《考前三个月》2015届高三英语(通用版)考前题组集训10 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 考前三个月
- 资源描述:
-
1、考前题组集训10Test 1.阅读理解AWe lived in a very quiet neighborhood.One evening I heard a loud crash in the street.Earlier that evening my wife had asked me to go to the store to get some soft drinks.It seemed like this would be a good time to let my teenage daughter Holly practice her driving,so I sent her t
2、o the store in my truck.At dinner my son talked about how much he liked my truck.I enjoyed having it,but I said,“Guy,my heart is not set on that truck.I like it but it is just metal and wont last forever.Never set your heart on anything that wont last.”After hearing the loud noise,the whole family r
3、an outside.My son shouted,“Dad!Dad,Holloy crashed your truck.”My heart sank and my mind was flooded with conflicting thoughts.Was anyone hurt?Who else was involved?As I ran to the door,I heard a voice in my heart say,“Here is a chance to show Holly what you really love.Shell never forget it.”The acc
4、ident had occurred in my own driveway.Holly had crashed my truck into our other vehicle,the family van.In her inexperience,she had confused the brakes and the gas pedal.Holly was unhurt physically,but when I reached her,she was crying and saying,“Oh,Dad,Im sorry.I know how much you love this truck.”
5、 I held her in my arms as she cried.Later that week a friend stopped by and asked what had happened to my truck.I told her the whole story.Her eyes moistened and she said,“That happened to me when I was a girl.I borrowed my dads car and ran into a log that had fallen across the road.I ruined the car
6、.When I got home my dad knocked me to the ground and began to kick me.”Over 40 years later,she still felt the pain of the night.It was a deep wound on her soul.I remember how sad Holly was the night she crashed our truck,and how I comforted her.One day,when Holly thinks back on her life,I want her t
7、o know that I love her a thousand times more than any piece of property.I repaired the van,but the dent(凹痕) in my truck is still there today.Every day it reminds me of what really matters in my life.1Which of the following can best serve as the title of the passage?AAll Is Well That Ends Well BHow t
8、o Educate Children CWhat Really MattersDHe Who Makes No Mistakes Makes Nothing答案C解析标题归纳题。根据文章最后一句“Every day it reminds me of what really matters in my life.”可知本文讲什么是重要的,故选C。2According to the passage,the underlined word “moistened” can be replaced by “ ”Awere closed Blit upCwere wide open Dbecame wet
9、答案D解析词义猜测题。根据本段最后一句“When I got home my dad knocked me to the ground and began to kick me.”和下一段的“Over 40 years later,she still felt the pain of the night.It was a deep wound on her soul.”可以猜出他的朋友讲她的经历时眼里有眼泪,故选D。3According to the passage,it was because that the crash was caused.AHolly mistook the gas
10、pedal for the brakes BHolly was drinking a soft drink while drivingCsomething was wrong with the brakesDthe family van was parked in the wrong place答案A解析细节理解题。根据第五段中“.she had confused the brakes and the gas pedal.”可知Holly当时误把油门当刹车踩了,故选A。4The main purpose of the passage is to inform readers that .Ait
11、 makes no sense to punish the children when they make mistakes Blove is more important than possessions Cit is dangerous to let children drive at an early ageDwe should always forgive others mistakes答案B解析写作意图题。根据倒数第二段“.I want her to know that I love her a thousand times more than any piece of proper
12、ty.”可知爱大于一切,故选B。BEach summer in the late 1960s,my two sisters and I would ride the Greyhound bus from Arizona to Arkansas to stay with our father.As a World War veteran(老兵),Dad had many medical problems,any one of which could cause many people to lose more than their sense of humor,but not him.I hav
13、e vivid memories of Dad waking us up in the morning.Before hed put on his legs for the day (he had lost his legs after his discharge),his wheelchair was his mobility.Holding his cane(手杖),which was his extended arm,he would roll through the house,yelling,“Up,up,up!Its a beautiful day!Rise and Shine!”
