江苏省启东中学2020-2021学年高二下学期5月第二次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省启东中学2020-2021学年高二下学期5月第二次月考英语试题 WORD版含解析 江苏省 启东 中学 2020 2021 学年 下学 第二次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2020-2021 学年度第二学期第二次月考高二英语试题(考试时间:120 分钟 试卷满分:150 分)第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题纸上。第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最 佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对 话仅读一遍。1. Where does the man want to go?A. The woods. B. The seasi
2、de. C. A park.2. Whos the woman most probably?A. The mans teacher. B. The mans classmate. C. The mans neighbour.3. How often will Jocelyn take dance lessons next month?A. Three times a week. B. Twice a week. C. Once a week.4. Why did the woman arrive late? A. Her car broke down.B. She went there by
3、bike.C. She was stuck in traffic jams.5. Whats the reason why the man moved to a new house? A. Because its near his workplace.B. Because it has a good view of hills. C Because its cheap and comfortable.第二节 (共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个 项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有
4、时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完 后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听下面一段较长对话,回答以下小题6. Whats wrong with the car?A. It stopped sometimes.B. The engine is overheated. C. The tire needs some air.7. Whats the relationship between the speakers probably?A. Repairer and customer. B. Husband and wife. C. Boss and secretary
5、.听下面一段较长对话,回答以下小题8. What is womans favorite music?A. Jazz music. B. Rock music. C. Classical music.9. What will the woman arrange this Friday evening? A. A course of classical music.B. A party for her music teacher.C. A drum performance for her husband.听下面一段较长对话,回答以下小题10. Whats the woman doing?A. Ma
6、king a survey. B. Making a travel plan. C. Making new friends.11. When was the man supposed to reach Lhasa originally?A. At 4:00 a.m. B. At 7:00 a.m. C. At 11:00 p.m.12. What was the man disappointed with about the hotel?A. Its breakfast. B. Its location. C. Its room.听下面一段较长对话,回答以下小题13. Where is the
7、 conversation take place probably?A. In a company. B. In a shopping mall. C. In a cinema.14 How did Paul feel when seeing Deborah?A. Puzzled. B. Embarrassed. C. Excited.15 Why is Deborah in Manchester? A. She is working there.B. She is travelling there.C. She is attending a meeting.16. What is Debor
8、ah going to do next?A. To have a dinner. B. To see a movie. C. To buy a new skirt.听下面一段独白,回答以下小题。17. Where did the woman realize her wallet was missing?A. At the gym. B. At the bakery. C. At the golf court.18. What is not included in the womans wallet?A. Her Visa card. B. Her drivers license. C. Her
9、 membership card.19. Who found the womans wallet at last?A. A worker who cuts the grass.B. A kid who washes the golf cart.C. A guy who works in a restaurant.20. How did the woman reward the guy at first? A. To buy him a beer.B. To give him money.C. To treat him to a round of golf.第二部分 阅读 (共两节,满分 50
10、分)第一节 (15 个小题,每题 2.5 分,满分 37.5 分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。AAs a nation, we are getting bigger and eating more. But there are effective ways to control your appetite and eat only as much as you need.Keep away from low-nutrition snacksThat means ice cream, sweets, chips biscuits, cakes and
11、 any other salty or sugary snacks you eat between meals. Although we have a tendency to eat them, you can learn to live without these unhealthy-and-fattening-additions to your diet. Try to make it a habit to eat them only when offered at social events or as a special treat.Leave half an hour between
12、 main course and dessertHaving a break between courses gives your brain time to receive the fullness signal and make you more likely to refuse the sweet stuff. And, in fact, as soon as you feel the first signals of fullness, remove your plate from the table. That will tell your brain that food time
13、is over.Make yours a small helpingPut an end to super-sized portions. You wont be missing outtodays small was the medium or large of a few decade ago. Select or serve yourself a modest portion and eat it slowly, enjoying the flavors. Before you know it, small will feel just right. Whats more, orderi
14、ng the smaller size leads to wearing the smaller size.Distract yourselfWhen you find yourself hunting down food, even though youre even hungry, do something else for 20 minutes. Drink a large glass of water as thirst is often confused with a desire for food. Choose something that engages your brain
15、as well as your hands, such as writing a letter or listening to a song. You could also go for a short walk or do something that you enjoy. If you think you really are hungry, set an alarm for 20 minutes time and if you still want to eat when it rings, fine. If not, the urge will have passed.1. Which
16、 way suits you better if you tend to order a large portion of food?A. Distract yourself.B. Make yours a small helping.C. Keep away from low-nutrition snacks.D. Leave half an hour between main course and dessert.2. Why should you have a break between main course and dessert?A. To give people time to
17、chat.B. To have a good appetite for sweet stuff.C. To reduce appetite for dessert.D. To give the host time to remove your plate.3. When you find yourself pursuing for food, what should you do?A. Eat some biscuits.B. Eat some sugary snacks.C. Have some soft drinks.D. Listen to a lovely melody.【答案】1.
