江苏省响水中学2021届高三上学期第三次学情分析考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省响水中学2021届高三上学期第三次学情分析考试英语试题 WORD版含解析 江苏省 响水 中学 2021 届高三 上学 第三次 情分 考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省响水中学2020年秋学期高三年级第三次学情分析考试英语试题注意事项:1. 答题前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。第一部分 听力 (共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完
2、每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How much should the man pay?A. $100B. $200C. $250.【答案】C【解析】【原文】M: Can I book two adult tickets and one child for the concert tomorrow evening?W: Yes, no problem. Weve got adult tickets at $100 and childrens tickets half price.2. 【此处可播放相关音频,
3、请去附件查看】Where did the woman go last month?A. To AmericaB. To MexicoC. To Canada【答案】B【解析】【原文】M: Did you have a good holiday last month?W: Yes. We usually go to New York in the spring, but this year we thought wed have a change.M: Did you go to Canada instead?W: Well, that was our original intention, t
4、hough after that freezing winter the warm Mexico seemed appealing.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What will the speakers do first?A. Check out late.B. Swim in the pool.C. Head to the airport.【答案】A【解析】【原文】W: What time should we check out?M: Check-out time is at 11:00 a.m., but you can request a late check-out f
5、or an extra 10. Should we do that?W: Why not? Then we can sleep in and relax by the pool before we head to the airport4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers doing?A. Making a plan for their anniversary.B. Preparing for backpacking.C. Booking a hotel.【答案】A【解析】【原文】W: What do you think we should do
6、 for our anniversary? Should we go backpacking in a park?M: Im too old to go backpacking. Lets stay in a hotel in a scenic spot.W: Why dont we stay at a hotel with an outdoor swimming pool?5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What color is the womans coat?A. Red.B. White.C. Golden.【答案】B【解析】【原文】W: Good morning, I wo
7、nder if you can help. Ive lost my coat.M: Oh, where did you lose it, madam?W: Ah, I left it on a bus yesterday morning. Its a long white overcoat. Its got a red belt and golden buttons.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听
8、完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. Why does the woman call the man?A. To invite him to dinner.B. To check their meeting place.C. To tell him the way to the restaurant.7. Which restaurant will the speakers go to?A. The one on Ocean Road.B. The one on Temple Street.C. T
9、he one on Wood Street.【答案】6. B 7. A【解析】【原文】W: Hi, Im just calling to check where were meeting tonight. Ive forgotten which restaurant were going to.M: Typical-youve always had a bad memory.W: Dont say that, Paul.M: OK, OK. Were going to the Chinese restaurant. But make sure you go to the right one.
10、Its the one on Ocean Road, not the one on the corner of Temple Street and Wood Street.W: Great. No problem. See you there.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. Why wont Mr. Wang be able to give a speech?A. He came down with an illness.B. He has to make an unexpected trip.C. He has to look after a fa
11、mily member.9. What will the man do tomorrow?A. Give a presentation.B. Make breakfast for the guests.C. Drive the woman to a conference.10. How will the man get to the Prince Hotel?A. By subway.B. By car.C. By bus.【答案】8. C 9. A 10. B【解析】原文】M: I just received a call from Larry, saying Mr. Wang cant g
12、ive the presentation tomorrow at our companys annual conference being held at the Prince Hotel, because of a sudden illness in his family. He asked me to take his place at the conference. Would you happen to know if there is a bus or subway that goes directly from here?W: I didnt know that you were
