河南省濮阳市2018-2019学年高一英语下学期期末考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省 濮阳市 2018 2019 学年 英语 学期 期末考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、河南省濮阳市2018-2019学年高一英语下学期期末考试试题(含解析)注意事项:本试卷分四部分,考试时间120分钟,满分150分。考生应首先阅读答题卡上的文字信息,然后在答题卡上作答,在试题卷上作答无效。第一部分 听力(共两节,满分30分)(略)第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AToday more and more people start to learn the Chinese language. Now we introduce the following best C
2、hinese lessons online and hope to improve your Chinese level very fast.Happy Chinese“Happy Chinese” is a language learning lesson series launched by Chinese International Channel CCTV4 in order to promote Chinese language and culture. It has two sections. the first is “Daily Life Chinese” which focu
3、ses on family and school life and includes more than 110 free Chinese lessons. The second section is “Tourist Life Chinese” mainly teaches practical travel Chinese. The series has a total of around 150 lessons and each lesson has both Chinese lines and English subtitles.Growing up with Chinese“Growi
4、ng up with Chinese” is another Chinese learning lessons by CCTV4. This series is entertaining and quite easy to follow. The lesson series has 100 lessons or so to teach most frequently used Chinese words to teens. All the lessons provide Chinese audio with English lines. The program features the fam
5、ous hostess, an American TV host known to Chinese people as Ai Hua.Communicate in Chinese“Communicate in Chinese” is a series of lessons which help you learn some useful sentences in real-life circumstances such as shopping, hair-cut and eating roast duck.The lessons will make your life in China bec
6、ome much easier. This series has 50 lessons in total and is hosted by Mark Rowswell, who is a Canadian and speaks excellent Mandarin Chinese.1. Which course offers the smallest number of online lessons?A. Chinese Pod.B. Happy ChineseC. Growing up with Chinese.D. Communicate in Chinese.2. What do Hap
7、py Chinese and Growing up with Chinese have in common?A. They are produced by CCTV4.B. They are divided into two sections.C. They feature famous hosts or hostesses.D. They provide both Chinese and English lines.3. What is the authors purpose in writing the text?A. To promote online courses.B. To sho
8、w how to learn Chinese.C. To introduce online Chinese lessons.D. To stress the importance of Chinese.【答案】1. D 2. A 3. C【解析】这是一篇应用文。主要介绍了三种网上中文学习课程的情况。【1题详解】细节理解题。根据文章最后一段中This series has 50 lessons in total and is hosted by Mark Rowswell, who is a Canadian and speaks excellent Mandarin Chinese.(这个系列
9、共有50节课,由加拿大人Mark Rowswell主持,他说一口流利的普通话。)以及对比其他两门课程可知Communicate in Chinese课程提供的在线课程最少,只有50节课。故选D。【2题详解】细节理解题。根据第二段第一句“Happy Chinese” is a language learning lesson series launched by Chinese International Channel CCTV4 in order to promote Chinese language and culture.(Happy Chinese是中国中央电视台第四频道为弘扬中华民族
10、语言文化而推出的语言学习系列节目。)以及第三段第一句“Growing up with Chinese” is another Chinese learning lessons by CCTV4.(Growing up with Chinese是中央电视台第四频道推出的汉语学习课程。)可知Happy Chinese与Growing up with Chinese的共同点在于它们都是由中央电视台第四频道出品的。故选A。【3题详解】推理判断题。根据第一段第二句Now we introduce the following best Chinese lessons online and hope to
11、improve your Chinese level very fast.(现在,我们在网上介绍以下最好的中文课程,希望能快速提高你的中文水平。)可知文章的目的是介绍网上中文学习课程。故选C。BBody Language in the United StatesMost people shake hands and make eye contact when they meet people for the first time. Among very good friends, a woman may give another woman a little hug, and a man ma
12、y kiss a woman quickly on the cheek. Males dont hug one another, which, however, is changing. Men usually shake hands with the right hand. Sometimes they use the left hand to either cover the handshake or lightly hold the other persons arm. This shows greater warmth and friendship. Whats more, most
13、people wave hello or good-bye. This is important to know because in many other countries, the same movements mean “no”.When people are waiting in a public place, such as the post office, they usually form lines. Some people get angry and complain if someone jumps ahead of other people. Moreover, man
14、y women like men to open doors for them. They also like men to give up their seats on public transportation. However, some women do not like this type of behavior. They feel that men and women should be treated in the same way.In the United States, its important to make direct eye contact in busines
