河南省焦作市2021届高三下学期4月第四次模拟考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省焦作市2021届高三下学期4月第四次模拟考试英语试题 WORD版含解析 河南省 焦作市 2021 届高三 下学 第四 模拟考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、焦作市普通高中20202021学年高三年级第四次模拟考试英语考生注意:1.答题前,考生务必将自己的姓名、考生号填写在试卷和答题卡上,并将考生号条形码粘贴在答题卡上 的指定位置。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦 干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有2分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题 卡上。第一节(共5小题海小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个
2、小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每 段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B.9.18. C.9.15.答案是C。1. What does the man prefer to drink now?A. Hot coffee. B. Both coffee and tea. C. Cold water.2. What did the man do last weekend?A. He went camping.B. He attended a party.C. He
3、 stayed home with his friends.3. How did the man feel about the lecture?A. Boring. B. Excellent. C. Too long.4. Where does the conversation most probably take place?A. In a park. B. In a zoo. C. In a pet store.5. What can we learn from the conversation?A. The man had a special Christmas.B. The man w
4、as from New Zealand.C. The mans parents live in New Zealand.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳 选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答 时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What did the woman dream about?A. The man had an accident. B. The boss fired the man. C
5、. The man would give up his job.7. Whats the probable relationship between the speakers?A. Workmates. B. Doctor and patient. C. Husband and wife. 听第7段材料,回答第8、9题。8. How long has the man been in London?A. One year. B. A few years. C. A couple of months.9. Why did the woman leave her hometown?A. To lea
6、d a city life. B. To open a restaurant. C. To find a job.听第8段材料,回答第10至12题。10. What is the weather like now? A. Sunny. B. Cloudy. C. Windy.11. What is the lowest temperature?A. 1, B.2. C.3.12. Why will the two speakers go out to the beach?A. To enjoy the sun. B. To cool off. C To escape the rain听第9段材
7、料,回答第13至16题。13. Where are the speakers?A. In the car. B. At school. C In an ice cream shop.14. Why is the man nervous?A. He doesnt like driving.B. Tomorrow is his first class.C. He will give a presentation tomorrow.15. What does the woman tell the man?A. He 11 do fine.B. He should go to bed early to
8、night.C. He is the only one feeling nervous.16 What happened last time the man gave a speech?A. He was very prepared. B. He forgot a lot of it. C. He forgot to thank everyone.听第10段材料,回答第17至20题。17. Which subject does the speaker find particularly difficult?A. Math. B. English. C. Science.18. What doe
9、s the speakers father do?A. He sells farm machinery. B. He owns a farm. C. He drives a tractor.19. What does the speaker help his uncle do?A. He milks the cows on Sundays.B. He paints the cowshed(牛棚).C. He washes his uncles car.20 What is the speaker going to do now?A. He is going to work on his own
10、 farm.B. He is preparing to attend an agricultural college.C. He is going to study hard to pass the exams.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ABrazilians love to throw a party, as can be seen with their world-famous annual carnival (狂欢节), However, t
11、here are also several other fun festivals throughout the year in Brazil.OktoberfestThe Germanic roots of the south of Brazil brought this traditional German festival to Brazil, where it has become one of the most popular beer festivals in the country. Held in the middle of October every year in Blum
12、enau, the two-week festival celebrates typical German cuisine and plenty of beer. There are also traditional folk costumes that most people wear with great enthusiasm and lots of singing, dancing and street parties.Festa JuninaFesta Junina is celebrated all over Brazil for the entire month of June a
13、s an annual celebration of Saint John. It celebrates country life with typical clothes, food and dances inside a large tent made of raw materials, with decorations such as colored flags, changeable table cloths and balloons. The most common clothes are changeable shirts and straw hats with painted s
14、pots on the face. The dance is like square dancing and the food is one of the best parts of the party.Festival de CachacaHeld in the town of Paraty is the annual Festival de Cachaca which is dedicated to cachaca, the national alcohol made from sugar cane. This festival gives you the chance to try ca
