as medical help. People from all over the world ga
47、ve money.The surface of the Earth has not always looked as it does today; it is moving continuously (although very slowly) and has done so for billions of years. This is one cause of earthquakes,when one section of the Earth crashes with another. Scientists can predict where this might happen and th
48、e area between plates is called a fault line. However, earthquakes do not always happen on Fault lines, which is why they are so dangerous and unpredictable.All the disasters are very dangerous and continue to kill thousands of people each year, but they are nowhere near the most dangerous disaster
49、to ever happen on earth. One type of event in the earths history has regularly killed millions of beings: asteroid (小行星)impacts (撞击). About once every million years the Earth is hit by a piece of rock and ice from space large enough to cause massive destruction (including earthquakes, volcanoes and
50、ice ages) and sometimes to kill entire species. Sixty-five million years ago more than half the earths species were killed by such a disaster, including all the dinosaurs(恐龙). Disasters on the Earth may seem dangerous, but the biggest threat to humans is likely to come from space.12. What did the wo
51、rld do when the tsunami occurred in the Indian Ocean?A. They gave away money to the beggars.B. They sponsored to help the people survive.C. They donated their possessions to the survivors.D. They helped rebuild the coastlines and communities.13. What can scientists predict about earthquakes?A. The p
52、ossible time.B. The possible climate.C. The possible place.D. The possible frequence.14. Which is the best heading that matches Paragraph 3?A. What do earthquakes destroy?B. Why do earthquakes happen?C. How can we prevent earthquakes?D. Which is the most dangerous natural disaster?15. Where does the
53、 author think the most dangerous natural disaster will come from?A. Space.B. Earth.C. Humans.D. Wild animals.【答案】12. B 13. C 14. B 15. A【解析】这是一篇科普说明文。文章通过讲述2004年12月26日发生在印度洋底的地震以及其产生的海啸,说明自然灾害在不知情的情况下会以不同的方式发生;另外讲述了为什么地震如此危险和不可预测的科学原理;接下来讲述6500万年前发生的恐龙大灭绝事件告诉我们所有这些自然灾害发生产生的结果是灾难性的,但对我们人类威胁最大最具灾难性的是太
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