14、If we didnt get up right away,he would repeat his song in rhythm with his cane hitting the end of our beds.This was no performance put on for our benefit;every day was truly a beautiful day to him.Back in the sixties,there was no handicapped parking or wheelchairaccessible ramps(坡道) like there are n
15、ow,so even a trip to the grocery store was a difficult task.Dad wanted no assistance from anyone.He would climb stairs slowly but surely,whistling all the way.As a teenager,I found this embarrassing,but if Dad noticed,he didnt let me help.Those summers always ended too soon.He would drive us back to
16、 Arizona every year,stopping at the checkpoint for fruits and vegetables at the NewMexicoArizona border.When asked if he had any fruits or vegetables,he would reply,“Just three sweet peas.”Our father has been gone for a long time now,but not the lesson that he taught us:you are only as handicapped a
17、s you let yourself be.5Dad had medical problems probably because .Ahe was weak when he was youngBhe had a heavy burden of lifeChe was wounded in the warDhe lost his humor答案C解析细节理解题。根据文章第二段中的“As a World War veteran(老兵),Dad had many medical problems.”和第三段中的“he had lost his legs after his discharge”可以判
18、断出,作者的父亲在战争中受伤了。故选C项。6Which of the following is TRUE according to the text?AWe three drove to see Dad in the 1960s.BDad beat us repeatedly every morning.CWe always went to the checkpoint to buy some peas.DDad liked to climb stairs himself with whistles.答案D解析细节理解题。根据文章第五段中的“Dad wanted no assistance f
19、rom anyone.He would climb stairs slowly but surely,whistling all the way.”可以判断出,作者的父亲喜欢自己爬楼梯,不需要任何人的帮助,同时一路上还在吹口哨。7Dad was a man with a(n) attitude to life.Asympathetic BoptimisticCnegative Dcritical答案B解析推理判断题。根据文章第二段中的“.which could cause many people to lose more than their sense of humor,but not hi
20、m.”,第四段中的“.every day was truly a beautiful day to him.”及第五段中的“whistling all the way”等细节可推断,作者的父亲对于生活的态度是乐观的。.完形填空Dale Carnegie rose from the unknown of a Missouri farm to international fame because he found a way to fill a universal human need.It was a need that he first 1 back in 1906 when young Da
21、le was a junior at State Teachers College in Warrensburg.To get an 2 ,he was struggling against many difficulties.His family was poor.His Dad couldnt afford the 3 at college,so Dale had to ride horseback 12 miles to attend classes.Study had to be done 4 his farmwork routines.He withdrew from many sc
22、hool activities 5 he didnt have the time or the 6 .He had only one good suit.He tried 7 the football team,but the coach turned him down for being too 8 .During this period Dale was slowly 9 an inferiority complex(自卑感),which his mother knew could 10 him from achieving his real potential.She 11 that D
23、ale join the debating team,believing that 12 in speaking could give him the confidence and recognition that he needed.Dale took his mothers advice,tried desperately and after several attempts 13 made it.This proved to be a 14 point in his life.Speaking before groups did help him gain the 15 he neede
24、d.By the time Dale was a senior,he had won every top honor in 16 .Now other students were coming to him for coaching and they, 17 ,were winning contests.Out of this early struggle to 18 his feelings of inferiority,Dale came to understand that the ability to 19 an idea to an audience builds a persons
25、 confidence.And, 20 it,Dale knew he could do anything he wanted to doand so could others.(2014江苏)1A.admitted BfilledCsupplied Drecognized答案D解析联系第二段最后一句中的recognition that he needed(他需要的认可)以及第一段中的a universal human need(普遍的人类需求)可知,此处要表达的是“戴尔第一次意识到的自己的需求”。因此recognize(识别,认出)符合语境。admit承认;fill满足;supply提供。2