15、s and social situations. If you dont make eye contact, people will probably think that you are bored or not interested. If there is silence in these situations, people usually try to make conversation. People in the United States usually stand about one arms length away from each other while talking
16、 or standing together. This space is called “the comfort zone”.In the United States, mothers sometimes show that they are angry with children by shaking an index finger (食指) at them. People may show that they like children by patting them on the head.4. It can be inferred from Paragraph I that in th
17、e United State _.A. males begin to hug each other nowB. a man usually kisses a woman for greetingC. people only use right hands to shake handsD. people wave good-bye as people in many other countries do5. Some women dont like to be offered a seat by men because _.A. they think sitting is harmful for
18、 healthB. they prefer to stand rather than sitC. they like to be treated equallyD. they dont need mens favor6. The third paragraph is mainly about _.A. the comfort zoneB. impolite body languageC. body language in public placesD. body language in business and social life7. A mother sometimes shakes a
19、n index finger at her kids to show _.A. loveB. angerC. boredomD. satisfaction【答案】4. A 5. C 6. D 7. B【解析】这是一篇说明文。主要说明了美国的一些肢体语言习惯。【4题详解】推理判断题。根据第一段中Males dont hug one another, which, however, is changing.(男性不互相拥抱,然而,这种情况正在发生变化。)可知男性不互相拥抱这一情况正在发生变化,可知在美国,男性现在开始互相拥抱了。故选A。【5题详解】细节理解题。根据第二段中However, some
20、 women do not like this type of behavior. They feel that men and women should be treated in the same way.(然而,有些女性不喜欢这种行为。他们认为男人和女人应该受到同样的对待。)可知有些女人不喜欢男人给她们让座,因为她们希望得到平等的对待。故选C。【6题详解】主旨大意题。根据第三段第一句In the United States, its important to make direct eye contact in business and social situations.(在美国,在商
21、务和社交场合进行直接的眼神交流是很重要的。)以及主要内容可知主要讲述商务和社交生活中的肢体语言。故选D。【7题详解】细节理解题。根据最后一段第一句In the United States, mothers sometimes show that they are angry with children by shaking an index finger (食指) at them.(在美国,母亲有时会对孩子摇食指以示对他们的愤怒。)可知母亲有时会对孩子们摇食指以示愤怒。故选B。CWe dont know how different our future will be in the futur
22、e. We can only try to imagine it.At first we think about human relationship. In the year 2050, we will use computers almost every day. We will be making new friends through the Internet - even our husbands or wives will be met in this way. It will be much faster and easier for us. On the other hand,
23、 our relationships with people wont be as important as they are today, so we will feel a little lonely.Computers will also help us in many other activities in 2050. For example, they will be used by the children at school to make their learning easier. In addition, there will be much more other mach
24、ines which will play a similar role as computers, like robots which will do the housework for us.Spending holidays will also be completely different. Traveling to other planets or to the moon will be available for everyone. Means of transport will, of course, change, too. We will be using solar-powe
25、red cars, which will be much more environmentally friendly.We could expect that the faster technological progress would lead to a more polluted environment. But it isnt true. We will pay more attention to protecting the environment. And, scientists will probably find cures for many dangerous disease
26、s, like cancer or AIDS. Therefore, our surroundings as well as our health will be in a better condition.Although we cant predict the exact changes which will be made in the world, we often think about them. We worry about our and our childrens future, we have expectations, hopes as well as fears. Bu
27、t I think we should be rather sanguine about our future. We should be happy and believe good things will happen.8. Why will people probably feel a little lonely in 2050?A. Because the number of people will become much smaller.B. Because people wont like making friends with each other.C. Because ther
28、e will be less face-to-face communicationD. Because people wont communicate with each other much often.9. According to the passage, which of the following will happen in 2050?A. It wont be difficult for people to travel to other planets.B. The way of spending holidays will be the same as that of tod
29、ay.C. The relationship between people will be more important than today.D. Our environment will be much more polluted with a growing number of cars.10. The underlined word “sanguine” in the last paragraph probably means _.A. disappointedB. surprisedC. curiousD. optimistic11. What does the passage ma
