2023年高考英语一轮复习 练案8 UNIT 2 WILDLIFE PROTECTION 新人教版必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023年高考英语一轮复习 练案8 UNIT WILDLIFE PROTECTION 新人教版必修第二册 2023 年高 英语 一轮 复习 新人 必修 第二
- 资源描述:
-
1、UNIT 2WILDLIFE PROTECTION.完形填空(2022辽宁省名校高二第二次联合考试)Its hard to believe my husband and I will be celebrating our 11th wedding anniversary this year, but I still remember our honeymoon clearly.After our _1.D_, we flew to Mexico for our honeymoon. We stayed at a beautiful hotel on the east coast facing
2、a beautiful sea and we had a(n) _2.B_ time! The weather was perfect; locals were friendly, and we had plenty of things to _3.A_ while we were there. At the top of our list of _4.D_ was to swim with dolphins. There was a place down there called Dolphin Discovery and it was included within our honeymo
3、on _5.A_. We headed over there one afternoon and were _6.B_ with the place. The dolphins looked well kept and happy. The employees told us that the dolphins _7.D_ interacting with us humans as it entertained them and gave them exercise. They were social animals and loved to play. They spent about 30
4、 minutes _8.C_ us all about these wonderful animals. Then it was our groups _9.C_.We _10.B_ clothes and got into the pool. We were given clear _11.A_ so that we could swim with the dolphins as a couple. Gradually, the dolphins _12.C_ us, so it was a great chance for my husband and me to _13.C_ them
5、closer they were so cute and lovely. It _14.D_ let me appreciate dolphins more and made me realize how _15.A_ it was to save and protect them.语篇解读:本文是一篇记叙文。讲述了作者和丈夫第一次蜜月旅行时的经历,在第一个和海豚游泳的活动中,作者更加欣赏海豚,并意识到拯救和保护它们非常重要。1A.adventureBappointmentCgraduationDwedding解析:根据后文“we flew to Mexico for our honeymoo
6、n”可知去墨西哥度蜜月应当是婚礼(wedding)之后的事情。故选D。2A.anxiousBgoodCstrictDordinary解析:根据后文“The weather was perfect; locals were friendly”可知作者他们在当地度过了一段美好的(good)时光。故选B。3A.enjoyBprotectCspreadDavoid解析:根据上文“The weather was perfect; locals were friendly, and we had plenty of things to”可知,作者他们在当地有很多东西可以欣赏(enjoy)或享受。故选A。4
7、A.experimentsBperformancesCbargainsDactivities解析:根据后文“was to swim with dolphins”可知和海豚一起游泳是第一项活动(activities)。故选D。5A.packageBregretCprizeDinvention解析:根据上文“it was included within our honeymoon”可知“海豚探索”包括在蜜月套餐里,package套餐,包裹。故选A。6A.carefulBpleasedCfamiliarDbored解析:根据后文“The dolphins looked well kept and h
8、appy.”可知作者他们对那个地方很满意。pleased满意的,高兴的。故选B。7A.stayed away fromBbroke up withCput up withDlooked forward to解析:根据后文“interacting with us humans as it entertained them and gave them exercise”可知海豚期待(look forward to)和人类互动。故选D。8A.sellingBlendingCtellingDposting解析:根据下文“us all about these wonderful animals”可知他们
9、花了大约30分钟告诉(tell)我们这些奇妙的动物。故选C。9A.giftBrecipeCturnDrisk解析:根据后文“clothes and got into the pool”可知轮到作者他们小组和海豚游泳了。turn转弯,轮次。故选C。10A.madeBchangedCdonatedDdesigned解析:根据后文“clothes and got into the pool”可知他们换了(change)衣服,进入了泳池。故选B。11A.instructionsBdestinationsCconnectionsDcombinations解析:结合上文可知那里的员工详细和作者他们说明了这
10、些动物的情况,即他们得到了明确的说明(instruction)。故选A。12A.challengedBattackedCapproachedDcontrolled解析:根据后文“them closer”可知海豚靠近(approach)了他们。故选C。13A.feedBtrainCobserveDcatch解析:根据后文“them closer”指近距离观察(observe)海豚。故选C。14A.merelyBcasuallyCbarelyDreally解析:根据后文“let me appreciate dolphins more”可知这次经历确实(really)让作者更加欣赏海豚了,故选D。1
11、5A.significantBcomplexChopefulDconfusing解析:根据后文“it was to save and protect them”作者从欣赏海豚,意识到拯救和保护它们也很重要(significant)。故选A。.阅读理解(2022辽宁省实验中学模拟)Purchasing a large area of forest far from downtown for a giant nature preserve, or buying a network of smaller patches of forest throughout town that add up to
12、 the same size, which is better for protecting species in and around town when you only have limited resources? This SLOSS debatea single large or several smallhas been confusing conservation biologists and land managers for long.Throughout the debate, both sides have exchanged strong and convincing
13、 points. Some believe that a single large nature preserve is better. Mathematically, in the same area, one large circle has less land exposed to the edges than four small ones of the same area. And many species dont like edges. For example, some species such as mountain lions require a lot of space
14、to reside, while others prefer central forested areas far from edges. If a nature preserve is split into many small patches, they will hardly attract these species to settle down. In order to protect rare species, it is necessary to have a larger preserve.Hang on. What if one has to purchase a large
15、 area of land in places that are highly urbanized? Despite the incredible cost, it might even be impossible to find a huge amount of land there. In that case, it is wise to have a network of several small nature preserves. This set-up may make the preserves easier to manage. Some land with sensitive
16、 properties could be enclosed by fences, while other parts could be transformed into walking trails. Additionally, having several small preserves means more biological diversity. Different species exist in different varieties of land. It is also much easier to protect some species from disturbances
17、like wildfires, which could destroy everything.The SLOSS debate may not simply end with an absolute answer. However, it is very meaningful to have debates like SLOSS as it gives both scientists and land managers the opportunity to discuss the best solution for protecting local wildlife, depending on
18、 the situation at hand.语篇解读:本文是一篇议论文。大面积的自然保护区有利于稀有走兽类动物的生存,而小面积的自然保护区则有利于多物种生物的繁衍与保护。本文就自然保护区的设计问题展开了讨论。这样的讨论虽然无法得到一个绝对统一的答案,但是可以给科学家和土地管理者一个机会去讨论如何更好地保护动物。1What does the SLOSS debate mainly focus on?_D_AWhere to purchase land.BWhat to do to protect forests.CHow to make use of resources.DHow to des
19、ign nature preserves.解析:细节理解题。根据第一段中的“This SLOSS debatea single large or several smallhas been confusing conservation biologists and land managers for long.”可知,本文主要讨论的是多年来困扰生物学家和土地管理者的问题,即保护区设计的大小问题。故选D。2Which of the following might be favored by mountain lions?_B_AA small area with few species.BA l
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-557747.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
