江苏省宿迁市2021-2022学年高二英语下学期期末调研测试试题(Word版附解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 宿迁市 2021 2022 学年 英语 学期 期末 调研 测试 试题 Word 解析
- 资源描述:
-
1、高二年级调研测试英语注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号、考场号、座位号填写在答题卡上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,
2、你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What is the weather like today? A. Rainy. B. Cloudy. C. Sunny. 2. How old is the man now? A. Just 20. B. About 23. C. Nearly 18. 3. What is the most probable relationship between the speakers? A. Schoolmates. B. Co-workers. C. Husband and wife. 4. Where are the s
3、peakers? A. At the airport. B. At a wedding. C. In a clothing shop. 5. What are the speakers mainly talking about? A. Sports. B. Plans. C. Hobbies. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. W
4、hich movie will the woman see? A. Terminator 4. B. The Simpsons. C. Alice in Wonderland. 7. What do we know about the man? A. He will watch The Simpsons. B. He met the woman six weeks ago. C. He loves watching movies with his family. 听第7段材料,回答第8至10题。8. Where does the conversation probably take place
5、? A. In the street. B. In the classroom. C. In the office. 9. Why does the woman look upset? A. She has got stuck in traffic. B. She missed her English class. C. She felt that something bad had happened. 10. How does the man feel about the womans words? A. Interested. B. Doubtful. C. Certain. 听第8段材料
6、,回答第11至13题。11. Who will pay for the meal? A. The man. B. The woman. C. Go Dutch. 12. How much do the speakers plan to tip? A. $20. B. $9. C. $15. 13. What do the speakers think of this meal? A. Just so-s0. B. Very satisfactory. C. Quite disappointing. 听第9段材料,回答第14至17题。14. How does the man sound at f
7、irst? A. Nervous. B. Confident. C. Surprised. 15. How long did the man work as a deliveryman? A. Half a year. B. A year. C. Two years. 16. What can we learn from the conversation? A. The woman likes to eat pizza. B. The man is uninterested in his major. C. The woman will be the mans leader. 17. What
8、 are the speakers doing? A. Conducting an interview. B. Talking about how to find a job. C. Discussing their work experience.听第10段材料,回答第18至20题。18. How many drivers can find places to park their cars in a medium-sized city? A. Around 100,000. B. Around 50,000. C. Around 15,000. 19. What is the purpos
9、e of the “Park & Ride” system? A. To encourage people to use public transport. B. To build more parking areas in the city center. C. To charge lower parking fees in the city center. 20. What is the talk mainly about? A. How to deal with traffic jams in China. B. How to solve the parking problem in C
10、hina. C. How to limit the number of private car licenses in China. 第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AThe Bay Area Science Festival is back! Going into its 11th year, the festival is offering a great mix of both in-person and virtual events for the curious of
11、 all ages. It previously was held in the fall, but due to regional wildfires, the festival has been moved to the spring this year and will begin on Thursday, April 21 in time to celebrate Earth Day on Friday, April 22 and run through April 30. Here are a few recommendations related to environmental
12、science. Changing ShorelinesApril 25, 2022, 6 p.m. 7 p.m. This in-person tour and walk through the history of south San Franciscos shoreline will be an exploration of how both climate change and sea-level rise have affected the shifts in our shorelinesand youll learn about ways to protect them. Wild
13、fire from SpaceApril 26, 2022, 7 p.m. 8 p.m. Our very own KQED event, hosted by Robert Simmons from Planet Labs, offers virtual and in-person opportunities to learn about wildfires through satellite imagery. See wildfires from space and learn how the latest satellite technology helps agencies and co
14、mmunities manage emergency response during burns. Virtual Tour of Recology April 27, 2022, 1 p.m. 2 p.m. What happens to the items you place in your roadside bins? This virtual event will help you learn about the history of Recology, what it takes to recycle all that stuff, and what you can do to cr
15、eate change that has impact. Greywater and WetlandsApril 30, 2022, 2 p.m. 4 p.m. This in-person tour of the EcoCenter will explore environmental justice themes through the history of the Bayview-Hunters Point neighborhood. Youll learn how a shipping terminal became a restored wetland habitat. Plus,
16、youll have a chance to transplant the native salt grass that helps restore wetlands and provides habitat for migrating birds.1. Which of the following is a suitable time for people to attend the Science Festival?A. On April 20.B. On May 21.C. On April 22.D. On May 30.2. If you are interested in the
17、recycling of household waste, which event is the best choice?A. Wildfire from Space.B. Virtual Tour of Recology.C. Changing Shorelines.D. Greywater and Wetlands.3. What do the four events at the festival have in common?A. They are held in the fall this year.B. They are designed for all teenagers.C.
