江苏省常熟中学2017届高三学生寒假自主学习调查英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省常熟中学2017届高三学生寒假自主学习调查英语试题 WORD版含解析 江苏省 常熟 中学 2017 届高三 学生 寒假 自主 学习 调查 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省常熟中学2017届高三学生寒假自主学习调查英语试题第一卷(选择题,共80分)第一部分 听力选择(共两节,满分15分)第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.How much money do they have in all?A.$ 45. B.$ 50. C.$ 55.2.What does the woman mean?A.Shes going to use her bike soon. B.
2、She lent her bike out. C.Her sister is using the hike.3.What has made the woman so happy?A.Her own looks. B.Her exam result. C.Her parents visit.4.What does the man mean?A.Mr.Green is going to come with his mother.B.Mr.Green is sick in hospital.C.Mr.Green will be unable to come.5.What are the two sp
3、eakers mainly talking about?A.Their professor. B.Their homework. C.Their reading habits.第二节(共10小题;每小题1分,满分10分)听下面4段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置,听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题。每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6.When is the picnic?A.On Friday. B.On Saturday. C.On Sund
4、ay.7.How many packages of hot dogs do they decide to buy?A.Seven. B.Nine. C.Six.听第7段材料,回答第8至9题。8.What kind of restaurant do they want to go for lunch?A.Italian. B.Indonesian. C.Indian.9.What do they plan to do at the end of the conversation?A.Visit the zoo. B.Go shopping. C.Go to the seashore.听第8段材料
5、,回答第10至12题。10.Which date does the man end up making a reservation on?A.March 20. B.March 21. C.March 22.11.Which kind of room would the man prefer?A.A non-smoking room. B.A smoking room. C.A single room.12.How much is the mans room including tax?A.$ 80. B.$ 88. C.$ 90.听第9段材料,回答第13至15题。13.Where do yo
6、u go if you want to make some copies?A.Level 1. B.Level 2. C.Level 3.14.How many books can a graduate student check out?A.5 books. B.10 books. C.15 books.15.When does the library close on Friday nights?A.8:30 PM. B.9:00 PM. C.10:00 PM.第二部分 英语知识运用(共两节,满分35分)第一节 单项选择(共15小题;每小题1分,满分15分)请认真阅读下面各题,从题中所给的
7、A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卷上将该项涂黑。1. The price of gold has jumped to_new all-time high as debt worries in the US and Europe continue to trouble the world.A. the; B. the; theC. a; D. a;the【答案】C【解析】试题分析:考查冠词的用法。句意:由于美国和欧洲的债务危机继续困扰世界,黄金的价格跃升到一个新的历史高点。第一空用不定冠词a 表示泛指,第二空Europe的前面不用冠词。故选C项。考点 : 考查冠词的用法2. I
8、turned to bookstores and libraries seeking information about the book mentioned in his lecture,but found_.A. no one B. noneC. nothing D. anything【答案】B【解析】考查代词。A. no one没有人,指人,通常用who提问;B. none没有人,一个也没有,none是表示数量上的没有,通常用how many提问;C. nothing无物,指物,通常用what 提问;D. anything任何事。句意:我去图书馆和书店寻找他演讲中提到的那本书的信息,但什
9、么也没找到。此处指数量上一个也没有,故选B.3. It was President Xi Jinping_visited the navy troops on April 19 and urged that naval force_.A. who; strengthen B. whom; strengthenC. who; be strengthened D. who; to strengthen【答案】C【解析】考查强调句和虚拟语气。句意:是习近平主席在4月19号参观了海军,要求加强海军的力量。这是强调句。基本结构是:It is/was+强调部分+who/that+其余部分。urge后加宾语
10、从句,从句用虚拟语气,即动词用(should)+动词原形,此处省略了should,故选C.【名师点睛】表示“敦促,催促”后的宾语从句用虚拟语气主要是指动词urge后的宾语从句,从句谓语由“should+动词原形”构成,其中的should在美国英语中通常可以省略。如:He urges that the restrictions be lifted.他敦促取消这些限制。He urged that they go to Europe.他敦促他们到欧洲去。He urged that the rates should be reduced.他敦请减轻捐税。He urged that the matter
