江苏省南通市2020-2021学年高二上学期期中模拟考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省南通市2020-2021学年高二上学期期中模拟考试英语试题 WORD版含解析 江苏省 南通市 2020 2021 学年 高二上 学期 期中 模拟考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省南通市2020-2021学年度上学期高二期中考试模拟试题(标准卷)英语试题第一部分听力第一节 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.Where does the conversation probably take place?A.At the beach.B.On the plane.C.In the music hall.2.How is the man probably feeling now?A.Tired.B.Sorry.C.Worried.3.
2、What is the probable relationship between the speakers?A.Coworkers.B.NeighboursC.Classmates.4.Who is going on a trip during the holiday?A.The woman.B.The man.C.The kid.5.What are the speakers going to do?A.Visit Greece.B.Draw pictures.C.Read a book.第二节 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项
3、。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。6.When did this conversation take place?A.At the beginning of the new term.B.During the summer vacation.C.In the last period of the term.7.Why did Tom come there?A.To meet a new teacher.B.To say goodbye to Lily.C.To attend a
4、history class.8.How did Tom feel when he saw Lily?A.Excited. B.Anxious.C.Surprised.听第7段材料,回答第9至11题。9.Where might the speakers be?A.At home.B.At the theatre.C.In the car.10.What music does the girl always favor?A.Irish music. B.Jazz.C.Classic music.11.When will they go to the concert together?A.Every
5、 Friday.BThis Friday.C.Next Friday.听第8段材料,回答第12至14题。12.What is Matt?A.An artist.B.A manager.C.A student.13.What is Matt to the girl?A.Brother.B.Boyfriend.C.Boss.14.How many people are there in the girls family at least?A.3. B.4. C.5.听第9段材料,回答第15至17题。15.Where has Billy been?A.The Forbidden City.B.The
6、 Great Wall.C.Hutongs.16.What activity was most popular among boys?A.Jump rope.B.Hideandseek.C.Soccer.17.Why is it easy for visitors to get lost?A.Hutongs are rare to westerners.B.There are a lot of twists and turns.C.Therere 3 or 4 generations living together.听第10段材料,回答第18至20题。18.How many countries
7、 were involved in the research?A.45. B.81. C.94.19.What do most online customers think of female models?A.Healthy. B.Beautiful. C.Too thin.20.In which country might people prefer skinny models?A.New Zealand.B.Switzerland.C.China.第二部分阅读理解第一节 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AIt was late August when I
8、 got a call from a grandmother. She lives in Seeley Lake, Montana, and she has heard we have air purifiers(净化器)with highefficiency particulate air(HEPA)aircleaners that can help with smoke. She needs one for the babys room. I explained we didnt have any and told her how to purchase one.She coughed a
9、nd went silent with disappointment before asking how much they cost. Almost every person I talk to in Seeley Lake has this cough.“The family doesnt have much money, ”she said, but she promised to order a filter for the child.Small filtersones that can clean a bedroom of up to 75 square feetcost abou
10、t70 each.The next day, the wildfire that had been burning for weeks in the Lolo National Forest, northeast of town, moved closer to the womans neighborhood, and the county sheriffs office evacuated(疏散)the area.I wondered whether the aircleaner would be there when the family returned home.I knew the
11、smoke would be.As an airquality specialist with the Missoula CityCounty Health Department in Montana, my job is to understand air pollution, control it as much as possible, and help people protect themselves from its effects.I focus on smoke management:issuing permits for outdoor burns and updating
12、residents about what to expect from the smoke when wildfires send it our way.Never had we seen so many wildfires so close to home for so many weeks. There are six classes on the Environmental Protection Agencys Air Quality Index(指数):good, moderate, unhealthy for sensitive groups, unhealthy, very unh
13、ealthy, and dangerous.Seeley Lakes air reached a dangerous class in 18 days last summer.Last year was troubled by wildfires around the country.The fires that struck Northern California alone killed 44 people and caused more than9 billion in damage.But this isnt just a recent problem, nor is it limit
14、ed to the West.Wildfires hit 49 states in 2017, including a swath from Florida to Virginia. More than 9 million acres burned nationwide, compared with the yearly average of 6.5 million acres.1. Why did the grandmother make a call to the author?A. To prevent the wildfire.B. To help her make a move.C.