13、going to give a speech there. In fact, Mr. Singh and I are going to be in attendance, and we are planning to drive. If youd like, you can ride along with us.M: That sounds wonderful. What time will you be taking off ?W: We will meet here at 7:00 since it only takes about an hour to get there. We mig
14、ht even have time for breakfast once we get there.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】11. How does the man want to learn writing?A. On the InternetB. Face to faceC. Self-learning12. Why does the man want to take writing courses?A. To publish his works.B. To enjoy the fun of writing.C. To earn more mo
15、ney.13. What kind of brochure will the man receive?A. Fiction writing.B. Business writing.C. Creative writing.【答案】11. A 12. C 13. B【解析】【原文】W: Good morning. The Writing School. Can I help you?M: Oh, hi. Im ringing about the online writing courses you advertise on the Internet.W: OK. You can see on ou
16、r website that we have a lot of courses. What are you interested in doing?M: Well, I dont want to publish anything. I just want to raise the standard of my own writing.W: Yes, it depends on whether you want to, you know, write creatively or for fun. We also have fiction writing that includes writing
17、 childrens stories.M: Well, I work in an advertising agency, so Id like to write better so that Id like my salary to rise.W: OK, so we can send you our brochure for business writing and if you think itll be right for you, then you can sign up.M: Great. What happens after that?W: Then we send you the
18、 course pack.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】14. What is Jack?A. A singer.B. An actor.C. A director.15. What was Jacks “big break”?A. High Seas.B. Twelfth Night.C. New York Summertime16. What caused the accident to take place?A. Drink-driving.B. Engine problems.C. Working overtime.17. What can we
19、 learn from the conversation?A Jacks family gives him a lot of support.B. Jack won an award with the role in High Seas.C. Jack didnt care about the negative news after the accident.【答案】14. B 15. C 16. A 17. A【解析】【原文】W: Jack, congratulations on winning the Best Actor Award tonight. So what does this
20、award mean to you?M: Thanks! Well, I enjoy being famous, but sometimes I struggle with it-being constantly in the public eye can be difficult.W: Thats understandable. When did you first know you wanted to be an actor?M: It was at school, when I played Orsino in Shakespeares Twelfth Night.W: Was that
21、 your big break (重大转机)?M: My first major role was in New York Summertime.W: How did your life change after that?M: I was suddenly very busy. I began to spend a lot of time socializing and would often end up partying late into the night. One night, while I was filming High Seas, I had too much to dri
22、nk and decided to drive home. I crashed a car and badly injured my right leg. There was a lot of negative news, but the worst thing was how I felt about myself. I couldnt believe Id been so stupid!W: You also lost your role in High Seas, didnt you?M: Yes. The accident was a real turning point in my
23、life. After that, I didnt touch alcohol again for almost a year. Then I met my wife Kerri and had two wonderful twin boys. They have really helped me to accept and appreciate life on and off stage.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】18. Who are the listeners probably?A. Family members.B. Hospital staff
24、.C. Patients.19. Why do people live on sandwiches and fast food?A. They are tired of cooking a meal.B. They have a special taste.C. They want to save time.20. What is the consequence of working long hours?A. Slow actionB. Memory loss.C. Careless mistakes.【答案】18. B 19. C 20. C【解析】【原文】Good afternoon.
