《考前三个月》2015届高三英语(通用版)考前冲刺卷四 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 考前三个月
- 资源描述:
-
1、考前冲刺卷(四)第卷第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AOur neighbours son was getting married at an outoftown church,and my husband and I were invited.We immediately rushed out to a store,and I bought a nice pink dress with a jacket.The dress was a little tight,but I
2、had a month to go before the June 30 wedding and I would lose a few pounds.June 29 came and,of course,I hadnt lost a single pound;in fact I had gained two.But I figured a nice new girdle(紧身内衣) would cure everything.So on our way out of the city we stopped once again at the store.I ran in and told th
3、e clerk I needed a largesize girdle.The shop assistant found the box with the described girdle marked“LG”,and asked if I would like to try it on.“Oh,no,a large one will fit just right.I neednt try it on.”The next morning was rather hot,so I waited to get dressed until about 45 minutes before time to
4、 go.I opened the box only to find a new girdle in a small size.Since it was too late to find another one and the dress wouldnt fit right without a girdle,a fight broke out in the hotel room between me and the girdle.Have you ever tried to shake 20 pounds of potatoes into a fivepound bag?Thats it.Fin
5、ally my husband,laughing like crazy,got hold of each side and shook me down into it.At once I put on the pink dress,which didnt match my red face well,and was ready to go.Finally we got to the church.I heard one of the people say that they were having a High Mass.I turned to my husband and asked,“Wh
6、at is a High Mass?”He shrugged his shoulders.Unfortunately,I learned that this particular mass would last one hour,twentytwo minutes and eight and one half secondsthe priest(神父) was going to bless everything except my girdle.1The author most probably bought a nice pink dress with a jacket .A4 weeks
7、later B4 weeks earlierCa fortnight earlier Da fortnight later答案B解析细节理解题。根据第一段最后一句中的“.but I had a month to go before the June 30 wedding.”可知,一个月前也就是大约4周前,故选B。2What had the author wanted to do with the tight dress?ATo make herself thinner.BTo buy a largesize girdle.CTo put on some weight.DTo shake her
8、self into it.答案A解析细节理解题。根据第一段最后一句“.I would lose a few pounds.”可知,她想减肥使自己变瘦,故选A。3Which of the following statements about the author is TRUE according to the story?AShe was very lucky to buy a girdle to go with for her dress.BShe had no choice but to put on the dress without a girdle.CShe complained t
9、o the shop assistant about her carelessness.DShe managed to put on the girdle with her husbands help.答案D解析细节理解题。根据第三段倒数第二句“Finally my husband,laughing like crazy,got hold of each side and shook me down into it.”可知,她设法让她的丈夫帮她穿上了紧身衣,故选D。4What would be the best title for the passage?AA Funny Wedding BA
10、 Wise DecisionCA Tight Situation DA Fierce Fight答案C解析标题归纳题。根据全文的内容来看,都围绕一个紧字,时间紧,衣服紧,作者自己因为衣服的事情弄得心情紧张,故选C。BDonald had his own difficulties in sleeping that night.Not just because of the bright lights of the shelter or peoples constant voices,it was the happening repeatedly nightmare that caused him
11、 to stay awake,to fear sleep.Donald was back in his small house.He did his best to ignore the howling winds outside his window.Yet he could not turn out the fearful whimpers(呜咽) of his little dog,or the uncomfortable sounds of his mother anxious in her room next door,unable to sleep through the stor
12、m despite her insistence they would be all right.Donald did not want his mother to be upset,but on some level,he was glad to hear she was awake.It meant he was not alone in the dark.Though he was 12,until recently it was impossible for Donald to fall asleep unless his mother lay down by his side.Sud
13、denly there was a crash.Their living room window is shattered(打碎) by 125 miles an hour winds.Troy rushed to Donald and sat anxiously on the edge of his bed.He did his best to calm his mother,and she had to comfort him.Soon water was seeping(渗入) into the single floor house.Quickly it rose from ankle
14、level to leg level.At Donalds insistence,they pushed their way through the waternow chest hightoward the front door.When they fought their way into the living room,water rose to their chins.It was a struggle for the boy and mother to stay afloat.In a total panic,desperate to hold on to something,Tro
15、y caught a curtain rod.She was breathing hard,shouting that she couldnt swim.Donald cried out,“Mom!Hold on!” Just then Donald also caught a floatable wood board.5The passage is mainly about .Ahow a storm happened and caused damage Bhow a mother and son experienced a stormChow a mother and son surviv
16、ed a storm Dhow a son helped his mother in a storm答案B解析主旨大意题。根据一位母亲和她的儿子经历了一场暴风雨的故事可知,选B。6Which of the following is NOT mentioned in the story?AThe rising water.BThe broken window.CThe lucky dog.DThe noisy environment.答案C解析细节理解题。根据第三段第五、六句“Soon water was seeping(渗入) into the single floor house.Quick
17、ly it rose from ankle level to leg level.”可知这是海水的上升,选项A在原文中被提到了;由本段第二句“Their living room window is shattered(打碎) by 125 miles an hour winds.”可知选项B在原文中被提到了;由第一段第二句“Not just because of the bright lights of the shelter or peoples constant voices,it was the happening repeatedly nightmare that caused him