11、 should go to arbitration.他极力主张这件事要提交仲裁。They urged that relief work should be given priority.他们敦促将救济工作放在优先位置。4. The New York Times_a wide circulation which was started in 1851.A. is B. hasC. are D. have【答案】B【解析】考查动词和主谓一致。句意:纽约时报开始于1851年,有很大的发行量。此处表示“有”, 主语The New York Times虽然以s结尾但是专用名词是单数,谓语也用单数。故选B
12、.5. Is Jack on duty today?It_be him.Its his turn tomorrow.A. mustnt B. wontC. cant D. neednt【答案】C【解析】试题分析:考查情态动词表示推测:句意:-今天杰克值日吗?-不可能是他。明天该轮到他。Cant be用于否定推测“不可能是”,must表示推测的时候,表示“肯定是”,wont不愿意,neednt不必,选C。考点:考查情态动词表示推测6. How come you have failed again?Were I you,I_it the first time.A. passed B. would
13、passC. would have passed D. had passed【答案】C【解析】考查虚拟语气。句意:你怎么又失败了?如果我是你,第一次就通过了。此处是虚拟语气,从句与现在事实相反省略了if,根据the first time可知主句和过去事实相反,动词用would have +过去分词,故选C.【名师点睛】虚拟条件句中,主、从句的动作若不是同时发生时,要区别对待。从句的动作与过去事实相反,而主句的动作与现在或现在正在发生的事实不符。如:If I had worked hard at school, I would be an engineer, too. 如果我在学校学习刻苦的话,
14、我现在也会使工程师了If they had informed us, we would not come here now. 如果他们通知过我们的话,我们现在就不会来这里了。从句的动作与现在事实相反,而主句的动作与过去事实不符。如:If he were free today, we would have sent him to Beijing. 如果他今天有空的话,我们会已经派他去北京了。If he knew her, he would have greeted her. 要是他认识她的话,他肯定会去问候她了。从句的动作与过去发生的情况相反,而主句的动作与现在正在发生的情况相反。如:If it
15、 had not been raining too much, the crops would be growing much better. 如果天不下太多的雨的话,庄家会长得更好。If he had been working hard, he would be working in the office now. 要是他工作一直努力的话,他现在已进了办公室了。本题是第二种用法,从句与现在事实相反省略了if,根据the first time可知主句和过去事实相反,动词用would have +过去分词。7. David,you sweep the floor today,_?With ple
16、asure.I swept it yesterday,though.A. didnt you B. do youC. dont you D. will you【答案】D【解析】考查反意疑问句。句意:David,你今天扫地,可以吗?非常乐意,尽管我昨天扫了。you sweep the floor today指还没有发生的动作,反问时用将来时反问,故选D.8. Accidents_from drunk driving resulted in more than 10 deaths in that city last year.A. rising B. arousingC. arising D. r
17、aising【答案】C9. Some experts_the view that house prices will remain steady next year.A. submit to B. correspond toC. subscribe to D. contribute to【答案】C【解析】考查动词短语。A. submit to 提交,向提出;B. correspond to相当于,符合于;C. subscribe to同意;D. contribute to有助于,捐献。句意:许多专家同意明年房价会保持平稳的观点。表示同意,故选C.10. Im not sure how much
18、 scholarship you will receive,but it will roughly_your major expenses.A. swap B. abolishC. settle D. cover【答案】D【解析】试题分析:句意:我不知道你会收到多少奖学金,但大约能支付日常开支的费用。A. swap交换,B. abolish废除, C. settle 定居,解决,D. cover覆盖,采访,够付,答案是D。考点:考查动词辨析11. _to his scientific research,the professor took little interest in fashion
19、nor in money.A. Devoting B. DevotedC. Having devoted D. To devote【答案】B【解析】考查非谓语动词。句意:全身心投入到科学研究中,教授对金钱和时尚都不感兴趣。Devoted to是过去分词短语作原因状语,故选B.12. Difficult as part of the passage was_,I managed to catch hold of its meaning in the end.A. understanding B. to be understoodC. to understand D. being understo
20、od【答案】C【解析】试题分析:句意:尽管文章的部分内容很难理解,但我最后还是想方设法抓住了文章的意思。前部分是(as引导让步状语从句而引起的)倒装,正常语序是although part of the passage was difficult to understand(=Although it was difficult to understand part of the passage),其中不定式做主语补足语。故选C。考点:考查不定式的用法13. I ordered Pizza for dinner.It should be here any minute now!Pizza agai