25、My names Debbie Green and Im going to give you a short but hopefully interesting introduction to working at this hospital. Because a hospital environment can be stressful, we always encourage our staff to stay fit and have a healthy lifestyle. So just a few tips first. When you feel hungry, its ofte
26、n too easy to grab something quick, because youre tired or busy. Cooking a healthy meal takes longer, and this is often why people live on sandwiches and fast food instead. Please dont fall into this unhealthy trap.Of course, you have to do a little exercise and keep fit as well. I know youll have a
27、 lot of work and may not have time to join a gym. But consider how often you take the lift, rather than the stairs, or how often you drive rather than walk.Moving on to health and safety, I want to point out that its quite OK to take a break any time that youre not busy. We know that when theres an
28、emergency you may have to miss that cup of tea or coffee in the canteen or wherever you go, but generally you shouldnt work for more than three hours without a break, otherwise your attention levels will drop and you could then make a careless mistake第二部分 语言运用 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D
29、四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Brenda Bongos was a girl with one big ambition-to play the drums in a band. But a(n) _21_lay in her way. To be good enough to play in a band, Brenda had to practice a lot, but she lived next-door to lots of _22_people in a care home. The sound of _23_ drums would really annoy the
30、m.Brenda was _24_. She always tried to find a way of practicing her drums without _25_other people, but without success. However, _26_ to practice as much as she could, Brenda tried all kinds of ways.One day, while watching a science documentary, she heard that _27_cannot travel in space without air
31、. At that moment, Brenda Bongos decided to become a _28_ astronaut.So Brenda built a space bubble _29_with a machine, which drew out all air. Inside was a set of drums. Once inside, Brenda _30_ the machine and played like mad.It wasnt long before she had become _31_. Many people came to see her play
32、 in her space bubble. Shortly afterwards, she started giving concerts out of the bubble. _32_Brenda became a real musical astronaut as the government asked her to be part of a space journey, and had gone far beyond her first _33_of playing drums in a band.When asked how she had achieved all this, sh
33、e said, “If those old people next door hadnt _34_ so much to me, I wouldnt have gone to such lengths to find a(n) _35_, and none of this would have ever happened.21. A. obstacleB. questionC. handD. figure22. A. poorB. sickC. elderlyD. local23. A. beatingB. bendingC. spinningD. sticking24. A. delight
34、fulB. wonderfulC. awfulD. respectful25. A. bearingB. botheringC. pityingD. praying26. A. encouragedB. determinedC. thrilledD. scared27. A. heatB. airC. lightD. sound28. A. classicalB. physicalC. musicalD. medical29. A. associatedB. attachedC. joinedD. connected30. A. held onB. turned onC. put onD. g
35、ot on31. A. famousB. skillfulC. confidentD. mature32. A. GenerallyB. FinallyC. SuddenlyD. Fortunately33. A. performanceB. effortC. attemptD. ambition34. A. relatedB. oweC. matteredD. talked35. A. instructionB. introductionC. solutionD. evolution【答案】21. A 22. C 23. A 24. D 25. B 26. B 27. D 28. C 29.
36、 D 30. B 31. A 32. B 33. D 34. C 35. C【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了有着音乐梦的女孩Brenda Bongos为了不影响隔壁养老院的老年人而在太空泡泡里练习打鼓,结果却让自己因此而出名,实现了自己的志向。【21题详解】考查名词词义辨析。句意:但是她的路上有一个障碍。A. obstacle障碍;B. question问题;C. hand手字;D. figure数。根据空格前一句“Brenda Bongos was a girl with one big ambitionto play the drums in a band”可知,Brenda Bongo