26、A.assignment BeducationCadvantage Dinstruction答案B解析联系下一空后的关键词college(大学)以及had to ride horseback 12 miles to attend classes(不得不骑马往返12英里去上课)可知,卡耐基为了接受教育(education),经历了很多困难。因此B项正确。assignment任务;advantage优势;instruction指示,用法说明。3A.training BboardCteaching Dequipment答案B解析training训练,培训;board膳食,伙食;teaching教学;
27、equipment设备,装置。由“His family was poor.”,同时联系上文的“against many difficulties”和“had to ride horseback 12 miles to attend classes”并结合选项意思可知,戴尔克服困难骑马去上课,是因为父亲承担不起学校里的食宿费(board),故B项符合语境。4A.between BduringCover Dthrough答案A解析联系后文“his farmwork routines”和“didnt have the time”可知,(他的)学习应该是在农活间隙中进行。A项between表示“在之间
28、”,符合语境。其他三项,during与over表示“在期间”,through表示“在期间,自始至终”,都不准确。5A.while BwhenCbecause Dthough答案C解析由“withdrew from many school activities”和“he didnt have the time or the ”可知本句前后是因果关系,因此这里应用because作连接词。6A.permits BinterestCtalent Dclothes答案D解析联系后文我们知道,“He had only one good suit”,因此,他退出许多学校活动是因为他没有时间和衣服(cloth
29、es)。7A.on BforCin Dwith答案B解析此处表达他争取(try for)参加足球队,但因为其自身原因被教练拒绝了。8A.light BflexibleCoptimistic Doutgoing答案A解析结合前文the coach turned him down(教练拒绝了他)可知,其原因应该是负面的,四个选项中只有A项可表达负面的意思。flexible灵活的;optimistic乐观的;outgoing外向的,均不符合语境。因为前文提到“His family was poor.”,那么,他因为家贫、生活艰苦,所以长得比较瘦弱,也符合常理。9A.gaining Bachievin
30、gCdeveloping Dobtaining答案C解析结合上文提到的几个事件“不参加学校活动、被足球教练拒绝”可知,戴尔慢慢地产生(slowly developing)了自卑感。10A.prevent BprotectCsave Dfree答案A解析prevent阻止;protect保护;save拯救;free释放,使摆脱。结合句意“他母亲知道自卑感会 他发挥出真正的潜能”可知,A项prevent正确。11A.suggested BdemandedCrequired Dinsisted答案A解析联系第三段中的“Dale took his mothers advice”可知,此处要表达的是“母
31、亲建议(suggest)他”。12A.presence BpracticeCpatience Dpotential答案B解析联系下文可知,戴尔获得每项最高荣誉是自己反复练习(practice)的结果。presence出席;patience耐心;potential可能性,此三项都不符合语境。13A.hopefully BcertainlyCfinally Dnaturally答案C解析联系前文他非常努力并经过几次尝试后及后文的成功(made it),再根据时间上的逻辑关系可知,他最终(finally)成功了,故选择C项。14A.key BbreakingCbasic Dturning答案D解析联
32、系第二段内容,戴尔产生了自卑感以及第三段的最终他成功了,我们知道这里表达:这后来证明是他人生的转折点(turning point)。15A.progress BexperienceCcompetence Dconfidence答案D解析由第二段中的“speaking could give him the confidence”可知,此处表达的是他获得了他需要的信心(confidence)。16A.horseriding BfootballCspeech Dfarming答案C解析联系前文在大庭广众下演说可知,此处应表示在演讲(speech)中获得荣誉。17A.in return Bin bri
33、efCin turn Din fact答案C解析联系前文他帮助其他同学辅导可知,辅导之后他们也赢得了比赛。in return作为报答;in brief简而言之;in turn相应地;in fact事实上。根据上下文语境可知C项最合适。18A.convey BovercomeCunderstand Dbuild答案B解析convey表达,传递;overcome克服;understand理解;build建立。句意为:由于他早期在 自卑感方面做出了极大努力。由于文中已提到“他最终成功了”,其原因当然是克服了自卑感,所以此处B项正确。19A.express BstressCcontribute Dre
34、peat答案A解析联系后文观点及前面戴尔演讲我们可以知道,这里是指表达(express)观点的能力。stress强调;contribute有助于;repeat重述,均不符合语境。20A.besides BbeyondClike Dwith答案D解析由上文可知it指代confidence。拥有信心(with it),戴尔知道他可以做任何他想做的事。Test 2.阅读理解AWe think of camels as living in hot,dry places like Egypt.But scientists discovered 30 pieces of bone from an anci
35、ent camel in the northernmost part of Canada,within the Arctic.The camels are believed to have lived 3.5 million years ago.Natalia Rybczynski found the camels remains on Ellesmere Island.She is a paleontologist,a scientist who studies fossils.“Its a surprise when you first hear it,”she tells The New
36、 York Times,“but the Arctic in the winter was like a desert in ancient times.”Huge camelsThe ancient camels,called Paracamelus,were up to 29 percent larger than todays camels. Paracamelus had some similar characteristics to modern camels.They had wide,flat feet and humps(驼峰) made of fat.These qualit
37、ies helped Paracamelus survive difficult,cold winter conditions.Their wide feet helped them travel over unstable surfaces,like snow or sand.And the fatty humps helped them survive when there was not enough food.“The characteristics that allow camels to survive in the desert would also support animal