21、n?We_Pizza every night for a week now!A. had B. were havingC. have been having D. will be having【答案】C【解析】句意:我订了披萨当晚饭。它应该随时都会到的。又是披萨?我们已经连续一个星期晚上都在吃披萨了!结合时间状语every night for a week now可知,是从过去一直持续到现在并且还没有停止,故本题的时态要用现在完成进行时。故选C。【名师点睛】本题考查时态,做时态类的题目,需要从句中找出时间状语,没有时间状语时,需要结合句意来判断。根据every night for a week
22、 now可知,是从过去一直持续到现在并且还没有停止,故本题的时态要用现在完成进行时。14. The French team will have to_an impressive performance if they are to beat Brazil/A. arise from B. try onC. result from D. put on【答案】D【解析】考查动词短语。A. arise from由引起,起因于;B. try on试穿;C. result from起因于; D. put on表演,表现。句意:如果要击败巴西,法国队将不得不表现出给人印象深刻的表演。此处指表演,表现,故选
23、D.15. Ive studied your program,Peter.Could I make some suggestions?_.I am all ears.A. By no means B. Take it easyC. Go right ahead D. With pleasure【答案】C【解析】试题分析:句意:-我已经研究了你们的计划,皮特人,我可以给出一些建议吗?请说,我洗耳恭听。By no means绝不; Take it easy别急; Go right ahead请说; With pleasure 愿意。根据句意故选C。考点:考查交际用语的用法。第二节 完形填空(共20
24、小题;每小题1分,满分20分)请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。A few weeks ago I was showing a lovely Indian family around the Academys Swamp exhibit in our museum. Their young son was_16_by the albino alligator(白化短吻鳄)and asked many questions about it.As the family were leaving,I asked the boy_1
25、7_he would like a sticker to put on his shirt.He_18_chose an alligator sticker. However,the boys younger sister spent time_19_all the sticker choices before choosing a butterfly.While waiting,the boy then said softly to his father,I didnt see the frog sticker.I_20_the frog.His father immediately_21_
26、the boy to ask me for a second sticker.The boy said,“No,Im happy with what I have.”I was amazed!_22_wisdom,grace and gratitude,all from an eight-year-old boy.Too_23_,we forget to be happy with what we have.Its a(n)_24_easily made and whats worse,we often spread it in our forgetfulness.I recently pur
27、chased a(n)_25_.In discussions with the salesperson,he_26_said,Well,within two years,youll probably want a new one_27_.It put me into serious thinking.Why would I want a new one if my old one was working?Why wouldnt I be happy with what I have?Perhaps,want is the_28_word.I wont_29_need a new laptop
28、in two years but I will probably want one.All advertising is_30_on the assumption that we are not happy with what we have.I need to protect myself against this spirit sickness,a_31_of thankfulness.What I do desperately need is the peace of mind found in moments of_32_and gratitude.I need to_33_each
29、of my blind urges to purchase or possess as either want or need.My needs are basic,predictable and manageable.My wants are constantly changing_34_any order.They are disturbers of the peace of mind that can_35_be satisfied.16. A. annoyed B. disturbed C. fascinated D. greeted17. A. if B. why C. when D
30、. how18. A. unwillingly B. hopefully C. carefully D. quickly19. A. looking for B. going through C. making up D. running across20. A. would choose B. did choose C. would have chosen D. had chosen21. A. persuaded B. forbade C. begged D. urged22. A. Another B. Such C. Some D. Much23. A. often B. soon C
31、. long D. far24. A. deal B. mistake C. attempt D. decision25. A. sticker B. camera C. laptop D. apartment26. A. casually B. seriously C. thoughtfully D. firmly27. A. anywhere B. anyway C. otherwise D. yet28. A. simple B. poor C. good D. key29. A. blindly B. particularly C. necessarily D. equally30.