37、s有一个远大的志向就是在乐队里打鼓。然后空前表示转折关系的But表明在她实现这个梦想的路上有一个障碍。故选A项。【22题详解】考查形容词词义辨析。句意:为了能在乐队里演奏,Brenda 不得不经常练习,但她的隔壁是一个住着很多老人的养老院。A. poor贫穷的;B. sick生病的;C. elderly年老的;D. local 当地的。根据空后“in a care home”可知,在养老院里的自然是上了年纪的老年人,故选C项。【23题详解】考查动词词义辨析。句意:击鼓的声音真的会惹恼他们。A. beating击打;B. bending弯曲;C. spinning旋转;D. sticking刺入
38、。根据常识可知,鼓需要击打才能出声。故选A项。【24题详解】考查形容词词义辨析。句意:Brenda 很有礼貌。A. delightful 令人愉快的;B. wonderful极好的;C. awful可怕的;D. respectful恭敬的,有礼貌的。空后一句“ without 5other people”可知,Brenda总是想方设法在不打扰别人的情况下练习打鼓,这说明她很有礼貌,故选D项。【25题详解】考查动词词义辨析。句意:她总是想方设法在不打扰别人的情况下练习打鼓。A. bearing忍受;B. bothering打扰;C. pitying同情;D. praying祈祷。根据本题前一句“
39、She always tried to find a way of practicing”可知,Brenda尝试了许多方法,因为她不想自己的练习,而影响到隔壁的老年人。故选B项。【26题详解】考查形容词词义辨析。句意:不过,决心尽可能多地练习打鼓,Brenda想尽了办法。A. encouraged被鼓励的;B. determined下定决心的;C. thrilled兴奋的;D. scared害怕的。根据上文可知,Brenda想尽办法练习打鼓,这说明她下决心尽可能多地练习,故选B项。【27题详解】考查名词词义辨析。句意:有一天,在看科学纪录片时,她了解到声音不能在没有空气的空间里传播。A. he
40、at热量;B. air空气;C. light光;D. sound声音。根据上文“The sound of _3_ drums would really annoy them”可知,Brenda不想鼓声打扰到老人,再结合常识,声音不能在没有空气的空间里传播。故选D项。【28题详解】考查形容词词义辨析。句意:在那一刻,Brenda Bongos决定成为一名音乐宇航员。A. classical 经典的;B. physical物理的;C. musical音乐的;D. medical医疗的。根据下文“_11_ Brenda became a real musical astronaut”可知,此处指Br
41、enda Bongos决定成为一名音乐宇航员。故选C项。【29题详解】考查动词词义辨析。句意:所以布伦达建造了一个与机器相连的太空泡泡,它可以抽走所有的空气。A. associated联系;B. attached固定;C. joined加入;D. connected连接。通过下文“which drew out all air”可知机器可以抽空太空泡泡的空气,由此可知两者要连接上才能抽空气。故选D项。【30题详解】考查动词短语辨析。句意:一进去,布伦达就打开机器。疯狂地演奏!A. held on继续;B. turned on打开;C. put on穿上;D. got on上车。空后说布伦达疯狂地
42、演奏,这说明她一进去就打开机器抽走了里面的空气。故选B项。【31题详解】考查形容词词义辨析。句意:不久后她就出名了。A. famous有名的;B. skillful有技术的;C. confident自信的;D. mature成熟的。根据下文“Many people came to see her play in her space bubble.”可知很多人来看她在太空泡泡里的表演,这说明Brenda出名了。故选A项。【32题详解】考查副词词义辨析。句意:最后,Brenda成为了一名真正的音乐宇航员,因为政府让她参与太空旅行,这远远超出了她最初在乐队里打鼓的志向。A. Generally一般地
43、;B. Finally最后;C. Suddenly突然;D. Fortunately幸运地。根据空后的“Brenda became a real musical astronaut”可知,最后,Brenda成为了一名真正的音乐宇航员,故选B项。【33题详解】考查名词词义辨析。句意:最后,Brenda成为了一名真正的音乐宇航员,因为政府让她参与太空旅行,这远远超出了她最初在乐队里打鼓的志向。A. performance表演;B. effort努力;C. attempt尝试;D. ambition志向。文章第一句提到“Brenda Bongos was a girl with one big am
44、bition”此处是词汇复现,指在乐队打鼓的志向,故选D项。【34题详解】考查动词词义辨析。句意:当被问及她是如何做到这一切的时候,她说:“如果隔壁的那些老人对我不那么重要,我就不会花这么大力气去寻找解决办法,而这一切都不会发生”。 A. related相关;B. owe亏欠;C. mattered要紧、有关系;D. talked谈论。根据文章开头可知,Brenda不想让自己练习打鼓而影响到隔壁养老院的那些老人,这说明这些老人对她很重要,故选C项。【35题详解】考查名词词义辨析。句意:当被问及她是如何做到这一切的时候,她说:如果隔壁的那些老人对我不那么重要,我就不会花这么大力气去寻找解决办法,
45、而这一切都不会发生。A. instruction指令;B. introduction介绍;C. solution解决办法;D. evolution进化。通过上文“So Brenda built a space bubble _9_ with a machine, which drew out all air.”可知,为了解决噪音问题,所以Brenda找到了这样的解决办法。故选C项。第三部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题:每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。ADo you want to get home from w
46、ork knowing you have made a real difference in someones life? If yes, dont care about sex or age! Come and join us, then youll make it!Position: Volunteer Social Care Assistant (No Pay with Free Meals)Place: ManchesterHours: Part TimeWe are now looking for volunteers to support people with learning
47、disabilities to live active lives! Only 4 days left. Dont miss the chance of lending your warm hands to help others!Role:You will provide people with learning disabilities with all aspects of their daily lives. You will help them to develop new skills. You will help them to protect their rights and
48、their safety. But your primary concern is to let them know they are valued.Skills and Experience Required:You will have the right values and great listening skills. You will be honest and patient. You will have the ability to drive a car and to communicate in fluent written and spoken English since