38、s that live in very cold environments,”says Susan Lawler.She is a biologist.“This study gives us an excuse to think about how adaptations for one environment can lead to survival in another.”Great migrationThese are not the first Paracamelus fossils found in North America.However,before this discove
39、ry,scientists did not realize how far north the animals had lived.Millions of years ago,the Arctic was much warmer than it is today.Some scientists believe that as the climate changes,the Arctic may actually see a return to those ancient,warmer temperatures.“The camel is an ambassador for climate ch
40、ange,”says John Gosse,who coauthored the study on the Paracamelus fossil.Researchers believe that Paracamelus eventually migrated into East Asia and Europe.From there they eventually evolved(进化) into the modernday camels found in the Middle East,Africa,and Central Asia.1In which aspect were the anci
41、ent camels different from todays camels?AThey had more humps.BThey were much larger.CThey had wide and flat feet.DTheir humps were made of fat.答案B解析细节理解题。由Huge camels 部分中的“The ancient camels,called Paracamelus,were up to 29 percent larger than todays camels.”可知,远古骆驼比现如今的骆驼大很多。2According to Susan Law
42、ler, .Aboth ancient and modern camels live in the desertBanimals living in one environment support each otherCan animal may survive in two different kinds of environmentsDanimals in different environments have different characteristics答案C解析推理判断题。由Huge camels部分中的“The characteristics that allow camels
43、 to survive in the desert would also support animals that live in very cold environments.”可推断,Susan Lawler 认为一种动物可以在两种截然不同的环境中生存。3According to the “Great migration” part, .AParacamelus used to be found in EuropeBthe Arctic may get much warmer in futureCParacamelus finally moved into East Asia and Au
44、straliaDParacamelus fossils had never been found before the discovery答案B解析细节理解题。由Great migration部分中的“Some scientists believe that as the climate changes,the Arctic may actually see a return to those ancient,warmer temperatures.”可知,北极地区在未来可能会变得暖和很多。4This text is likely to be selected from a newspaper
45、 of .Atravel BnatureCsociety Dweather答案B解析文章出处题。文章由在加拿大北部发现的骆驼化石引出对古代骆驼的介绍,并由此引发了关于气候变化和骆驼大迁徙的猜想。这些都与自然界紧密相关。故选B项。BThe television news feature about Ben Heckmann,an eighth grader from Farmington,Minn,was breathless in its praise.“At 14,he has accomplished something many adults cant achieve,”the repo
46、rter said,“Ben is a twicepublished author.”But Bens two “Velvet Black” books,describing a fictional rock band,were not picked from a pile of manuscripts(手稿) by an eagle eyed publisher.They were selfpublished,at the cost of 400 by Bens parents.Over the past five years,printondemand technology and a g
47、rowing number of selfpublishing companies whose books can be sold online have inspired writers of all ages to avoid the traditional gatekeeping system for determining who could call himself a “published author”The mothers and fathers who foot the bill say they are simply trying to encourage their ch
48、ildren,in the same way that other parents buy equipment for a promising baseball player.But others see selfpublishing as a lost opportunity to teach children about hardship and perseverance.Mr.Robbins,a critic,thinks it is wonderful to start writing at a young age,but worries selfpublishing sends th
49、e wrong message.“There are no prodigies(神童) in literature,” he said.“Literature requires experience,in a way that mathematics and music do not.”Alan Rinzler,a publishing industry veteran,suggested parents hire a professional editor like him to work with their child to tear a manuscript apart and hel
50、p make a better.Bens father,Ken,said Bens ambitions “werent to knock Harry Potter off the list,” but “to get that good feeling inside that youve done something.”Ajla Dizdarevic,12,who has selfpublished two books of poetry,has been on television and in local newspapers.“Being a published author,”she
