分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型2023版新教材高考英语一轮总复习 Unit 5 The Value of Money单元主题训练 新人教版必修第三册.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:558089
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:38KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2023版新教材高考英语一轮总复习 Unit The Value of Money单元主题训练 新人教版必修第三册 2023 新教材 高
    资源描述:

    1、UNIT 5 单元主题训练.阅读理解Saahil Mehta, a 40-year-old Indian living in the United Arab Emirates, believes in gifting his two children, Yuvraj, 8 and Alisha, 6, experiences rather than material possessions to celebrate special occasions. This could be in the form of a visit to a theme park or a staycation in

    2、 a new hotel.“As a result, their desire to buy things has gone down. This is our way of addressing their basic needs,”said Mehta.In December 2019, Mehta took the family to visit the Indian city of Dharamshala where they spent time with poor children in a school. This was an eye-opener for Alisha and

    3、 Yuvraj, as they realized that what was normal for them was a treat for those kids.“For those kids, it is a blessing to be able to attend school. This experience taught my kids to count their blessings,”said Mehta.During the holiday, the Mehta family gave away pens and pencils to 250 children. This

    4、helped Alisha and Yuvraj understand the cost difference in schooling.“They notice how much we spend on their education. The difference in costs helped them make a comparison,”explained Mehta.Back home, the kids are encouraged to do basic housework like making their beds,opening curtains, etc. But Me

    5、hta never gives them money for doing those things. This way, they are taught that everyone has to chip in to keep the household running. When they do other tasks beyond the essentials, like massaging the mothers shoulders, etc., Mehta pays them a small amount. Pointing out a weakness in the educatio

    6、n system, Mehta said children dont get any experience in financial literacy (知识) until they attend university. The father is planning to introduce the concept of a family bank to his children. He also wants his children to pay attention to financial pitfalls such as spending beyond their means, too

    7、much use of credit cards, etc.He has set a plan on how money will be spent on some needs. Its up to his children to use the money carefully.语篇解读:本文是说明文。文章讲述了一位父亲在生活中是如何教孩子合理消费、管理金钱的。1What do we know about Mehtas way of gifting his children?AIt isnt really to their liking.BIt changes the way they buy

    8、 things.CIt allows him to connect with them.DIt teaches them about spending money wisely.解析:选D细节理解题。由第一、二段可知,Mehta在庆祝一些特殊的日子时,不会送孩子们物质的东西。他可能会带孩子们去主题公园游玩或者在家附近新开的酒店度假。他的这种做法让孩子们没那么看重物质的东西。2What did Mehtas children learn during the visit to Dharamshala?AThey should appreciate what they have.BThey sho

    9、uld make friends with the poor.CThey should cut the cost of their education.DThey should treat different people differently.解析:选A推理判断题。由第三段中的“they realized that what was normal for them was a treat for those kids”及 Mehta所说的话可知,这次旅行让Mehta的孩子们意识到他们拥有很多东西,他们应该感恩。3Why did Mehta refuse to pay his childre

    10、n for doing housework?ATo warn that they must work hard to make money.BTo show that its what theyre supposed to do.CTo encourage them to be selfless and careful.DTo force them to develop a good habit.解析:选B细节理解题。由倒数第二段中的“This way, they are taught that everyone has to chip in to keep the household run

    11、ning”可知,他这样做的目的是让孩子们意识到自己是家庭的一员,有义务去做家务。4What is the problem with the education system according to Mehta?AIt doesnt prepare children for money management.BIt doesnt suggest the importance of saving money.CIt doesnt encourage children to pay with cash.DIt doesnt teach children ways to make money.解析:

    12、选A细节理解题。由最后一段第一句可知,在当前的教育体制下,孩子们从小理财知识匮乏。 .阅读七选五Joan Fournier and her daughter stopped at a fast food restaurant in Cornwall for some lunch._5_However, when her phone rang and she took it out to answer the call, without her knowing it, the money fell out of her pocket.Later in the evening when they

    13、went shopping, Fournier realized the money wasnt there._6_Thinking someone must have picked up the bill and simply pocketed it, Fournier didnt hold out much hope for getting back the cash. However, she called the restaurant, just in case. Fournier was surprised to discover the D|S100 had been found