32、A. carried B. focused C. impressed D. based31. A. flow B. lack C. sign D. sense32. A. contentment B. hope C. victory D. forgiveness33. A. talk B. say C. identify D. speak34. A. after B. on C. for D. without35. A. never B. just C. even D. ever【答案】16. C 17. A 18. D 19. B 20. C 21. D 22. B 23. A 24. B
33、25. C 26. A 27. B 28. D 29. C 30. D 31. B 32. A 33. C 34. D 35. A【解析】作者通过小男孩懂得知足并且能为所拥有的东西感到高兴的故事,论述了知足感恩和欲望之间的关系及我们该怎样选择。16. C考查形容词。A. annoyed恼怒的;B. disturbed扰乱的;C. fascinated着迷的;D. greeted问候。此处指小男孩对展览的白化短吻鳄非常着迷,提了许多相关问题。故选C.17. A考查连词。A. if 是否;B. why为什么;C. when当时;D. how如何。此处指这一家人离开时我问男孩是否想要一个张贴物粘在衣
34、服上,表示征求意见,故选A.18. D考查副词。A. unwillingly不情愿地;B. hopefully有希望地;C. carefully小心地;D. quickly迅速地。我让小男孩选纸贴,他迅速选了一个短吻鳄粘贴,因为小男孩非常喜欢,与上文呼应,故选D.19. B考查动词短语。A. looking for寻找;B. going through仔细检查;C. making up组成,编造;D. running across偶然遇到。而小男孩的妹妹花了好长时间仔细比较了所有纸贴,最后选了一个蝴蝶。此处和小男孩的快速选择形成比较,故选B.20. C考查动词时态。此处指小男孩轻声告诉他父亲:
35、“我没看到青蛙纸贴,如果有我会选青蛙的”此处是虚拟语气,表示与过去事实相反,主句用would have chosen。故选C. 21. D考查动词。A. persuaded说服;B. forbade禁止;C. begged请求;D. urged催促。此处指男孩的父亲催促他向我再要一个粘贴,故选D.22. B考查形容词。A. Another另一个;B. Such这样的;C. Some 一些;D. Much大量的。此处修饰形容词wisdom, grace and gratitude,指如此明智、优雅和感激,竟然出自于一个8岁的男孩。表达了作者的吃惊之情,故选B.23. A考查副词。A. often
36、经常;B. soon不久;C. long 长期地;D. far遥远地。此处指我们经常忘记为我们所拥有的感到高兴,故选A.24. B考查名词。A. deal交易;B. mistake错误;C. attempt 企图;D. decision决定。此处指忘记为我们所拥有的高兴是多数人常犯的错误,人们总是不满足,故选B.25. C考查名词。A. sticker张贴物;B. camera照相机;C. laptop笔记本电脑;D. apartment公寓。根据下文的I wont_14_need a new laptop in two years but I will probably want one.可
37、知作者是最近买了新笔记本电脑,故选C.26. A考查副词。A. casually随便地;B. seriously认真地;C. thoughtfully沉思地;D. firmly坚定地。此处指售货员随口说两年内你可能还想要一台新电脑,因为是在闲聊,故选A.27. B考查副词。A. anywhere在任何地方;B. anyway无论如何,不管怎样;C. otherwise否则;D. yet然而。此处表示可能性非常大,无论如何都会再买一个。故选B.28. D考查形容词。A. simple简单的;B. poor 贫穷的;C. good 好的;D. key关键的。此处指want是关键词,导致这些的都是欲
38、望。故选D.29. C考查副词。A. blindly盲目地;B. particularly 特别地;C. necessarily必要地;D. equally同样地。此处指两年内我没必要买一个新电脑,但是可能我想买。根据句意选C.30. D考查动词。A. carried搬运;B. focused 聚焦,注视;C. impressed铭记;D. based以为基础。所有的广告都是以假设我们对所拥有的东西不满意为基础的,这种理念是做广告的基础。故选D.31. B考查名词。A. flow流动;B. lack缺乏;C. sign符号,记号;D. sense感觉。此处指我需要保护自己抵抗这种精神疾病,缺乏
39、感恩的疾病。指缺乏对所拥有的东西的感激,故选B.32. A考查名词。A. contentment满足,满意;B. hope 希望;C. victory 胜利;D. forgiveness原谅。我现在极度需要的就是在满足和感恩的时刻内心的平静。与gratitude并列,知足和感恩是本文作者要表达的主要情感,故选A.33. C考查动词。A. talk谈论;B. say说;C. identify 识别,鉴定;D. speak说话,演讲。我需要识别把每次盲目冲动地购买或拥有当成想要或需要,此处指仔细辨别,故选C.34. D考查介词。A. after在后;B. on在上;C. for为了;D. with
40、out没有。此处指需要是基本的,可预言的和可管理的。而欲望是没有任何顺序不断变化的。故选D.35. A考查介词。A. never从不;B. just 只是,仅仅;C. even甚至;D. ever曾经。此处指欲望是内心平静的干扰者,是永远不知满足的。指欲望无穷,故选A.【名师点睛】完形填空题的命题特点及答题方法:1.侧重基础知识,考查学生语言知识的能力完形填空以文入手,结合文章的内容考查学生的基础知识,主要是词语搭配、固定句型、近义词辨析、辨析句子结构、掌握语法规则的能力,其中考查实词居多。2.上下文对照,考查学生捕捉关键词的能力解完形填空题时,单独看一句话是找不到正确答案的,需要注意句子间的
41、关系及句子与段落的关系。所谓上下对照,即在上文和下文中找到与正确答案相同的关键词。因此,在做题时要边读边在大脑中储存上下文信息的能力,捕捉关键词。小题10考查名词。A. sticker张贴物;B. camera照相机;C. laptop笔记本电脑;D. apartment公寓。根据下文的I wont_14_need a new laptop in two years but I will probably want one.可知作者是最近买了新笔记本电脑,故选C. 小题17考查名词。A. contentment满足,满意;B. hope 希望;C. victory 胜利;D. forgiven
