江苏省如皋市第一中学2019-2020学年高二英语上学期期末考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 如皋市 第一 中学 2019 2020 学年 英语 学期 期末考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省如皋市第一中学2019-2020学年高二英语上学期期末考试试题(含解析)第一部分 听力 (共两节20题,每题1.5分,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What is the man going to do today?A. Go surfing. B. Jog on the beach. C. Get some wor
2、k done early.2. How long is the mans speech allowed to be?A. Ten minutes long. B. Twenty minutes long. C. Thirty minutes long.3. What are the speakers mainly talking about?A. The ocean. B. Sea lions. C. Dogs.4. Where will the woman probably check for her phone?A. In the kitchen. B. In the bathroom.
3、C. In the dentists office.5. How does the woman probably feel in the end?A. Tired. B. Sick. C. Annoyed.第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有2至4个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有5秒钟的时间阅读各个小题;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What does the woman do for a living?A. Shes a cook. B. Shes
4、 a guide. C. She takes care of animals.7. What does the man recommend?A. A hotel. B. A bakery. C. A jewelry store.听第7段材料,回答第8至10题。8. Where are the speakers?A. In a park. B. At a concert. C. In a gym.9. When will the speakers meet?A. In an hour. B. In 45 minutes. C. In 10 minutes.10. Why is the man i
5、mpressed by the woman?A She is very athletic. B. She likes loud music. C. She rides her bike to work every day.听第8段材料,回答第11至13题。11. What did the Ferrari driver do?A. He hit someone. B. He drove too fast. C. He crashed on the freeway.12. What had the speakers been doing?A. Shopping. B. Looking at car
6、s. C. Attending a wedding.13. What is special about the vase?A. It was on sale.B. Its a gift for the womans sister.C. Its for the speakers house.听第9段材料,回答第14至17题。14. What does the man decide to do at first?A. Let his son live at home.B. Build two rooms in the garage.C. Find an apartment for his son.
7、15. Why did the mans son leave New York?A. To be close to the man. B. To look for a good job. C. To be responsible.16. What does the woman think of the man?A. He is easy-going. B. He is strict with his son. C. He should be more independent.17. What can we learn about the womans son?A. He takes care
8、of the backyard.B. He is a very selfish person.C. He pays $1500 a month in rent.听第10段材料,回答第18至20题。18. When is this announcement being made?A. After a baseball game.B. During an award ceremony.C. Before the last day of school.19. How many home runs did Brandon have?A. 14. B. 12. C. 5.20. What is true
9、 about Brandon?A. He got As in all his classes.B. He wants to be a teacher.C. He wont continue to play baseball.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AMillions of people nowadays use Facebook, Instagram and Snapchat to converse with their friends. They use S
10、kype to bridge long distances and Twitter to interact with public figure. But as more of our lives move online, are Internet-based interactions sufficient for a fulfilling life?There have been considerable warnings about the drawbacks of online interactions. Some scholars have realized that our devo
11、tion to the screens is detracting from face-to-face conversations. For instance, a study showed that children who had been spending time with television and computers for a long period of time were significantly worse at recognizing nonverbal(非语言的)psychological suggestions in a conversation than tho
12、se who had just five days without screens.But there is another side to the argument: A 2015 Pew Foundation report found that teenagers use online interactions to strengthen their friendships. Plus, 57% of teenagers reported that theyd made friends online. Amori Milkami, a psychology professor at the
13、 University of British Columbia, has conducted several studies on online interactions and tells that the nature of online communication is changing as young people treat social networks in an entirely different ways.Too much research tends to mix all online interactions together, she says, instead o
14、f distinguishing between positive, meaning conversations and more superficial, negative exchanges. According to her, online communities can be especially useful for people who have an unusual concern and live in isolated areas, and so are unlikely to meet people with similar concerns in person.“The
15、major good aspect of online interactions compared to in-person ones is that social network allow users to interact with so many people at once. Whether or not thats positive or negative depends on the type of friends you have. Its possible to get the same level of achievement from online interaction
16、s as it is from in=person friends,” says Mikami. “This might be hard for older adults to believe and it might not be possible for them, because they might not feel comfortable having those kinds of deep online interactions. To them, the online world will always be more superficial. But young people
