江苏省响水中学2019-2020学年高二英语下学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 响水 中学 2019 2020 学年 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省响水中学2019-2020学年高二英语下学期期中试题(含解析)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.Why does the man need a map?A.To tour Manchester. B.To find a restaurant. C.To learn about China.2. What does the woman want to do for vacation?A.Go to the beach. B.Trav
2、el to Colorado. C.Learn to snowboard.3.What will the man probably do?A.Take the job. B.Refuse the offer. C.Change the working hours.4.What does the woman say about John?A.He wont wait for her. B.He wont come home today.C.He wont be on time for dinner.5.What will the speakers probably do next?A.Order
3、 some boxes. B.Go home and rest. C.Continue working.听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6和第7题。6.How does the woman usually go to work?A.By car. B.By bus. C.By train.7.What do the speakers agree about taking t
4、he train?A.It is safer. B.It is faster. C.It is cheaper.听第7段材料,回答第8至第10题。8.What does the man suggest the woman do?A.Save up for the car. B.Go to another car dealer.C.Ask someone to check the car.9.What is the salesman going to do?A.Give a discount. B.Stick to a high price. C.Ask for cash payment.10.
5、How will the man help the woman?A.Lend money to her. B.Drive her car home. C.Take care of her car.听第8段材料,回答第11至第13题。11.What does the woman think of the living expenses in the city?A. Fairly low B.Just Okay C.Very high.12.What does the woman spend most on?A.Meals. B.Trains. C.Clothes.13.What does the
6、 woman do in her free time?A.See films. B.Travel around. C.Go for a drink.听第9段材料,回答第14至16题。14.What will Rebecca do on June 12?A.Go on a business trip. B.Organize a trade exhibition. C.Meet the people from Head Office.15.What is John preparing for the meeting?A.A report. B.A timetable. C.A speech.16.
7、When do the speakers decide to have the meeting?A.On June 3. B.On June 10. C.On June 17.听第10段材料,回答第17至20题。17.What did the speaker decide to do after lunch that day?A.Stay to help her friend. B.Walk alone to her car. C.Wait for the rain to stop.18.What can we learn about the speaker then?A.She worked
8、 at a hotel. B.She had bought a new car. C.She was having a baby soon.19.Where did the speaker meet the taxi passenger?A.At a crossroads. B.In front of a hotel. C.Besides a car park.20.What does the speaker talk about?A.An exciting lunch party. B.A well-known short story. C.An unforgettable experien
9、ce.完形填空阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。How to Avoid the Coronavirus? Wash Your HandsAs a New York Times journalist in China, I covered the SARS outbreak in 2002 and 2003, during which a novel coronavirus was first detected in Guangdong. My two children _1_elementary school in Beijing thr
10、oughout the outbreak. The International School of Beijing, _2_ my children were students, was one of the_3_in the capital that stayed _4_throughout the SARS outbreak. The school instituted a bunch of simple precautionary (预防的) policies: a strict note to_5_reminding them not to send a child to _6_ wh
11、o was sick and warning them that students would be screened for _7_ with ear thermometers (耳温枪) at the school door. There was no _8_ of food at lunch. The teacher led the kids in _9_ hand washing throughout the day at classroom _10_, while singing a prolonged “hand washing song” to _11_ that they di
12、d more than a cursory (草率的) pass _12_ the tap with water only. With those precautions _13_, I observed something of a public _14_ miracle (奇迹): Not only did no child get SARS, but _15_ seemed that no student was sick with anything at all for _16_on end. The World Health Organization _17_ the SARS ou
13、tbreak controlled in July 2003. But, oh, those _18_ continued. The best first-line defenses _19_SARS or the novel coronavirus or most any virus at all are the ones that Grandma and common _20_taught us, after all.1. A. attendedB. leftC. exploredD. experienced2. A. whichB. whereC. asD. when3. A. many
14、B. muchC. fewD. little4. A. closedB. openC. lockedD. controlled5. A. patientsB. studentsC. teachersD. parents6. A. hospitalB. workC. schoolD. clinic7. A. coldsB. coughsC. feversD. headaches8. A. sharingB. wastingC. eatingD. throwing9. A. fluentB. frequentC. occasionalD. timely10. A. desksB. chairsC.
