江苏省口岸中学2019-2020学年高一英语下学期期末调研测试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 口岸 中学 2019 2020 学年 英语 学期 期末 调研 测试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省口岸中学2019-2020学年高一英语下学期期末调研测试试题(含解析)考试时间: 120分钟总分:150分注意事项:1本试卷共分两部分第卷为选择题。第卷为非选择题2所有试题的答案均填写在答题卡上,答案写在试卷上的无效第I卷 选择题第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the woman want to do first?A. Wash the clot
2、hes. B. Do the dishes. C. Sweep the floor.2. How did the woman get to work in the past?A. By bike. B. By bus. C. On foot.3. When does the restaurant close?A. At 11:00 pm. B. At 9:30 pm. C. At 9:00 pm.4. What does the woman ask the man to do?A. Lend a book to her. B. Return a book for her. C. Go to t
3、he library with her.5. What is the woman probably doing?A. Asking for permission. B. Ordering a dish. C. Making a complaint.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. When will the
4、 mans relatives get here?A. This Friday. B. This Saturday. C. This Sunday.7. How many relatives are coming?A. Seven. B. Eight. C. Nine.听第7段材料,回答第8、9题。8 What does the man find a bit salty?A. The chicken. B. The salad. C. The steak.9. How much change can the woman get?A. 4 dollars. B. 5 dollars. C. 6
5、dollars.听第8段材料,回答第10至12题。10. What did the woman buy yesterday?A. A pair of shoes. B. A dress. C. A house 11. What color is the womans old sofa?A. Green. B. Brown. C. Yellow.12. What does the woman say about the new sofa?A. Its lighter than the old one. B. Its longer than the old one.C. Its narrower
6、than the old one.听第9段材料,回答第13至16题。13. Whats wrong with the man?A. He is out of work. B. He is in heavy debt. C. He is in poor health.14. How does the mans wife feel about their situation?A. Calm. B. Anxious. C. Careless.15. Who is ill in hospital?A. The mans father-in-law. B. The mans mother. C. The
7、 mans father.16. What does the woman offer to do for the man?A. Lend him some money. B. Ask her friends to help him. C. Introduce him to her friends.听第10段材料,回答第17至20题。17. Who is poor at listening?A. Ann. B. Tom. C. Kevin.18. How often does Tom have the English-speaking class?A. Once a week. B. Twice
8、 a week. C. Three times a week.19. What is Mays plan for the future?A. To go to a British university. B. To set up a storytelling club.C. To learn English from Mr. Smith.20. What is Sarah weak in?A. Speaking. B. Reading. C. Writing第二部分:阅读理解 (共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)请阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C
9、、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AWant to explore new cultures, meet new people and do something worthwhile at the same time? You can do all the three with Global Development Association (GDA). Whatever stage of life youre at, wherever you go and whatever project you do in GDA, youll create positive chang
10、es in a poor and remote community (社区).We work with volunteers of all ages and backgrounds. Most of our volunteers are aged 17-24. Now we need volunteer managers aged 25-75. They are extremely important in the safe and effective running of our programs. We have such roles as project managers, mounta
11、in leaders, and communication officers.Depending on which role you choose, you could help to increase a communitys access to safe drinking water, or help to protect valuable local cultures. You might also design an adventure challenge to train young volunteers.Not only will you help our young volunt
12、eers to develop personally, youll also learn new skills and increase your cultural awareness. You may have chances to meet new people wholl become your lifelong friends.This summer we have both 4-week and 7-week programs:CountrySchedule4-week programs7-week programsAlgeria5 Jul. 1 Aug.20 Jun. 7 Aug.