30、inly talk about?A. What our life will be like in the year 2050.B. How people will communicate in the year 2050.C. What high technology will appear in the year 2050.D. How people will travel and spend their holiday in the year 2050.【答案】8. C 9. A 10. D 11. A【解析】这是一篇说明文。作者对人们在2050年生活的种种情况展开了想象。作者认为我们应该
31、对我们的未来保持乐观。我们应该快乐,相信好事会发生。【8题详解】推理判断题。根据第二段In the year 2050, we will use computers almost every day. We will be making new friends through the Internet - even our husbands or wives will be met in this way. It will be much faster and easier for us. On the other hand, our relationships with people won
32、t be as important as they are today, so we will feel a little lonely.(在2050年,我们将几乎每天使用电脑。我们将通过互联网结交新朋友,甚至我们的丈夫或妻子也将以这种方式见面。这对我们来说会更快更容易。另一方面,我们与人的关系不会像今天这样重要,所以我们会感到有点孤独。)可知到2050年,人们可能会感到有点孤独,因为面对面的交流将会减少。故选C。【9题详解】细节理解题。根据第四段第二句Traveling to other planets or to the moon will be available for everyon
33、e.(每个人都可以去其他星球或月球旅行。)可知在2050年,人们去其他星球旅行并不难。故选A。【10题详解】词义猜测题。根据下文We should be happy and believe good things will happen.(我们应该快乐,相信好事会发生。)可知上文是我们应该对我们的未来保持乐观。故划线单词意思为“乐观的”。故选D。【11题详解】主旨大意题。根据文章第一段We dont know how different our future will be in the future. We can only try to imagine it.(我们不知道我们的未来会有多大
34、的不同。我们只能试着想象。)以及文章主要内容为想象人们在2050年的生活,故A选项:2050年我们的生活会是什么样的。符合题意。故选A。DA robot created by Washington State University (WSU) scientists could help elderly people with dementia (痴呆) and other limitations live independently in their own homes.The Robot Activity Support System, or RAS, uses sensors fixed
35、in a WSU smart home to determine where its residents (居民) are, what they are doing and when they need assistance with daily activities. It navigates (定位) through rooms and around obstacles to find people on its own, provides video instructions on how to do simple tasks.“RAS combines the convenience
36、of a mobile robot with the activity detection (探测) technology of a WSU smart home to provide assistance in the moment, when the need for help is detected.” said Bryan Minor, a postdoctoral researcher in the WSU School of Electrical Engineering and Computer Science.RAS is the first robot researchers
37、have tried to include into their smart home environment. They recently published a study in the Journal Cognitive Systems Research that shows how RAS could make life easier for older adults struggling to live independently.“While we are still in an early stage of development, our initial results wit
38、h RAS have been promising,” Minor said. “The next step in the research will be to test RAS performance with a group of older adults to get a better idea.”12. How does RAS serve elderly people?A. Through daily activities.B. Through objects.C. Through a mobile robot.D. Through sensors.13. What can we
39、know about RAS?A. It is the first robot used in daily life.B. Its function remains to be tested.C. It can locate people and do any task.D. It can cook for owners on its own.14. Whats Minors attitude toward the future of RAS?A. DoubtfulB. Negative.C. Optimistic.D. Uncertain.15. What can be a suitable
40、 title for the text?A. RAS Could Make Home SmartB. RAS Could Serve Elderly PeopleC. Elderly People Could Leave the Nursing HomeD. Older Adults have benefited from robots a lot【答案】12. D 13. B 14. C 15. B【解析】【分析】这是一篇说明文。华盛顿州立大学(WSU)的科学家们发明了一个机器人,它可以帮助患有痴呆症和其他疾病的老年人在自己家中独立生活。【12题详解】细节理解题。根据第二段第一句The Ro
41、bot Activity Support System, or RAS, uses sensors fixed in a WSU smart home to determine where its residents are, what they are doing and when they need assistance with daily activities.(机器人活动支持系统(RAS)使用固定在WSU智能家居中的传感器来确定居民的位置、正在做什么以及何时需要日常活动的帮助。)可知RAS通过传感器为老年人服务。故选D。【13题详解】细节理解题。根据文章最后一句“The next s
42、tep in the research will be to test RAS performance with a group of older adults to get a better idea.”(“研究的下一步将是在一组老年人中测试RAS的表现,以获得更好的想法。”)可知RAS的功能还有待测试。故选B。【14题详解】推理判断题。最后一段第一句“While we are still in an early stage of development, our initial results with RAS have been promising,” Minor said.(Minor
43、表示:“虽然我们仍处于开发的早期阶段,但我们在RAS方面取得的初步成果很有希望。”)可知对RAS的未来持乐观态度。故选C。【15题详解】主旨大意题。根据文章第一段A robot created by Washington State University (WSU) scientists could help elderly people with dementia and other limitations live independently in their own homes.(华盛顿州立大学(WSU)的科学家们发明了一个机器人,它可以帮助患有痴呆症和其他疾病的老年人在自己家中独立生活
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2019高考英语二轮培优江苏专用课件:专题三 阅读理解 第二讲 .ppt
