河南省部分学校2021届高三英语四月联考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省 部分 学校 2021 届高三 英语 四月 联考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、河南省部分学校2021届高三英语四月联考试题(含解析)考生注意:1.本试卷分选择题和非选择题两部分。满分150分,考试时间120分钟。2.答题前,考生务必用直径0.5毫米黑色墨水签字笔将密封线内项目填写清楚。3.考生作答时,请将答案答在答题卡上。选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;非选择题请用直径0.5毫米黑色墨水签字笔在答题卡上各题的答题区域内作答,超出答题区域书写的答案无效,在试题卷、草稿纸上作答无效。4.本卷命题范围:高考范围。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所
2、给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有1秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19. 15. B. 9.18. C. 9. 15.答案是C.1. What will the man do first?A. Raise the prices. B. Find new suppliers. C. Finish monthly reports.2. Where does the conversation most probably take place?A. In a restaurant. B. In
3、an office. C. In a grocery store.3. Why is the woman leaving the office early today?A. To pick up her new car. B. To send a special package. C. To take her mom to the clinic.4. What did the man dislike about his travel?A. The weather. B. The food. C. 1he scenery.5. Who is the man?A. The womans manag
4、er. B. The womans colleague. C. The womans customer.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. When will the woman watch a basketball game?A. On Saturday morning. B. On Saturday afternoon. C.
5、On Sunday evening.7. What does the woman decide to do on Sunday?A. Join a barbecue. B. Visit Brians mother. C. Go to a rock concert.听第7段材料,回答第8、9题。8. What does the woman say about the mans new computer?A. Its screen is big. B. It is of old style. C. It looks too small.9. What brings a little inconve
6、nience to the man?A. The mouse. B. The screen. C. The keyboard.听第8段材料,回答第10至12题。10. Why is the man calling the woman?A. To confirm a work schedule. B. To check on a job application. C. To tell her a list of applicants.11. What will the man do on Tuesday?A. Attend an interview. B. Meet a salesman. C.
7、 Select some positions.12. Where is the man asked to go?A Room B. B. The reception desk. C. Victoria Smiths home.听第9段材料,回答第13至16题。13. When will the shuttle bus arrive at the Toronto Airport?A. At 11:30. B. At 12:00. C. At 12:30.14. What does the man want to book?A. A return ticket for a shuttle bus.
8、B. A one-way plane ticket to the UK.C. A one-way ticket for a shuttle bus.15. What does the woman suggest the man do?A. Buy some coffee for the driver.B. Book his return trip in advance.C. Allow her to collect his luggage.16. From which place is the man flying?A. Huston. B. London. C. Toronto.听第10段材
9、料,回答第17至20题。17. Why did the speaker hesitate at first?A. The reward was not attractive.B. Her garden would be damaged.C. The renting time was too long.18. What did the crew do to the speakers house?A. They painted the garden gray.B. They brought in a small sofa.C. They dug holes in the ceiling.19. H
10、ow long did the film shoot last in the speakers house?A. Four days. B. A month. C. Two years.20. What was the speakers attitude towards the crews repaint?A. Pleased. B. Uninterested. C. Dissatisfied.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AOne of the best things ab
11、out London is that so many of its world-famous museums are free to the public. Visitors can enjoy some beautiful paintings, portraits(肖像)and art pieces by famous artists from around the world there.Imperial War MuseumLocated in what was once a hospital, Imperial War Museum offers a fascinating look
12、at war and its impact. With lots of films, photos, videos and audio recordings included in the displays, visitors will come away with a greater insight into the tragedy(悲剧)of wars, as well as the impact they have on society.National Portrait GalleryHome to over 11,000 portraits, this delightful art
13、gallery focuses on famous British people through the ages. Portraits, photos, sculptures and drawings of some of the countrys most influential and well-known figures gaze upon you as you make your way through the gallery. While its most famous portrait is undoubtedly the one of William Shakespeare,
14、more contemporary pieces do not look out of place alongside artworks that date back hundreds of years.Royal Air Force MuseumLocated in Hendon, Royal Air Force Museum has over one hundred and sixty aircrafts on display and is a must-see for aviation(航空)lovers. Documenting the history of aviation and