51、said,“was always a dream of mine.”Her new dream:three books by age 15.5Which of the following is TRUE of Ben?AHe has achieved something unusual for his age.BHis selfpublished books were well received.CHis manuscripts were favored by the publisher.DHe was thought little of by the public media.答案A解析细节
52、理解题。根据第一段“At 14,he has accomplished something many adults cant achieve.”可知,14岁时,他已经完成了一些许多成年人不能实现的目标,故选A。6What makes it possible for writers of all ages to selfpublish their works?AThe rapid increase of online readership.BThe increasing number of publishers.CThe immediate access to marketing agencie
53、s.DThe development of printing and publishing.答案D解析细节理解题。根据第二段中“Over the past five years,printondemand technology and a growing number of selfpublishing companies whose books can be sold online have inspired writers of all ages.a published author”可知是印刷和出版业的发展,使他们出书有了可能,故选D。7Why do some parents pay t
54、he selfpublishing bill?AThey want to offer opportunities to their children.BThey want to give encouragement to their children.CThey want to help their children avoid hardship.DThey want to show love and care for their children.答案B解析细节理解题。根据第三段中“The mothers and fathers who foot the bill say they are
55、simply trying to encourage their children.”可知父母为了鼓励孩子,故选B。8What does Alan Rinzler suggest that children should do?ABe forbidden to write books.BStart writing at an early age.CBe professionally guided.DLearn from experience.答案C解析细节理解题。根据第三段倒数第二句“Alan Rinzler,a publishing industry veteran,suggested pa
56、rents hire a professional editor like him to work with their child to tear a manuscript apart and help make a better.”可知,Alan Rinzler认为孩子们应该受到专业指导,故选C。.阅读填空How to Prepare a LectureBeing invited to give a lecture is an honor.It means that people regard you as an authority on a given field,subject,or
57、issue.It means you are worth listening to. 1 You have to make sure your lecture is interesting,and full of wisdom,from which the audience can take valuable insights.This is why it is important for you to prepare your lecture well.Think of a good topic.You most likely will be assigned to talk about a
58、 certain topic.If thats the case,you only need to make an outline and do some research.But in some cases,you will have to think of your own topic.Although it gives you more freedom to do it,thinking of a topic can be tricky. 2 Or pick a topic that is timely and socially relevant.Make an outline for
59、the lecture.Start by listing down the points that you will discuss,and then fill in each point with subpoints.If necessary,make a research about your topic. 3 But if in so doing you end up with a very long outline,figure how you can shorten the topic or cut where cutting is needed. 4 Statistics,figu
60、res,medical information,historical accounts,and similar information should all be checked and it will save your credibility as an authority on the subject you are talking about.Add humor.Dont engage your audience in a dragging soliloquy(独白) 5 Humor will interest your audience.Of course,make sure the
61、 elements in your lecture are in line with your main topic and are not nonsense,racial,and offensive jokes.ACheck your lecture for accuracy.BGiving a lecture is challenging,though.CIf necessary,provide your contact information,such as an email address or blog site.DInstead,make your audience smile,o
62、r burst into laughter at certain points in your discussion.ETo make it easier,consider what will interest your audience.FYou should summarize your whole talk in one sentence.GDont be afraid of exploring the topic,as this will allow you to discover other points that need discussion.答案1.B2.E3.G4.A5.D.