13、Egypt24 Jul. 20 Aug.19 Jun. 6 Aug.Kenya20 Jul. 16 Aug.18 Jun. 5 Aug.South Africa2 Aug. 29 Aug.15 Jun. 2 Aug.GDA ensures that volunteers work with community members and local project partners where our help is needed. All our projects aim to develop the poor and remote communities.There is no other c
14、hance like a GDA program. Join us as a volunteer manager to develop your own skills while bringing benefits to the communities.Find out more about joining a GDA programWebsite: www.glodeve.orgEmail: humanresourcesglodeve.org1. What is the main responsibility of volunteer managers?A. To seek local pa
15、rtners.B. To take in young volunteers.C. To carry out programs.D. To increase cultural awareness.2. The programme beginning in August will operate in _.A. EgyptB. AlgeriaC. KenyaD. South Africa3. The shared goal of GDAs projects is to _.A. explore new culturesB. protect the environmentC. gain corpor
16、ate benefitsD. help communities in need【答案】1. C 2. D 3. D【解析】本文是一则广告,GDA致力于积极地改变贫穷和偏远的社区,在这里能探索新的文化,结识新朋友,同时做一些有价值的事,文章为GDA招募志愿者并介绍了今年夏天的具体项目。【1题详解】推理判断题。根据第三段“Depending on which role you choose, you could help to increase a communitys access to safe drinking water, or help to protect valuable local
17、 cultures. You might also design an adventure challenge to train young volunteers.” 根据你所选择的角色,你可以帮助增加一个社区获得安全饮用水的机会,或者帮助保护宝贵的当地文化。你也可以设计一个冒险挑战来训练年轻的志愿者。可知,其主要职责是执行项目计划,故选C项。【2题详解】细节理解题。根据表格第四行中,最后一个South-Africa中时间是2 Aug. 29 Aug.,可知8月在南非开始。故选D项。【3题详解】细节理解题。根据第一段“youll create positive changes in a poo
18、r and remote community (社区).” 你将在一个贫穷和偏远社区创建出积极的变化,和倒数第二段中“All our projects aim to develop the poor and remote communities.”我们所有的项目的目的是发展贫穷和偏远地区。可知,其目标就是促进偏远贫穷区域的发展,即帮助有需要的社区,故选D项。BA new study has found that ride-sharing services result in much more pollution than other kinds of private and public t
19、ransportation. Ride-sharing trips also draw passengers away from more environment friendly methods of travel like public transportation, walking or biking, the study found.Several studies in recent years have suggested that ride-sharing services like Uber and Lyft can worsen traffic problems in citi
20、es. The new study represents an attempt to center on how ride-sharing services affect pollution. Overall, the researchers reported that ride-sharing trips now result in a 69 percent more climate pollution on average than the trips they replace. The study notes that the same passengers could have cho
21、sen to travel by bus, train, bike or on foot.One of the big reasons they give for this result is that ride-sharing vehicles are often driven with no passengers in the car. This happens when drivers are either waiting for rider requests, are on the way to pick up passengers. This situation, known as
22、deadheading, takes up about 42 percent of all ride-sharing driving activity, the study found. The researchers said that deadheading results in about 50 percent more carbon dioxide than one person driving in a private vehicle. Both Uber and Lyft have said in the past that most studies on the subject
23、overstate (夸大)the effects of their services on pollution. Uber told Reuters news agency in a statement it had no comment on the latest report and that the study made misleading claims about ride-sharing. Meanwhile, the company said it would work directly with cities to address climate changes, promo
24、ting sharing trips and other means of transportation.4. Which of the following is the best title of the passage?A. Ride-sharing becomes a new trend that cant be avoided.B. Ride-sharing industry is met with criticism.C. Ride-sharing services increase pollution.D. Ride-sharing services need improvemen
25、t.5. The term “deadheading” in the passage refers to _.A. a driving process where the driver is not carrying passengersB. a potential risk that the driver may lose control of the vehicleC. a period of driving hours when vehicles produce more carbon dioxideD. a situation in which a driver has too man
26、y passengers to pick up6. In the eyes of Uber, the latest report is actually_.A. barking up the wrong treeB. not seeking the truth from factsC. killing two birds with one stoneD. beating around the bush7. From the study of ride-sharing services, we can infer that _.A. Ride-sharing attracts exactly t
27、he same number of people as traditional means of transport.B. the study was conducted to prove the influence of ride-sharing services on modern citiesC. ride-sharing service is not an environmentally friendly way to travelD. the new report has forced Uber to make big changes to achieve its goal【答案】4
28、. C 5. A 6. B 7. C【解析】这是一篇议论文。研究发现,共享汽车的使用反而增加了污染。【4题详解】主旨大意题。根据第一段“A new study has found that ride-sharing services result in much more pollution than other kinds of private and public transportation”。一项新的研究发现,共享汽车服务比其它类型的私人或公共交通造成的污染要大得多。第一段点明了文章的主旨,即共享汽车造成的污染更大,故选C项。【5题详解】词义猜测题。根据倒数第二段“One of the
29、 big reasons they give for this result is that ride-sharing vehicles are often driven with no passengers in the car. This happens when drivers are either waiting for rider requests, are on the way to pick up passengers. This situation, known as deadheading,”他们给出的导致这一结果的最大原因之一是共享汽车经常会空驶。这种情况要么发生在司机等单