17、really see it differently.”As the nature of online interactions continually evolve, its difficult to definitely establish whether or not social media friendships alone are sufficient. But for those who dont have strong in-person support groups, the value of online communities shouldnt be dismissed.1
18、. The underlined part in Paragraph 2 probably means that the screens are _.A. becoming more and more appealingB. controlling what people talk about with each otherC. making face-to-face conversations less efficientD. changing the way people communicate with each other2. What is the advantage of onli
19、ne interactions according to Milkami?A. More positive topics will be focused on.B. Communication efficiency will be improved.C. People will feel more comfortable with communicating.D. People will have more in-depth communication with others.3. Which of the following will the author agree with?A. Com
20、pared with the real world, the online communities are superficial.B. It is impossible to know whether social media friendships are sufficient.C. Teenagers can depend on online interactions to strengthen their friendships.D. The importance of online communities should be considered for some people.【答
21、案】1. C 2. B 3. D【解析】本文是一篇议论文。文章就基于因特网的交流是否有益于我们的人生展开了讨论。尽管对于基于因特网的交流有很多反对声音,但是作者认为基于因特网的交流对于那些被孤立或缺乏人与人之间直面交流的人来说确实很重要。【1题详解】句意猜测题。根据第一段中的For instance, a study showed that children who had been spending time with television and computers for a long period of time were significantly worse at recogniz
22、ing nonverbal(非语言的)psychological suggestions in a conversation一句可知研究表明长时间与电视和电脑打交道的孩子在交谈中识别心理暗示方面很明显表现更糟糕。这一句是举例验证划线句子,由此我们可以推知这些电子设备让面对面的交流不那么有效。故C项正确。【2题详解】推理判断题。根据第五段中的The major good aspect of online interactions compared to in-person ones is that social network allow users to interact with so ma
23、ny people at once.一句可知在线交流好的一面就是社交网络可以让使用者一次与多人交流。也就是说,社交网络可以提高交流的效率。B. Communication efficiency will be improved.交流效率得到了提高,为正确选项。故B项正确。【3题详解】推理判断题。根据最后一段中的But for those who dont have strong in-person support groups, the value of online communities shouldnt be dismissed.一句可知对于缺乏足够与人直面交流的人来说,在线交流的价值是
24、不能被忽视的。由此可知,作者认为在线交流对有些人来说是有价值的。故D项正确。BOne day, “supercharged plants” may help feed people around the world. Supercharged plants are ones that grow faster than normal plant life. Scientists can speed up the growth by modifying, or changing, the structure of plants genes. The modifications make them
25、react quickly to changes in light. This all has to do with photosynthesis(光合作用), the process in which plants turn sunlight, carbon dioxide and water into food.Plants grow fastest in the sun. That is when they make the most food for themselves. But their rate of growth can slow when things like cloud
26、s or trees block sunlight. But when the sun returns, it can take many minutes for growth to speed up again. This can be a problem because it means some of our most important crop plants are not as productive as they could be.Steve Long, a plant biologist with the University of Illinois, wanted to fi
27、nd a way to help plants get back up to speed quickly after a period of darkness. So he and his team added genes that shortened the recovery time. It also increased the speed at which the plants grew. His modified plants grew up to 20 percent more than untreated ones.This finding, where weve just mad
28、e one modification that has boosted crop yield, is really a boost to the whole area, because everyone else working on photosynthesis can now see that if we can improve photosynthetic efficiency in crops, we will get more yield.” Long wrote in a magazine article.In Longs study, his group used a form
29、of genetic engineering called transgenics. It means taking genes from one plant, then putting them into another. There is a scientific debate about whether transgenics is a good idea or not.Matthew Reynolds from the International Maize and Wheat Improvement Center spoke to VOA on Skype. “The increas
30、ed rates of production noted by Longs team are impressive.” He has some hope about the process. But he also has questions. What is the downside? Why have the plants not done that before? And we always ask those questions when we see something that looks a bit too good to be trueLongs group worked wi
31、th tobacco plants because they are easy to study. Now they are experimenting with rice, soybeans, cowpeas, and cassava four important food crops. The Bill & Melinda Gates Foundation provided money for the study. The organization says any new technology approved from this research will be made freely
32、 available to farmers in Africa and South Asia.4. Whats the purpose of Steve Longs experiment with tobacco?A. To make plants healthier and more productive than before.B. To help plants grow quickly after the sun returns.C. To shorten the time that plants adapt themselves to light.D. To increase crop
33、 yield through modifying plants genes.5. Which of the following is not included in the process of Longs experiment?A. genes are added to some tobacco plants.B. Experiments are being conducted with rice and soybeans.C. Some crop plants are not as productive as they could be.D. Improved photosynthetic