63、语法填空Once upon a time there was an idiot named Hugh.The towns folk would often make fun of him,but a few felt sorry for him and gave him handmedown clothes,leftover food,and even a small old house to live 1.in at the edge of town.Hugh lived on the donations made by the few kind people.One day,Hugh sh
64、owed up at the village square 2.wearing (wear) a brand new suit.Everyone 3.was amazed(amaze),for few people in the town could afford new clothing,let alone a nice suit.One of the towns folk asked Hugh where he got his new suit,thinking he must 4.have stolen(steal) it.“I bought it!” he told them.And
65、he added that the fine new house being built on the mountainside 5.that/which everyone was wondering about was 6.his.7.When/After questioned where he got the money,he told them it was the money they gave him.8.With people giving him food,clothing,and shelter,he 9.simply (simple)saved and invested ev
66、erything they gave him.“I may be your village idiot,but Im no fool.” Hugh smiled,and then handed out hundreds of dollar bills to 10.those who had been kind to him.Test 3.阅读理解AIt is amazing to note that the Internet is still such a new device,and yet it is one of the fastest and most powerful media t
67、ools.But think about it for a moment.On the Internet,a big online company can be run by only two guys in their garage.So it is only reasonable then,that people shopping online would be a little leery of the security levels.Internet giants such as Microsoft knew consumer confidence was the key to get
68、ting virtual(虚拟的) shopping off the ground,and they work hard to make people feel safe to shop online.Credit card companies,too,quickly saw the potential for online shopping,and have installed things like online shopping insurance for people.If you ever have a problem with your online credit purchase
69、s,many credit card companies will happily refund(退还) your money and then set their claws on the company that wronged you.Now thats buying power!There are other bonuses for online shoppers,of course.No lineups,for one.No annoying mall shopping carts with broken wheels and kids crying because their pa
70、rents wont get them what they want.When shopping online,consumers can sit down,have a coffee,and wear their slippers,not having to worry about their hair or parking,and just clicking through sale after sale.Comparison shopping couldnt be any easier.And thanks to courier companies(快递公司) getting in on
71、 the act,you never need to wait longer than a day or two to get those all important purchases delivered right to your door.No wonder so many companies are shaking their heads at traditional advertising and instead looking to the“virtual” world to attract online shoppers.1Whats the meaning of the und
72、erlined word “leery” in the first paragraph?Aconfident BdoubtfulChopeful Ddisappointed答案B解析词义猜测题。根据文章第一段中的“.a big online company can be run by only two guys in their garage.”可知,两个小伙子在他们的车库就可以开一家大型在线公司,人们在网上购物时可能就会有点担心其安全水平。故可猜测leery 意为“猜疑的,怀疑的”。doubtful感到怀疑的,不确定的,与其词义相近。2Consumer confidence in onlin
73、e shopping mainly relies on .Afreedom of shoppingBshopping convenienceCsecurity in shoppingDInternet access答案C解析细节理解题。根据文章第二段可知,现在一些像微软这样的互联网巨头也知道消费者对于这种虚拟的购物很担心,所以他们尽力让人们感觉到网络购物很安全。3The following have made contributions to the popularity of online shopping EXCEPT .AInternet giantsBtraditional adver
74、tisersCcourier companiesDcredit card companies答案B解析细节理解题。根据文章中的“Internet giants”,“credit card companies”以及“courier companies(快递公司)”等的说明可以判断出,它们对于网购的普及起了很大的推动作用,故选B项。4What does the author think of the current online shopping?ASafe,fast but unrealistic.BCheap,convenient but unsafe.CReliable,popular bu
75、t slow.DSafe,convenient and fast.答案D解析推理判断题。根据文意可以判断出,现在网购变得越来越安全、便利和快速。故选D项。BAll across California,honeybees are flying away from their hives(蜂箱) and dying.Empty hives are causing a lot of worry about some important food crops.Bees give us a lot more than delicious honey.They are pollinators(授粉昆虫)t
76、hey enable plants to produce the fruits and nuts we enjoy by carrying pollen from one plant or flower to the next.The wind pollinates oats,corn,and wheat,but many other plants (like apple and cherry trees and melon vines) depend on insects,bats,and birds.In the US.,millions and millions of bees kept
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-559516.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
词汇F 延伸拓展课件 2021届中考英语一轮复习课件.ppt