18、B 2. C 3. D【解析】【分析】本文是说明文。作为一个国家,我们正变得越来越大,吃得越来越多。文章介绍了一些有效的控制食欲且可以多吃的方法。【1题详解】细节理解题。根据Make yours a small helping部分的“Put an end to super-sized portions. (结束超大份。)”可知,如果你常常订购大份食物,给自己订购小份的方法会起作用。故选B。【2题详解】细节理解题。根据第三段的“Having a break between courses gives your brain time to receive the fullness signal a
19、nd make you more likely to refuse the sweet stuff.( 在多道菜之间休息会给你的大脑时间来接收吃饱的信号,让你更有可能拒绝甜的东西。)”可知,在主食和餐后甜点之间休息是为了减少对餐后甜点的食欲。故选C。【3题详解】细节理解题。根据最后一段的“When you find yourself hunting down food, even though youre even hungry, do something else for 20 minutes. Drink a large glass of water as thirst is often
20、confused with a desire for food. Choose something that engages your brain as well as your hands, such as writing a letter or listening to a song.( 当你发现自己在寻找食物的时候,即使你是饿的,做20分钟别的事情。喝一大杯水,因为口渴通常会与对食物的渴望相混淆。选择一些能吸引你的大脑和手的东西,比如写信或听歌)”可知,当你发现在寻找食物时,你应该听一段美妙的音乐。故选D。BOn Tuesday, Guinness World Records annou
21、nced through its official micro blog account that livestreaming star Li Ziqi had, with 14.1 million followers, beaten her own earlier record as the person with the most followers on the Chinese YouTube channel. On July 16, she had 11.4 million followers, also a record. She attracted so many follower
22、s in just four years, since debuting on the platform with her first short video, titled Making a dress of grape skins, in 2017. In it, Li showed how she kept the skins of grape after eating the fruit, boiled them in water and used the emerging purple dye to color dress.Though she features on YouTube
23、s Chinese channel, her appeal knows no boundaries, with viewers around the world commenting favorably under her videos. Whats the secret behind Lis mass appeal? The answer seems obvious after watching her videos. Instead of preaching(说教)to her audiences, Li tells her story as it is, like, say, about
24、 growing beans, harvesting them, grinding them into powder and fermenting it to make bean sauce in the traditional Chinese way. That way she also ends up promoting traditional Chinese culture before a global audience.However, what she promotes is often a legacy(传统) of the past China is no longer how
25、 she depicts it in her videos. Chinese farmers now harvest crops with machines, not with hands, and have long been cooking with natural gas, instead of using wood.All the progress that technology can bring has reached China. It is time for more Chinese individuals and media to draw a fuller portrait
26、 of modern China before the world.4. Which of the following statements is RIGHT?A. Li has the most followers in the world.B. Li defeated a livestreaming star, becoming the person with the most followers.C. Li had 14.1 million followers on July16.D. Li is a livestreaming star with the most followers
27、on the Chinese YouTube.5 Which one of the following processes is NOT included in her first short video?A. boiling the skins of grape in waterB. keeping the skins of grapeC. storing the skins of grape in a container for a weekD. using the emerging purple dye to color a dress6. Whats the secret behind
28、 Lis mass appeal?A. her style and contentB. her beauty and kindnessC. her imagination and creativityD. her diligence and persistence7. In the last two paragraphs, the author appeals us to_.A. follow Li to be a livestreaming starB. present an all-round modern China before the worldC. promote our anci
29、ent traditional crafts and cultureD. study hard to contribute to the construction of our motherland【答案】4. D 5. C 6. A 7. B【解析】【分析】这是一篇新闻报道。文章讲述了本周二,吉尼斯世界纪录在其官方微博上宣布,直播明星李子柒拥有1410万粉丝,打破了她之前创下的中国YouTube频道粉丝数最多的纪录。【4题详解】细节理解题。根据文章第一段“On Tuesday, Guinness World Records announced through its official mic
30、ro blog account that livestreaming star Li Ziqi had, with 14.1 million followers, beaten her own earlier record as the person with the most followers on the Chinese YouTube channel.(本周二,吉尼斯世界纪录在其官方微博上宣布,直播明星李子柒拥有1410万粉丝,打破了她之前创下的中国YouTube频道粉丝数最多的纪录。)”可知,李子柒是中国YouTube上拥有最多粉丝的直播明星。故选D。【5题详解】细节理解题。根据文章
31、第一段“She attracted so many followers in just four years, since debuting on the platform with her first short video, titled Making a dress of grape skins, in 2017. In it, Li showed how she kept the skins of grape after eating the fruit, boiled them in water and used the emerging purple dye to color dr