42、ess原谅。我现在极度需要的就是在满足和感恩的时刻内心的平静。与gratitude并列,知足和感恩是本文作者要表达的主要情感,故选A.3.设置语境,考查学生的分析推理能力旨在考查学生在选项都符合语法及句子结构的情况下能否利用前后语境去推断出正确答案。如小题5考查动词时态。此处指小男孩轻声告诉他父亲:“我没看到青蛙纸贴,如果有我会选青蛙的”此处是虚拟语气,表示与过去事实相反,指当初男孩选择时如果有青蛙纸贴他会选择青蛙图案的,所以主句用would have chosen。 4.结合生活,考查学生利用常识题的能力目的考查学生的生活常识,看看学生是否善于观察生活,积累生活常识,能否利用常识去做恰当的选
43、择。如小题1考查形容词。A. annoyed恼怒的;B. disturbed扰乱的;C. fascinated着迷的;D. greeted问候。此处指小男孩对展览的白化短吻鳄非常着迷,提了许多相关问题。根据常识可知因为感兴趣着迷,所以才会问许多问题。5.关注连词,考查学生对行文逻辑、句子关联的理解能力此项用来考查学生在缺少连词的情况想,通过阅读能否理解句子的与句子的关系,是否了解行文逻辑的要求,能否掌握表示因果、转折、并列、条件、让步等的连词的用法。小题2考查连词。A. if 是否;B. why为什么;C. when当时;D. how如何。此处指这一家人离开时我问男孩是否想要一个张贴物粘在衣服
44、上,表示征求意见,故选A.第三部分 阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)请认真阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。ANEWS BRIEFPresident Donald Trump enters the second week of his presidency facing a growing political backslash-with protesters in the streets,lawsuits mounting and his own party fracturing over his executive
45、 order banning travel to the United States from seven Muslim-majority nations.US Forest Service officials are reminding people to stay off Forest Service roads that are closed.The fine for disobeying the rule of road closures is a maximum of $5,000 fine and/or six months in prison.Those who enter th
46、e area and cause road damage may also be required to pay for repairs.In a second study presented at the meeting,scientists from the UK and Denmark showed that even a few days of high temperatures can severely reduce production of crops such as wheat,soybeans,rice and groundnuts,if it occurs when the
47、 plants are flowering.A bomb exploded in Thailands mainly Muslin south on Sunday,killing two police men and wounding three others,a day after Thailands queen condemned those behind a 15-month wave of violence.Mechanicsburg 3,West York 1: Ken Stamper and Rusty Bowman had seven kills each,and Ryan War
48、field had six to lead the Wildcats past the Bulldogs,25-11,25-15,15-25,25-23,in a non-league match.36. The news brief covers_.A. war,law,violence,culture and agricultureB. sports,war,violence,politics and climateC. politics,culture,violence,climate and sportsD. violence,sports,politics,law and agric
49、ulture37. From the news brief,we can,learn that_.A. the Bulldogs defeated the Wildcats by 3-1in a non-league matchB. Forest Service roads are closed for repairs before they are opened againC. quite a few violent accidents happened in Thailand before the latest oneD. the American people support the d
50、ecision made by Trump about the ban on travel,considering their safety38. The study of the scientists from the UK and Denmark is about_.A. the importance of climate and the growth of cropsB. the damage caused by high temperatures to some cropsC. the relationship between crops flowering and high temp