15、 pipesD. sinks11. A. suggestB. assumeC. ensureD. require12. A. throughB. aboveC. acrossD. under13. A. in placeB. in realityC. in orderD. in need14. A. behaviorB. lifeC. studyD. health15. A. itB. thereC. theyD. this16. A. monthsB. daysC. yearsD. hours17. A. claimedB. declaredC. reportedD. announced18
16、. A. hobbiesB. interestsC. charactersD. habits19. A. onB. fromC. againstD. for20. A. groundB. senseC. practiceD. people【答案】1. A 2. B 3. C 4. B 5. D 6. C 7. C 8. A 9. B 10. D 11. C 12. D 13. A 14. D 15. A 16. A 17. B 18. D 19. C 20. B【解析】这是一篇记叙文。文章讲的是作者在北京担任纽约时报驻华记者期间,作者孩子所在的学校(北京国际学校)预防SARS的措施。【1题详解
17、】考查动词词义辨析。句意:我的两个孩子在疫情暴发的自始至终都在北京上小学。A. attended上(学,教堂等),出席,参加;B. left离开;C. explored探索;D. experienced经历。根据下一段中“The International School of Beijing, _2_ my children were students”及学校采取各种预防措施等可知,疫情暴发期间,作者的两个孩子在上小学。故选A项。【2题详解】考查定语从句。句意:我的孩子是北京国际学校的学生,它是首都为数不多的在SARS暴发期间保持开放的学校之一。分析句子结构可知,空处引导一个定语从句,先行词是
18、The International School of Beijing,关系词在从句中作地点状语,应使用where引导,故选B项。【3题详解】考查名词词义辨析。句意:我的孩子是北京国际学校的学生,它是首都为数不多的在SARS暴发期间保持开放的学校之一。A. many很多;B. much很多;C. few少量;D. little少量。many和few代指可数名词复数,much和little代指不可数名词。根据本句中“throughout the SARS outbreak”可推知,在SARS暴发期间,应是“少量”学校保持开放,且此处代指schools,是可数名词复数,few符合语境。故选C项。【
19、4题详解】考查形容词词义辨析。句意:我的孩子是北京国际学校的学生,它是首都为数不多的在SARS暴发期间保持开放的学校之一。A. closed关闭的;B. open开放的;C. locked锁上的;D. controlled控制的。根据上文内容,作者的孩子在疫情暴发的自始至终都在北京上小学,所以学校是开放状态。故选B项。【5题详解】考查名词词义辨析。句意:一份措辞严厉的通知书提醒家长不要送生病的孩子去学校,并警告家长,学校会在校门口用耳温枪检查学生是否发烧。A. patients病人;B. students学生;C. teachers老师;D. parents家长。根据空后“reminding
20、them not to send a child”可知,这份通知是给“家长”的。故选D项。【6题详解】考查名词词义辨析。句意:一份措辞严厉的通知书提醒家长不要送生病的孩子去学校,并警告家长,学校会在校门口用耳温枪检查学生是否发烧。A. hospital医院;B. work工作;C. school学校;D. clinic诊所。根据上文“The school instituted a bunch of simple precautionary (预防的) policies”可知,学校制定了一系列的简单预防政策,所以此处指不要送生病的孩子去“学校”。故选C项。【7题详解】考查名词词义辨析。句意:一份
21、措辞严厉的通知书提醒家长不要送生病的孩子去学校,并警告家长,学校会在校门口用耳温枪检查学生是否发烧。A. colds感冒;B. coughs咳嗽;C. fevers发烧;D. headaches头疼。根据空后“with ear thermometers (耳温枪)”可知,用耳温枪是检查学生是否“发烧”。故选C项。【8题详解】考查动名词词义辨析。句意:午餐时不许共享食物。A. sharing分享;B. wasting浪费;C. eating食用;D. throwing扔掉。根据常识可知,病从口入,吃饭时不分享食物在一定程度上能阻止病毒传染。故选A项。【9题详解】考查形容词词义辨析。句意:老师每天
22、带着孩子们在教室里的洗水池频繁洗手。A. fluent流利的;B. frequent频繁的;C. occasional偶尔的;D. timely及时的。根据本文标题“How to Avoid the Coronavirus? Wash Your Hands”及本句中“throughout the day”可知,老师从早到晚会让学生“频繁”洗手。故选B项。【10题详解】考查名词词义辨析。句意:老师每天带着孩子们在教室里的洗水池频繁洗手。A. desks桌子;B. chairs椅子;C. pipes管子,输送管;D. sinks洗手池。根据空前的“hand washing”及常识可知,应是在“洗手
23、池”里洗手。故选D项。【11题详解】考查动词词义辨析。句意:还边洗边唱“洗手歌”,以确保洗手时间足够长,而不只是沾沾水就了事。A. suggest建议;B. assume假设;C. ensure确保;D. require需要。根据空后“they did more than a cursory (草率的) pass _12_ the tap with water only”可知,学生们唱“洗手歌”是为了“确保”洗手时间足够长。故选C项。【12题详解】考查介词词义辨析。句意:还边洗边唱“洗手歌”,以确保洗手时间足够长,而不只是沾沾水就了事。A. through穿过;B. above在上方;C. a
24、cross横穿;D. under在下面。根据上文的“hand washing”及空前“a cursory (草率的) pass”可知,草率应付的洗手方式应是将手从“水龙头下”经过。故选D项。【13题详解】考查介词短语辨析。句意:采取了这些预防政策后,我看到了一个公共卫生奇迹。A. in place适当的、(政策)正在运作或就位;B. in reality实际上;C. in order井然有序;D. in need贫困,处于困境。根据空后“I observed something of a public _14_ miracle (奇迹): Not only did no child get S
