河南省洛阳市2020届高三英语二练试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省 洛阳市 2020 届高三 英语 试题 解析
- 资源描述:
-
1、河南省洛阳市2020届高三英语二练试题(含解析)第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AAre you driven to create change in bettering kids futures? Here are a few options.EducationGoing after a career in education is sometimes overlooked. Yet teaching is an important path to
2、 creating change. You will educate the young minds responsible for the future. In addition to presenting basic school subjects, you can teach them to be leaders. You can motivate them to want to make a difference themselves.A career in education doesnt have to mean leaching in a classroom. You can h
3、elp them to learn in a way that works for them and be a friend to them as well.Social workAs a social worker, you can directly change the lives of children in need as well advocate for services for drug abusers, family-violence survivors, mental-health patients, and more. You will provide them with
4、the necessary resources to succeed and advise them through trauma (精神创伤), unemployment, education difficulties, addiction and poverty.Many social workers are associated with governmental agencies, but there are also jobs in schools, nonprofit organizations and hospitals.Child psychologyStudying chil
5、d psychology may lead to a career option. Psychologists can provide support for children with mental-health problems and give them a place to be open about their feelings.You may wish to become a school psychologist and guide children (and their parents) through the education system while dealing wi
6、th mental illness or trauma. As a psychologist, you will help your patients find the source of trauma or stress and discover ways of reducing or removing the problem. You may even conduct your own research on new treatment methods.1. Which educational concept does the author support?A. Working with
7、students group leaders.B. Teaching children according to their interests.C. Keeping teaching children in the classroom.D. Encouraging students to make a change themselves.2. Who will social workers help most probably?A. Governmental officials.B. Local business agents.C. Children with education diffi
8、culties.D. Women suffering from family violence.3. Which career mainly deals with children with mental illness?A. Educators.B. School leaders.C. Social workers.D. School psychologists.【答案】1. D 2. C 3. D【解析】这是一篇应用文。本文讲了三种帮助儿童有更好的未来的途径,分别是教育,社会工作者以及儿童心理学家,分别说明了儿童有什么问题,可以寻求哪些帮助等等。【1题详解】细节理解题。由文章Educati
9、on部分下的You will educate the young minds responsible for the future. In addition to presenting basic school subjects, you can teach them to be leaders. You can motivate them to want to make a difference themselves.(你要教育孩子们对将来负责。除了给他们提供基本的学校科目外,你可以教他们成为领导,你可以激励他们改变自己)可知,作者支持的观点是,教育孩子自己做出改变。D. Encouragi
10、ng students to make a change themselves.(鼓励孩子自己做出改变)符合以上说法,故选D项。【2题详解】细节理解题。由文章Social work部分下的As a social worker, you can directly change the lives of children in need as well advocate for services for drug abusers, family-violence survivors, mental-health patients, and more.(作为一个社工,你可以直接改变有需要的孩子的生活
11、,并提倡为吸毒者、家暴幸存者、心理健康患者等提供服务)可知,作为社工最有可能帮助到的是孩子。C. Children with education difficulties.(有教育问题的孩子)符合以上说法,故选C项。【3题详解】细节理解题。根据Child psychology部分下的As a psychologist, you will help your patients find the source of trauma or stress and discover ways of reducing or removing the problem.(心理学家可以为有心理健康问题的儿童提供支
12、持,给他们一个敞开心扉的空间)可知,成为学校心理学家能帮助有精神有疾病的孩子。故选C项。BIve spent two decades observing what makes people lucky and trying to help people increase their luck. I teach entrepreneurship (社会学). We know many new enterprises fail, and innovators (创业者)need luck.With my students, I spend much time encouraging them to
13、 get out of their comfort zone and take some risks. I do this myself all the time. About a dozen years ago, during a flight, I decided to take a little risk. I started a conversation with the man sitting next to me. I introduced myself, and I learned that he was a publisher. I learned all about the