    14、just where it had fallen._7_Bridget Patterson, a 17-year-old employee of the restaurant, was cleaning up shortly before closing time when she discovered the bill on the floor. Patterson put the money in an envelope, and took a photo of the area where shed found it and put it under her managers door

    15、with a note of explanation.Fournier returned to get the money. _8_She was surprised, honestly,that Patterson would go to all that trouble.For Pattersons part, doing anything but returning the money never crossed her mind. _9_“If it had been the other way around, Id want someone to do the same thing,

    16、”she said.AHer first thought was to put it in her pocket.BFournier thought she would be getting it back.CMoreover,she never expected anything in return.DIn her pocket, Fournier had her cellphone and a D|S100 bill.EShe also brought along a card and a cash gift to express her thanks.FAfter searching e

    17、verywhere, she decided that maybe it fell out at the restaurant.GWhen Fournier called, she heard the story of how Patterson had turned in the cash shed found. 语篇解读:本文是记叙文。文章讲述了青少年Bridget Patterson拾金不昧的故事。5选D由本空后的“However”可知,空后的内容是对上文的转折。结合空后可推断,本空所讲内容与“her phone”及“money”有关。D项符合语境。6选F本空前提到Fournier发现自

    18、己口袋里的钱不见了。结合下文中的“However, she called the restaurant, just in case”可知,她猜测钱可能是在快餐店丢的,故选F项。7选G本空后描述的是快餐店一个名叫Bridget Patterson的员工捡到钱且设法归还的经过。结合上文中的“However, she called the restaurant, just in case”可知,G项符合语境。本空内容起承上启下的作用。8选E由上下句可知,Fournier本以为她的钱不会失而复得,没想到,Patterson拾金不昧。由此可推断,她肯定对Patterson心存感激,故E项符合语境。9选C

    19、本空前提到Patterson一心只想把钱归还给失主。结合空后她所说的话可推断,她这样做不图任何回报,C项符合语境。.完形填空What are the foods that you can only taste in memories? Your mothers biscuits? The pies you made as a child? And what are the recipes that help you _10_ your memories?This morning, for the first time in over a year, I made Dutch Babies, a

    20、 kind of pancake.Im a poor cook whos always _11_ to pull anything out of the oven that isnt burnt.But _12_, I get lucky.Making Dutch Babies brings to my mind some of the _13_ memories of my life.Ive made Dutch Babies many times for sleepovers and _14_.They were always a hit, _15_ I burned them.After

    21、 my kids grew up, I didnt cook much for years, except for holidays or other _16_ occasions.When we had a family _17_, Id make Dutch Babies for breakfast.I cant recall the last time I made Dutch Babies, before today.I know it was _18_ a year, before life was _19_ for COVID-19, and we stopped having g

    22、uests.So why did I make them this _20_ for only my husband and me? Its been a(n) _21_ year for all of us, filled with things we couldnt do.I was _22_ to celebrate being alive.Good food can feed a hungry crowd.But if its made with love and _23_, it can fill a(n) _24_ with the hope of better days to c

    23、ome.So, add your own memories.语篇解读:本文是一篇记叙文,讲述了作者自身关于食物引发的回忆。10A.shape BrefreshCexpand Dshare解析:选B根据前文可以推知,该句意为哪些食谱能引起回忆呢?11A.amazed BdisturbedCembarrassed Ddisappointed解析:选A根据前文“Im a poor cook”可知,当作者发现食物没烧焦时,应该觉得惊讶(amazed)。12A.rarely BoccasionallyCgenerally Dfrequently解析:选B根据But可知,此句与前文形成转折,故空处意为偶尔

    24、地(occasionally)。13A.fantastic BregretfulCsorrowful Dvague解析:选A根据下文“Ive made Dutch Babies many times for sleepovers and_.”可知,作者之前为朋友做过很多次松饼,可以推知,作者制作这个食物应该将作者带回到美好的过去的记忆。14A.acquaintances BcolleaguesCguests Dstudents解析:选C根据句意,结合前文的“sleepovers”可以推测作者是接待客人。15A.as if Bin caseCin that Deven if解析:选D根据前文“T