30、时,要么发生在前去接乘客时。这种情况被称为“空驶”。所以deadheading指的是司机没有载乘客情况下的驾驶。故选A项。【6题详解】推理判断题。根据最后一段“Both Uber and Lyft have said in the past that most studies on the subject overstate the effects of their services on pollution.” Uber和Lyft公司过去都曾说过,关于这一主题的大多数研究都夸大了其服务对环境污染的影响。所以Uber公司认为这个研究不实事求是。故选B项。【7题详解】推理判断题。根据第三段“Ov
31、erall, the researchers reported that ride-sharing trips now result in a 69 percent more climate pollution on average than the trips they replace.” 研究人员报告称,总体而言,目前共享汽车出行比它们所替代的出行服务平均多产生了69%的污染。可知,共享汽车并不是环保的出行方式。故选C项。C“Tear them apart!”“Kill the fool!”“Murder the referee (裁判)!”These are common remarks
32、 at various sporting events.Although they may sound innocent, they influence behavior in such a way as to lead to real bloodshed.Essays have been written about the way words affect us.It has been shown that words having certain connotations (含义) may cause us to react in ways quite foreign to our usu
33、al behavior.Perhaps the time has come to remove it from sports words.The dictionary meaning of the word “opponent” is “enemy”.Thus,when a player meets an opponent,he may tend to treat that opponent as an enemy.At such times,winning is the only goal, and every action, no matter how violent or rude,ma
34、y be considered reasonable.I recall an incident in a handball game when a referee refused a players request for a time out for a glove change because he did not consider them wet enough.The player rubbed his gloves across his wet T-shirt and then shouted,“Are they wet enough now?”I have also witness
35、ed a player reacting to his opponents illegal blocking by hitting him with the ball as hard as he could.Off the court,they are good friends.It certainly gives proof of a court attitude which differs from normal behavior.Therefore,I believe it is time we promoted the game to the level where it belong
36、s by setting an example to the rest of the sporting world.Replacing the word “opponent” with “associate” could be an ideal way to start.The dictionary meaning of the word “associate” is “friend”;“companion”Reflect a moment!You may soon see and possibly feel the difference in your reaction to the wor
37、d “associate” rather than “opponent”8. Which of the following statements best expresses the authors view?A. Aggressive behavior in sports can have serious consequences.B. The words people use can influence their behavior.C. Unpleasant words in sports are often used by foreign athletes.D. Unfair judg
38、ments by referees will lead to violence on the sports field.9. Unkind words are spoken during games because the players_ .A. usually receive little educationB. are usually rude and easily annoyedC. cannot afford to be polite in a matchD. treat their opponents as enemies10. What did the handball play
39、er do when he was not allowed a time out to change his gloves?A. He refused to continue the game.B. He angrily hit the referee with a ball.C. He claimed that the referee was unfair.D. He wet his gloves by rubbing them across his T-shirt.11. The author hopes to have the current situation in sports im
40、proved by_ .A. calling on players to be polite on the courtB. raising the referees sense of responsibilityC. changing the attitude of players on the sports fieldD. improving the relationship between players and referees【答案】8. B 9. D 10. D 11. C【解析】本文是一篇说明文。主要讲了运动场上语言不友好的现象,作者呼吁要改变对运动场上参赛者的态度,要把对手当成伙
41、伴才能让目前的现状得到提升。【8题详解】推理判断题。根据第一段“These are common remarks at various sporting events.Although they may sound innocent, they influence behavior in such a way as to lead to real bloodshed. 这些都是各种体育赛事中常见的言论。虽然他们可能听起来无辜,但他们影响人们的行为会导致真正的流血事件”以及“It has been shown that words having certain connotations (含义)
42、 may cause us to react in ways quite foreign to our usual behavior. 已经表明,有特定内涵(含义)的词可能会导致我们做出反应的方式有别于我们通常的行为。”可知作者认为不当的言论会影响人们的行为,故答案为B。【9题详解】细节理解题。根据第二段“when a player meets an opponent,he may tend to treat that opponent as an enemy.At such times,winning is the only goal, and every action, no matter
43、 how violent or rude,may be considered reasonable. 当一个玩家遇到一个对手,他可能倾向于把那个对手当作敌人。在这种时候,胜利是唯一的目标,每一个行动,无论多么暴力或粗鲁,都可以被认为是合理的。”可知说一些不友好的言论是因为把对手当敌人,故答案为D。【10题详解】细节理解题。根据第二段“The player rubbed his gloves across his wet T-shirt and then shouted,“Are they wet enough now?”他把手套擦在湿t恤上,然后喊道:“现在够湿了吗?”可知答案为 D。【11题
44、详解】细节理解题。根据最后一段“Replacing the word “opponent” with “associate” could be an ideal way to start. 将“对手”替换为“伙伴”可能是一个理想的开始方式。”可知作者呼吁要改变对运动场上参赛者的态度,要把对手当成伙伴才能让目前的现状得到提升,故答案为C。DThe Real Neighborhoods of Oscar-Winning Film ParasiteSouth Koreas Oscar-winning movie Parasite tells the story of class (社会等级) str
45、uggle through the sights and smells of Seoul. It made history this week when it became the first non-English language movie to win the Oscar for best picture. People all over South Korean social media celebrated.The film is a story of two South Korean families - the wealthy Parks and the poor Kims.