34、 efficiency means more yield.6. What can we learn about Longs group and his study from the passage?A. The Bill & Melinda Gates Foundation has financed Longs group.B. VOA interviewed Steve Long on Skype about his group and his study.C. The International Maize and Wheat Improvement Center approved of
35、his study.D. Matthew Reynolds didnt believe the production rates noted by Longs group.7 Which of the following can be the best title for the passage?A. Transgenics May Cause a Scientific DebateB. Photosynthesis May Improve Crop ProductionC. Supercharged Plants May Mean More Crop YieldD. Genetic Modi
36、fications May Help Plants Grow Better【答案】4. B 5. C 6. A 7. C【解析】本文是一篇说明文,介绍了一项新的研究,研究人员通过研究植物的生长特点,改造植物的基因使其更加高产,并指出它们有望养活世界上更多的人口。【4题详解】推理判断题。文章第二段提到了植物生长的问题:当没有阳光的时候,植物的生长会变慢,当有了阳光的时候,植物还需要一定的时间恢复生长速度,这就影响了植物的快速成长。接下来根据第三段中的Steve Long, a plant biologist with the University of Illinois, wanted to f
37、ind a way to help plants get back up to speed quickly after a period of darkness. Steve Long开展研究帮助植物在重新获得光照时,能够快速恢复成长。这项研究是为了解决第二段提出的问题。故B项正确。【5题详解】细节理解题。根据第四段中的if we can improve photosynthetic efficiency in crops, we will get more yield.(如果我们提高了光合作用的效率,我们就会获得更高的产量)可知D项正确;根据第五段中的It means taking gene
38、s from one plant, then putting them into another. (基因被添加到了接受试验的植物中)可知 A项正确;根据第七段中的Now they are experimenting with rice, soybeans, cowpeas, and cassava four important food crops(现在他们正在用大米,大豆,虹豆和木薯做实验)可知B项正确;C. Some crop plants are not as productive as they could be.(一些农作物并没有那么高产。)选项未提及。故C项正确。【6题详解】细节
39、理解题。根据最后一段中的The Bill & Melinda Gates Foundation provided money for the study.可知The Bill & Melinda Gates Foundation基金为他的研究提供了资金支持。故A项正确。【7题详解】主旨大意题。介绍了一项新的研究,研究人员通过研究植物的生长特点,改造植物的基因使其更加高产,因此可知选项C. Supercharged Plants May Mean More Crop Yield(获得超级动力的农作物意味着高产量)。故C项正确。CMost of us are already aware of th
40、e direct effect we have on our friends and family. But we rarely consider that everything we think, feel, do, or say can spread far beyond the people we know. Conversely(相反地), our friends and family serve as conduits(渠道) for us to be influenced by hundreds or even thousands of other people. In a kin
41、d of social chain reaction, we can be deeply affected by events we do not witness that happen to people we do not know. As part of a social network, we go beyond ourselves, for good or ill, and become a part of something much larger.Our connectedness carries with it fundamental implications(影响) for
42、the way we understand the human condition. Social networks have value precisely because they can help us to achieve what we could not achieve on our own. Yet, social network effects are not always positive. Depression, obesity, financial panic, and violence also spread. Social networks, it turns out
43、, tend to magnify(放大) whatever they are seeded with.Partly for this reason, social networks are creative. And what these networks create does not belong to any one individualit is shared by all those in the network. In this way, a social network is like a commonly owned forest: we all stand to benef
44、it from it, but we also must work together to ensure it remains healthy and productive. While social networks are fundamentally and distinctively human, and can be seen everywhere, they should not be taken for granted.If you are happier or richer or healthier than others, it may have a lot to do wit
45、h where you happen to be in the network, even if you cannot recognize your own location. And it may have a lot to do with the overall structure of the network, even if you cannot control that structure at all. And in some cases, the process feeds back to the network itself. A person with many friend
46、s may become rich and then attract even more friends. This richget-richer dynamic means social networks can dramatically reinforce two different kinds of inequality in our society: situational inequality and positional inequality.Lawmakers have not yet considered the consequences of positional inequ
47、ality. Still, understanding the way we are connected is an essential step in creating a more just society and in carrying out public policies affecting everything from public health to the economy. We might be better off vaccinating(接种疫苗) centrally located individuals rather than weak individuals. W
48、e might be better off helping interconnected groups of people to avoid criminal behavior rather than preventing or punishing crimes one at a time.If we want to understand how society works, we need to fill in the missing links between individuals. We need to understand how interconnections and inter
49、actions between people give rise to wholly new aspects of human experience that are not present in the individuals themselves. If we do not understand social networks, we cannot hope to fully understand either ourselves or the world we inhabit.8. What can be inferred from the first paragraph?A. We c
50、ant be easily affected by strangers.B. We are connected and form a social network.C. We have negative effects on other social members.D. We will not make a difference in a specific group.9. What does the underlined word “it” in the second paragraph refers to ?A. something largerB. our connectednessC
