2023版新教材高考英语一轮总复习 Unit 2 Bridging Cultures单元主题训练 新人教版选择性必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023版新教材高考英语一轮总复习 Unit Bridging Cultures单元主题训练 新人教版选择性必修第二册 2023 新教
- 资源描述:
-
1、UNIT 2 单元主题训练.阅读理解Amber has a degree in business management and economics.She put her skills to good use when she spent eleven months in Cambodia (柬埔寨) through World Hope International as a volunteer working with a local micro-finance (小额信贷) company to help the poor get financial services.Ambers fir
2、st few weeks in Cambodia was busy and difficult as she tried to learn the language, understand the culture and get used to her new surroundings.Her volunteer service involved working with a local micro-finance company.In addition to writing plans, preparing international marketing materials and buil
3、ding donor (捐赠人) relations, Amber met with company clients.During these visits she learned how the small loans they received transformed their lives.She learned first-hand the benefits of micro-finance, which by providing farmers and small-business owners with affordable working capital (such as mon
4、ey to buy a sewing machine) helped them to earn their way out of poverty (贫穷)“It never stopped amazing me when a client would show me a new home that was built because of a loan he received or the way a clients business had improved and thus allowed his children to be sent to school,” Amber said.Amb
5、er recalled that one client called Paul walked her all around his house, pointing to what he had done with each of eight loans hed received.He explained how every loan had improved his familys quality of life.Amber said he was one of the hardest-working men she had ever met.He had suffered greatly i
6、n the Cambodian Civil War and became disabled, but not once did he let it kill his dreams of realizing a better life for his family.His latest purchase, a sound system that he rented out for weddings and other parties doubled his income!Amber said, “Living and working in Cambodia helped me see the w
7、orld in new ways and made me aware of the hardship and suffering that many people around the world face every day.Those eleven months were some of the most meaningful months of my life.”语篇解读:Amber作为志愿者在柬埔寨生活、工作了十一个月,并通过帮助当地人摆脱贫穷,对世界有了新的看法。1Whats the best title for this passage?AWorld Hope Internatio
8、nalBBenefits of Micro-financeCAmbers Volunteer Experience in CambodiaDPoverty in Developing Countries解析:选C标题归纳题。通读全文,本文主要介绍了Amber在柬埔寨的志愿者经历。故选C。2Ambers volunteer work in Cambodia included all of the following things EXCEPT _.Ateaching the languageBmeeting with company clientsCwriting plansDbuilding
9、donor relations解析:选A细节理解题。根据第二段的“In addition to writing plans pany clients.”可知,B、C、D三项都是Amber的工作。根据第二段第一句可知,她本人需要克服困难学习语言,因此A项表述不符合文意。故选A。3It can be inferred from the passage that_.AAmber met with no difficulties after she arrived in CambodiaBAmber is the leader of World Hope InternationalCfew child
10、ren go to school because there arent enough schools in CambodiaDmany local people in Cambodia changed their lives with the loans解析:选D推理判断题。根据第二段的“how the small loans they received transformed their lives”和第三段内容可知,小额信贷项目让很多人受益,改变了他们的生活。故选D。4Which of the following statements about Paul is TRUE?AEach o
11、f the loans he had received helped him a lot.BHe was poor because he didnt work as hard as others.CHe became disabled because of a car accident.DHe bought a sound system for his wedding.解析:选A细节理解题。根据第四段的“every loan had improved his familys quality of life”可知,每笔小额信贷都帮助他改善了他和家人的生活质量。故选A。.阅读七选五When I d
12、ecided to leave my home country to pursue a degree in Canada, I hadnt expected that communication would be an issue. _5_ I took English lessons in my teens and scored well on English tests.But soon after my arrival in Canada, I realized how wrong I was. In research discussions, surrounded by native
13、English speakers, I had to be careful. I needed to consciously follow each conversation and translate it to my native language. _6_ Finally, I tried to find the right English words to communicate that response. Constantly thinking about what I would say next, I had a hard time remaining focused in c
14、onversations. But when I again failed to say exactly what I meant in a meeting a few months later, a simple idea occurred to me. _7_ Communicating with my colleagues by e-mail, I had more time to think and comfortably express my thoughts. Over time, this practice helped improve my English significan
15、tly._8_ I decided to remind them that English is not my first language. I asked them to speak more slowly to help me follow the discussions. It was a little awkward to draw attention to what might be seen as a weakness. And at first, the other members of the research team seemed slightly surprised.
16、But the dynamics quickly improved. They seemed to become more aware of how they were speaking, and I felt more comfortable joining in the conversation. _9_APlus, I learned to be open with my colleagues.BWhy not contribute to the discussion in writing?CI had thought I could express myself in English
17、easily.DGradually, I grew uncomfortable with oral communication.EThen, I had to reflect carefully on it and think of a response.FHow can one deny the significance of effective communication?GWith efforts on both sides, we could overcome language barriers.语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了作者去加拿大留学时,语言成了一大障碍,为此作者通过书
18、面交流和提醒同事放慢语速的方法让这一情况得到改善。5选C根据空前一句和空后一句可知,作者一开始觉得自己的英语在加拿大沟通不成问题,故选C项。6选E第二段介绍刚开始时如何用英语交流,E选项中的Then和空后的Finally相对应,构成递进关系,空后一句中的that response指代E项中的a response,且response为原词复现,E项中的it指代上文提到的conversation,故选E项。7选B根据空前一句中的“a simple idea occurred to me”可知,本句应承接上文说明这个主意是什么,结合空后一句中的by e-mail以及后文中的“helped impro
19、ve my English significantly”可知,办法就是通过书面的形式参与讨论,故选B项。8选A根据空后一句中的them 可知,设空处需要一个可数名词复数并且是指代人的词,A选项中的colleagues符合要求。故选A项。9选G根据空前两句可知,和同事沟通让这一情况有所改善,同事们似乎更加意识到他们是怎么说的,作者也逐渐克服了语言障碍。G项符合语境,且G项中的both sides指代同事和作者,承接上文。.完形填空Soon after my arrival in Luanda, I realized that I was going to have some free time
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-558055.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
