2023年高考英语一轮复习 练案9 UNIT 3 THE INTERNET 新人教版必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023年高考英语一轮复习 练案9 UNIT THE INTERNET 新人教版必修第二册 2023 年高 英语 一轮 复习 新人 必修 第二
- 资源描述:
-
1、UNIT 3THE INTERNET.完形填空(2021山东省潍坊市高三高考模拟)Trent Johnson just celebrated his graduation from medical school in Ohio with a ceremony at his parents home in Florida.He _1.B_ a couple weeks before his actual ceremony that the college was canceling it on account of the deadly coronavirus. He was absolutel
2、y _2.A_.His friends _3.D_ him (to) create a website so that all of his family flying into Columbus originally still could celebrate _4.B_. They made the living room look as special as possible given the _5.D_ of the ceremony. Theres nothing that could have substituted that special _6.C_.His twitter
3、where the video immediately went _7.A_ has almost half a million views. He was on the news and was _8.B_ in New York Times.“I remember seeing my face on the newspaper and thinkingwow, I not only became a doctor, but I motivated people all over the world to _9.D_ their dreams.That was truly a(n) _10.
4、C_ moment”Johnson was brought up in an underdeveloped area where people would have _11.A_ socioeconomic class and it was the type of the community that he wanted to _12.D_ .Now as a _13.C_ at Johns Hopkins Hospital in Baltimore, he _14.B_ has an opportunity to do that.As Johnson settles into his new
5、 surroundings, he will continue to spread his message of hope and _15.D_.语篇解读:主人公 Trent Johnson在朋友们的帮助下,和家人在网上庆祝了自己的毕业典礼。这段视频在他的Twitter上迅速走红,有近50万的浏览量。Johnson如今是一名医生,他表示自己将继续传播希望和鼓舞人心。1A.recognizedBlearnedCanticipatedDrecalled解析:考查动词。根据下文的the college was canceling it on account of the deadly coronav
6、irus可知,此处是指Trent Johnson在几个星期前得知了典礼取消的消息。learn意为“得知”,符合语境。故选B。2A.sorrowfulBpitifulCawkwardDguilty解析:考查形容词。结合常识可知,对Johnson来说,像毕业典礼这么重要的活动被取消,他肯定是十分伤心的。sorrowful意为“悲伤的”,符合语境。故选A。3A.permittedBbeggedCappointedDhelped解析:考查动词。根据下文可知,Johnson在网上庆祝了自己的毕业典礼。由此推测,此处是指朋友们帮助Johnson创建了一家网站。help sb. (to) do sth.意为
7、“帮助某人做某事”,故选D。4A.consistentlyBvirtuallyCcasuallyDformally解析:考查副词。根据上文的him to create a website可知,此处是指虚拟地庆祝。virtually意为“虚拟地”,故选B。5A.standard BoriginCpopularityDatmosphere解析:考查名词。根据语境及“They made the living room look as special as possible given the _5_ of the ceremony.”可知,为了营造毕业典礼的氛围,他们使客厅看起来尽可能特别。atmo
8、sphere意为“氛围”,符合语境。故选D。6A.memoryBoptionCmoment Ddesign解析:考查名词。结合上文可知,他们在网上庆祝毕业典礼,所以此处是指庆祝典礼那个特殊的时刻。下文的“That was truly a(n) _10_ moment.”也是提示。故选C。7A.viralBmadCwildDblank解析:考查形容词。根据下文has almost half a million views 可知,Johnson在网上庆祝毕业典礼的视频有近50万的浏览量,所以此处是指视频在网上迅速传播开来。go viral意为“走红;迅速传播”。故选A。8A.evaluatedBf
9、eaturedCengagedDpromoted解析:考查动词。“He was on the news and was _8_ in New York Times.”可知,此处是指Johnson被纽约时报重点报道。feature在此处意为“重点报道;特别报道”。故选B。9A.changeBstartCsacrificeDfollow解析:考查动词。根据空前的motivated及语境可知,此处是指Johnson激励了全世界的人去追随他们的梦想。follow ones dream意为“追随某人的梦想”。故选D。10A.scaryBawfulCincredibleDspecific解析:考查形容词。
10、结合上文内容“thinkingwow,I not only became a doctor, but I motivated people all over theworld.”可知,Johnson想到自己不仅成了一名医生,还激励了别人,对此感到不可思议。incredible意为“不可思议的”。故选C。11A.low BpowerfulCrareDnoble解析:考查形容词。根据上文Johnson was brought up in an underdeveloped area可推知,欠发达地区的人们社会经济地位低下。故选A。12A.heal BescapeCreformDserve解析:考查
11、动词。结合上文 it was the type of the community that he wanted to以及后文提到的“Johnson作为医生有机会帮助他人”可推知,他渴望为那些欠发达地区的社区服务。serve意为“服务”。故选D。13A.pioneerBchemistCphysicianDprofessor解析:考查名词。根据上文的I not only became a doctor 可知,Johnson如今是一名医生。physician意为“医生”。故选C。14A.seldom BjustCstillDyet解析:考查副词。结合上文可知,Johnson希望为欠发达地区的社区服务
12、。而如今他成了医生,这刚好是一个为他人服务的机会。just意为“正好,恰好”。故选B。15A.admiration BinnovationCcooperationDinspiration解析:考查名词。根据上文的but I motivated people all over the world to _9_their dreams和he will continue to spread his message of hope and可知,Johnson希望传播希望和鼓舞人心。故选D。.阅读理解(2022临沂市模拟)Long before they found their way into liv
13、ing rooms around the world, computers were the belongings of institutes and corporate headquarters. After all, the huge and heavy mainframes of the 1960s might easily fill a room of their own.The invention of the microprocessorIntels 4004 was the first to be made commercially available in 1971change
14、d all that. Manufacturers were finally able to produce machines small enough to fit into customers homes. Yet, the question was: Could firms persuade people to actually want one there?The story of how computers enter our homes is not one of technology, but one of marketing and design, according to a
15、 writer and journalist Alex Wiltshire, whose new book, Home Computers: 100 Icons that Defined a Digital Generation, tells the industrys early history through its most influential models.“The technology was already in existence,” he said in a phone interview.“But what was important was the idea of pu
16、tting it into a form that could be bought and easily used.”The very first models in Wiltshires book were aimed at hobbyists and industry insiders. These so-called “kit” computers performed only basic functions. But the arrival of user-friendly machines like the CPET 2001 and Apple in 1977 were signs
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-557750.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