15、 To ask for an air purifier.D. To get information about air pollution.2. How did the woman feel about the authors reply?A. Angry.B. Hopeful.C. Excited.D. Disappointed.3. Compared with the yearly average, the burned acres nationwide in 2017 rose by_.A. about 49%B. about 38%C. about 72%D. about 52%【答案
16、】1. C 2. D 3. B【解析】本文是一篇记叙文。作者是空气质量检测专家,通过一位老奶奶给他打电话,想要一台空气净化器的故事,介绍了美国发生大火,从而造成空气严重污染的情况。【1题详解】细节理解题。根据第一段中“She lives in Seeley Lake, Montana, and she has heard we have air purifiers(净化器)with highefficiency particulate air(HEPA)aircleaners that can help with smoke.She needs one for the babys room.(
17、她住在蒙大拿州的斯利湖,她听说我们有高效微粒空气净化器,可以帮助消除烟雾。她的婴儿房需要一张)”可知,这位老奶奶打电话给作者是为了要一台空气净化器。故选C。【2题详解】细节理解题。根据第二段中“She coughed and went silent with disappointment before asking how much they cost.(她咳嗽了一声,失望地沉默了下来,然后问这些东西要多少钱)”可知,老太太对作者的答复很失望。故选D。【3题详解】细节理解题。根据最后一段中“Wildfires hit 49 states in 2017, including a swath f
18、rom Florida to Virginia. More than 9 million acres burned nationwide, compared with the yearly average of 6.5 million acres.(2017年,野火袭击了49个州,包括从佛罗里达到弗吉尼亚的大片地区。全国有900多万英亩的土地被烧毁,而每年的平均烧毁面积为650万英亩)”可知,2017年全国共烧毁900多万公顷,相比于年平均的650万公顷多出了250多万公顷,增长了约25065038%。故选B。BWe often seek food after focused mental a
19、ctivity, like preparing for an exam. Researchers guess that too much thinking consumes a lot of energy from the brain. So the brain, sensing that it may soon require more calories to keep going, apparently leads to bodily hunger, and even though there has been little physical movement, we eat.The re
20、searchers note that tiring activity both increases the amount of blood sugar and lactate(乳酸盐)circulating in the blood and increases blood flow to the head.Because the brain uses sugar and lactate as fuel, researchers wondered if the increased flow of fuelrich blood during exercise could feed a worno
21、ut brain and reduce the urge to overeat.Thirtyeight healthy college students were invited to determine their fitness and metabolic(新陈代谢)rates and to report what their favorite pizza was. Afterward, they sat quietly for 35 minutes before being given as much of their favorite pizza as they wanted. At
22、a later date, the volunteers returned and spent 20 minutes making selections from college and graduateschool entrance exams.Next, half the students sat quietly for 15 minutes, before being given pizza. The rest of the volunteers spent those 15 minutes doing intervals on a treadmill(跑步机)two minutes o
23、f hard running followed by about one minute of walking, repeated five times. These students were then allowed to gorge on pizza, too. But by and large, they did not overeat.When the researchers factored in(将作为因素考虑)the calories burnt on running, they determined that those students actually consumed 2
24、00 fewer total calories after their brain workouts than the resting students.The researchers do not know if the runners consumed extra calories at dinner. They also cannot tell whether other types of exercise would have the same effect as running, although the researchers say they suspect that if an
25、 activity causes someone to break into a sweat, it should also increase blood sugar and lactate, feeding the brain and weakening hungers call.4. What do we learn from the first paragraph?A. We eat for more physical movements.B. A busy brain can make one hungry.C. Energy from the brain cant be used u