18、 to stay awake,to fear sleep.”可知选项D在原文中被提到了。故选C。7Which phrase can describe Troys feeling at the beginning of the storm most suitably?AIn excitement. BIn calm.CIn anxiety. DIn despair.答案C解析细节理解题。根据第一段中“.or the uncomfortable sounds of his mother anxious in her room next door,unable to sleep through th
19、e storm despite her insistence they would be all right.”和第三段第三句“Troy rushed to Donald and sat anxiously on the edge of his bed.”可看出Troy是焦虑不安的,故选C。8What will the author most probably talk about next?AHow the other people struggled in the storm.BWhy the rainstorm happened.CWhat damage the rainstorm ca
20、used.DHow Donald and Troy struggled to save themselves.答案D解析推理判断题。根据最后一段内容推知接下来作者应该会写他们母子怎样来救自己。CWhen Peng Liyuan stepped off the plane in Moscow,the whole world wanted to know who dressed the elegant first lady.The reporter released the secretMa Ke.Peng Liyuan has been wearing Ma Kes designs for mo
21、re than a decade,a fact that was only highlighted recently when she was on her first state visit,accompanying her husband President Xi Jinping.The elegant and attractive Peng,formerly a popular singer,has been compared with the US first lady Michelle Obama and Frances Carla BruniSarkozy,since steppi
22、ng off the airplane in Moscow on March 22.Suddenly,everyone was curious to know more about the first ladys wardrobe.Even so,Ma prefers a lowkey approach.“If you eat a tasty egg why would you want to see the hen.” she says of all the media attention.Mas relationship with Peng began 10 years ago after
23、 a concert in Guangzhou when a reporter told Peng she knew the designer behind the label Exception de Mixmind.Peng asked for an introduction because she was a fan of Mas designs and had been wearing them for years.The two naturally became friends.Ma says,“The painting reflects the painter,and clothe
24、s reflect both the designer and the wearer.Someone desires fame and wealth,or love and sympathy;what you have in your heart is reflected in the design.Those who dont share my philosophy wont buy my clothes.Peng is a caring person,devoted to charity and environmental protection,which is exactly what
25、Im doing now.”However,regardless of the brand,Pengs support of Chinese labels has surprised millions of Chinese who favor foreign fashion brands.“Instead she presented a vision of Chinese fashion,desiring to bring Chinese designers to the world stage,”says a western designer.The first ladys doublebr
26、easted coat and her black leather handbag arent available at any of Exceptions shops,though Exceptions physical stores do have seen a rising number of visitors.9The passage mainly discusses .Athe designer of the first lady Peng Liyuans dress,Ma Ke Bthe friendship between Peng Liyuan and her designer
27、CPeng Liyuans clothes on her first state visitDthe reactions to Peng Liyuans first visit to Moscow答案A解析主旨大意题。根据第一段中“The reporter released the secretMa Ke.”可知选A。10In the underlined sentence in Paragraph 3,Ma Ke mentioned “an egg and the hen” to show .Ait is hard to explain “Which came first,the egg o
28、r the hen?”Bpaying such great attention to her was unnecessaryCthe outcome was more important than the processDher dissatisfaction with the media attention on her dress答案B解析句意理解题。根据上一句“Even so,Ma prefers a lowkey approach.”可知选B。11What can be inferred from the passage?AFirst ladies compete with each
29、other whenever they are together.BPengs suits can be bought in Ma Kes clothes stores.CMa Ke offered to design the first ladys clothes through her friends.DPeng had liked Mas designs long before she got to know her in the flesh.答案D解析推理判断题。根据第四段内容可知,选D。DTaylor Swift,23,USUnlucky in love as she may be,
30、Swift was lucky at the Billboard Music Awards on Sunday night.The singer received the nights top honor,Artist of the Year,as well as Top Billboard 20 Artist,Top Female Artist,Top Country Artist and Top Digital Songs Artist.Her album Red topped the Billboard 200 and country album categories,and her s
31、ingle We Are Never Ever Getting Back Together was named Top Country Song.Adele,25,UKAdele has been appointed a member of the Most Excellent Order of the British Empire this week during Queen Elizabeth s annual Birthday Honors,the BBC reports.The singer was recognized for her service to music.The awa
32、rd is another highlight in a fruitful year for Adele,who,in addition to a Grammy and a Golden Globe,won a Best Original Song for Skyfall in Oscar 2013.Robert Downey Jr,48,USThe actor,best known for playing the superhero Iron Man,left an 18monthold fan in floods of tears because he wasnt wearing his
33、characters red and gold suit in public.The heartbreaking meeting happened last Thursday while the actor was out for a walk in the Massachusetts towns of Sunderland and Shelburne Falls.A photo of the crying kid and Downey looking both concerned and awkward quickly made its way into the international
34、news.Jennifer Aniston,44,USIn the 10 months since her August 2012 engagement(订婚)to Justin Theroux,all eyes had been on Aniston,with fans wondering just when she will become Mrs Theroux.But multiple sources in contact with Aniston and her inner circle say that plans for the much expected wedding appe
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
河北省临漳县第一中学人教版高中英语必修一课件:UNIT 1 FRIENDSHIP.ppt