15、aircraft in the United Kingdom, the museum has one of the biggest and best collections of military aircraft in the world.Tate BritainFounded by sugar businessman Sir Henry Tate, Tate Britain is a wonderful museum to visit, with lots of fantastic British artworks on show. Tate Britains masterpieces i
16、nclude works by William Blake and Francis Bacon. Wandering around the exhibitions and galleries is a lovely way to spend the day. With the museum lying on the banks of the Thames, you can take a boat to get there.1. What can we know about Imperial War Museum?A. It houses Francis Bacons works.B. It m
17、ainly shows artists tragedies.C. It originally served as a hospital.D. It once stood on the Thames River.2. In which place can visitors see the picture of William Shakespeare?A. Imperial War Museum.B. Tate Britain.C. Royal Air Force Museum.D. National Portrait Gallery.3. Whats special about Tate Bri
18、tain?A. It is accessible by boat.B. It focuses on famous people.C. It attracts many aircraft lovers.D. It was built by a businesswoman.【答案】1. C 2. D 3. A【解析】【分析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了伦敦四个博物馆的一些情况。【1题详解】细节理解题。根据Imperial War Museum中“Located in what was once a hospital, Imperial War Museum.(帝国战争博物馆坐落在曾经是一家医院
19、的地方,它提供了一个令人着迷的战争及其影响的视角)”可知,Imperial War Museum最初是一家医院。故选C项。【2题详解】细节理解题。根据National Portrait Gallery 中“While its most famous portrait is undoubtedly the one of Wiliam Shakespeare.(尽管它最著名的肖像画无疑是威廉莎士比亚(William Shakespeare)的画像,但与数百年前的艺术品相比,更多当代作品并不显得格格不入)”可知,游客可以在National Portrait Gallery 看到莎士比亚的肖像。故选D
20、项。【3题详解】细节理解题。根据 Tate Britain 中“With the museum lying on the banks of the Thames, you can take a boat to get there. (博物馆坐落在泰晤士河岸边,你可以乘船去那里)”可知,Tate Britain的特别之处在于它位于泰晤士河岸边,游客可以乘船抵达。故选A项。BWhen I became president of Sustainable (可持续的) Spartans in May 2020, I had no idea how to successfully run a club
21、on the Internet. My team and I were challenged with how to attract members and continue sustainable projects on campus (校园) while most students lived at home.Despite the circumstances, my incredible team and I pushed forward. We organized events members could participate in regardless of location. I
22、nstead of focusing on building a more sustainable campus, we thought it was more important to get more and more students to accept sustainability.In September, our Vermicomposting project began with the support from an online workshop. Vermicomposting is the process by which worms turn food waste an
23、d other materials into fertilizer. The workshop tied together club members and workshop students, educating and inspiring some to start their own worm bins at home.In October, we held our first SpartansPickUp Day, co-hosted with Spartans Sierra Club. Fourteen teams of students safely picked up trash
24、 and posted pictures online. The cooperation brought some environmental student organizations together and attracted more student participation.Our most notable accomplishment was working with the Office of Sustainability to build a pollinator (授粉者) garden on campus. The garden would improve the cam
25、pus climate by attracting pollinators, increasing biodiversity and reducing soil loss. We posted some videos of the garden, and students were expecting to return to campus to visit it.Student organizations provide an important aspect of college life and Im proud to say weve carried that into the dig
26、ital space. Personally, Ive discovered my club is an incredible outlet for me to dive into my sustainability passion and take a step back from the great stress of job search and online learning. I encourage all students to join a student organization to find how you can translate your passion into m
27、eaningful projects.4. What made it difficult for the author to do her work?A. Lack of her teams spiritual support.B. The absence of students on campus.C. The existing environmental problems.D. Her inability to run sustainable projects.5. What was the focus of Sustainable Spartans in 2020?A. To creat
28、e a safe living environment.B. To spread the idea of sustainability.C. To raise money for its future projects.D. To build a clean and beautiful campus.6. How did the author manage to carry out the projects?A. By attracting students back to the campus.B. By seeking financial help from authorities.C.