51、. the human conditionD. a social network10. A social network can be compared to a commonly owned forest because _.A. it remains healthy and productive.B. it tends to magnify negative things.C. it is creative and shared by people in the whole society.D. what it creates can be enjoyed by everyone in t
52、he network.11. Whats the authors purpose in writing the passage?A. To introduce the characteristics of social networks.B. To urge people to understand how our society works.C. To show the significance of understanding social networks.D. To explain the possible consequences of ignoring social network
53、s.【答案】8. B 9. B 10. D 11. C【解析】【分析】本文是一篇议论文。文章讨论了社会关系和社会关系网的重要性。【8题详解】推理判断题。根据第一段的内容,尤其是最后一句As part of a social network, we go beyond ourselves, for good or ill, and become a part of something much larger.可知我们作为社会网络的一员,会超越我们自己,成为更大网络的一部分。由此可知选项B. We are connected and form a social network.(我们与他人联系在一
54、起,并形成了一个社会网络)正确。故B项正确。【9题详解】词义猜测题。根据第二段第一句Our connectedness carries with it fundamental implications(影响) for the way we understand the human condition.可知伴随着我们与社会的关联而来的,是对我们了解人的状况的方式的根本影响,此处carry是及物动词,后跟宾语fundamental implications, with it是插入其中的状语成分,意为“随之”,并且结合句意可知it代指our connectedness我们与社会的关联。故B项正确。【
55、10题详解】推理判断题。根据第三段中的And what these networks create does not belong to any one individualit is shared by all those in the network. In this way, a social network is like a commonly owned forest这种网络创造出来的产品并不属于任何个人,而是整个网络里面的人所共享的。在这方面,一个社会网络就像一片共有的森林一样。由此可知选项D. what it creates can be enjoyed by everyone
56、in the network.(它所创造的可以被网络里的每一个成员共享。)正确。故D项正确。【11题详解】目的意图题。根据最后一段最后一句“If we do not understand social networks,we cannot hope to fully understand either ourselves or the world we inhabit.”可知,文章旨在表明社会关系网的重要性。故C项正确。【点睛】根据文体特点推理作者意图(1)记叙文:一般会在首段或尾段出现高度概括的总结性的语言,且往往有一定的哲理性,所有的叙述都是围绕该哲理展开。(2)广告类应用文:文章中有对某
57、种物品或服务的详尽介绍,使用具有明显支持倾向的语言。(3)说明文:写作目的有赖于对文章主旨的把握,阅读时需要找准主题句。(4)议论文:提出论点进行论证得出结论,作者的意图往往隐含于最后一部分中。2看写作手法找答案(1)在文章开头提出问题或介绍与主题有关的其他事物时答案中往往会含有to bring in/to introduce the topic等字眼。(2)举例或引用某人的话时答案中往往会含有to support/to show例如本题中的第4题,文章为议论文,文章先提出论点,再进行论证,最后得出结论,因此通过最后一段所给信息可知文章旨在表明社会关系的重要性。DI cant stop loo
58、king at my phone, but Im not alone.Over 2.5 billion people have smartphones now, and a lot of them are having a hard time putting them down. The problem is, out devices are designed to be addicting. But if you understand the tricks that grab your attention, you can learn to have a healthier relation
59、ship with your phone.It starts with turning off all notifications(推送通知), except when a real human is trying to reach you. But a lot of todays apps simulate the feeling of that kind of social interaction, to get you to spend more time on their platform. If Facebook sends you a push notification that
60、a friend is interested in an event near you, theyre essentially acting like a puppet master, taking advantage of your desire for social connections so that you use the app more.Today you can get notifications from any app on your phone. So, every time you check it, you get this grab bag of notificat
61、ions that can make you feel a broad variety of emotions. If it wasnt for random, if it was predictably bad or predictably good, then you would not get addicted. Thats the same logic behind slot machines(老虎机). Some apps even copy the process of pulling a slot machine lever with the “pull to refresh”
62、feature. Those apps are usually capable of continuously updating content, but the pull action provides an addicting illusion of control over that process.Then, you have to make your screen grayer. The easiest way to attract your eyes attention on a screen is through color. In eye-tracking tests, hum
63、an eyes gravitate(被吸引)particularly to bright red. Thats why so many apps have redesigned their icons to be brighter, bolder, and warmer over the years. Its also why notification bubbles are red. So just noticing that if I take out the color, it changes some of the addictiveness.Finally, restrict you
64、r home screen to everyday tools. Make sure that your home screen, when you unlock it, doesnt have anything except for the in-the-moment tools that help you like live your life.If youre not sure what counts as a bottomless vortex(漩涡)of stuff, it helps to filter out apps that use infinite scrolling. I
65、nfinite scrolling continuously loads new material so theres no built-in endpoint. Video autoplay works in a similar way. These interfaces create a frictionless experience, but they also create a users sense of control and make it harder to stop.Technology might not always look harmful. There are ide
66、as for alternative interfaces that give you functional choices and are more transparent about how much time youll lose with one action, versus another.But its a really deep philosophical question: what is genuinely worth your attention? Do people even know how to answer that question? Its a really h
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-558834.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022秋新教材高中数学 第九章 统计 9.pptx