32、ess.(2017年,她在微博上发布了第一个名为用葡萄皮做裙子的短视频,短短4年时间,她就吸引了众多粉丝。在视频中,李展示了她是如何在吃完葡萄后保留葡萄皮,把它们放在水中煮,并使用新出现的紫色染料给衣服上色。)”可知,葡萄皮在容器中保存一个星期不包括在她的第一个短视频中。故选C。【6题详解】推理判断题。根据文章第二段“Whats the secret behind Lis mass appeal? The answer seems obvious after watching her videos. Instead of preaching to her audiences, Li tells
33、 her story as it is, like, say, about growing beans, harvesting them, grinding them into powder and fermenting it to make bean sauce in the traditional Chinese way. That way she also ends up promoting traditional Chinese culture before a global audience.(李子柒如此受欢迎的秘诀是什么?看了她的视频后,答案似乎显而易见。她没有向观众说教,而是按照
34、中国传统的方式讲述自己的故事,比如种植豆子、收获豆子、将豆子磨成粉、发酵制成豆瓣酱。这样一来,她也将在全球观众面前推广中国传统文化。)可推知,她成功的秘诀是她的风格和内容。故选A。【7题详解】推理判断题。根据文章倒数第二段“However, what she promotes is often a legacy of the past China is no longer how she depicts it in her videos. Chinese farmers now harvest crops with machines, not with hands, and have long
35、 been cooking with natural gas, instead of using wood.(然而,她宣传的往往是过去中国的遗产,而不再是她在视频中描述的那样。中国农民现在用机器收割庄稼,而不是用手,而且长期以来一直用天然气做饭,而不是用木材。)”和最后一段“All the progress that technology can bring has reached China. It is time for more Chinese individuals and media to draw a fuller portrait of modern China before t
36、he world.(技术所能带来的所有进步都已经到达了中国。是时候让更多的中国个人和媒体向世界全面描绘现代中国了。)”可知,作者在最后一段呼吁我们向世界展示一个全面的现代化中国。故选B。CAfter almost an entire year of not going shopping and vacationing, you find the numbers reflected by your bank account meet your heart s desire.Now the most important question comes, what to do with the ear
37、nings? Should you fulfill dreams of the present, invest in preserving the future or perhaps keep saving it for a rainy day?Our elders always try to teach us the value of money and its moral weakness. One may be on a winning streak (连续成功) now, but it will not always be so. One will have days when the
38、re will be no sunshine but only rain, and their luck will hide behind those thick grey clouds. Save for those rainy days, they say. Do not spend too much, live within a budget, refrain from credit no matter how small and save for the future.Since the very first time we earn our own money from a summ
39、er job or earning our first salary, the lessons start. In fact, the pocket money that we receive when we are children begins the process of learning how to best manage one s money.People often think like this one day when I have enough money, I will travel the world. Then, once we do earn enough mon
40、ey, tomorrow s plans start shadowing our present ones. However, is it wise to keep living for that future? Will we still enjoy or even be able to backpack in our 50s? How will we ever enjoy our present if we are constantly living for the future?Good questions, aren t they? I say travel but don t let
41、 yourself run dry, treat yourself to some luxuries but also keep enough for your necessities, and enjoy your present but with a plan for the foreseeable future. Life is for the living, so live it sensibly.8. Why do elders teach us to save money?A. Because there are more rainy days in life.B. Because
42、 no one can win streak.C. Because good days may end.D. Because money cant buy everything.9. What does the underlined phrase “refrain from” mean in Paragraph 3?A. select fromB. hold backC. rely onD. prefer to10. Which of the following opinions would the author agree?A. To enjoy yourself in the right
43、time.B. To wait to travel until we have enough money.C. To go backpacking in our 50s.D. To live for the future.11. What should we do with the earnings according to the author?A. We should save all for rainy days.B. We should fulfill our dreams.C. We should entertain ourselves.D. We should live the p
44、resent wisely.【答案】8. C 9. B 10. A 11. D【解析】【分析】这是一篇议论文。文章主要讨论存钱的重要性及如何生活。【8题详解】细节理解题。根据第三段“One will have days when there will be no sunshine but only rain, and their luck will hide behind those thick grey clouds. Save for those rainy days, they say.(人将会度过那些没有阳光但是只有雨的日子,他们的幸运会隐藏在那些厚厚的灰云后面。他们说:要为了那些阴雨
