2023年高考英语一轮复习 练案4 UNIT 3 SPORTS AND FITNESS 新人教版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023年高考英语一轮复习 练案4 UNIT SPORTS AND FITNESS 新人教版必修第一册 2023 年高 英语 一轮 复习 新人 必修 一册
- 资源描述:
-
1、UNIT 3SPORTS AND FITNESS.阅读理解A(2022长春市质检一)Recently, scientific research suggests that mental health disorders affect up to 35 percent of top athletes at some stage of their careers. This can range from tiredness and eating disorders to depression and anxiety. The causes can be highly varied, with st
2、udies pointing to a range of contributing factors from poor sleep to selection pressures and early retirement due to injury.American Simone Biles is widely considered to be the greatest gymnast(体操运动员) in the United States. When the Tokyo 2020 Olympic Games began, she was expected to win five gold me
3、dals. But on July 27th, she pulled out of the team final. She made the choice after having trouble landing after her vault (跳跃) in the competitions first round. Later she said her mind was not in the right place to let her safely perform the difficult moves she is known for. In other words,her mind
4、was not letting her body do what it needed to do. Cameras caught her telling her trainers during the team final, “I just dont trust myself.”Biles is not the only Olympian in recent months to talk about the pressure and mental effects of competing at the highest level. Japanese tennis star Naomi Osak
5、a lost in the second round of Olympic competition. She said she felt extreme pressure to win for Japan, where the Olympics were taking place.Few coaches and officials in sports have an expert on understanding of mental health and the International Olympic Committee (IOC) also recognizes that there i
6、s a great need for practical assessment tools that can be used by medical professionals and anyone looking after athletes to protect athletes mental health.“Mental health issues should be discussed more openly in sport, because athletes are always concerned about selection, and they want to appear a
7、s strong as possible,” Scientific Director Dr. Richard Budgett says. “But in the end this may have negative effects, so we need to recognize the symptoms so that athletes can get proper management and help when they need them.”语篇解读:本文是一篇议论文。以东京奥运会美国体操名将Simone Biles 退出团体决赛引出话题,谈论了运动员的心理健康问题,并呼吁相关机构多关
8、注运动员的心理健康并给予帮助。1What is the scientific research about?_B_AAthletes living habits.BAthletes mental health.CCauses of athletes injuries.DWays to reduce athletes pressure.解析:细节理解题。根据第一段中的“Recently,scientific research.of their careers.”可知,本次研究是关于运动员的心理健康。故选B。2Why did Simone Biles quit the team final?_A_
9、AShe was in a bad state of mind.BShe was badly hurt in the first round.CShe was not good at the difficult moves.DShe did not live up to her trainers requirements.解析:推理判断题。根据第二段中讲到的“Later she said her mind. she is known for.”可知,Biles退出团体决赛的原因是她的精神状态不好。故选A。3What can be a solution to athletes mental he
10、alth issues according to the IOC?_C_ARecognizing the symptoms.BDiscussing the issues privately.CAdopting suitable evaluation tools.DOffering professional training to coaches.解析:细节理解题。根据第四段中的“there is a great need. to protect athletes mental health.”可知,可以使用一些实用的评估工具来解决运动员的心理健康问题。故选C。4What is the auth
11、ors purpose of writing the text?_C_ATo introduce two outstanding athletes.BTo warn athletes about the danger of anxiety.CTo draw peoples attention to athletes mental health.DTo explain the importance of hard training to success.解析:写作意图题。根据文章内容尤其是最后一段中的“Mental health issues should be discussed more o
12、penly in sport”和“so we need to. when they need them.”可知,本文主要讲到了对运动员心理健康的研究,旨在唤起人们对运动员心理健康的关注。故选C。B(2022河南省大联考高中毕业班阶段性测试二)36-year-old Juan Dual likes to joke that hes empty inside. Juans story began when he was only 13. It was then that he was diagnosed with a terrible disease, which left him with a
13、99.8% chance of developing cancer of the digestive system. At age 19, right after finishing high-school, Juan underwent a tough operation to take away his colon and rectum. Sadly, it was only the beginning. By age 28, Juans disease had affected his stomach and gallbladder so he had to go under the k
14、nife again.Having just recovered from several serious surgeries, Juan Dual decided to accept the invitation of some friends of his parents and travel to Japan. It was there that things started to change for the better. He didnt speak a word of Japanese, so he spent most of his time walking his dog.
15、One day, the dog pulled harder, and Juan realized that he was still able to jog, and he started to do just that.Months later, he found himself working in a small, peaceful town in England. There was little in terms of entertainment, but the town was surrounded by hills, so he devoted even more of hi
16、s time to running. He befriended some like-minded folks and told them what hed been through, and they seemed amazed at the fact that he was still alive, let alone that he was pushing himself to exercise. Thats when the idea of focusing on motivating others took root in his mind.With the help of Pepa
17、, a nutritionist, Juan Dual slowly relearned how to eat to keep his energy level high enough to sustain him during physical activity. Eight months after his last operation, he finished the Barcelona half marathon in two hours. He then started training for mountain running and ultra-marathons.语篇解读:本文
18、是一篇记叙文。讲述了Juan Dual因为从小患病,身体里很多器官都被摘除了,直到一次在日本旅行时遛狗,他发现自己还能慢跑,于是开始从事体育活动,后来还完成了马拉松比赛。5Why does Juan Dual say he is empty inside?_D_ABecause he has no desire for anything.BBecause he doesnt have much knowledge.CBecause he always suffers from great hunger.DBecause many of his organs have been removed.
19、解析:细节理解题。根据第一段内容可知,Juan Dual说他内心空虚因为他的许多器官都被切除了。故选D。6What made Juan Dual aware that he could still run?_B_AHis parents support.BA walk with his dog.CThe idea of challenging himself.DHis quick recovery from surgeries.解析:细节理解题。根据第二段中“He didnt speak a word of Japanese, so he spent most of his time walk
20、ing his dog. One day, the dog pulled harder, and Juan realized that he was still able to jog, and he started to do just that.”可知,是遛狗让Juan Dual意识到他还能跑。故选B。7When did Juan Dual decide to inspire others with his story?_C_AAfter finishing the Barcelona half marathon.BAfter being introduced to a nutrition
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-557737.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2018年全民网络安全知识竞赛考试试题与答案解析.pdf