26、p.D. An exam results in caloric consumption most.5. What can a physical movement do?A. Increase blood flow.B. Increase the amount of blood sugar.C. Urge one to eat more.D. Make the brain tired.6. What does the underlined phrase“gorge on”in Paragraph 5 mean?A. Eat.B. Purchase.C. Taste.D. Obtain.【答案】4
27、. B 5. A 6. A【解析】本文为说明文。研究人员猜测,过多的思考会消耗大脑的大量能量,这显然会导致身体饥饿。由于大脑使用糖和乳酸盐作为燃料,研究人员想知道,在运动过程中增加的富含燃料的血液流量,是否能让疲惫的大脑得到补充,并减少暴饮暴食的冲动。文章介绍了这项研究。【4题详解】细节理解题。根据第一段中“Researchers guess that too much thinking consumes a lot of energy from the brain. So the brain, sensing that it may soon require more calories to
28、 keep going, apparently leads to bodily hunger, ”(研究人员猜测,过多的思考会消耗大脑的大量能量。因此,大脑感觉到它可能很快就需要更多的卡路里来维持运转,显然会导致身体饥饿)”可知,忙碌的大脑会让人感到饥饿。故选B。【5题详解】细节理解题。根据第二段“The researchers note that tiring activity both increases the amount of blood sugar and lactate(乳酸盐)circulating in the blood and increases blood flow t
29、o the head. (研究人员指出,累人的活动不仅会增加血液中循环的血糖和乳酸的含量,还会增加流向头部的血液流量)”可知,身体运动能增加血液流动。故选A。【6题详解】词义猜测题。根据画线词上文“Next,half the students sat quietly for 15 minutes, before being given pizza.”(接下来,一半的学生安静地坐了15分钟,然后给他们吃披萨)以及画线词后文“But by and large, they did not overeat.(总的来说,他们没有吃得太多)”,画线词句中的too表示“也”,可知这些学生也可以吃比萨。故画线
30、短语意为“吃”。A.eat吃;B. purchase购买;C. taste品尝;D. obtain获得。故故选A。CHope has proved a powerful predictor of outcome in every study weve done so far, said Dr. Snyder, a psychologist.In research with 3,920 college students, Dr. Snyder found that the level of hope among freshmen at the beginning of their first t
31、erm was a more accurate predictor of their college grades than were their S.A.T. scores or their grade point averages in high school. Students with high hope set themselves higher goals and know how to work to attain them, Dr. Snyder said. When you compare students with equal learning ability and pa
32、st school achievements, what sets them apart is hope.In seeking a way to assess hope scientifically, Dr. Snyder went beyond the usual belief that hope is merely the sense that everything will turn out all right. This idea is not concrete enough; it fails to clarify two key components of hope, Dr. Sn
33、yder said.Having hope means believing you have both the will and the way to accomplish your goals, whatever they may be.Despite the wisdom in the old saying where theres a will theres a way, Dr. Snyder has found that the two are not necessarily connected. In a study of people from 18 to 70 years old
34、, Dr. Snyder discovered: only about 40% of people are hopeful in the technical sense of believing they typically have the energy and means to accomplish their goals; about 20% of the people believed in their ability to find the means to attain their goals, but said they had little will to do so; ano
35、ther 20% have the opposite pattern, saying they had the energy to motivate themselves but little confidence that they would find the means; the rest had little hope at all, reporting that they typically had neither the will nor the way.Its not enough just to have the wish for something, said Dr. Sny
36、der. You need the means, too. On the other hand, all the skills to solve a problem wont help without the willpower to do it.7. What does Dr. Snyder think can best predict a freshmans academic performance?A. His S.A.T. scores.B. His high school grades.C. His level of hope.D. His family background.8.