29、By working with some other organizations.D. By gathering all students for some field trips.7. What does the author try to convey in the last paragraph?A. Leadership is the basis of success on campus.B. Cooperation is a quality everyone should have.C. Participating in sustainable projects is very eas
30、y.D. Joining student organizations really matters a lot.【答案】4. B 5. B 6. C 7. D【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章主要记叙了作者作为“可持续斯巴达人”组织的负责人所开展的项目及其心得。【4题详解】细节理解题。根据第一段“My team and I were challenged with how to attract members and continue sustainable projects on campus (校园) while most students lived at home.(我和我的团队面
31、临的挑战是,当大多数学生都住在家里的时候,如何吸引成员并在校园里继续可持续发展的项目)”可知,学生不在学校是作者很难开展工作的原因。故选B项。【5题详解】细节理解题。根据第二段“Instead of focusing on building a more sustainable campus, we thought it was more important to get more and more students to accept sustainability.(我们认为更重要的是让越来越多的学生接受可持续发展,而不是专注于建设一个更可持续的校园)”可知,Sustainable Spar
32、tans在2020年的重点是传播可持续的理念。故选B项。【6题详解】细节理解题。根据第三段“In September, our Vermicomposting project began with the support from an online workshop.(9月,我们的蚯蚓堆肥项目在一个在线研讨会的支持下启动)”、第四段“In October, we held our first SpartansPickUp Day, co-hosted with Spartans Sierra Club. (十月,我们与斯巴达塞拉俱乐部共同举办了我们的第一个斯巴达庆祝日)”及第五段“Our m
33、ost notable accomplishment was working with the Office of Sustainability to build a pollinator (授粉者) garden on campus.(我们最显著的成就是与可持续发展办公室合作,在校园内建造了一个授粉园) ”可知,作者通过与其他一些组织合作以开展项目。故选C项。【7题详解】推理判断题。根据最后一段“Personally, Ive discovered my club is an incredible outlet for me to dive into my sustainability pa
34、ssion and take a step back from the great stress of job search and online learning. I encourage all students to join a student organization to find how you can translate your passion into meaningful projects.(就我个人而言,我发现我的俱乐部是一个令人难以置信的出口,让我投入我对可持续发展的热情,并从巨大的求职和在线学习的压力中得到缓解。我鼓励所有的学生加入一个学生组织,以找到将你的激情转化
35、为有意义的项目)”可推断,作者在最后一段想要传达的是参加学生组织是很有意义的。故选D项。CMarcus Eriksen was studying plastic pollution when he met camel expert Ulrich Wernery. He went deep into the desert and spotted a camel skeleton(骨架).Eriksen was not prepared for what he saw in the desert. It was just appalled, he said. “Inside the camels
36、body was a mass as big as a medium-sized suitcase, all plastic bags. Wernery is a scientist working in a research lab in Dubai. Since 2008. Wernery s team has examined 30,000 dead camels. Of these, 300 had guts packed with plastic. As camels wander in the desert, they eat plastic bags and other tras
37、h that drift into trees and pile up along roadsides. To a camel, if it s not sand, its food, explains Eriksen.Tightly packed masses of indigestible things can build up in the gut of people or animals. Scientists call them bezoars. Normally, these are made of vegetable fibers or hair. Wernery and Eri
38、ksen call those found in the camels “polybezoars”. It points to their origin: plastic polymers.A bezoar can be dangerous. As it fills the stomach. an animal may stop eating. No longer feeling hungry, they might starve to death. Plastic can also release harmful chemicals. The polybezoars may even car
39、ry bacteria that can poison camels.In a new study, Eriksen and Wernery report data suggesting that each year these polybezoars arc killing off around 1 in every 100 of camels. Of five camel bezoars analyzed for this study, the plastic content ranged from 3 to 64 kilograms. If 1 percent mortality(死亡率
40、)due to plastic is confirmed by future and more detailed studies, then plastic pollution will certainly represent a reason of concern for camels. says Luca Nizzetto. an environmental scientist. Such studies are important, he says, because they raise social awareness about this pollution”.Banning pla
41、stic bags and single-use plastics is crucial for protecting camels and other wildlife, Eriksen says. “Plastic bags are escape artists. They blow out of garbage cans, out of landfills and out of peoples hands. ” Whats more, he adds, “They travel for hundreds of miles.”8. What does the underlined word
42、 “appalled” in paragraph 1 most probably mean?A. Ashamed.B. Shocked.C. Confused.D. Annoyed.9. Why do camels eat plastics according to Eriksen?A. They mistake them for food.B. They have to survive on them.C. They find them very delicious.D. They are surrounded by them.10. What can be known about “pol
43、ybezoars”?A. They make camels feel hungry.B. They consist of vegetable fibers.C. They are rare poisonous bacteria.D. They arc hard to digest for camels.11. What does Luca Nizzetto think of camel-plastic studies?A. They can certainly lead to the ban on plastics.B. They can educate people on plastic p
44、ollution.C. They are quite simple but offer enough details.D. They are very convincing but less inspirational.【答案】8. B 9. A 10. D 11. B【解析】【分析】本文是一篇说明文。研究人员发现,骆驼经常会误把沙漠中的塑料当作食物吃下,而这在一定程度上导致了它们的死亡。这项研究发现也反映出人类活动对骆驼的死亡承担的责任,同时呼吁人们禁止使用塑料从而更好地保护骆驼和其他野生动物。【8题详解】词义猜测题。根据第一段“Eriksen was not prepared for wh
