江苏省常州市2014高考英语阅读理解联合训练(9)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 常州市 2014 高考 英语 阅读 理解 联合 训练 答案
- 资源描述:
-
1、江苏省常州市2014高考英语阅读理解联合训练(9)及答案阅读理解By 2050 Futurologists predict that life will probably be very different in 2050TV channels will have disappearedInstead, people will choose a program from a “menu” and a computer will send the program directly to the televisionToday, we can use the World Wide Web to r
2、ead newspaper stories and see pictures on a computer thousands of kilometers awayBy 2050, music, films, programs, newspapers, and books will come to us by computerCars will run on new, clean fuels and they will go very fastCars will have computers to control the speed and there wont be any accidents
3、Today, many cars have computers that tell drivers exactly where they areBy 2050, the computer will control the car and drive it to your destinationSpace planes will take people halfway around the world in two hoursToday, the United Sates Space Shuttle can go into space and land on Earth againBy 2050
4、, space planes will fly all over the world and people will fly from Los Angeles to Tokyo in just two hoursRobots will have replaced people in factoriesMany factories already use robotsBig companies prefer robots - they dont ask for pay rises or go on strike, and they work 24 hours a dayBy 2050, we w
5、ill see robots everywhere - in factories, schools, offices, hospitals, shops and homesMedical technology will have conquered many diseasesToday, there are electronic devices that connect directly to the brain to help people hearBy 2050, we will be able to help blind and deaf people to see and hear a
6、gainScientists will have discovered how to control genesScientists have already produced clones of animalsBy 2050, scientists will be able to produce clones of people, and decide how they look, how they behave and how much intelligence they haveScientists will be able to do these things, but should
7、they?4Which of the following can NOT be realized today?AReading newspapers on a computerBMaking a space shuttle go into space and land on Earth againCCreating cloned animalsDChoosing TV programs freely from a “menu”5According to the text, some big companies prefer robots to human workers because hum
8、an workers _Acan work 24 hours a dayBoften ask for more payCare not clever enoughDare often late for work6From the 6th paragraph we can infer that _Athere will be no blind and deaf people by 2050Bfew diseases will attack peopleCelectronic devices will be connected directly to the brain to help each
9、otherDmedical technology will be more effective by 20507Whats the authors attitude towards the cloning technology?AThe author does not agree on the use of cloning technologyBThe author thinks human cloning is impossibleCThe author does not really support the idea of human cloningDThe author is quite
10、 excited about human cloning【参考答案】47、DBDC第一节 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AImagine living in a city made of glass. No, this isnt a fairy tale. If you could grab your diving gear and swim down 650 feet into the Pacific Ocean off the coast of Washington State, you w
11、ould witness the secret world of glass reefs.The reef youd be looking at is made up of glass sponges(海绵). But how can animals be made of glass? Well, glass is formed from a substance called silica. The sponges use the silica found in ocean waters to build glass structures that will give them shape a
12、nd support. Be careful! Some of the fragile creatures are up to 200 years old.When sponges die, new ones grow on top of the pile of old ones. Over centuries, a massive and complex reef takes shape. Some sponges look like wrinkled trumpets, while others look like overgrown cauliflower or mushrooms.Dr
13、. Paul Johnson, who discovered the Washington reef in 2007, also found other surprises such as bubbles of methane(甲烷) gas flowing out of the seafloor nearby. The methane feeds bacteria, and the bacteria feed the glass sponges.“Its a new ecosystem we know nothing about,” said Dr. Johnson.The reef of
14、yellow and orange glass sponges is crowded with crabs, shrimp, starfish, worms, snails, and rockfish. The glass reef is also a nursery for the babies of many of these creatures and was called a “kindergarten” by scientists.Many animals that live in the reef hang around for a long time, just like the
15、 sponges. Rockfish, for example, live for more than 100 years. Scientists are just beginning to study all the species that call the reef home. The Washington coast isnt the only place where a living glass reef has been found. The first was discovered in Hecate Strait off the coast of British Columbi
16、a in 1991. Scientists all over the world were stunned to see it. 【文章大意】本文主要讲述了科学家们在海底世界发现的奇观。在海底的礁石中生长着各类生物,他们形成了一个新的生态系统。26. Which of the following is the best title for the passage?A. Man-made cities under the sea B. The world under the seaC. Glass “cities” under the sea D. Creatures under the sea
17、【答案】C【 解析】结合本文大意,主要给我们讲述了海底的玻璃城。故选C。27. It can be learned that the glass reef _.A. is made up of a kind of materials called spongesB. is a work of art made by some American scientists C. is a new ecosystem people are not familiar withD. was first discovered off the coast of Washington State 【答案】C【 解
18、析】根据文章第五段“Its a new ecosystem we know nothing about,” said Dr. Johnson.可知答案为C。28. Which of the following is TRUE according to the passage?A. The sponges must feel soft. B. Silica comes from animals body fluid.C. Methane is harmful to glass sponges. D. Glass sponges depend on the bacteria for a livin
19、g. 【答案】D【 解析】根据文章中The methane feeds bacteria, and the bacteria feed the glass sponges可知答案为D。29. Why did scientists call the glass reef a “kindergarten”?A. Because the babies of many sea creatures grow well there.B. Because thousands of children visit it every year.C. Because it is crowded with snail
20、s and rockfish, etc.D. Because all the species call the reef home.【答案】A【 解析】根据文章中The glass reef is also a nursery for the babies of many of these creatures and was called a “kindergarten” by scientists.可知答案为A。30. What does the underlined word “stunned” in the last paragraph mean?A. Greatly surprised
21、. B. Extremely scared. C. Highly satisfied. D. Very pleased. 【答案】A【 解析】结合文意可知当科学家们发现了这些有生命力的礁石的时候会是多么的惊奇。 阅读理解-One day, Jack threw some papers on my desk. “Whats wrong?” I asked. “Next time you want to change anything, ask me first,” he said, and left. I had made just one small change. But its not t
22、hat I hadnt been warned. My colleagues had said he was responsible for the resignations of the two previous secretaries. As the weeks went by, I came to look down on Jack.After another of his episodes had left me in tears I stormed into his office. “what?” he said suddenly. “Jack, the way youve been
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