25、ARS”可知,学校里几乎没有学生感染SARS,是由于学校运作了这些预防政策。故选A项。【14题详解】考查名词词义辨析。句意:采取了这些预防政策后,我看到了一个公共卫生奇迹。A. behavior行为;B. life生活;C. study学习,研究;D. health卫生,健康。根据上下文可知,学校采取了严格的预防措施,没有任何一个学生感染SARS,所以这是一个公共“卫生”奇迹。故选D项。【15题详解】考查it的用法。句意:不仅没有孩子感染SARS,而且在几个月的时间里几乎没有学生生病。分析句子结构可知,that引导的是主语从句,空处使用it作形式主语。故选A项。【16题详解】考查名词词义辨析。
26、句意:不仅没有孩子感染SARS,而且在几个月的时间里几乎没有学生生病。A. months月;B. days天;C. years年;D. hours小时。第一段提及SARS爆发于2002年(根据常识可知是爆发于2002年冬季),并且从最后一段“the SARS outbreak controlled in July 2003”可知,SARS在2003年7月得到了控制,所以疫情仅持续了几个月。故选A项。【17题详解】考查动词词义辨析。句意:世界卫生组织于2003年7月宣称SARS疫情得到了控制。A. claimed要求,声称(用于发表个人意见, 索赔等);B. declared宣称(正式用语,侧重
27、官方的公开宣告);C. reported报道;D. announced宣布(一般用语,侧重宣布人们所关心感兴趣的事)。从The World Health Organization可知,世卫组织是一个全球性官方的组织,所发的信息具有官方性正式性。故选B项。【18题详解】考查名词词义辨析。句意:但是,啊,那些习惯留存了下来。A. hobbies业余爱好;B. interests兴趣;C. characters特征;D. habits习惯。根据语境并结合下一句中“The best first-line defenses”可知,SARS得到了控制,保存下来的肯定是抵御病毒传播的一些好习惯,比如前文提及
28、的不分享食物和洗手。故选D项。【19题详解】考查介词词义辨析。句意:毕竟,抵抗SARS、新型冠状病毒,或大多数病毒的最佳一线防护措施是祖母辈的人和常识早就教会我们的。A. on在上面;B. from来自;C. against反抗;D. for为。根据空前的关键词“defense”可知,此处指“抵抗”病毒。故选C项。【20题详解】考查名词词义辨析。句意:毕竟,抵抗SARS、新型冠状病毒,或大多数病毒的最佳一线防护措施是祖母辈的人和常识早就教会我们的。A. ground地面;B. sense感觉,见识;C. practice练习;D. people人们。“The best first-line d
29、efenses”是指前文提及的不分享食物和洗手,由此可知,此处指这些是祖母辈的人和常识早就教会我们的,common sense常识。故选B项。阅读理解阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AMy Favourite BooksJo Usmar is a writer for Cosmopolitan and co-author of the This Book Will series(系列) of lifestyle books. Here she picks her top reads.MatildaRoald DahlI once wrote a paper o
30、n the influence of fairy tales on Roald Dahls writing and it gave me a new appreciation for his strange and delightful words. Matildas battles with her cruel parents and the bossy headmistress, Miss Trunchbull, are equally funny and frightening, but theyre also aspirational.After DarkHaruki Murakami
31、Its about two sistersEri, a model who either wont or cant stop sleeping, and Mari, a young student. In trying to connect to her sister, Mari starts changing her life and discovers a world of diverse “night people” who are hiding secrets.Gone GirlGillian FynnThere was a bit of me that didnt want to l
32、ove this when everyone else on the planet did, but the horror story is brilliant. Theres tension and anxiety from the beginning as Nick and Amy battle for your trust. Its a real whodunit and the frustration when you realise whats going on is horribly enjoyable.The StandStephen KingThis is an excelle
33、nt fantasy novel from one of the best storytellers around. After a serious flu outbreak wipes out 99.4% of the worlds population, a battle unfolds between good and evil among those left. Randall Flagg is one of the scariest characters ever.21. Who does “I” refer to in the text?A. Stephen King.B. Gil