49、youll have to help those people with different learning disabilities. Previous care-related experience will be a great advantage for you.36. The text is meant to_.A. carry an adB. send an invitationC. present a documentD. leave a note37. The volunteers primary responsibility is to help people with l
50、earning disabilities_.A. to learn new living skillsB. to get some financial supportC. to properly protect themselvesD. to realize their own importance38. Which of the following can first be chosen as a volunteer?A. The one who can drive a car.B. The one who can speak English fluently.C. The one who
51、has relevant work experience.D. The one who has the patience to listen to others.【答案】36. A 37. D 38. C【解析】本文属于广告类文体。文章主要内容是招募愿意帮助有学习障碍的志愿工作者。在广告中提到了招募的志愿者的职位是Volunteer Social Care Assistant ,志愿者将要工作的时间,地点,待遇(没有报酬但是提供免费饭菜),以及对申请人员的具体要求和工作内容,同时要求志愿者需要有爱心,而且有类似的工作经验的人会优先录用。【36题详解】推理判断题。文章开头以自问自答的方式向人们发
52、出号召,让人们参与到志愿活动中,然后在下文详细介绍了志愿者工作的地点、时间、任务、要求等,由此可知文章主要目的是宣传这个广告,故选A。【37题详解】细节理解题。根据文章倒数第二段“But your primary concern is to let them know they are valued.(但你最关心的是让他们知道他们是有价值的。)”可知,志愿者们除了帮助保护智障患者的安全外,最重要的任务就是让那些被帮助的人感到自身的价值和重要性。故选D。【38题详解】细节理解题。根据文章末段的小标题Skill and Experience Required和末段中“Previous care-r
53、elated experience will be a great advantage for you.(以前的护理相关经验将会是你的一大优势。)”可知,有先前类似经验的人在申请这项工作时会优先得到录用。故选C。BMy mother always said, “You young men should explore your own country before stepping out into the world.” It seemed like a tough task. But luckily for me, Via Rail Canada offered youths betwee
54、n the ages of 18 and 25 the chance to ride the train across Canada for the month of July in 2017.I jumped at the opportunity and secured an inexpensive ticket.Excitement was at its peak as I approached the train station on the morning when my 22-day adventure was to begin. I jumped on board the pass
55、enger vessel (车厢)like it was the train to Hogwarts in Harry Potter. The train headed west in search of our first destination the scenic town of Banff, Alberta. After just an hour on the train, desperation already came on me. The thought of three full days on those tracks broke my spirits. As I gazed
56、 out towards Lake Superiors glistening (闪闪发亮)waves, I decided if I was to be stuck in here, I would need to enjoy my time.Those three days turned into a summer camp on rails. Real friendships with the crew were born within that train. Stops were made in small, remote railroad villages. A large group
57、 of strangers turned travelling companions would rush towards the villages to reward our endless patience with local cuisine. At night, we would walk to the glass-domed (玻璃穹顶)train car, which gave a scenic view of the night sky, untouched by light pollution.After three days, we arrived in Banff. Bef
58、ore my adventure of taking the train across Canada, if I could have skipped the travel and arrived at the destination, I would have. But that is no longer true. Ive learned that the journey can be more enjoyable than the destination.39. What made the authors train trip possible?A. The encouragement
59、from his mother.B. The attraction of the splendid scenery.C. A time-limited ticket offer for youths.D. His determination to face the tough tasks.40. What did the author experience after one hour on the train?A. Great joy.B. A dream-like trip.C. Unrealistic hopes.D. Faded enthusiasm.41. Which of the
60、following best describes the author as a young man?A. Considerate.B. Adaptable.C. Smart.D. Determined.42. What has the author learned from his adventure?A. To enjoy travelling on his own.B. To be content with train service.C. To skip to the final destination.D. To explore more in the process.【答案】39.