14、future of the publishing industry and we exchanged contact (联系) information. So about three quarters through the night, I decided to take another risk. I showed him a book plan I was doing in my class. Although he was very polite, he said it wasnt right for us.A couple of months later, I told him I
15、was doing a project on transforming the book, the future of publishing and invited him to come to my class. So he gladly came to my class. We had a great experience. A few months later, I wrote to him again, sending a bunch of video clips (剪辑) from another project my students had made. He was so str
16、icken by one of them that he thought there was a book in it. I was a little bit hurt, but it was all right. So I invited him and his colleagues to have lunch together. Later, one of his editors asked me if I had considered writing a book. And I pulled out the exact same plan I had showed his boss a
17、year earlier. Within two years, my book had sold over a million copies.4. We can infer from the authors experience on the plane that .A. the publisher was stricken by his bookB. that was his first experience by planeC. the first risk during the night didnt work outD. the experience made him transfor
18、m his book5. Why did the author send the students video clips?A. To have their book published.B. To help to increase his luck.C. To assess their writing skills.D. To help them see their strength.6. Which can be the best title for the passage?A. Take the LeadB. Everything is PossibleC. Win in DangerD
19、. Luck and Risk7. What does the author think resulted in his luck?A. Publishing books.B. A series of small risks.C. Being turned down frequently.D. Meeting with the stranger on the plane.【答案】4. D 5. B 6. D 7. B【解析】这是一篇记叙文。本文主要讲述作者近二十年一直在研究使得人们幸运的是什么,并且帮助他人增加幸运的机会。作者一直鼓励学生走出舒适区并做出一些冒险,而作者本人也一直坚持这样做。【
20、4题详解】细节理解题。根据第三段的A couple of months later, I told him I was doing a project on transforming the book, the future of publishing and invited him to come to my class.(几个月后,我告诉他我正在做这本书的改造工作,关于未来的出版,并邀请他来我的课堂)可知,飞机上的经历,让作者决定改造他的书。D. the experience made him transform his book(这个经历让他改造自己的书)符合以上说法,故选D项。【5题详
21、解】推理判断题。根据第二段的So about three quarters through the night, I decided to take another risk. I showed him a book plan I was doing in my class.(过了大约四分之三的夜晚,我决定再冒一次险。我给他看了我在课堂上做的读书计划)及A few months later, I wrote to him again, sending a bunch of video clips (剪辑) from another project my students had made. H
22、e was so stricken by one of them that he thought there was a book in it.(几个月后,我又给他写了一封信,把学生们做的另一个项目的一些视频剪辑发给了他。他被其中一本书深深地打动了,以为里面有一本书)可推测,作者把学生的视频剪辑和书一起寄过去的目的是帮助增加自己的运气。B. To help to increase his luck(为了帮助增加他的运气)符合以上推测,故选B项。【6题详解】主旨大意题。根据文章的主要内容,尤其是一段的Ive spent two decades observing what makes peopl
23、e lucky and trying to help people increase their luck.和二段的With my students, I spend much time encouraging them to get out of their comfort zone and take some risks. I do this myself all the time.可知,本文主要讲述作者近二十年一直在研究使得人们幸运的是什么,并且帮助他人增加幸运的机会。作者一直鼓励学生走出舒适区并做出一些冒险,而作者本人也一直坚持这样做。D. Luck and Risk(运气和冒险)可以
24、作为本文标题,故选D项。【7题详解】推理判断题。根据第二段的About a dozen years ago, during a flight, I decided to take a little risk.(大约12年前,在一次飞行中,我决定冒一点险)及第三段的So about three quarters through the night, I decided to take another risk.(所以,过了大约四分之三的夜晚,我决定再冒一次险)和第三段的A few months later, I wrote to him again, sending a bunch of vid
25、eo clips (剪辑) from another project my students had made. He was so stricken by one of them that he thought there was a book in it.(几个月后,我再次写信给他,把一堆我学生做的另一个项目的视频剪辑寄给他。他被其中的一个深深感动了,认为可以写一本书)可知,出版商拒绝之后,作者一直没有放弃,冒着拒绝的风险提升幸运的机会,最终成功的出版了这本书。由此推测,作者认为是一些小的冒险让他成功了。B. A series of small risks(一系列小的冒险)符合以上说法,故
26、选B项。COn winter, a fisherman Jim Savage was braving the freezing temperatures when he noticed a baby dolphin struggling to free herself from another fishermans traps the netting. Jim spoke to her and she calmed down as he cut her free from the line. Seeing she was too tired to swim away, he called th
