河南省洛阳市六校2023届高三英语上学期10月联考试卷(Word版含答案).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省 洛阳市 2023 届高三 英语 上学 10 联考 试卷 Word 答案
- 资源描述:
-
1、2022-2023学年高三月考卷英语第一部分听力(略)第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ABoys& Girls Outdoor Leadership Development (BOLD& GOLD)Through outdoor adventures and wilderness experiences, the BOLD& GOLD program inspires courage and multicultural leadership in diverse groups
2、of rising 7th-9th grade students. The challenge, glory and beauty of the wilderness come together on our exciting adventures, which range from weekend clubs to 7-day expeditions. Our small groups (a maximum of 10 participants and two instructors) travel to some of the most beautiful and natural plac
3、es in the southeast. Along the way we rock climb, backpack, and whitewater raft (白水漂流) as well as explore what leadership means while creating new friendships and lifelong memories. Using breath-taking wilderness classrooms, our participants return from our programs knowing that the confidence, stre
4、ngth and friendships they developed will help them meet any challenge on the way, in the classroom or back home in their communities.Deep Friendships and Diverse GroupsWho comes on a BOLD & GOLD trip? A single group may consist of amazing kids with a diversity of viewpoints, backgrounds and life exp
5、eriences. We partner with families, organizations and communities to help get minority populations that arent well represented in the outdoors in our program. We actively do this because we believe having diversity makes for better groups! Working with others who are different from you stretches you
6、r learning and inspires each other to be a bridge builder in todays multicultural world while making lifelong friendships! You Make It Possible!Our program removes the financial barriers that prevent many from experiencing the outdoors. We provide the youth who would otherwise not have access to the
7、 outdoors with these opportunities through our scholarship fund.If you are interested in changing young peoples lives, Give the Gift of Camp!1. Who is the BOLD & GOLD program intended for?A. School leaders.B. Middle school students.C. Adventure seekers.D. Outdoor enthusiasts.2. Whats special about t
8、he program?A. It teaches field survival skills.B. It features large group activitiesC. It lets the kids take change of the program.D. It involves kids with diverse backgrounds.3. Whats the purpose of the last paragraph?A. To advertise coming events.B. To encourage donations.C. To introduce special a
9、ctivities.D. To attract more participants.【答案】1. B 2. D 3. B【解析】【1题详解】细节理解题。根据第一段“Through outdoor adventures and wilderness experiences, the BOLD& GOLD program inspires courage and multicultural leadership in diverse groups of rising 7th-9th grade students. (通过户外探险和荒野体验,BOLD&GOLD计划激发了7到9年级学生不同群体的勇气和
10、多元文化领导力)”可知,BOLD & GOLD这一项目针对的是中学生。故选B。【2题详解】细节理解题。根据Deep Friendships and Diverse Groups部分“Who comes on a BOLD & GOLD trip? A single group may consist of amazing kids with a diversity of viewpoints, backgrounds and life experiences. We partner with families, organizations and communities to help get
11、 minority populations that arent well represented in the outdoors in our program. We actively do this because we believe having diversity makes for better groups! Working with others who are different from you stretches your learning and inspires each other to be a bridge builder in todays multicult
12、ural world while making lifelong friendships! (谁来参加BOLD & GOLD之旅?一个小组可能由具有不同观点、背景和生活经历的优秀的孩子组成。我们与家庭、组织和社区合作,在我们的计划中帮助那些在户外活动中没有充分代表性的少数民族人口。我们积极这样做,因为我们相信拥有多样性可以创造更好的团队!与你不同的人一起工作可以扩展你的学习,并相互激励,成为当今多元文化世界中的桥梁建设者,同时建立终生的友谊!)”可知,参与者具有不同观点、背景和生活经历等多样性。故推知这一项目的独特之处在于参与活动的孩子拥有的多元背景。故选D。【3题详解】推理判断题。根据You
13、 Make It Possible部分“We provide the youth who would otherwise not have access to the outdoors with these opportunities through our scholarship fund. If you are interested in changing young peoples lives, Give the Gift of Camp! (我们通过我们的奖学金基金为那些原本没有机会接触户外的年轻人提供这些机会。如果你有兴趣改变年轻人的生活,请赠送野营的礼物!)”可知,这一项目为参与者