34、lian Flynn.C. Jo Usmar.D. Roald Dahl.22. Which of the following tells about Mari and Eri?A. Cosmopolitan.B. Matilda.C. After Dark.D. The Stand.23. What kind of book is Gone Girl?A. A folk tale.B. A biography.C. A love story.D. A horror story.【答案】21. C 22. C 23. D【解析】这是一篇应用文。文章介绍了作家Jo Usmar选出的四本好书。【2
35、1题详解】推理判断题。根据第一段Jo Usmar is a writer for Cosmopolitan and co-author of the This Book Will series(系列) of lifestyle books. Here she picks her top reads.可知,下文介绍作家Jo Usmar选出的最好的读物,所以下文中的“I”指的是Jo Usmar。故C选项正确。【22题详解】细节理解题。根据After Dark中Its about two sisterEri, a model who either wont or cant stop sleeping
36、, and Mari, a young student.可知,故事讲的是两个姐妹Eri是一个要么不睡,要么一觉不醒的模特,玛丽,是一个年轻学生。所以After Dark中讲述了Eri和Mari的故事。故C选项正确。【23题详解】细节理解题。由Gone Girl中的but the horror story is brilliant.可知,这是一个恐怖故事。故D选项正确。BListening to a radio broadcast in a foreign language is difficult for many of us. We may have studied the language
37、 for several years, and are able to read it, perhaps even write in it. But listening and understanding the spoken language require special skills. Some people have a natural ability that helps them to learn a language quickly, while others must study for a long time. Everyone, however, can improve h
38、is or her listening skills with practice.We are good listeners in our own language because we have had years of practice. We understand the grammar and the language. We know what to expect a person to say to us in almost any situation. We have been in similar situations many times, and we have heard
39、 it all before. We can understand it, even if we do not listen carefully.But this is not true with a foreign language. We must listen with our full attention. And we must try not to let the cultural style of our language affect our understanding of the foreign language. Listening to a foreign langua
40、ge broadcast is easier if we know something about it. There are clues that can help us. One clue is the time of a day. Morning programs usually contain many short items of news, information or entertainment. The items are short because most of us are getting ready to go to work in the morning. Often
41、 we do not have time to listen to long programs. Evening programs are different. There is time for more details about the subjects discussed.We can get a clue about the program from the music at the beginning, but we must be familiar with the music of the foreign culture. The kind of musicserious an
42、d slow, or fast and lightcan tell us what kind of program to expect. The name of the program can give us good information about what it will contain.Another good clue is the broadcaster. The more we listen to the same person, the easier it will be to understand him. His speaking style will become fa
43、miliar to us. Further, the broadcaster provides clues to the organization of the broadcast at the beginning of the program. The broadcaster usually gives us the highlights of the program to prepare us for the details that will follow.24. We are good listeners in our own language because_.A. we have