45、的日子存钱。)”可知,长辈们教我们存钱是因为人生不总是阳光明媚和幸运的,这些好日子可能会有结束的时候,故选C项。【9题详解】短语猜测题。根据第三段“Do not spend too much, live within a budget, refrain from credit no matter how small and save for the future.(不要花太多,生活要有预算。无论多小都要refrain from贷款并且要为将来而存钱。)”可知,作者想告诫我们要为将来而存钱,生活要有预算,花钱需节制。不论贷款的金额有多小都要节制。所以推测refrain from意为“节制,控制”
46、,故选B项。【10题详解】推理判断题。根据第五段“People often think like this one day when I have enough money, I will travel the world. Then, once we do earn enough money, tomorrow s plans start shadowing our present ones. However, is it wise to keep living for that future? Will we still enjoy or even be able to backpack
47、in our 50s? How will we ever enjoy our present if we are constantly living for the future?(人们经常这样想:当某一天我有了足够的钱,我将周游世界。那么我们一旦赚够了钱,明天的计划开始影响我们当下的计划。然而为了明天而生存是明智的吗?我们仍然喜欢甚至有能力在50多岁的时候去背包旅行吗?如果我们一直为了明天而生活,我们如何享受当下呢?)”可知,作者认为应该珍惜当下,享受当下,而不是要让明天的计划来影响我们现在的生活。要在正确的时间享受生活。故选A项。【11题详解】细节理解题。根据最后一段“and enjoy
48、your present but with a plan for the foreseeable future. Life is for the living, so live it sensibly.(享受当下,但也要为可预见的未来做计划。生活是为了生存,所以要活得明智些。)”可知,作者认为我们应该活在当下并且要活得明智,故选D项。DThe scientists who re-engineered the plastic-eating enzyme(酶) PETase have now created a new enzyme called “cocktail” , which can di
49、gest plastic up to six times faster.PETase breaks down PET back into its building blocks, creating an opportunity to recycle plastic and reduce plastic pollution. PET is the most common thermoplastic(热塑性塑料) used to make single-use drinks bottles, which takes hundreds of years to break down in the en
50、vironment, but PETase can shorten this time to days. The initial discovery set up the prospect of a revolution in plastic recycling, creating a potential low-energy solution to tackle plastic waste.Now, the same trans-Atlantic team have combined PETase and its “partner”, a second enzyme called MHETa
51、se, to generate much bigger improvements: simply mixing PETase with MHETase doubled the speed of PET breakdown, and engineering a connection between the two enzymes to create a “super-enzyme”, increased this activity by a further three times.The team was co-led by the scientists who engineered PETas
52、e, Professor John McGeehan and Dr Gregg Beckham. Professor McGeehan said: “Gregg and I were chatting about how PETase attacks the surface of the plastics and MHETase chops things up further, so it seemed natural to see if we could use them together. Our first experiments showed that they did work be
53、tter together, so we decided to physically link them. It took a great deal of work, but it was worth the effort we were delighted to see that our new enzyme is up to three times faster than the separate enzymes.”The original PETase enzyme discovery indicated the first hope that a solution to the glo
54、bal plastic pollution problem might be within grasp, though PETase alone is not yet fast enough to handle the tons of PET bottles. Combining it with a second enzyme, and finding together they work even faster, means another leap forward has been taken towards finding a solution to plastic waste. PET
55、ase and the new combined MHETase-PETase both work by digesting PET plastic. This allows for plastics to be made and reused endlessly, reducing our reliance on fossil(化石) resources.12. What can we learn about “cocktail” from the text?A. It doubles the breakdown of plastics.B. It takes hundreds of yea
56、rs to break down.C. It contributes to breaking down plastic quickly.D. It deals with the plastic waste three times faster.13. What is the second paragraph mainly about?A. A new study of PET.B. The breakdown of PET.C. The discovery of PETase.D. The functions of PETase.14. What does the underlined wor
57、d “It” in Paragraph 4 refer to?A. Co-leading the trans-Atlantic team.B. Combining PETase and MHETase.C. Attacking the surface of the plastics.D. Talking about conducting experiments.15. What can we infer from the text?A. PET pollution is no longer a difficult problem to deal with.B. New enzyme is sp
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-559168.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
四年级下册英语课件-Unit 11 Lesson 1 My tummy hurts2_北师大版(三起)(2014秋) (共20张PPT).ppt
