2023版高考英语一轮总复习 第1部分 模块知识复习 Unit 4 Space Exploration课时作业 新人教版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023版高考英语一轮总复习 第1部分 模块知识复习 Unit Space Exploration课时作业 新人教版必修第三册 2023
- 资源描述:
-
1、第一部分必修第三册UNIT 4阅读理解A(原创)The following properties which the World Heritage Committee has decided to include on the List of World Heritage are in danger according to Article 11 (4) of the Convention(公约)Virunga National Park(Democratic Republic of the Congo)Virunga National Park, covering an area of 79
2、0,000 hm2, includes an outstanding diversity of habitats, ranging from swamps and steppes(沼泽和平原) to the snowfields. Mountain gorillas are also found in the park. Cultural Landscape and Archaeological Remains of the Bamiyan Valley(Afghanistan)The cultural landscape and archaeological remains of the B
3、amiyan Valley stands for the artistic and religious developments which from the 1st to the 13th centuries characterized ancient Bakhtria. The area contains a number of Buddhist monastic ensembles(佛教寺院), as well as strong buildings from the Islamic period. Okapi Wildlife Reserve(Democratic Republic o
4、f the Congo)The Okapi Wildlife Reserve occupies about onefifth of the Ituri Forest in the northeast of the Democratic Republic of the Congo. The reserve contains threatened species of primates and birds surviving in the wild. It also has some amazing scenery, including waterfalls on the Ituri and Ep
5、ulu rivers. The reserve is inhabited by traditional nomadic pygmy Mbuti and Efe hunters. Historic Centre of Vienna(Austria)Vienna developed from early Celtic and Roman settlements into a Medieval and Baroque city, the capital of the AustroHungarian Empire. It played an important role as a leading Eu
6、ropean music centre, from the great age of Viennese Classicism through the early part of the 20th century. 1Which of the following world heritage sites is located in Afghanistan?AVirunga National Park. BHistoric Centre of Vienna. COkapi Wildlife Reserve. DCultural Landscape and Archaeological Remain
7、s of the Bamiyan Valley. 2Whats the characteristic of the Okapi Wildlife Reserve?AIts closely related to Buddhism. BIt has some fascinating natural scenery. CIt has an outstanding diversity of habitats. DIt plays an important role as a leading music center. 3What do the four world heritage sites hav
8、e in common?AThey are all in danger. BThey are open to the public. CThey are inhabited by local people. DThey are to be removed from the world heritage list. 【语篇导读】本文是一篇应用文,主要介绍了即将列为世界文化遗址目录的四个人类文化瑰宝的地点。1D细节理解题。根据文章第二个小标题“Cultural Landscape and Archaeological Remains of the Bamiyan Valley(Afghanista
9、n)”可知,巴米扬谷文化景观和考古遗址位于阿富汗。故选D项。2B细节理解题。根据文章第三个小标题“Okapi Wildlife Reserve(Democratic Republic of the Congo)”中的“It also has some amazing scenery, including waterfalls on the Ituri and Epulu rivers. ”可知,位于刚果民主共和国的奥卡皮野生动物保护区中有一些叹为观止的自然风景,包括伊图里河和埃普鲁河上的瀑布。故选B项。3A细节理解题。根据文章首段“The following properties which
10、the World Heritage Committee has decided to include on the List of World Heritage are in danger according to Article 11 (4) of the Convention(公约)”可知,本文所讲到的四处世界文化遗产,根据世界遗产公约第十一条第(4)点,已经被包括在处于危险中/濒危的世界遗产目录中。故选A项。B(江苏省苏州中学2021届高考英语模拟)While the Mars and the moon are currently the hottest destinations fo
11、r outer space exploration, Mercury(水星) might be another exciting choice. The inner planet Mercury is extremely difficult to see with the naked eyes. It is “the innermost and smallest terrestrial planet in solar system,” noted the BBC. The EuropeanJapanese BepiColombo spacecraft was successfully laun
12、ched on Oct. 20, marking the start of its sevenyear trip to Mercury, The Guardian reported. The European Space Agency(ESA) has described the journey as one of the most complex interplanetary missions ever undertaken. Mercury is located just 58 million kilometers away from the sun. It follows a tight
13、 path to make one revolution(公转) around the sun, completing a full orbit every 88 days. Therefore, in order to get into Mercurys orbit, BepiColombo has to stand the extremely strong gravity of the sun. In order to solve the problem, BepiColombo will use special flybys(近天体探测飞行) to get into Mercurys o
14、rbit. According to ESA, Mercurys temperature ranges from 450 on the sunward side to minus 180 on the dark side. In order to study the planet, the spacecraft “is going from one to the other over a few tens of minutes our instruments have to operate around room temperature,” according to Suzanne Imber
15、 of the University of Leicester, UK. BepiColombo has been coated with temperatureresistant layers to keep it safe. If everything goes as planned, BepiColombo will travel through solar system at 60 kilometers per second and reach Mercury in late December 2025It will then split into two probes that wi
16、ll travel in different directions. “What this lets you do is look at the space environment around Mercury from two different directions at exactly the same time,” US planetary scientist Nancy Chabot told National Public Radio. 4According to the text, Mercury is _. Aeasily accessibleBwell visibleCrar
17、ely exploredDextremely cold5Whats the use of the special flybys?ATo change the orbit. BTo escape the pull of the sun. CTo accelerate the spacecraft. DTo resist the high temperature. 6What can we infer from Nancys words?AExtreme temperatures will be a challenge. BWe can use gravitational forces to ch
18、ange direction. CWe may get clearer pictures of Mercurys revolution. DBepiColombo is likely to land on Mercury in the near future. 7What is the text mainly about?AThe journey to Mercury. BThe mystery of Mercury. CThe environment around Mercury. DThe life on Mercury. 【语篇导读】本文是一篇说明文,主要介绍了欧洲和日本联合开启的水星之
19、旅的相关信息。4C推理判断题。根据文章第一段“While the Mars and the moon are currently the hottest destinations for outer space exploration, Mercury(水星) might be another exciting choice. The inner planet Mercury is extremely difficult to see with the naked eyes. ”和文章第三段“The European Space Agency (ESA) has described the j
20、ourney as one of the most complex interplanetary missions ever undertaken. ”以及第四段“According to ESA, Mercurys temperature ranges from 450 on the sunward side to minus 180 on the dark side. ”可推断,人类对水星的勘探程度尚浅。故选C项。5B细节理解题。根据文章第三段“Therefore, in order to get into Mercurys orbit, BepiColombo has to stand
21、the extremely strong gravity of the sun. In order to solve the problem, BepiColombo will use special flybys(近天体探测飞行) to get into Mercurys orbit. ”可知,这种特殊的近距离飞行是为了逃避太阳的引力。故选B项。6C推理判断题。根据文章最后一段“What this lets you do is look at the space environment around Mercury from two different directions at exact
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-558236.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