18、They are both online and offline activities.D. Environmental science is a common theme.【答案】1. C 2. B 3. D【解析】【导语】本文是应用文。文章主要介绍湾区科学节上的几个与环境科学有关的活动推荐。【1题详解】细节理解题。根据第一段“It previously was held in the fall, but due to regional wildfires, the festival has been moved to the spring this year and will begin
19、on Thursday, April 21in time to celebrate Earth Day on Friday, April 22and run through April 30.”(之前的庆祝活动是在秋天举行的,但由于当地的森林大火,今年的庆祝活动被推迟到了春季,并将于4月21日(星期四)开始,以及庆祝4月22日(星期五)的地球日,一直持续到4月30日。)可知,科学节从4月21日开始,一直持续到4月30日。所以4月22日适合人们参加科学节。故选C。【2题详解】细节理解题。根据Virtual Tour of Recology部分“What happens to the items
20、you place in your roadside bins? This virtual event will help you learn about the history of Recology, what it takes to recycle all that stuff, and what you can do to create change that has impact.”(你放在路边垃圾桶里的东西怎么办?这个虚拟活动将帮助你了解再生学的历史,回收所有这些东西需要什么,以及你可以做什么来创造有影响力的改变。)可知,对循环再造家居废物有兴趣的人,可以参加这个活动。故选B。【3
21、题详解】细节理解题。根据第一段“Here are a few recommendations related to environmental science.”(这里有一些与环境科学有关的推荐。)可知,这4个活动的共同特点是他们的主题都是环境科学。故选D。BAs the fifth of seven children, I went to the same public school as my three elder sisters and brother. Every year, my mother went to the same ceremony and had parent-chi
22、ld interviews with teachers. And every child participated in an old school tradition the annual plant sale held in early May, just timely for Mothers Day. What was different was the child. Third grade was the first time I was allowed to join in the plant sale. Originally, I wanted to surprise my mot
23、her. For lack of enough money, I went to my eldest sister and shared my thought, after which she supported me financially. When arriving at the plant sale, I carefully made my selection, inspecting each plant for the best geranium (天竺葵) and taking it home in secret. When Mothers Day arrived, I remem
24、ber how proud and delighted my mother was to receive the special gift. The year I was fifteen, my younger sister reached third grade. In early May, she came to me full of wonder and secrecy and told me that a plant sale was to be held at school. As my elder sister did for me, I gave her some money a
25、nd off she went. She arrived home full of nervous excitement, the geranium hidden in a paper bag under her sweater. “I looked at every plant,” she explained, “and I know I got the best one!”When she gave my mother the geranium, they were both bursting with pride and delight. My mother also noticed m
26、e and gave me a soft, secret smile. With a tug at my heart, I smiled back. I had been wondering how my mother could pretend to be surprised at this gift from her sixth child, but as I watched her eyes light up with delight as she was presented with that most precious gift, I knew she was not pretend
27、ing.4. What can we learn from the first paragraph?A. Our siblings were from different schools.B Mother repeatedly went for similar interviews.C. The annual plant sale was intended for recreation.D. The old school tradition was held every other year.5. Why did my mother give me a soft, secret smile?A
28、. Because she didnt like the gift at all.B. Because she was pretending to be happy.C. Because she knew I gave money to my sister.D. Because she didnt want me to let out the secret.6. Which of the following best describes the author?A. Reliable.B. Considerate.C. HonestD. Frank.7. Whats the suitable t
29、itle for this passage?A. Secret smileB. Mothers DayC. Geranium of loveD. Annual plant sale【答案】4. B 5. D 6. B 7. C【解析】【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者和妹妹不约而同准备了天竺葵送给妈妈作为母亲节礼物的暖心故事。【4题详解】细节理解题。根据第一段“Every year, my mother went to the same ceremony and had parent-child interviews with teachers.(每年我妈妈都会去参加同一个仪式,和老
30、师进行亲子访谈)”可知,每年妈妈都会去参加相似的亲子访谈。故选B。【5题详解】推理判断题。根据最后一段“When she gave my mother the geranium, they were both bursting with pride and delight. My mother also noticed me and gave me a soft, secret smile.(当她把天竺葵送给母亲时,她们俩都洋溢着骄傲和喜悦。我的母亲也注意到了我,给了我一个温柔的、秘密的微笑)”可推断,作者的妈妈希望作者保守秘密,让作者的妹妹觉得自己选的礼物是独一无二的。故选D。【6题详解】推
31、理判断题。根据第二段“Third grade was the first time I was allowed to join in the plant sale. Originally, I wanted to surprise my mother.(三年级是我第一次被允许参加工厂销售。本来,我想给我妈妈一个惊喜)”以及最后一段“I had been wondering how my mother could pretend to be surprised at this gift from her sixth child, but as I watched her eyes light u