14、提供奖学金及参与机会,并呼吁大家为基于资助。由此推知,最后一段旨在鼓励人们给予这一项目更多的赞助和捐赠。故选B。BLoneliness is spreading in our times. According to research conducted this year, nearly 50% of people aged 55and above in the Netherlands experience loneliness. There may be friendly neighborhood, but during the pandemic the elderly suffer a l
15、ot as their immune system does not permit them to step out for shopping or any type of activities.Dutch Local Jumbo Supermarket in Vlijmen is working to make their community less lonely. They recently launched two initiatives(新方案) in the supermarket for seniors: All Together Coffee Corner and Chat C
16、heckout. All Together Coffee Comer is opened as a social coffee corner where elderly people meet with other locals just for a chat or to ask for help with small tasks. The goal of the coffee corner is to act as a meeting point for elderly people with locals as well as volunteers who can help them. T
17、he initiative is a huge success. Volunteers help elders in shopping, walking, etc.Also, Jumbo introduced 200 chat registers in its stores for customers who are not in a hurry and want to talk or chat during checkout. They piloted the first chat register in 2019, which was received positively by cust
18、omers. The government has introduced Chat Checkout under government-sponsored One Against Loneliness program which also established a 24/7 loneliness hotline for people who are lonely. According to Jumbo representative, this is a small gesture but a very valuable one, especially in a world that is d
19、igitizing and getting faster and faster.Jumbo supermarket is considering opening more chat registers where loneliness is a major issue in the Netherlands. In addition, it will be introducing “cozy chat corners” where customers can sit and have a coffee with others. And it will donate materials to Om
20、as Soep, an initiative that brings university students with elders to prepare soup.4. What can elders do in All Together Coffee Corner?A. Meet family and friends.B. Volunteer for small tasks.C. Receive help in shopping.D. Provide customer service.5. What can we learn about Chat Checkout from paragra
21、ph 4?A. It offers lonely elders online help.B. It goes down well with customers.C It is a way to fight quick pace of life.D. It was sponsored by the government.6. In which section of a website can we find the text?A. Culture.B. Health.C. Opinion.D. Entertainment.7. Which is the most suitable title f
22、or the text?A. Loneliness spreads among the elderlyB. Elders need more care in the pandemicC. A small gesture makes a big differenceD. Initiatives help elders tackle loneliness【答案】4. C 5. B 6. B 7. D【解析】【4题详解】细节理解题。根据第二段中的“Volunteers help elders in shopping, walking, etc (义工帮助长者购物、散步等)”可知,老人购物时得到帮助。
23、故选C。【5题详解】推理判断题。根据第四段中内容“Also, Jumbo introduced 200 chat registers in its stores for customers who are not in a hurry and want to talk or chat during checkout. They piloted the first chat register in 2019, which was received positively by customers. (此外,Jumbo还为不赶时间、想在结账时为聊天的顾客推出了200个聊天台。他们在2019年试点了第
24、一个聊天登记册,受到了客户的积极响应)”可知,Jumbo在2019年就试行过Chat Checkout活动,当时顾客对此的反馈很好。现在这个项目受到了政府的支持,显然是受欢迎的举措。故选B。【6题详解】推理判断题。根据文章第二段“Dutch Local Jumbo Supermarket in Vlijmen is working to make their community less lonely. They recently launched two initiatives(新方案) in the supermarket for seniors: All Together Coffee
25、Corner and Chat Checkout. (位于Vlijmen的荷兰本地大型超市正在努力让他们的社区不那么孤独。最近,他们在超市为老年人推出了两项举措:共同咖啡角和聊天结账)”可知,本文是一家荷兰超市关注老年人心理健康所采取的两项举措,故可能出现在健康栏目中。故选B。【7题详解】主旨大意题。根据文章第二段“Dutch Local Jumbo Supermarket in Vlijmen is working to make their community less lonely. They recently launched two initiatives(新方案) in the s
26、upermarket for seniors: All Together Coffee Corner and Chat Checkout. (位于Vlijmen的荷兰本地大型超市正在努力让他们的社区不那么孤独。最近,他们在超市为老年人推出了两项举措:共同咖啡角和聊天结账)”可知,本文介绍了荷兰超市Jumbo为帮助老人克服孤独的所采取的两项举措,D项:Initiatives help elders tackle loneliness(计划帮助老年人解决孤独问题)适合作为本文标题。故选D。CWhen I visited the remote Swedish town of Alvdalen, I