15、chaca. Held over a long weekend in August, there are shows of samba and food trucks. Its also a great opportunity to get to know the beautiful town of Paraty.Parintins Folklore FestivalThe festival held annually in Parintins is the second largest in Brazil after carnival. It goes over a period of th
16、ree days at the end of June and celebrates the Amazonian legend of a resurrected (复活的)ox. The main attraction of the festival is the competition between the two teams Garantido and Caprichoso that compete to retell the story of the ox through a mix of dances and singing.1. Which festival lasts the l
17、ongest time?A. Oktoberfest.B. Festa Junina.C. Festival de Cachaca.D. Parintins Folklore Festival.2. What can you do if you attend the festival held in Blumenau?A. Watch shows of samba.B. Listen to the story of an ox.C. Taste the Brazilian national alcohol.D. Witness people dressed in traditional cos
18、tumes.3. What do the four festivals have in common?A. They are all yearly activities.B. They all enjoy global popularity.C. They all concentrate on food and dance.D. They are all in celebration of famous people.【答案】1. B 2. D 3. A【解析】【分析】这是一篇应用文,主要介绍了巴西的四个节日的相关信息。【1题详解】推理判断题。根据Oktoberfest部分第二句“Held i
19、n the middle of October every year in Blumenau, the two-week festival celebrates typical German cuisine and plenty of beer.”(每年10月中旬在Blumenau举行,为期两周的节日庆祝典型的德国美食和大量的啤酒。)可知,Oktoberfest持续两周,根据Festa Junina部分第一句“Festa Junina is celebrated all over Brazil for the entire month of June as an annual celebrat
20、ion of Saint John. ”(作为一年一度的圣约翰庆祝活动,Festa Junina在整个六月在巴西举行。)可知,Festa Junina持续一个月,根据Festival de Cachaca部分第三句“Held over a long weekend in August, there are shows of samba and food trucks.”(在8月的一个长周末,有桑巴舞和食品卡车的表演。)可知,Festival de Cachaca持续一个长周末,根据Parintins Folklore Festival部分第二句“It goes over a period of
21、 three days at the end of June and celebrates the Amazonian legend of a resurrected (复活的)ox. ”(这个节日在六月底持续三天,庆祝的是亚马逊河流域一头复活的牛的传说。)可知,Parintins Folklore Festival持续三天。所以Festa Junina持续的时间最长。故选B。【2题详解】细节理解题。根据Oktoberfest部分第二句“Held in the middle of October every year in Blumenau, the two-week festival cel
22、ebrates typical German cuisine and plenty of beer.”(每年10月中旬在Blumenau举行,为期两周的节日庆祝典型的德国美食和大量的啤酒。)可知,在Blumenau庆祝的是Oktoberfest。再根据最后一句“There are also traditional folk costumes that most people wear with great enthusiasm and lots of singing, dancing and street parties.”(大多数人穿着传统的民间服装,非常热情,大量地唱歌、跳舞,举行街头派对
23、。)可知,如果你参加在Blumenau举行的节日,就可以看到穿着传统服装的人们。故选D。【3题详解】推理判断题。根据Oktoberfest部分第二句“Held in the middle of October every year in Blumenau, the two-week festival celebrates typical German cuisine and plenty of beer.”(每年10月中旬在Blumenau举行,为期两周的节日庆祝典型的德国美食和大量的啤酒),Festa Junina部分第一句“Festa Junina is celebrated all ov
24、er Brazil for the entire month of June as an annual celebration of Saint John. ”(作为一年一度的圣约翰庆祝活动,Festa Junina在整个六月在巴西举行),Festival de Cachaca部分第一句“Held in the town of Paraty is the annual Festival de Cachaca which is dedicated to cachaca, the national alcohol made from sugar cane. ”(在Paraty镇举行的一年一度的Ca
25、chaca节是为了纪念Cachaca,一种用甘蔗制成的国家酒精)和Parintins Folklore Festival部分第一句“The festival held annually in Parintins is the second largest in Brazil after carnival. ”(每年在Parintins举行的节日是巴西第二大狂欢节)可知,这四个节日都是一年一度的活动。故选A。BEcho, a two-year-old Harlequin Dane, has been turning heads everywhere she goes since her owne
26、r dyed (染色)her coat purple, blue, pink and green.Sierra Schoon, a 22-year-old woman from Grand Junction in Colorado, has been coloring her service dog, Echo, using pet-safe dye, ever since the dog was about six months old. The young dog lover said that she uses vegetable-based Arctic Fox hair dye, a
27、nd that Echo loves to just sit there for three or four hours while she applies the dye. And when they go out for walks, it is quite obvious that the dog also feels quite delighted when people keep staring at her, as they tend to get very confused by her unusual look.“It becomes a joke that we tell p
28、eople. When they ask, Oh, is that dog naturally colored this way? We say Yeah, shes a Galaxy Dane Schoon said. You kind of stand there for a minute, look at their reaction and let them stew and then finally tell them, No, shes dyed that way. I never thought that anybody would ever think that a dog w
29、ould naturally be pink or blue, let alone pink, blue, purple and green.However, after photos of the unusual-looking Great Dane spread online, people said that they felt sorry for the poor animal. Some accused Echos owner of using her as a fashion accessory for attention-seeking purposes, and a few e
