2023版新教材高考英语一轮总复习 Unit 5 The Value of Money单元主题训练 新人教版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023版新教材高考英语一轮总复习 Unit The Value of Money单元主题训练 新人教版必修第三册 2023 新教材 高
- 资源描述:
-
1、UNIT 5 单元主题训练.阅读理解Saahil Mehta, a 40-year-old Indian living in the United Arab Emirates, believes in gifting his two children, Yuvraj, 8 and Alisha, 6, experiences rather than material possessions to celebrate special occasions. This could be in the form of a visit to a theme park or a staycation in
2、 a new hotel.“As a result, their desire to buy things has gone down. This is our way of addressing their basic needs,”said Mehta.In December 2019, Mehta took the family to visit the Indian city of Dharamshala where they spent time with poor children in a school. This was an eye-opener for Alisha and
3、 Yuvraj, as they realized that what was normal for them was a treat for those kids.“For those kids, it is a blessing to be able to attend school. This experience taught my kids to count their blessings,”said Mehta.During the holiday, the Mehta family gave away pens and pencils to 250 children. This
4、helped Alisha and Yuvraj understand the cost difference in schooling.“They notice how much we spend on their education. The difference in costs helped them make a comparison,”explained Mehta.Back home, the kids are encouraged to do basic housework like making their beds,opening curtains, etc. But Me
5、hta never gives them money for doing those things. This way, they are taught that everyone has to chip in to keep the household running. When they do other tasks beyond the essentials, like massaging the mothers shoulders, etc., Mehta pays them a small amount. Pointing out a weakness in the educatio
6、n system, Mehta said children dont get any experience in financial literacy (知识) until they attend university. The father is planning to introduce the concept of a family bank to his children. He also wants his children to pay attention to financial pitfalls such as spending beyond their means, too
7、much use of credit cards, etc.He has set a plan on how money will be spent on some needs. Its up to his children to use the money carefully.语篇解读:本文是说明文。文章讲述了一位父亲在生活中是如何教孩子合理消费、管理金钱的。1What do we know about Mehtas way of gifting his children?AIt isnt really to their liking.BIt changes the way they buy
8、 things.CIt allows him to connect with them.DIt teaches them about spending money wisely.解析:选D细节理解题。由第一、二段可知,Mehta在庆祝一些特殊的日子时,不会送孩子们物质的东西。他可能会带孩子们去主题公园游玩或者在家附近新开的酒店度假。他的这种做法让孩子们没那么看重物质的东西。2What did Mehtas children learn during the visit to Dharamshala?AThey should appreciate what they have.BThey sho
9、uld make friends with the poor.CThey should cut the cost of their education.DThey should treat different people differently.解析:选A推理判断题。由第三段中的“they realized that what was normal for them was a treat for those kids”及 Mehta所说的话可知,这次旅行让Mehta的孩子们意识到他们拥有很多东西,他们应该感恩。3Why did Mehta refuse to pay his childre
10、n for doing housework?ATo warn that they must work hard to make money.BTo show that its what theyre supposed to do.CTo encourage them to be selfless and careful.DTo force them to develop a good habit.解析:选B细节理解题。由倒数第二段中的“This way, they are taught that everyone has to chip in to keep the household run
11、ning”可知,他这样做的目的是让孩子们意识到自己是家庭的一员,有义务去做家务。4What is the problem with the education system according to Mehta?AIt doesnt prepare children for money management.BIt doesnt suggest the importance of saving money.CIt doesnt encourage children to pay with cash.DIt doesnt teach children ways to make money.解析:
12、选A细节理解题。由最后一段第一句可知,在当前的教育体制下,孩子们从小理财知识匮乏。 .阅读七选五Joan Fournier and her daughter stopped at a fast food restaurant in Cornwall for some lunch._5_However, when her phone rang and she took it out to answer the call, without her knowing it, the money fell out of her pocket.Later in the evening when they
13、went shopping, Fournier realized the money wasnt there._6_Thinking someone must have picked up the bill and simply pocketed it, Fournier didnt hold out much hope for getting back the cash. However, she called the restaurant, just in case. Fournier was surprised to discover the D|S100 had been found
14、just where it had fallen._7_Bridget Patterson, a 17-year-old employee of the restaurant, was cleaning up shortly before closing time when she discovered the bill on the floor. Patterson put the money in an envelope, and took a photo of the area where shed found it and put it under her managers door
15、with a note of explanation.Fournier returned to get the money. _8_She was surprised, honestly,that Patterson would go to all that trouble.For Pattersons part, doing anything but returning the money never crossed her mind. _9_“If it had been the other way around, Id want someone to do the same thing,
16、”she said.AHer first thought was to put it in her pocket.BFournier thought she would be getting it back.CMoreover,she never expected anything in return.DIn her pocket, Fournier had her cellphone and a D|S100 bill.EShe also brought along a card and a cash gift to express her thanks.FAfter searching e
17、verywhere, she decided that maybe it fell out at the restaurant.GWhen Fournier called, she heard the story of how Patterson had turned in the cash shed found. 语篇解读:本文是记叙文。文章讲述了青少年Bridget Patterson拾金不昧的故事。5选D由本空后的“However”可知,空后的内容是对上文的转折。结合空后可推断,本空所讲内容与“her phone”及“money”有关。D项符合语境。6选F本空前提到Fournier发现自
18、己口袋里的钱不见了。结合下文中的“However, she called the restaurant, just in case”可知,她猜测钱可能是在快餐店丢的,故选F项。7选G本空后描述的是快餐店一个名叫Bridget Patterson的员工捡到钱且设法归还的经过。结合上文中的“However, she called the restaurant, just in case”可知,G项符合语境。本空内容起承上启下的作用。8选E由上下句可知,Fournier本以为她的钱不会失而复得,没想到,Patterson拾金不昧。由此可推断,她肯定对Patterson心存感激,故E项符合语境。9选C
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-558089.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