32、p with delight as she was presented with that most precious gift, I knew she was not pretending.(我一直在想,我的母亲如何能假装对她第六个孩子送给她的礼物感到惊讶,但当我看到她得到这份最珍贵的礼物时,她的眼睛里闪烁着喜悦的光芒,我知道她不是在假装)”可推断,作者是一个很体贴、善解人意的孩子。故选B。【7题详解】主旨大意题。根据文章内容可知,文章主要讲述了作者和妹妹不约而同准备了天竺葵送给妈妈作为母亲节礼物的暖心故事。整篇文章,天竺葵贯穿前后,代表了作者和妹妹对妈妈的爱,也寓意了妈妈对子女的爱护。由此
33、可知,“Geranium of love(爱的天竺葵)”最适合作为文章标题。故选C。CCampaigns to protect the natural world are getting increasingly ambitious. But although there is convincing evidence that protected areas prevent habitat loss, proof that they actually benefit wildlife is surprisingly scanty. Now, the first large study of i
34、ts kind shows nature reserves can increase waterbird populations, but typically only if humans take an active role in their management. To understand the impact of nature reserves, conservation scientist Hannah Wauchope decided to analyze populations of waterbird species. First, the team identified
35、1506 protected areas that had population data from both before and after they were created. Then, they paired each reserve with one or more control sites a similar patch of nearby habitat that was unprotected. This setup helped the researchers understand how the protected area influenced bird popula
36、tions. The researchers had hoped the analysis would clearly show protected areas benefit birds. However, only 27% of waterbird populations in protected areas increased after the creation of the reserve while 21% of populations were negatively impacted, compared with the control sites, after a reserv
37、e was established. A silver lining is that nearly half the studied groups neither grew nor shrank: At least those populations were stable. To figure out what was responsible for the population gains and losses, the team analyzed multiple factors, of which the most important was whether the site was
38、specifically managed for waterbirds. That could mean keeping rivers and lakes at the right levels for the protected species, removing invasive weeds, or installing fencing to keep out invasive predators. “The modest success of these protected areas makes sense.” says Paul Ferraro, an environmental e
39、conomist. In many policy contexts, he notes, most interventions work no better than the status quo. However, the new studys mixed results are what good science actually looks like and we need more studies like this one.8. What does the underlined word “scanty” probably mean in the first paragraph?A.
40、 Believable.B. Solid.C. Insufficient.D. Conflicting.9. What can we know about nature reserves from paragraph 3?A. Nearly half of the waterbird populations are in a stable state.B. A majority of the waterbird populations were negatively affected.C Nature reserves increased the waterbird populations a
41、s expected.D. Protected areas make much difference to the waterbird populations.10. Which of the following is the leading cause of the failure of nature reserves?A. Small size.B. Human activities.C. Invasive weeds.D. Ineffective management.11. Why are the environmental economists words quoted?A. To
42、emphasize the value of the study.B. To show the drawbacks of intervention.C. To indicate the difficulty of more studies.D. To express satisfaction about the status quo.【答案】8. C 9. A 10. D 11. A【解析】【导语】本文是说明文。文章主要讲述建立自然保护区和人类的干预对野生动物的影响。【8题详解】词句猜测题。根据第一段“But although there is convincing evidence that
43、 protected areas prevent habitat loss, proof that they actually benefit wildlife is surprisingly scanty.”(但是,尽管有令人信服的证据表明,保护区可以防止栖息地的丧失,但是能证明保护区实际上有益于野生动物的证据却惊人地scanty。)可知,scanty是形容词。分析句子结构和意思可知,2个小分句之间是转折的关系,上文提到“有令人信服的证据”,下文就应该是“能证明保护区实际上有益于野生动物的证据是不足的”,这样上下文才能构成对比和转折,所以scanty的意思应该是“不足的”,和选项C意思一致。
44、故选C。【9题详解】细节理解题。根据第三段“A silver lining is that nearly half the studied groups neither grew nor shrank: At least those populations were stable.”(值得庆幸的是,几乎一半的研究群体既没有增长也没有减少:至少这些群体是稳定的。)可知,几乎一半的水鸟数量是处于稳定状态的。故选A。【10题详解】推理判断题。根据第四段“To figure out what was responsible for the population gains and losses, th
45、e team analyzed multiple factors, of which the most important was whether the site was specifically managed for waterbirds.”(为了弄清楚是什么导致了这些鸟的数量的增加和减少,研究小组分析了多种因素,其中最重要的是这个地方是否是专门为水鸟管理的。)可知,管理是决定鸟类数量的最重要因素,所以如果一个自然保护区失败了,那么,最重要的原因应该是管理不善。故选D。【11题详解】推理判断题。根据最后一段“The modest success of these protected ar