37、The underlined word concrete in the third paragraph probably means _.A. clearB. pureC. universalD. popular9. What did Dr. Synder say about the old saying where theres will theres a way?A. It is quite realistic.B. It is not inspiring to students.C. It is totally wrong.D. It is not always true in real
38、ity.10. What can be the most suitable title for the passage?A. No pains, no gains.B. Hope emerges as key to success.C. Will gets it going.D. Where theres a will theres a way.【答案】7. C 8. A 9. D 10. B【解析】【分析】本文是一篇议论文。文章论述成功的关键是“希望”。【7题详解】细节理解题。根据第二段中Dr. Snyder found that the level of hope among freshm
39、en at the beginning of their first term was a more accurate predictor of their college grades than were their S.A.T. scores or their grade point averages in high school.可知,Dr. Snyder认为他的希望程度能最好地预测新生的学习成绩。故选C。【8题详解】词义猜测题。根据第三段中In seeking a way to assess hope scientifically, Dr. Snyder went beyond the
40、 usual belief that hope is merely the sense that everything will turn out all right.(在寻求一种科学评估希望的方法时,Dr. Snyder超越了通常的信念,即希望只是一种感觉,一切都会好起来。)再根据下句中的it fails to clarify two key components of hope(它没有阐明希望的两个关键组成部分),由此推知“这个想法不够具体”,划线词意思是“清楚的,明显的”。故选A。【9题详解】推理判断题。根据第五段Despite the wisdom in the old saying
41、where theres a will theres a way, Dr. Snyder has found that the two are not necessarily connected.可知,对于“有志者事竟成”这句老话,Dr. Synder认为在现实中并不总是这样,两者之间无必然的联系。故选D。【10题详解】主旨大意题。根据第一段Hope has proved a powerful predictor of outcome in every study weve done so far,和下文对希望作用的分析可知,文章主要讲述成功的关键是“希望”。所以B项为最佳主题。【点睛】推理判
42、断题要求在理解原文表面文字信息的基础上,做出一定的推理判断,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理判断题所涉及的内容可能是文中的某一句话,也可能是某几句话,所以,推理题的答案只能是根据原文表面文字信息进一步推出的答案:即对原文某一句话或某几句话所作的同义改写或综合。推理判断题的题干中通常含infer, suggest, imply, conclude, indicate等标志性词语。本题第3小题,根据第五段Despite the wisdom in the old saying where theres a will theres a way, Dr. Snyder has found tha
43、t the two are not necessarily connected.可知,对于“有志者事竟成”这句老话,Dr. Synder认为在现实中并不总是这样,两者之间无必然的联系。故选D。第二节 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Many people would like to return to school to increase earning potential, realize dreams, or finish something they started long ago. However, some have familie
44、s and jobs, and getting to day coursesor even night schoolcan be an impossible thing._11_ Thanks to the Internet and other forms of quick communication, elearning for students has become the busy persons preferred method for achieving educational goals._12_ Below are some examples.If you already hav
45、e a year or two of your degree behind you, elearning can help you complete your requirements. Educationminded employers often give employees incentives(激励) to complete their degrees online.If you are a stayathome mom or dad and looking to return to the school then you are a best candidate for elearn
46、ing._13_ As long as you can meet deadlines and perform highquality work, you can achieve the highest educational goals._14_ In this case, elearning for students who are already in an advanced degree or specialized study satisfies the requirement. You can earn the masters or doctoral degree, as well
47、as highlevel certifications in your online program.If you live in a place that does not offer the kind of education you want, you may want to look at elearning in an overseas college or university. For instance, England has some of the worlds most wellknown institutes, but many cannot go there for a
48、n entire education._15_A. What a pity that they are kept away!B. Now they have a new choiceelearning.C But its highquality education can be enjoyed worldwide now.D. The Internet provides you a new form of learning to realize dreams.E. In reality, almost anyone can benefit from the flexibility of ele
49、arning.F. Many ecourses allow you to use the learning system whenever you can.G. Many people have motivations for further education past the undergraduate degree.【答案】11. B 12. E 13. F 14. G 15. C【解析】这是一篇说明文。许多人想回到学校来增加收入,实现梦想,或者完成他们很久以前就开始做的事情。如今他们有了网上学习这一新的选择。文章主要介绍了网上学习的一些优势。【11题详解】根据上文“However, s
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-557108.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
江西省宜春市宜丰中学创新部2024届高三数学上学期10月月考试题(PDF版附解析).pdf