51、eraturesD. the effect of high temperatures on the production of some crops【答案】36. D 37. C 38. D【解析】本文是新闻摘要,包括5条摘要,内容涉及政治、法律、农业、暴力和体育等方面。36. D推理判断题。本文新闻简讯包括5条摘要,内容涉及政治、法律、农业、暴力和体育等方面,故选D.37. C推理判断题。根据第四则新闻中A bomb exploded in Thailands mainly Muslin south on Sunday和Thailands queen condemned those behi
52、nd a 15-month wave of violence.可知泰国不断有暴力事件发生,故选C.38. D细节推理题。根据第三则新闻中scientists from the UK and Denmark showed that even a few days of high temperatures can severely reduce production of cropswhen the plants are flowering.可知英国和丹麦科学家认为在农作物开花期遇到高温会减产,故选D.【名师点睛】推理判断题的常见考查形式及解题方法:推理判断题要求在理解表面文字的基础上,做出判断和
53、推论,从而得到文章的隐含的意思和深层的意思,也就是通过文章中的文字信息,上下逻辑关系及事物的发展变化等已知的信息,推断出作者没有直接表达的态度和观点。推测文章的观点或结论。文章第2小题根据最后一则新闻中Wildcats past the Bulldogs,25-11,25-15,15-25,25-23,in a non-league match.可知是Wildcats 战胜了the Bulldogs,A项错误。第二则新闻中的US Forest Service officials are reminding people to stay off Forest Service roads that
54、 are closed.可知林务局提醒人们远离被封闭的林务道路和下文具体的处理办法,并未提到被封闭的原因。B项错误。根据第四则新闻中A bomb exploded in Thailands mainly Muslin south on Sunday和Thailands queen condemned those behind a 15-month wave of violence.可知泰国不断有暴力事件发生,C选正确。根据第一则新闻中的with protesters in the streets, lawsuits mounting and his own party fracturing o
55、ver his executive order banning travel可知美国民众用各种办法反对特朗普的旅游禁令,D项错误。BSeventh-grader Jonah Maxwell has become a local celebrity after an anti-bullying(反欺凌)video he made went viral(走红)online.He wrote and directed a six-minute 30-second film with friends from school.Their faces cannot be seen in order to
56、take back power from bullies insulting others on social media.If its happened to you,you have to tell someone.If you are doing it,just think about this: Its just as easy to be nice as it is to be mean and manners and respect cost nothing,he said.This social media has given bullying a new life far be
57、yond fights in the school lunchroom or hallways.“Its mainly happening through social media but there is physical and social bullying.I have seen people getting booked in hallways-somebody gets bumped and the books fall all over the floor.The victim gets embarrassed.Jonah has been interested in makin
58、g videos since he was even younger.The first video he ever made was filmed with a Crayola camera when he was 6 years old.His dad is a filmmaker and he helped him with the final editing for his anti-bullying video.The youngster said he wants people to speak up and tell someone if they are being bulli
59、ed.Tell someone-its too hard to go through something like this alone,he said.The bullying sometimes never stops if there is social media involved-you dont leave it behind you at the school gates.Its scary for me to think what kids go through but what is worse is that the kids dont feel they should o
60、r can tell.Jonahs message clearly states it doesnt have to be this way,said Jonahs mother Jenny Maxwell.Maxwell said teachers in the United States and abroad,including Brazil,Ireland,the United Kingdom and Australia,have been showing the video in school.If it changes one persons life,it will have ma