27、was immediately struck by the forest-covered valley in which it is situated. I was set to meet the last speakers of Elfdalian. The language is currently used only by about2,500 people, but it has preserved language features that are to be found nowhere else in Scandinavia.Because of its relative iso
28、lation, Elfidalian is unique among Nordic languages. While speakers of Swedish, Norwegian and Danish are able to have simple conversations and understand each other, it is not so with Eilfdalian. And it is this feature that makes Elfdalian completely baffling to non-local people.For centuries, it wa
29、s unnecessary for the majority of the native Elfdalian-speaking population to learn standard Swedish or other languages, as most trade and economic networks occurred within local areas. Elfdalan remained an active language until the 20th century.However with increased mobility and the arrival of mas
30、s media, speakers of Elfdalian switched to Swedish. At present, only half of the residents of Alvdalen speak it, and of the youngest generation, only about 60 children under the age of 15 are fluent in it.During my visit, I was lucky to be introduced to a group of language activists united under the
31、 name Ulum Dalska. Attempts are being made by these local enthusiasts to revive the language. After many years of action, Ulum Dalska has recently been successful in convincing the local authorities to start up an Elfdalian-speaking group at the local preschool. This means that, for the first time i
32、n history, Elfdalian has made its official entry into the Swedish schooling system.On the whole, more and more people seem to be convinced of the preciousness of Elfdalian and the need to preserve it for future generations. And in a globalizing world, the right attitude is perhaps the most important
33、 step towards a full language recovery.8. Why did the author go to the town of Alvdalen?A. To discover a remote Swedish forest.B. To explore a unique forest language.C. To call on a group of language activists.D. To pay a visit to a forest-covered valley.9. Which of the following best explains “baff
34、ling” underlined in paragraph 2?A. Out of date.B. Easy to learn.C. Convenient to spread.D. Hard to understand.10. What contributed to Elfdalians role as an active language before the 20th century?A. The huge Elfdalian-speaking population.B. The natives refusal to accept other languages.C. The self-s
35、ufficient economy among the locals.D. The high economic status of Elfdalian-speaking areas.11. What do we know about Ulum Dalska?A. It helps language research.B. It aims to preserve Elfdalian.C. It is financed by the government.D. It was founded by language experts.【答案】8. B 9. D 10. C 11. B【解析】【8题详解
36、】推理判断题。根据第一段中的“I was set to meet the last speakers of Elfdalian. The language is currently used only by about2,500 people, but it has preserved language features that are to be found nowhere else in Scandinavia.(我被安排去见Elfdalian的最后一位发言人。目前只有大约2500人使用这种语言,但它保留了在Scandinavia以外的其他地方找不到的语言特征。)”可知,作者前往Alvd
37、alen小镇是为了探寻Elfdalian这种古老且独特的语言。故选B。【9题详解】词句猜测题。根据第二段中的“While speakers of Swedish, Norwegian and Danish are able to have simple conversations and understand each other, it is not so with Eilfdalian.(虽然说瑞典语、挪威语和丹麦语的人可以进行简单的对话并相互理解,但对Eilfdalian来说就不是这样了。)”可知,非本地人完全不懂Elfdalian,画线词baffling意为“难以理解的”,和hard
38、to understand意思相近。故选D。【10题详解】推理判断题。根据第三段中的“For centuries, it was unnecessary for the majority of the native Elfdalian-speaking population to learn standard Swedish or other languages, as most trade and economic networks occurred within local areas.(几个世纪以来,大多数母语为Elfdalian的人都没有必要学习标准瑞典语或其他语言,因为大多数贸易和经
39、济网络都发生在当地地区。)”可知,促成了Elfdalian在20世纪之前成为一种活跃的语言的是当地人自给自足的经济。故选C。【11题详解】细节理解题。根据第五段中的“Attempts are being made by these local enthusiasts to revive the language. After many years of action, Ulum Dalska has recently been successful in convincing the local authorities to start up an Elfdalian-speaking gro