    25、hey were always a hit”可知,后文与前文形成转折关系。16A.various BspecialCinformal Dcasual解析:选B根据前文“I didnt cook much for years”可知,作者很多年不做饭,应该是只在假日或特殊场合做饭。17A.reunion BproblemCquarrel Ddiscussion解析:选A根据前文“other _ occasions.”特殊的场合,可以推断是家庭重聚。18A.less than Brather thanCmore than Dother than解析:选C由常识及上文“I cant recall th

    26、e last time”可知,作者无法记起,只记得是一年多前。19A.broken down Bput downCpulled down Dshut down解析:选D根据COVID-19可知,由于新冠疫情,生活被“停工”,作者也接待不到客人了。break down“临时出故障”; put down“记下”; pull down“摧毁”; shut down“停工,关闭”。20A.evening BmorningCafternoon Dmoment解析:选B根据第二段“This morning, for the first time in over a year, I made Dutch B

    27、abies, a kind of pancake.”中的关键词morning可知,选B项。21A.hard BeasyCbusy Dnormal解析:选A根据下文“filled with things we couldnt do”可以推知,新冠流行的这年对大家都很艰难。22A.persuaded BlikelyCeager Dencouraged解析:选C由于前文说到这一年很艰难,故作者热切地想要庆祝全家还活着这件事情。23A.freedom BgiftsCdesire Dmemories解析:选D全文都围绕着回忆展开,且memories多次在文中出现。24A.belly BsoulCstom

    28、ach Dbrain解析:选B由上文可知,美味的食物可以填饱肚子,与肉体相对的是灵魂,可以推知后文为包含回忆和爱的食物可以让灵魂充实,充满希望。.读后续写阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Carlos and Maya dreamed of becoming space explorers.On their way home, Carlos and Maya saw a spaceship in the window of a toy store.They went inside the store to see how much it cost.The

    29、y saw the price and it was too expensive.They tried to pool their money together but it still wasnt enough.They left the store sad and disappointed.Carlos suddenly realized that his birthday was coming up.Maybe he could ask their parents to buy the spaceship as a gift for his birthday.When they got

    30、home, Carlos ran straight to their mother and told her what he wanted for his birthday.Their family didnt have much when it came to money.So, when their dad stopped by the store to see the toy that Carlos wanted, he found it was too expensive.They couldnt afford it.On the day of his birthday, Carlos

    31、 got up early, excited to see his gift.But when he got to the living room, he saw a spaceship that was made out of a cardboard box.His dad had made it for him.It had wings on each side and had enough space to ride in.It was a spaceship but it wasnt what he wanted.Tears flowed (流) from Carlos eyes an

    32、d he ran back to his room.Maya had just woken up and saw their mum knocking on the door and asking Carlos to come out.But he didnt want to.Maya got to the living room but couldnt see the spaceship they had seen, only the cardboard box.She saw their dad beside it, bent down (弯着腰) on one knee with his

    33、 head down.Maya didnt want her brother to be sad on his birthday.So she tried to think of a way to cheer her brother up.She looked at the cardboard spaceship and got an idea.Carlos didnt have breakfast and now he was hungry.He was about to get out of bed when he heard a knock on the door.It was Maya

    34、.She said that they had a surprise for him.注意:1.续写词数应为150左右;2请按如下格式作答。Paragraph 1:Carlos opened the door and just saw Maya was sitting in the cardboard spaceship. Paragraph 2:A moment later, they stopped at the dinner table where there was a card that said “Best Restaurant in Space” 参考范文:Paragraph 1

    35、:Carlos opened the door and just saw Maya was sitting in the cardboard spaceship.Maya invited Carlos to sit in front of her and drive the spaceship.He could see the excitement on Mayas face so he got in the spaceship.Then he heard their dads voice.Their dad stood behind the spaceship and then starte

    36、d making the sound of a spaceship during lift-off and pushed the cardboard spaceship slowly.When they came into the living room, there were stars shining around the walls.He felt like he was in outer space.Paragraph 2:A moment later, they stopped at the dinner table where there was a card that said

    37、“Best Restaurant in Space”Carlos and Maya got out of the spaceship.As they were walking towards the table, they walked just like those spacemen shown on TV.After they ate, they got back in their spaceship.They spent all day in the spaceship.When it was time for bed, Carlos called out to his dad and said with a smile, “That was the best birthday gift ever.I love you, Dad!”

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2023版新教材高考英语一轮总复习 Unit 5 The Value of Money单元主题训练 新人教版必修第三册.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-558089.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1