30、ven went as far as accusing animal cruelty, saying the owner of this dog should never be allowed to have animals ever again.In fact, the dyeing has actually helped Echo get over her shyness. Because of her big size most people preferred to keep their distance, and this always made her very nervous,
31、because the Great Dane is extremely friendly. The eye-catching dye makes people more comfortable around Echo, and Sierra said that she noticed a positive change in her personality as well.4. What can be known about Echo from the first two paragraphs?A. Dyeing makes her feel quite uncomfortable.B. Sh
32、e enjoys moving her head from side to side.C. She turns her head deliberately to draw attention.D. She becomes the focus of attention wherever she is.5. Which of the following agrees with Sierra Schoons opinion?A. Echo enjoys both the dyeing process and public attention.B. It is quite easy for peopl
33、e to discover that Echo is dyed.C. People are more delighted than confused by Echo.D. Echo looks much younger than her real age.6. Whats the netizens attitude towards Sierra Schoons behavior?A. Envious.B. Ambiguous.C. Uncaring.D. Disapproving.7. Whats the actual effect of Echos being dyed?A. It make
34、s her much friendlier than before.B. It makes her more approachable.C. It makes her more cautious about being touched.D. It widens the distance between her and people.【答案】4. D 5. A 6. D 7. B【解析】【分析】这是一篇新闻报道。Echo是一只两岁大的服务犬,她的主人 Sierra schoon把她的毛染成紫色、蓝色、粉色和绿色后,她走到哪里都会引起人们的注意,但是 Sierra schoon的这一行为却遭到了网
35、民的谴责。【4题详解】细节理解题。根据第一段“Echo, a two-year-old Harlequin Dane, has been turning heads everywhere she goes since her owner dyed (染色)her coat purple, blue, pink and green.”(自从主人把它的毛染成了紫色、蓝色、粉色和绿色之后,这只名叫Echo的两岁丑角狗无论走到哪里都吸引了很多人的目光。)可知,无论Echo在哪里,她都成为人们关注的焦点。故选D。【5题详解】推理判断题。根据第二段第二句和第三句“The young dog lover s
36、aid that she uses vegetable-based Arctic Fox hair dye, and that Echo loves to just sit there for three or four hours while she applies the dye. And when they go out for walks, it is quite obvious that the dog also feels quite delighted when people keep staring at her, as they tend to get very confus
37、ed by her unusual look.”(这位年轻的爱犬爱好者说,她用的是蔬菜制成的北极狐发素,而Echo喜欢在她涂染发剂时坐在那里三四个小时。当它们出去散步时,很明显,当人们一直盯着它看时,这只狗也会感到很高兴,因为人们往往会对它不寻常的样子感到困惑。)可知,Sierra Schoon认为Echo既享受染色过程,又享受公众的关注。故选A。【6题详解】推理判断题。根据倒第二段“However, after photos of the unusual-looking Great Dane spread online, people said that they felt sorry fo
38、r the poor animal. Some accused Echos owner of using her as a fashion accessory for attention-seeking purposes, and a few even went as far as accusing animal cruelty, saying the owner of this dog should never be allowed to have animals ever again.”(然而,这只长相奇特的大丹犬的照片在网上传开后,人们说他们为这只可怜的动物感到难过。一些人指责Echo的
39、主人把它当做吸引眼球的时尚配件,还有一些人甚至指责虐待动物,说永远不应该允许这只狗的主人再养动物。)可知,网民对Sierra Schoon的行为持否定态度。故选D。【7题详解】推理判断题。根据最后一段第一句“In fact, the dyeing has actually helped Echo get over her shyness.”(事实上,染色还帮Echo克服了羞怯。)和第二句“Because of her big size most people preferred to keep their distance, and this always made her very nerv
40、ous, because the Great Dane is extremely friendly. ”(由于它体型庞大,大多数人都喜欢保持一定的距离,这让她非常紧张,因为大丹犬非常友好。)可知,给Echo染色后让她变得更容易接近。故选B。CA new study shows that the more people read any kind of fiction, the better their language skills are likely to be. The piece was written by Sandra Martin-Chang, professor of educ
41、ation, and PhD student Stephanie Kozak. They found that people who enjoyed reading fiction at leisure (休闲) and those who identified themselves as readers scored higher on language tests, whereas those who read to access specific information scored more poorly on the same tests.As leisure reading dec
42、lines as a pastime for younger adults especially, Martin-Chang says emphasizing the fun aspect of it can draw them back to novels while at the same time improving their verbal abilities.Martin-Chang and Kozak used a scale called the Predictors of Leisure Reading ( PoLR) to investigate reading behavi
43、or ( motivations, obstacles, attitudes and interests). They then examined how well the PoLR predicted the language skills o 200 undergraduate students, with all data gathered at York University. The researchers note that the age range of the subjects in the study is of key interest. In early adultho
44、od, reading becomes self-directed rather than imposed by others, which makes this a key time to develop ones own reading habits. This population is also rather understudied, with most existing research focusing far more on children.The researchers administered a series of measures over two separate