27、e Wildlife Conservation Commission and they rescued the dolphin, named her Winter and took her back to the center to get treatment.Winter was placed in a holding tank and the team put a feeding tube in her throat. Soon, though, Winter learned how to eat from a bottle. But the line wrapping around Wi
28、nters tail had caused her tail to fall off piece by piece. Eventually all that was left was a fleshy stump (残肢). Though Winter did eventually start to swim, she taught herself an entirely original way to swing her tail stump from side to side like a fish.She learned very well and learned how to trus
29、t and love the people who cared for her. And she made a new non-human friend Panama, another rescued dolphin. The two became lifelong friends, completely inseparable.But her trainers were worried, her original moving way prevented her from growing properly. Then Kevin Carroll, a dolphin lover and ma
30、ker of prosthetic limbs (假肢) for people, stepped in. With a team of experts, vets, and trainers, Kevin developed a new tail for Winter. Winter was retrained to use the device (装置) to swim properly, but with lots of hard work she did it!Word about the disabled dolphin got it and everyone could relate
31、 to the dolphin. Now she seems to connect with everyone - from adults with prostheses to a little girl who didnt want to wear her hearing aid until she met Winter.8. What made Winter calm down?A. The netting.B. Jims words.C. The rescue team.D. The new tail.9. Why did Jim phone the Wildlife Conservat
32、ion Commission?A. To cure the baby dolphin.B. To deal with the fishing net.C. To rescue the other fisherman.D. To look at the baby dolphin.10. What made the trainers worried?A. Winters relationship with Panama.B. Winters popularity with visitors.C. The effect of the damage on Winter.D. Winters movin
33、g style like other dolphins.11. How would the author feel about the outcome of the event?A. Its beautiful.B. Its controversial.C. Its humorous.D. Its discouraging.【答案】8. B 9. D 10. C 11. A【解析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了一只受伤的小海豚在一个渔民和野生动物保护中心的帮助下获救,并通过自己的努力学会用假尾巴游泳,给人们带来鼓励和帮助的故事。【8题详解】细节理解题。根据第一段的Jim spoke to he
34、r and she calmed down as he cut her free from the line. (吉姆对她讲话,她平静了下来,他把她从绳子上救下来)可知,吉姆的话让她平静了下来。B. Jims words.(吉姆的话)符合以上说法,故选B项。【9题详解】推理判断题。根据第一段的Seeing she was too tired to swim away, he called the Wildlife Conservation Commission and they rescued the dolphin, named her Winter and took her back to
35、 the center to get treatment.(看到她累得游不动了,他打电话给野生动物保护中心,他们救了这只海豚,给她取名为冬天,并带她回到治疗中心接受治疗)可推测,吉姆打电话给野生动物保护中心是让他们来看这只海豚。D. To look at the baby dolphin.(来看这只小海豚)符合以上说法,故选D项。【10题详解】细节理解题。根据第二段Eventually all that was left was a fleshy stump (残肢). Though Winter did eventually start to swim, she taught herself
36、 an entirely original way to swing her tail stump from side to side like a fish.(但是,缠在冬天尾巴上的鱼线使她的尾巴一片片地脱落了。最终,冬天开始了游泳,但她自学了一种完全独创的方法像鱼一样左右摆动尾巴)第四段的But her trainers were worried, her original moving way prevented her from growing properly.(但她的训练员很担心,她最初的移动方式妨碍了她的正常生长)可知,训练员担心小海豚的伤最终会对她的生长造成影响。C. The
37、effect of the damage on Winter.(受伤给冬天造成的影响)符合以上说法,故选C项。【11题详解】推理判断题。根据最后一段的Now she seems to connect with everyone from adults with prostheses to a little girl who didnt want to wear her hearing aid until she met Winter.(现在,她似乎和每个人都有了联系从戴着假肢的成年人到直到遇到冬天才戴上助听器的小女孩)可知,Winter这只海豚带给了许多人鼓励和帮助。由此推测,作者认为这件事情
38、的结局是美好的。故选A项。DPlastic is the workhorse material of the modern economy (经济). Lightweight and durable, its been used to make a vast number of products since its introduction over 100 years ago.However, a study carried out by the World Economic Forum, the Ellen MacArthur Foundation and McKinsey Company
39、 showed the status of the breakdown in the global plastic system. A full 32% of the 78 million tons of plastic packaging produced annually is left to flow into our oceans.The Ocean Cleanup, a start-up founded in 2013, is the brainchild of Boyan Slat, who came up with the idea for the company when he