61、 C 40. D 41. B 42. D【解析】本文是记叙文。文章讲述了作者的旅行经历,作者的心态从盼望快速到达目的地转变为关注旅途中的快乐。【39题详解】细节理解题。根据第一段中的“But luckily for me, Via Rail Canada offered youths between the ages of 18 and 25 the chance to ride the train across Canada for the month of July in 2017.I jumped at the opportunity and secured an inexpensive
62、 ticket.”可知,对作者来说幸运的是,Via Rail Canada公司为18至25岁之间的年轻人提供了在2017年7月乘火车穿越加拿大的机会。作者抓住这个机会并获得了一张便宜的火车票。因此Via Rail Canada公司为青少年提供的限时的火车票使作者的火车之旅成为了可能。故选C。【40题详解】细节理解题。根据第二段中的“After just an hour on the train, desperation already came on me. The thought of three full days on those tracks broke my spirits.”可知,
63、在火车上仅一个小时之后,作者就已经感到绝望了。一想到要在火车上呆整整三天让作者很沮丧。即作者在火车上呆了一个小时后,其旅行热情开始下降。故选D。【41题详解】推理判断题。根据第二段中的“As I gazed out towards Lake Superiors glistening waves, I decided if I was to be stuck in here, I would need to enjoy my time.” 和第三段中的“Those three days turned into a summer camp on rails. Real friendships wi
64、th the crew were born within that train.”可知,当作者凝视苏必利尔湖畔闪闪发光的海浪时,作者决定如果要呆在这里,我需要享受我的时间。那三天变成了铁轨上的夏令营。与乘务员的真正友谊源于那列火车。由此可知,作者想办法度过在火车上的时间,使自己充满快乐。因此“适应性强”最能恰当地描述作者。故选B。【42题详解】细节理解题。根据最后一段中的“Ive learned that the journey can be more enjoyable than the destination.”可知,作者明白了关注旅途中的快乐比盼望到达目的地更有趣。即作者明白了要在旅行中
65、去探索更多的快乐。故选D。CScientists at Israels Tel Aviv University say they have created the worlds first 3D-printed heart with human tissue and blood vessels. Although the organ is only as big as a rabbits heart, the researchers are hoping the technology could one day be developed enough to help human patient
66、s in need of a heart transplant.Lead researcher Tal Dvir said that while other scientists have managed to 3D-print the structure of a heart in the past, this is the first time anyone has printed an entire heart. “Our results demonstrate the potential of our approach for engineering personalized tiss
67、ue and organ replacement in the future,” Dvir said in a press statement.Scientists used fatty tissue taken from human patients to create the heart. Some material in the tissue was reprogrammed to become stem cells. The remaining material was processed into a hydrogel. They used the hydrogel as a pri
68、nting: “ink”. This method plays a key role in removing the risk that the implant will be rejected by the patients body. The teams next step is to cultivate the organs in a lab and to teach them how to “behave” like hearts. Dvirs 3D-printed hearts can currently contract, but the cells still need to d
69、evelop a pumping ability. His team eventually plans to test the hearts in animals.“Maybe, in ten years, there will be organ printers in the finest hospitals around the world, and these procedures will be conducted routinely,” Dvir said. Heart disease is the leading cause of death for both men and wo
70、men, according to the Centers for Disease Control and Prevention. About 610,000 people die of this disease in America every yearamounting to about 1 in every 4 deaths. There are currently more than 3, 700 people waiting for a heart transplant in the United States, according to data from the United S
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-558329.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
