《成才之路》2014-2015学年高中英语必修三(十二省区)强化作业:UNIT 4 第2课时.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 成才之路 成才之路2014-2015学年高中英语必修三十二省区强化作业:UNIT 第2课时 成才 2014 2015 学年 高中英语 必修 十二 省区 强化 作业 UNIT 课时
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家Unit 4 第二课时.语法填空1_ the universe began with the “big bang” has been widely accepted.答案:That句意:宇宙开始于“大爆炸”已被广泛接受。从句中意义完整,只需要引导词。2It has been proved _ having a balanced diet helps to keep healthy.答案:that句意:据证明拥有一个均衡的饮食有助于保持健康。it为形式主语,后面从句为真正的主语,且从句意义完整。3_ well go camping tomorrow depends
2、 on the weather.答案:Whether由depends on the weather可知,此处应为“是否”之意,应用if或whether,而主语从句置于句首时只能用whether。4_ is a fact that English is being accepted as an international language.答案:It句意:英语正被接受成为国际性语言是一个事实。此处用it作形式主语,that从句为真正的主语。5_ made the parents proud was _ their son had been admitted to a key university
3、.答案:What; that第一个空用what引导主语从句,what在该从句中充当主语;was后为表语从句,该从句中不缺少任何成分,故用that引导,且不可省略。6It worried him a bit _ his memory was becoming worse.答案:thatit为形式主语,真正的主语从句中不缺少任何成分,故用that引导主语从句,且不可省略。7_ their flight will arrive on time is _ they are concerned about.答案:Whether; what根据语境,主语从句应用whether引导,表示未定的事;what引
4、导表语从句,在从句中作are concerned about的宾语。8_ place the school will be built in has led to different ideas.答案:Whichwhich引导主语从句,并在从句中修饰名词place。而where虽然表示地点也可引导从句,但它在从句中作状语。9When and why he came here _not known yet.答案:is句意:他什么时候以及为什么来这儿还不知道。when and why引导的从句作主语,谓语动词用单数,且不被知道。10He left home several days ago. _h
5、e has gone worries many people and is to be found out.答案:where考查从句的语序。这是一个主语从句,需使用陈述句语序。11Steve Jobs has gone but _ he has left behind is truly extraordinary.答案:what分析句子结构可知,“_he has left behind”是主语从句,且关系代词在从句中作宾语,故选what。12(2014天津,14改编)I think _ impress me about his painting is the colours he uses.答
6、案:that考查名词性从句。句意:我认为关于他的绘画让我印象深刻的是他使用的颜色。impresses缺少主语,故用what引导名词性从句。13_ is known to all is _ we won 38 gold medals in 2012 London Olympic Games.答案:What; that句意:众所周知,2012年伦敦奥运会上我们赢得了38枚金牌。_is known to all是主语从句,从句中缺少主语,意为“所的”,应由what引导;第二个is后的部分是表语从句,且从句表陈述意义,应由that引导,且不可省略。14_ seems to be no possibil
7、ity _ Li Hua can win the first prize in the 100meter race.答案:There; thatThere seems to be是固定表达;第二个空填that,引导同位语从句补充说明possibility的具体内容。15Why and how he came here _not known yet.答案:is句意:他为什么及如何来这儿还不知道。Why and how引导的从句主语,谓语动词用单数。.阅读理解The earth is the only planet that scientists think has life. Why does
8、the earth have life while the other planets dont? For one thing, the earth is just the right temperature. As the_third_planet from the sun,the earth seems to be just the right distance away. The planets which are closer to the sun are so hot that their surfaces bake(烘烤)in the sun. The farthest plane
9、ts are cold balls.When the earth developedwhich scientists believe may have happened about 4 billion years agomany gases covered the earth. The gases caused the earth to be hot. But something wonderful happened. The temperature was just right for thick clouds to form. It rained very hard for a very
10、long time. This gave the earth its oceans. Water made it possible for plants to grow. The plants created oxygen in the atmosphere. Oxygen is the gas that humans and animals breathe.Only one other planet in the solar system seems to be something like the earth. That planet is Mars (火星). Mars is small
11、er than the earth,and it is quite a bit cooler. But it is not too cold for humans. On some days, the temperatures are as low as a winter day in the northern United States. If you wore a special spacesuit, you could walk around on Mars. You would have to bring your own air to breathe,because the air
12、on Mars is too thin to breathe.Mars has the largest volcano(火山)in the solar system. It is sixteen miles high. The highest volcano on the earth is five miles high. The most unexpected(未预料到的)sight on Mars is driedup river beds. Scientists believe that Mars was once much better than it is now. Does thi
13、s mean there could have been living things on Mars? Scientists are not sure, but there has been no sign so far.文章大意:文章介绍了地球存在生命的原因以及火星的情况。1Which of the following is NOT the reason that the earth has life?AThe earth is just the right temperature.BThe volcanos on the earth are lower than those on Mars
14、.CThere is oxygen in the atmosphere of the earth.DThe earth seems to be just the right distance away from the sun.答案:B细节理解题。文中提到地球是可证实的唯一有生命存在的太阳系行星,其原因包括地球温度合适、距太阳距离适中和大气里含有氧气等。B项火山与此无关。2The underlined phrase“the third planet”in the first paragraph refers to_.Athe SunBthe MoonCthe EarthDthe Mars答案:
15、C词义猜测题。根据第一段中内容可知距离太阳第三远的行星指的是地球。3Which of the following about the Mars is NOT true?AThere could have been living things on Mars.BMars has the largest volcano in the solar system.CThere is almost no oxygen in the air on Mars.DMars is smaller than the earth,and it is quite a bit cooler.答案:A细节理解题。文章最后
16、一段提到火星上有干涸的河床的迹象,但这一点并不能证实火星上存在生命,因为还没有生命迹象,故A项不正确。其他三项都与文章相符。4Which of the following is probably the best title for the passage?AThe EarthBThe MoonCPlanets in the Solar SystemDMars is Most Like the Earth答案:D主旨大意题。文章先说明地球上存在生命的原因又对比了火星和地球,说明火星是与地球最相似的行星。D项做标题最为恰当。.七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-557699.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