40、 was just 17 years old. Since then, its received more than $2 million in funding(基金). The company plans to use a large array (列阵) that will be fixed to the bottom of the Pacific Ocean. This will have arms that spread out over 100 km, getting all of the plastic garbage pushed into its nets. This is t
41、hen collected by a 10,000-metre-cube container that will be emptied monthly.Most recently, the Ocean Cleanup launched a team of explorers aboard a specially refitted C-130 Hercules aircraft heavily loaded with specialized sensor equipment. It discovered that the problem was worse than expected with
42、an abundance of plastics measuring up to 1.5 m across and at a higher density than previously thought. The organization will continue to pilot the array and will start cleaning the pile before the end of the decade.Once the plastic is out, what should we do with it? The foundation (基金会) hopes that t
43、he plastic from the ocean will have a commercial value which can help to fund the project. Ocean plastic is not easy to use, its mixed by nature consisting of everything from intact PET bottles to micro plastics. However, some of the worlds biggest companies also see the chance to market oceans plas
44、tic products.Transforming todays plastics economy from its present form (take-make-waste) to a zero waste circular economy (take-make-take-make) is a difficult challenge. However, with cooperative action from producers, recyclers, governments and consumers alike and continuing innovation (革新) it can
45、 be done.12. Whats Boyan Slats idea about?A. A way to collect ocean plastic waste.B. A new product made of ocean plastic.C. A machine to recycle plastic garbage.D. An organization to research into plastic.13. Which of the following can replace the underlined word “density” in Paragraph 4?A. Flexibil
46、ity.B. Thickness.C. Width.D. Strength.14. What do some biggest companies expect of the ocean plastic?A. Itll be turned into treasure.B. Itll sponsor the foundation.C. Itll cooperate with the government.D. Itll take the form of take-make-waste.15. Where is this text most likely from?A. A diary.B. A g
47、uidebook.C. A novel.D. A magazine【答案】12. A 13. B 14. A 15. D【解析】这是一篇说明文。文章讲述的是现代塑料经济对海洋造成的危害,以及现在的治理方案。【12题详解】细节理解题。根据第三段的The company plans to use a large array that will be fixed to the bottom of the Pacific Ocean.This will have arms that spread out over 100 km, getting all of the plastic garbage p
48、ushed into its nets .(该公司计划用一个固定在太平洋底部的很大的列阵。这些列阵有可以伸长到100千米的手臂,能把所有的塑料垃圾都推到网里面)可知,Boyan Slat的想法是关于如何收集海洋里面的塑料垃圾。A. A way to collect ocean plastic waste.(一个收集海洋塑料垃圾的方法)符合以上说法,故选A项。【13题详解】词义猜测题。根据第四段的It discovered that the problem was worse than expected with an abundance of plastics measuring up to
49、1.5 m across and at a higher density than previously thought .可知,它发现这个问题比预期的糟糕,因为垃圾的厚度高达1.5米,比之前想的density要高。根据句意,猜测划线部分的意思是“厚度”。B. Thickness.(厚度)符合以上猜测,故选B项。【14题详解】细节理解题。根据第五段的The foundation (基金会) hopes that the plastic from the ocean will have a commercial value which can help to fund the project.
50、(基金会希望来自海洋的塑料垃圾会有一个商业价值,它可以资助该项目)和However, some of the worlds biggest companies also see the chance to market oceans plastic products.(然而一些世界级的大公司也看到了这个出售海洋塑料垃圾的机会)可知,一些世界级的大公司期待海洋塑料垃圾,是因为它有商业价值。A. Itll be turned into treasure.(它会被变成值钱的东西)符合以上说法,故选A项。【15题详解】推理判断题。本篇文章讲述的是现代塑料经济对海洋造成的危害,以及现在的治理方案。由此推
51、测,本文很有可能出现在和环保相关的杂志上。D. A magazine(杂志)符合以上推测,故选D项。根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项Are you one of the increasing number of students who are struggling for college education online? Follow these tips to help you be a successful online learner?Many students assume that online classes require le
52、ss work and are easier than traditional classes. _16_Arrangement according to class schedule is important. Log on to your course according to the required schedule. Manage your time just as you would in a traditional course._17_You may not be able to turn in papers, view videos, or participate in gr
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