45、at he saw in the desert.( Eriksen对他在沙漠中看到的一切毫无准备。)”及“Inside the camels body was a mass as big as a mediurn-sized suitcase, all plastic bags.( 骆驼的身体里有一个中型手提箱那么大的一团东西,全是塑料袋。)”可推断,Eriksen看到骆驼因为塑料污染而死亡的景象而感到震惊。因此画线词的意思是“感到震惊的”与Shocked的意思最为接近。故选B项。【9题详解】细节理解题。根据第二段“As camels wander in the desert, they ea
46、t plastic bags and other trash that drift into trees and pile up along roadsides. To a camel, if its not sand, its food, explains Eriksen.(当骆驼在沙漠中漫步时,它们吃那些飘在树上,堆在路边上的塑料袋和其他垃圾。Eriksen解释说,对骆驼来说,如果不是沙子,那就是食物。)”可知,骆驼吃塑料是因为它们误把塑料当成了食物。故选A项。【10题详解】推理判断题。根据第三段“Tightly packed masses of indigestible things c
47、an build up in the gut of people or animals. Scientists call them bezoars。(在人或动物的肠子里会堆积大量难以消化的东西。科学家叫这些东西牛黄。)”、“Wernery and Eriksen call those found in the camels polybezoars. It points to their origin: plastic polymers.(Wernery and Eriksen把在骆驼身上发现的那些东西叫做“polybezoars”。它指出了它们的起源:塑料聚合物。)”、及第四段“A bezoa
48、r can be dangerous. As it fills the stomach,an animal may stop eating. No longer feeling hungry, they might starve to death.(牛黄可能是危险的。当它充满胃时,动物可能会停止进食。不再感到饥饿,他们可能会饿死)”可推断,骆驼很难消化polybezoars,这使得它们经常有饱腹感,从而会饿死。故选D项。【11题详解】推理判断题。根据第五段“Such studies are important,he says, because they raise social awarene
49、ss about this pollution.(他指出这样的研究很重要,因为它们提高了社会对这种污染的意识)”可知,Luca Nizzetto认为关于骆驼和塑料相关性的研究可以让人们更加了解塑料污染。故选B项。DMost of us have something about us that were not 100% in love with, such as an impulsive streak or a short temper. What if those personality traits (个性特征) could be improved with daily use of a
50、smartphone app? That was the focus of a new study from an international research team led by the University of Zurich.“Personality traits predict several important aspects of life such as success at work, health and even a long.” says first author Mirjam Stieger. PhD. of Brandeis University in Walth
51、am. Massachusetts. “So we wanted to test whether people can actively shape their personality traits with the help of a digital intervention (干预) within a relatively short period of time.”Around 1.500 participants were provided with a specially developed smartphone app called PEACH for three months.
52、On the app, a virtual companion communicated with the participants daily and provided support to help them make the changes they desired. And participants were divided into two groups an intervention group and a waitlist control group. Participants in the waitlist control group selected and indicate
53、d their change goals before a one-month waiting period, and then they received the same three-month intervention as the intervention group.The researchers found that participants in the waitlist control group didnt change their personality traits during the one-month waiting period. but participants
54、 who received the intervention reported changes in the desired direction. “We also found that friends and family members were able to detect personality changes,” Stieger says. “Another surprising finding was that most participants were able to maintain (维持) their personality trait changes until thr
55、ee months after the end of the intervention.”While apps could be used to promote personality change, mental health expert Karen Peters warns, its important to remember they are there for support and not as a substitute for an individuals change. “The use of an app itself isnt going to influence chan
56、ge change is influenced by internal motivation.” she says. “The new study demonstrates this point by determining that change outcomes were in agreement with the individuals desire to change.”12. Why does the author ask the question in paragraph 1?A. To put forward a problem.B. To recommend a method.
57、C. To lead in the recent study.D. To come up with a new concept.13. What were participants asked to do in the new study?A. Set their change goals.B. Detect others changes.C. Help their companions.D. Get rid of daily apps.14. What is the finding of the new study?A. Most of the participants personalit
58、ies were unstable.B. Digital intervention made no difference to personalities.C. The use of an app alone could shape personality traits.D. The participants, personality changes were noticeable.15. What can be a suitable title for the text?A. Are Your Personality Traits Out of Control?B. Are You in L
59、ove With Your Personality Traits?C. Can a Smartphone App Change Your Personality?D. Can Digital Intervention Determine Personal Desire?【答案】12. C 13. A 14. D 15. C【解析】【分析】这是一篇说明文。研究发现,人们通过日常使用智能手机应用程序可以改变其个性特征。【12题详解】推理判断题。根据第一段“What if those personality traits (个性特征) could be improved with daily use
60、 of a smartphone app? That was the focus of a new study from an international research team led by the University of Zurich. (如果这些个性特征可以通过日常使用智能手机应用程序得到改善呢?这是苏黎世大学领导一个国际研究小组的一项新研究的重点)”可以推断,提问的目的是为了引入最新的研究。故选C项。【13题详解】细节理解题。根据第三段“On the app, a virtual companion communicated with the participants dail
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