46、eas makes sense.” says Paul Ferraro, an environmental economist.”(“这些保护区的适度成功是有意义的。”环境经济学家保罗费拉罗说。)可知,作者引用环境经济学家保罗费拉罗的话,是为了强调研究的价值。故选A。DWelcome to the anti-climax, the often-experienced but seldom-discussed downside of achieving lifes milestones. In psychology, the belief that achieving our goal will
47、 bring us a lasting feeling of happiness is called “arrival fallacy”, which plays a big part in the feelings of emptiness that follow it. Its a feeling thats all too familiar for Katie Ford, a veterinary surgeon. To gain an extra qualification, she put in countless hours of study and made lots of sa
48、crifices along the way, but now instead of celebration and pride, she feels emptiness and confusion, which have the potential to develop symptoms of depression and low mood. If you find yourself in a similar situation or you suspect working towards your milestones may be a letdown when you reach the
49、 finish line, there are steps to help get rid of anti-climax. First, instead of rushing for it to be done, slow down to enjoy the doing, and remember that lots of things in our lives are never truly done, but constantly evolve just like we do. Another vital step is acknowledging the small wins. We h
50、ave lots of stepping stones to a big goal to pause on, so celebrate how far youve come from the first one, and look forward to the many stones in front. Third, anticipating anti-climaxes in the lead up to big milestones can also lessen their impact. Anti-climaxes are just as common as post-holiday b
51、lues, so wed better normalize them. Rather than downplaying your milestones or moving straight to the next, mindfully cherish the moment, recognize your progress and reward yourself positively. That way, you wont fall into the fallacy of having “made it”. Instead, youll see that you are happily “mak
52、ing it” along the journey that is an entire lifetime.12. What does the underlined word “it” in the first paragraph refer to?A. The belief.B. Achieving our goal.C. Arrival fallacy.D. A feeling of happiness.13. Why does the author cite the example of Katie Ford?A. To explain a rule.B. To clarify a con
53、cept.C. To draw a conclusion.D. To make a prediction.14. What does the third paragraph mainly talk about?A. Whether you fall victim to anti-climax.B. Whether you empathize with Katie Ford.C. How you can protect yourself from anti-climax.D. How you can identify the symptoms of anti-climax.15. Whats t
54、he purpose of this article?A. To help us how to deal with anti-climax.B. To set readers thinking about anti-climax.C. To remind us of the danger of anti-climax.D. To discuss the necessity of preventing anti-climax.【答案】12. B 13. B 14. C 15. A【解析】【导语】本文是说明文。文章主要告诉人们在反高潮、感到空虚时应该如何面对和解决。【12题详解】词句猜测题。根据第
55、一段“In psychology, the belief that achieving our goal will bring us a lasting feeling of happiness is called “arrival fallacy”, which plays a big part in the feelings of emptiness that follow it.”(在心理学中,相信实现目标会带给我们持久的幸福感,这种信念被称为“到达谬误”,它在随之而来的空虚感中扮演了重要角色。)分析可知,it指代上文提到的“实现目标”。which plays a big part in
56、 the feelings of emptiness that follow it.引导非限制性定语从句,先行词是arrival fallacy,that引导定语从句修饰the feelings,可以翻译为:到达谬误在跟随实现目标而来的空虚感中扮演了重要角色。故选B。【13题详解】推理判断题。根据第二段“Its a feeling thats all too familiar for Katie Ford, a veterinary surgeon. To gain an extra qualification, she put in countless hours of study and
57、made lots of sacrifices along the way, but now instead of celebration and pride, she feels emptiness and confusion, which have the potential to develop symptoms of depression and low mood.”(这种感觉对 Katie Ford 来说再熟悉不过了,她是个兽医。为了获得一个额外的资格证书,她投入了无数个小时的学习,一路上做出了很多牺牲,但现在,她感到的不是庆祝和骄傲,而是空虚和困惑,这有可能导致抑郁和反高潮的症状。
58、)可知,这一段以Katie Ford为例,是为了进一步阐明第一段提到的“到达谬误”这一概念。故选B。【14题详解】主旨大意题。根据第三段“If you find yourself in a similar situation or you suspect working towards your milestones may be a letdown when you reach the finish line, there are steps to help get rid of anti-climax. First, instead of rushing for it to be done
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-559720.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
