2023高考英语二轮复习小综合训练20含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023 高考 英语 二轮 复习 综合 训练 20 解析
- 资源描述:
-
1、小综合训练20对应学生用书P160.阅读理解AMy husband and I were taking care of Lizzy, our daughter Melanies pet dog, on April 17 while Melanie was in the early stages of labour at the hospital. We received a text from our soninlaw, Joe Levanti, that Melanie was about to give birth. Tom and I sprang from our chairs sud
2、denly. Its a tradition in our immediate family to wait at the hospital for a birth. This would be Melanie and Joes first child.“You take Lizzy out before we leave, and Ill be waiting for you in the car!” I told Tom. I started the car and waited impatiently. I saw my husband walk out of the front doo
3、rbut then out shot Lizzy and she was running down the street at great speed.My husband ran after the dog, and I followed in my car.“Lizzy! Lizzy!” we shouted as fear filled our heart. We chased(追赶) her up and down our Bellwood Avenue.“Shes running onto Wireless Road!” we both screamed with fear.Lizz
4、y dashed back and forth in the busy street. My husband kept up his chase on foot. I shouted to my husband, “Tom!Be careful when you cross the street!”Within minutes, traffic was actually stopped on Wireless Road. A halfdozen good people got out of their cars to help. Soon, she ran into a safer area
5、and then back to our street. With the help of six strangers, we caught her within a few anxious minutes. Everyone cheered, and we thanked the helpers again and again.With Lizzy safely back inside, we drove straight to the hospital and were able to see our daughter in the delivery room. My husband an
6、d I are forever grateful to the strangers who might have saved Lizzys life and who enabled us to be there at the beginning of a precious new one.【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者和丈夫要去医院看望即将生产的女儿,在他们临出门时,女儿寄养在作者家的宠物狗 Lizzy却突然从家中跑到了大街上。在好心的陌生人的帮助下,作者和丈夫最后找回了这只宠物狗,也及时赶到了医院见证婴儿的诞生。1Why was the author going to the hospi
7、tal?ABecause she didnt feel herself that day.BBecause her pet dog was hit by a car.CBecause her daughter was ill in hospital.DBecause her daughter was giving birth at the hospital.解析细节理解题。根据第一段中的“our daughter.while Melanie was in the early stages of labour at the hospital. We received a text from ou
8、r soninlaw,Joe Levanti,that Melanie was about to give birth”和“Its a tradition.for a birth.”可知,作者和丈夫去医院是因为女儿要生宝宝了。答案D2How did the author feel while Tom was running after the dog?AConcerned.BImpatient.CThankful.DRegretful.解析推理判断题。根据第三段提到作者和丈夫害怕Lizzy被撞到和“Tom! Be careful when you cross the street!”,可知,当
9、作者的丈夫在街道上追狗的时候,作者为丈夫和狗的安全感到担心。答案A3Where was the dog finally caught?AOn Wireless Road.BIn a safer area.COn Bellwood Avenue.DIn the authors car.解析细节理解题。根据第四段中的“Soon,she ran into a safer area and then back to our street. With the help of six strangers, we caught her within a few anxious minutes.”可知,狗是在
10、跑回作者所住街道后被抓住的;第三段中的“We chased(追赶)her up and down our Bellwood Avenue.”表明作者居住的街道是Bellwood Avenue,即狗是在Bellwood Avenue被抓住的。答案C4What is the authors purpose in writing this text?ATo show us how they got back their pet dog.BTo tell us how they managed to see their daughter.CTo express their sincere thanks
11、 to the kind strangers.DTo tell us what trouble their pet dog has caused them.解析写作意图题。根据本文的最后两段可知,当狗最后被抓住之后,作者和丈夫是非常感激的,因为那些陌生人不仅帮助作者夫妇救了狗,也使得他们能及时赶到医院看望女儿。作者写本文的目的是表达她和丈夫对那些出手相助的陌生人的感激之情。答案CBIf youre anything like most working Americans,you probably make a beeline for the coffee machine as soon as
12、you wake up in the morning.In fact, over 85 percent of Americans consume caffeine (咖啡因) regularlyand coffee is the preferred medium.As for the perfect time for your Joe?Theres a “sweet spot” that could maximize your caffeine kick,and surprisingly enough, its not the first thing in the morning.Althou
13、gh having your coffee right away may cause you to think quickly in the morning, that feeling quickly crashes just a few hours later. “Definitely limit coffee when you first wake up,” Laura Cipullo, registered dietitian and author of Womens Health Body Clock Diet, told CNBC.To get the most benefit, e
14、xperts recommend drinking your coffee in the midmorning or early afternoon, instead.Getting caffeine about three to four hours after you get out of bed will do the trick, too. Why? At those times in the day,your body is low on cortisol(皮质醇)the stress hormone that makes you think quicklyand desperate
15、ly needs a good pickmeup.Of course, if you cant function without your morning coffee, then by all means, continue drinking! Not everyone agrees with the midmorning theory, anyway. Registered dietitiannutritionist Melanie Dellinges believes when you consume caffeine is not in the least important;its
16、how much caffeine you consume that matters the most. She recommends limiting your intake to two to four cups a day.Regardless of when you decide to drink your coffee,try to avoid drinking coffee after 2 or 3 in the afternoon.Research shows that caffeine can disturb your sleep up to six hours after y
17、ou consume it.【语篇解读】本文是一篇说明文。许多人喜欢喝咖啡,早上一起床便喝一杯咖啡。本文主要讲述的是喝咖啡的最佳时间。5Which word can best replace the underlined “Joe” in paragraph 1?ARoutine.BCompany.CBreakfast.DCoffee.解析词义猜测题。综合全文内容可知,本文主要讲述的是喝咖啡的最佳时间。因此,根据画线单词所在的句子及全文的逻辑,我们可以推测,画线单词Joe在此不是一个人名,而是指“coffee”。答案D6When does the author suggest drinking
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