40、up at the local preschool. This means that, for the first time in history, Elfdalian has made its official entry into the Swedish schooling system.(这些当地的热心人士正在努力复兴这门语言。经过多年的努力,Ulum Dalska最近成功地说服了当地政府,在当地的幼儿园里成立了一个讲Elfdalian的小组。这意味着,历史上第一次,Elfdalian正式进入瑞典的教育体系。)”可知,Ulum Dalska的目的是保护Elfdalian。故选B。DFor
41、 as long as humans have been monitoring the ocean, the only way weve known about stranded (搁浅的) whales was to come across them ourselves. But knowing about stranded whales including where and when they strand is important.Largely due to human causes such as ship strikes and pollution, whale strandin
42、gs are on the rise. Their occurrence can often signal that something is wrong before larger ecosystem problems arise. Yet the ground-based networks used to monitor stranded whales are just available for wealthy countries.A new study conducted by Penny Clarke, a graduate student with the British Anta
43、rctic Survey, shows that very high resolution (VHR) satellite imagery makes it possible to spot stranded whales in remote areas where it may otherwise take weeks to find them. By that point, animals are often long decomposed (腐烂的), making it too late to figure out what caused the stranding or take a
44、ction to fix it.The first satellite with VHR sensors was launched in 1999. With the number of them now slowly climbing, Clarkes team sees this sort of imagery as a tool that allows less-wealthy countries to monitor a vast area with just a few people.However, the satellite approach does have some lim
45、itations. As Clarke found, images may not be available for the date range researchers want; there are currently only 27 VHR satellites circling Earth. Moreover, satellites only take photos when given orders to open their lenses. Tasking a satellite is expensive, and even accessing archived (存档的) ima
46、ges can come with a big price tag.Additionally, identifying whales requires manually (人工地) scanning for the right shapes, frame (帧) by frame. In 2019, a team led by Clarkes co-author, Peter Fretwell, tried to automate this process. They found that because dead whales change so drastically as they de
47、compose, their way wasnt very accurate. It often confused whales with features like rocks or washed-up trees.Next up, Clarke hopes to test the effectiveness of satellite monitoring by working on the ground with experts during stranding events so that she can see for herself what satellite imagery mi
48、sses. “We dont know enough about some of these challenges weepers going to be coming up against,“ she says. Yet the potential for this technology excites her immensely. “Its quite literally out of this world.”12. What is the significance of discovering whale strandings in time?A. To help control the
49、 whale population.B. To guard against bigger ecosystem risks.C. To send the stranded whales to the ocean.D. To reduce dead whales influence on ecosystems.13. What does Clarke say about satellite monitoring?A. It can only be operated at a high cost.B. It is expected to perform various tasks.C It pose
50、s challenges to wealthy countries.D. Less-wealthy countries can hardly afford it14. What did Peter Fretwell try to do in 2019?A. To find a better way to examine dead whales in detail.B. To call on local people to help recognize dead whales.C. To make the process of recognizing dead whales more effic
51、ient.D. To record the changes in dead whales with advanced technology.15. Whats Clarks attitude towards the future of satellite monitoring?A. Doubtful.B. WorriedC. Cautious.D. Hopeful.【答案】12. B 13. A 14. C 15. D【解析】【12题详解】细节理解题。根据第二段中“Their occurrence can often signal that something is wrong before
52、larger ecosystem problems arise.(它们出现往往表明,在更大的生态系统问题出现之前,有些地方出了问题)”可知,及时发现搁浅的鲸的意义在于它可使人们尽早发现问题,从而避免更大规模的生态问题的出现。故选B。【13题详解】细节理解题。根据第五段中“Tasking a satellite is expensive, and even accessing archived images can come with a big price tag.(卫星任务是昂贵的,甚至访问存档图像也可能是一个大的价格标签)”可知,Clarke认为这种发现搁浅的鲸的卫星监测技术的运营成本很高
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