45、half-hour sessions. First, the volunteers completed the 48-question PoLR scale measuring various reading factors. They were then given language tests similar to those found in the SAT and a measure of reading habits called the Author Recognition Test. Those who scored higher read more and have bette
46、r verbal abilities than those who scored lower. After analyzing the data, the researchers concluded that reading enjoyment, positive attitudes and deeply established interests predicted better verbal abilities and that they were more strongly associated with exposure to fiction than non-fiction.Besi
47、des having better verbal abilities, lifelong readers are known to be more understanding, more empathetic (同感的),less prejudiced, to attain higher socioeconomic status and even to live longer, healthier live than non readers. Teachers and parents can inspire a love of reading by letting young people r
48、ead what they want, without guilt or shame.8. According to the new study, peoples language skills are mainly influenced by their readingA. environmentsB. speedsC. motivationsD. frequencies9. Which can best replace the underlined word “imposed in paragraph 3?A. approvedB. recommendedC. forcedD. evalu
49、ated10. How did the researchers obtain their findings?A. By making data analysis.B. By conducting wide surveys.C. By consulting previous studies.D. By making reasonable assumptions.11. What does the last paragraph mainly talk about?A. Great pleasure of reading.B. Various benefits of reading.C. Ways
50、to be a lifelong reader.D. Methods of developing reading skills.【答案】8. C 9. C 10. A 11. B【解析】【分析】这是一篇说明文。一项新研究表明:小说看得越多的人语言技能就越好。【8题详解】推理判断题。根据文章第一段第三句“They found that people who enjoyed reading fiction at leisure(休闲) and those who identified themselves as readers scored higher on language tests, wh
51、ereas those who read to access specific information scored more poorly on the same tests.”(他们发现,喜欢在闲暇时阅读小说的人和那些自认为爱阅读的人在语言测试中得分较高,而那些通过阅读获取特定信息的人在同样的测试中得分较低。)可知,人们的语言能力主要受阅读动机的影响。故选C。【9题详解】词句猜测题。根据rather than(而不是)可知,imposed by others和“self-directed”(自主的)相反,所以imposed意为“被强迫的”。故选C。【10题详解】细节理解题。根据文章第四段第
52、五句“After analyzing the data, the researchers concluded that”(在分析数据后,研究人员总结出)可知,研究人员是通过进行数据分析而得出该结论的。故选A。【11题详解】主旨大意题。根据最后一段第一句“Besides having better verbal abilities, lifelong readers are known to be more understanding, more empathetic (同感的),less prejudiced, to attain higher socioeconomic status and
53、 even to live longer, healthier live than non readers.”(除了语言能力更强之外,人们还知道,与不爱读书的人相比,爱读书的人更能理解别人,更有同情心,更少偏见,能获得更高的社会经济地位,甚至能活得更长久,更健康。)可知,最后一段主要是讲阅读的各种好处。故选B。DHow do you turn “dumb” headphones into smart ones? Rutgers engineers have invented a cheap and easy way by transforming headphones into sensors
54、 that can be plugged into (插入) smartphones, identify their users monitor their heart rates and perform other services.Their invention, called HeadFi, is based on a small plug-in headphone adapter that turns a regular headphone into a sensing device (装置). Unlike smart headphones, regular headphones l
55、ack sensors. HeadFi would allow users to avoid having to buy a new pair of smart headphones with sensors to enjoy sensing features.“HeadFi could turn hundreds of millions of existing, regular headphones worldwide into intelligent ones with a simple upgrade (升级),” said Xiaoran Fan, a HeadFi primary i
56、nventor.A Rutgers-led paper on the invention, which results in earable intelligence, will be formally published in October at MobiCom 2021, the top international conference on mobile computing and mobile and wireless networking.Headphones are among the most popular wearable devices worldwide and the
57、y continue to become; more intelligent as new functions appear, such as touch-based gesture control, the paper notes. Such functions usually rely on aiding sensors, such as accelerometers, gyroscopes and microphones that are available on many smart headphones.HeadFi turns the two drivers already ins
58、ide all headphones into a versatile (多功能的) sensor, and it works by connecting headphones to a pairing device, such as a smartphone. It doesnt require adding aiding sensors and avoids changes to headphone hardware or the need to customize headphones, both of which may increase their weight and size.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-558138.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