61、de a difference in our lives,she said.39. In Jonahs anti-bullying video,_.A. his friends being bullied are shown as faceless to protect their privacyB. he reminds potential bullies that being kind and respectful requires little effortC. he makes the point that bullies are afraid to show their faces
62、on social mediaD. people are asked to report the bullies around them and take away their power40. The example of people getting booked in hallways is mentioned to_.A. prove that bullying is everywhereB. describe bullying on social mediaC. give an example of physical bullyingD. show that bullying in
63、whatever form hurts the victim deeply41. What can we learn about Jonah Maxwell from the article?A. He has become famous nationwide for his anti-bullying video.B. He made a six-and-a-half-minute anti-bullying video with the help of his mother.C. He has been interested in photography since he was 6 ye
64、ars old.D. He believes sharing an experience of being bullied helps people deal with it.【答案】39. B 40. C 41. D【解析】Jonah Maxwell通过拍摄了一个反欺凌的视频变成了网络红人,他想通过视频告诉受欺凌者如何解决问题。39. B推理判断题。根据第三段Its just as easy to be nice as it is to be mean and manners and respect cost nothing, he said.可知Maxwell认为善良和尊重他人不需要花费太
65、多,提醒那些潜在的欺凌者尊重别人,别再欺负弱者。故选B.40. C推理判断题。根据第四段“Its mainly happening through social media but there is physical and social bullying. I have seen people getting booked in hallways-somebody gets bumped and the books fall all over the floor.可知作者举这个例子是为了说明身体欺凌的存在,故选C.41. D推理判断题。根据第六段The youngster said he w
66、ants people to speak up and tell someone if they are being bullied.和最后一段If it changes one persons life, it will have made a difference in our lives, she said.可知Jonah Maxwell希望通过他的反欺凌视频告诉受欺凌者如何解决这种问题,故选D.CIt is a celebration of the enduring(持久的)power of letter writing.Letters Live,which started in De
67、cember 2013,was held at the Freemasons Hall in London from March 10 to 15. The show featured various great performers who read remarkable letters that had been written around the world over the centuries.Bringing letters alive through memorable performances is one of the most powerful ways in which
68、the joy and pain and humor and tragedy of being human can be shared,Jamie Byng,managing director of Canongate Books publishing firm,told the Nowness video channel.British actor Benedict Cumberbatch agreed.Letters are windows into the love,beauty,pain and humor of their creators and receivers,he told
69、 The Guardian.Letters Live makes us stop and imagine the lives behind the letters read and where they came from.Its a privilege to read this oldest of communications live to an audience.This year,the Sherlock?(神探夏洛克)star treated the audience to an impersonation(模仿)of a 17-year Tom Hanks.He put on th
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
