2023版高考英语一轮总复习 第1部分 模块知识复习 Unit 5 Languages Around the World课时作业 新人教版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023版高考英语一轮总复习 第1部分 模块知识复习 Unit Languages Around the World课时作业 新人教版必修第
- 资源描述:
-
1、第一部分必修第一册UNIT 5完形填空(2021江苏第一次百校联考)Dana Gendreau, 36, an Ohio mom, read in the newspaper about high school football players who continued to take the _1_ despite not having food to eat at home or even a place to call home. Immediately, she got in touch with the head football coach at Hughes High Scho
2、ol, Chris Mobley. Because her 10yearold son also played football, she knew how _2_ proper nutrition is for athletes so she decided to start buying fruit and highprotein snacks for the players at Hughes High School. She also _3_ other parents on her sons youth football team to see if they would want
3、to _4_. The response was _5_. Since September, Gendreau and the other parents have been able to provide nearly $100 of groceries each week for the Hughes football team. Soon after Gendreau began organizing the _6_, the high school team began winning games something Mobley _7_ to Gendreaus generosity
4、. “Practices now have been full of _8_,” Mobley said. “I think that is a direct reflection of Gendreaus effort.”But Gendreau remains _9_ and says its just her way of paying it forward. When she was little, she _10_ homelessness herself, but one _11_ act from her coach shifted her focus. “I remember
5、one of my coaches gave me a festival gift of money so I could _12_ a pair of shoes for the sport,” she said. “That never _13_ me, the kindness she showed me. I know that no matter what _14_ in my life, I am going to help others.” Gendreau eventually hopes this story will _15_ others to fulfill needs
6、 in their own communities.1AfieldBchanceCadviceDrisk2AconvenientBexpensiveCsignificantDsensitive3AcontactedBconfusedCconductedDconvinced4Ahang aroundBjoin inCshow offDbring up5AdisappointingBintegratedCskepticalDenthusiastic6AinstitutionsBconferencesCinvestigationsDdonations7AcastsBowesCdevotesDpoin
7、ts8AvarietyBpeaceCenergyDregret9AoptimisticBmodestCcarefulDreliable10AexperiencedBdiscoveredCmisunderstoodDpredicted11ApainfulBbraveCawkwardDkind12ApurchaseBawardCpromiseDdeliver13AtouchesBwarnsCleavesDcharges14AfailsBhappensCrestsDwanders15AforceBadviseCdiscourageDstimulate【语篇导读】本文是一篇记叙文。一个妈妈在报纸上了解
8、到一个高中足球队的队员们在没有食物甚至没有家的情况下也继续上场比赛,于是她就为球队捐赠食物,并组织儿子球队的其他父母进行食物捐赠。她开始组织捐赠后不久,这个球队开始赢得比赛。这位妈妈也希望自己的行为能够鼓励其他人去满足他们社区的需求。1A根据语境可推知,当时报纸上说一个高中的足球队的队员们在没有食物甚至没有家的情况下继续上场比赛。take the field意为“上场比赛”。故选A项。2C根据常识可推知,适当的营养对运动员来讲是重要的。significant“重要的”。故选C项。3A根据该句中的“to see if they would want to _4_”和下句中的“The respon
9、se”可推知,Gendreau也联系了她儿子球队的其他父母,看他们是否愿意加入,一起给足球队提供食物。故选A项。4B参见上题解析。故选B项。5D根据下文“Gendreau and the other parents have been able to provide nearly $100 of groceries each week for the Hughes football team”可推知,其他父母反应热烈。故选D项。6D根据空前一句和下文中的“Gendreaus generosity”可推知,此处表示Gendreau组织捐赠。故选D项。7B根据下文“I think that is
10、a direct reflection of Gendreaus effort”可推知,这是校队足球教练Mobley把校队赢得比赛归功于Gendreau的慷慨。oweto“把归功于”。故选B项。8C联系上文可推知,由于Gendreau和其他家长所捐赠的食物,队员们现在不再缺少吃的了,因此训练时充满了能量。故选C项。9B根据该句中的“says its just her way of paying it forward”可推知,Gendreau对此很谦虚。modest“谦虚的,谦逊的”。故选B项。10A根据上文的“her way of paying it forward”和下文表述的“在Gendr
11、eau小时候,一个教练送给了她钱,她才有钱买一双运动鞋”可推知,Gendreau小的时候也遭遇过无家可归的境况。故选A项。11D此处与下文“the kindness”呼应,表示一个教练的善行转移了Gendreau当时的注意力。故选D项。12A根据句中的“a festival gift of money”和“so”可推知,一个教练送给了Gendreau钱, 因此Gendreau才能买一双运动鞋。故选A项。13C根据语境和上文可知,这种善意从来没有离开过Gendreau,无论她生活中发生什么事,她都会去帮助他人。故选C项。14B参见上题解析。故选B项。15DGendreau希望这个故事能够激励他人
12、去满足他们社区的需求。stimulate“鼓励,刺激”。故选D项。语法填空(山东省滨州市2021届高三第一次模拟考试)If you stop a random person on the street in China, theres 1._ pretty good chance that their surname would be either Wang, Li, Zhang, Liu or Chen.Thats because those are the five most common surnames in China. There are a few reasons for thi
13、s: China is less racially diverse than countries such as the US, 2._ quantities of minority groups increase surname diversity. It also 3._ (have) to do with language. You cant just add a stroke to a Chinese character 4._ random and create a new surname, like the way you can add a letter to an Englis
14、h name.But theres also another factor at play: technology. Chinas digital revolution has 5._(drama) transformed daily life, and many of these systems rely on a 6._ (limit) list of standardized Chinese characters. To try to address this, experts have increased the database from 32,000 characters to 7
15、0,000 characters. Theyre still working to expand it 7._(include) more than 90,000 characters.“The culture of surnames 8._(pass) down in our country for thousands of years with a deep and broad influence,”said the Ministry of Public Security. By the Song Dynasty, a book called the Hundred Family Surn
16、ames9._(list) several hundreds of the most common surnames, had become a classic text taught to children. Chinese surnames are central to peoples 10._(identity); they hold origin stories, reveal historic patterns of migration, and represent a direct tie to a persons ancestry and heritage.【语篇导读】本文是一篇
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-558238.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