44、a natural ability to learn languageB. we have practiced it for yearsC. we listen to our own language more carefullyD. our own language is much easier25. If you dont have enough time, you can listen to_.A. morning programsB. familiar programsC. evening programsD. programs with soft music26. You can k
45、now the information of the program according to_.A. its musicB. the broadcasterC. its nameD. the time of the program【答案】24. B 25. A 26. C【解析】这是一篇说明文。文章主要讲述了听外语广播对于我们大多数人来说都是困难的。然而,作者认为,只要很好地运用方法和技巧,并且通过大量的练习,我们是可以提高我们的听力水平。【24题详解】细节理解题。根据第二段第一句“We are good listeners in our own language because we ha
46、ve had years of practice.(我们能听懂自己的语言是因为我们练习了很多年。)”可知,我们能完全听懂母语,因为我们一直在听,一直在练习。故选B项。【25题详解】细节理解题。根据第三段中“Morning programs usually contain many short items of news, information or entertainment. The items are short because most of us are getting ready to go to work in the morning. (早间节目通常包含许多简短的新闻、信息或娱
47、乐节目。这些项目很短,因为我们大多数人都准备在早上去上班。)”可知,如果没有足够的时间,可以听早间节目,因为它们一般很短。故选A项。【26题详解】细节理解题。根据倒数第二段最后一句“The name of the program can give us good information about what it will contain.(节目的名字可以告诉我们这个节目包含什么内容。)”可知,可以根据节目的名字了解节目信息。故选C项。CWhen Lauren Marler began having disturbing symptoms at the age of 15, she someh
48、ow knew it was cancer. After some research, she realized she was right. But that was just the beginning of her horrific cancer journey. Marlers doctors discovered that what she had was truly unluckybut shes still here to tell her tale.In 2005, Marler noticed blood in her stool; she was too embarrass
49、ed to tell anyone. For two years she kept silent. “I looked up my symptoms and knew I had all the signs for colon cancer,” she says. “However, my mom thought I was overreacting.” Eventually, the doctor she visited confirmed she had a colon cancer at the age of 17.“The doctor said that I needed to ge
50、t to the University of Texas MD Anderson Cancer Centre immediately,” Marler recalls. There she met with Miguel RodriguezBigas, who removed Marlers entire colon and almost all of her rectum(直肠).But just nine months later, the cancer returned. “When my mom told me, I just felt like, Youve got to be ki
51、dding me. I just want to be a normal kid.” After another surgery and three months of chemotherapy (化疗), Marler believed that her cancer battles had to be over.Then, during a routine scan to ensure that she was still in remission (重病的缓解期) five years later, 23yearold Marler got a call. “The doctor cal
52、led to tell me that the scan showed a spot in my uterus (子宫) and it was endometrial cancer, an aggressive one. We went back to MD Anderson to meet with Pedro T. Ramirez, who recommended a full hysterectomy (子宫切除).”Puzzled by Marlers history, Dr. RodriguezBigas recommended that she get genetic testin
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
