江苏省南通市2014高考英语阅读理解、短文改错训练(8)(答案或解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 南通市 2014 高考 英语 阅读 理解 短文 改错 训练 答案 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家 江苏省南通市2014高考英语阅读理解、短文改错训练(8)(答案或解析)I once had my Chinese MBA students brainstorming on “two-hour business plans”. I separated them into six groups and gave them an example: a restaurant chain. The more original their idea, the better, I said. Finally, five of the six groups presente
2、d plans for restaurant chains. The sixth proposed a catering(餐饮) service. Though I admitted the time limit had been difficult, I expressed my disappointment.My students were middle managers, financial analysts and financiers from state-owned enterprises and global companies. They were not without ta
3、lent or opinions, but they had been shaped by an educational system that rarely stressed or rewarded critical thinking or inventiveness. The scene I just described came in different forms during my two years teaching at the school. Papers were often copied from the Web and the Harvard Business Revie
4、w. Case study debates were written up and just memorized. Students frequently said that copying is a superior business strategy, better than inventing and creating.In China,every product you can imagine has been made and sold. But so few well-developed marketing and management minds have been raised
5、 that it will be a long time before most people in the world can name a Chinese brand.With this problem in mind, partnerships with institutions like Yale and MIT have been established. And then theres the “thousand talent scheme”: this new government program is intended to improve technological mode
6、rnization by attracting top foreign trained scientists to the mainland with big money. But there are worries about Chinas research environment. Its hardly known for producing independent thinking and openness, and even big salary offers may not be attractive enough to overcome this.At last, for Chin
7、a, becoming a major world creator is not just about setting up partnerships with top Western universities. Nor is it about gathering a group of well-educated people and telling them to think creatively. Its about establishing a rich learning environment for young minds. Its not that simple.1. Why do
8、es the author feel disappointed at his students?A. Because there is one group presenting a catering service.B. Because the six groups made projects for restaurant chains.C. Because all the students copied a case for the difficult topic.D. Because the students ideas were lacking in creativeness.解析考查推
9、理判断能力。根据第一段整体的信息作出判断和推理。答案D2. Which of the following scenes is NOT considered as lack of creation?A. Papers were often downloaded from the Internet.B. Students often said that copying is a preferable business strategy.C. Students combine knowledge and critical thoughts to solve a problem.D. Case stu
10、dy debates were written up as well as recited.解析考查判断推理能力。第二段整体判断,特别是最后一句。答案C3. The underlined word “scheme” in the forth paragraph means_.A. timetable B. themeC. project D. policy解析考查猜词能力。第四段的第2句“this new government program”中this指代前面的“thousand talent scheme”,而scheme和program为同义词,C中project为program同义词。
11、答案C4. We can infer from the passage that_.A. China can make and sell any product all over the worldB. high pay may not solve the problem of Chinas research environmentC. cooperation with institutions has been set up to make a Chinese brandD. the new government program are aimed at encouraging imagin
12、ation解析考查推理判断能力。文中没有直接表达出来,根据最后一句得出,“even big salary offers may not be attractive enough to overcome this.”中this指的是Chinas learning environment存在的问题即problem,也是指Its hardly known for producing independent thinking and openness这个问题。答案B5. Which is the best title of the passage? A. Look for a New Way of L
13、earning.B. Reward Creative Thinking.C. How to Become a Creator.D. Establish a technical Environment.解析考查主旨判断题。从整体和最后一段判断,整篇文章是讲关于教育出现的问题有了丰富的学习环境,及新的学习方法,才能有创造性的研究氛围。答案A *结束第一套短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)增加:在缺词处加一个漏字符号()。并在其下面写出修改后的词。删除:把多余的词用斜线(/)划掉。修改:在错的词后划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1每处错误及修改均仅限一词;2只允许修改10处,
14、多者(从第11处起)不记分。 Im a middle school student name Li Ming. Im writing to tell you something. Recently Inoticed many of my classmates often go to the cyber cafe near our school. I went there too in the other day. I was surprising to see many students playing computer games, watching films or chat. Some
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