46、It shows the deepening inequalities in South Korea. The story has beenwelcomedby people around the world.Much of Parasite was filmed on movie sets. But the idea for the Parks home and the Kims sub-basementapartmentcame from real neighborhoods in Seoul. A sub-basement apartment is a usually small, da
47、rk apartment built partly underground.POVERTY DOWNTOWNAhyeon-dong is one of the last of the poor areas near downtown Seoul. It is where the Kims are said to live in the film. The neighborhood, which is now mostly older people, with few young couples or children, made several appearances in the film.
48、 Sitting on a hill near the main train station, Ahyeon-dong hassteep, narrow streets. Many of them end in longstaircasesthat people climb to reach their homes.Local people saidrentsfor sub-basement apartments in Ahyeon-dong have risen to around $340 each month. The rental costs there have more than
49、doubled in the past 10 years.SEOULS BEVERLY HILLSAcross town is the area of Seongbuk-dong. That is where the wealthy Parks home is set in Parasite. It is known as South Koreas version of Beverly Hills an extremely wealthy community in Southern California The area is home to many business families an
50、d diplomats(外交官). Unlike in Ahyeon-dong, the streets in Seongbuk-dong are clear of waste. They are also very quiet, with most homes hidden behind high walls, fences and security cameras. Most of the houses in Seongbuk-dong have basements for home bars or small theaters and the rents there are usuall
51、y $8,500 to $12,725 each month.12. Which of the following statements about the movie “Parasite” is True?A. Much of the movie was filmed in a real neighborhood in Seoul.B. It becomes one of the best foreign movies to win the Oscar.C. It has drawn peoples attention to social media in South Korea.D. It
52、s story has been well received by audience all over the world.13. From the description the Poverty Downtown, we can learn that _.A. all the people there live in sub-basement apartmentsB. people living there like to climb stairs for exerciseC. many young couples live there and suffer the hardship of
53、life.D. the rental cost there is around $340 a month now.14. The differences mentioned in the passage between Poverty downtown and Seouls “Beverly Hills” cover the aspects like_.a. working conditions b. social status(地位) c. the function of basements d. eating habitsA. b and cB. a and bC. a and dD. c
54、 and d15. The main social problem reflected in the film is _.A. the darkness of social realityB. the sadness of the poorC. the inequality of social classD. the sharp rise in house prices【答案】12. D 13. D 14. A 15. C【解析】这是一篇应用文。文章主要介绍了韩国电影寄生虫通过首尔的风景和风气讲述了阶级斗争的故事,受到了全世界观众的欢迎,同时就电影中主人公所居住的两个有巨大差异环境进行了说明。
55、【12题详解】细节理解题。根据第二段中The story has been welcomed by people around the world.可知这个故事受到了世界各地人们的欢迎。由此可知,选项中对电影Parasite 的描述中,D选项“它的故事受到了全世界观众的欢迎”正确。故选D。【13题详解】细节理解题。根据POVERTY DOWNTOWN部分中Local people said rents for sub-basement apartments in Ahyeon-dong have risen to around $340 each month.可知当地人说,Ahyeon-don
56、g地下室以下公寓的租金已经涨到了每月约340美元。由此可知,从对Poverty Downtown的描述中我们可以了解到,这个地区现在的租金大约是每月340美元。故选D。【14题详解】细节理解题。根据POVERTY DOWNTOWN部分中Ahyeon-dong is one of the last of the poor areas near downtown Seoul. It is where the Kims are said to live in the film. The neighborhood, which is now mostly older people, with few
57、young couples or children, made several appearances in the film.( Ahyeon-dong是首尔市区附近最后的贫困地区之一。据说电影中金氏家族就住在这里。这个社区现在大多是老年人,很少有年轻夫妇和孩子,他们在影片中多次出现)以及Local people said rents for sub-basement apartments in Ahyeon-dong have risen to around $340 each month.(当地人说,Ahyeon-dong地下室以下公寓的租金已经涨到了每月约340美元);和最后一段中It
58、 is known as South Koreas version of Beverly Hills an extremely wealthy community in Southern California The area is home to many business families and diplomats(外交官).(这里被称为韩国版的比弗利山庄,是南加州一个极其富裕的社区,是许多商业家族和外交官的家)以及Most of the houses in Seongbuk-dong have basements for home bars or small theaters and
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-557818.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2023部编二下语文课文38彩色的梦第2课时课件.pptx
