江苏省常熟中学2019-2020学年高二英语12月阶段学习调研试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 常熟 中学 2019 2020 学年 英语 12 阶段 学习 调研 试试 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省常熟中学2019-2020学年高二英语12月阶段学习调研试(含解析)第一卷(选择题,共20分)第一部分:听力选择(共两节,满分20分做题时,先将答案标在试卷上,录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上. 第一节(共5小题:每小题1分,满分5分)听下而5段对话.每段对话后育一个小题,从题中所给的A, B、C三个选项中迭出最佳选项,并标在试卷的相应位置。 听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小題和阅读下一小題,每段对话仅读一遍.1. Whats wrong with the man?A. He has bad eyesight. B. He has a hea
2、dache. C. He feels dizzy.2. Where are the speakers?A. At a cinema. B. At the railway station. C. At the airport.3. How does the woman feel?A. Excited. B. Surprised. C. Worried.4. How much gasoline did the two speakers use last month?A 52 liters. B. 13 liters. C. 26 liters.5. What are the speakers ma
3、inly talking about?A. A supermarket. B. Anew store. C. A piece of furniture.第二节(共10小题;每小题1分,满分10)分)听下西5段对话或独白.每段对话或独白后有2至4个小题,从题中所堆的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标 在试卷的相应位置, 听每段对话前, 你将有$秒钟的时间阅读各个小题; 听完后,各小题将给出5秒钟的做答时间.每段对 话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题.6. Why does the man make the call?A. Because the hotel is noisy.B.
4、Because the room is small.C. Because the TV isnt working.7. How does the man feel at last?A. Satisfied. B. Puzzled. C. Annoyed.听第7段材料,回答第8至10題。8. What do the speakers decide to do?A. Play bowling. B. Play tennis. C. Go dancing.9. When will the man leave?A. At 7:00. B. At 730. C. At 8:00.10. What doe
5、s the man think of driving a car?A. Time-saving. B. Troublesome. C. Comfortable.听第8段材料,回答第11至13题.11. What is the woman doing?A. Joking about the mans Km experiences.B. Taking the man into trying something fun.C. Giving the man advice on avoiding danger.12. What does the woman prefer to do this weeke
6、nd?A. Go to the library. B. Go mountain biking, C. Stay at home.13. What happened to the man on his last fishing trip?A. He broke his arm. B. He got sunburnt. C. He didnt catch any fish.听笫9段材料,回答第14至16題.14. Which word may best describe the woman?A. Encouraging. B. Dishonest, C. Interesting.15. What
7、does the man worry about?A. How to speak to a woman bravely.B. How to develop a real interest.C. How to balance his study and work.16. Why does the man want to go back to school?A. He has too loose a schedule.B. He loves the feeling with students.C. He wants to decide his future development听第10段材料,回
8、答第17至20题.17. Whats the purpose of providing the school students with yoga exercises?A. To enable students to reject violence.B. To help students face struggles more properly.C. To eliminate(消除)poverty more effectively.18. What can students learn in the Mindful Moment Room?A. How to calm down by talk
9、ing to teachers.B. How to clear their mind at night.C. How to respond to situations better.19. What change have yoga exercises brought to school?A. More students dropped out of school last year.B. There is less bad behavior on campus.C. More students are willing to be sent to the office.20. What doe
10、s the speaker think of yoga?A. Its effect on students remains to be seen.B. Everyone can benefit from it.C. There is enough evidence for its importance.第二部分:阅读理解:(共两节,满分40分)第一节:(共15小题,每小題2分,满分30分AI was ever bullied badly when I was in high school. One kid in particular would try to make me feel wors
11、e in every way he knew. For example, he would throw stuff at me constantly, hit me on the head, punch(殴打)me, call me ugly and stupid, make fun of me and, of course tell me he would beat me up if I ever fought back. It was like his daily mission.And it was my daily mission to just get through the day
12、. What could I say? It made my world very small because that was my main focus-just surviving. Everything else fell by the wayside. Unfortunately, that included any form of social life. So not only was my world tiny, but it was very lonely.Looking back to that time, which was about 11 years ago, my
13、biggest mistake was not bringing anyone into that world of mine. I was too proud (and embarrassed) to get help. I would rather not face the fact that I needed help because in my mind, that would mean that the bully won. It would also mean that I was weak.Let me just say this: bullying someone is a w
14、eak choice. The only reason why they come after you is that they think you wont do anything about it. Does that make anyone strong? Absolutely not. Be stronger-ask a parent, a teacher or a friend for help. Simply admit that you are struggling and need help.You can put it like this, Somebody who is w
15、eak and trying to build himself or herself up has chosen to do that by putting me down. The only reason why they are doing that is that I am nice and I havent done anything about it yet. Well I am through putting up with this. I have basic human rights that they are trying to take away to feel bette
16、r and that is just not OK. How do I handle this? I dont want the pain cycle to continue and I dont want to become someone I dont want to be.1. What did the author do when he was bullied?A. He just hoped that he could survive the day.B. He fell by the wayside.C. He called for help immediately.D. He f
17、ought back bravely.2. The author suggests _ to fight bullies.A. getting used to the pain as soon as possibleB. keeping it a secret inside and reducing your social lifeC. looking for help from parents, teachers or friendsD. promoting the understanding of basic human rights3. The author probably wrote
18、 this article to _ .A. admit that he had been treated badly at schoolB. describe how he got rid of his weakC. show how grateful he was to those who helped hitD. share his experience and ideas on dealing with bullies【答案】1. A 2. C 3. D【解析】本文是一篇夹叙夹议文 , 作者结合自己被欺凌的经历来分享他在处理欺凌问题上的经验和想法。【1题详解】细节理解题。根据第二段第一
19、句“And it was my daily mission to just get through the day. What could I say? It made my world very small because that was my main focus-just surviving. (我每天的任务就是撑过这一天。我能说什么呢?它让我的世界变得很小,因为那是我的主要关注点熬过来).”可知,当被欺负时,作者他只是希望他能熬过来。故选A。【2题详解】细节理解题。根据第四段最后两句 “Be stronger-ask a parent, a teacher or a friend f
20、or help. Simply admit that you are struggling and need help(要坚强向父母、老师或朋友寻求帮助。坦白承认你正在挣扎并且需要帮助).”可知,作者建议从父母、老师或朋友那里寻求帮助来对抗恶霸。故选C。【3题详解】推理判断题。根据第一段第一、二句“I was ever bullied badly when I was in high school. One kid in particular would try to make me feel worse in every way he knew(我在高中的时候被欺负得很厉害。有个孩子特别喜欢
21、用他知道的各种方式让我感觉更糟).”以及下文介绍的对抗欺凌的经验和方法可知,作者写这篇文章来分享自己被欺凌的经历以及在处理欺凌问题上的经验和想法。故选D。BA robot called Bina48 has successfully taken a course in the philosophy of love at Notre Dame de Namur University (NDNU), in California.According to course instructor William Barry associate professor at NDNU, Bina48 is th
22、e worlds first socially advanced robot to complete a college course, an achievement he described as “remarkable. The robot took part in class discussions, gave a presentation with a student partner and participated in a debate with students from another institution.Before becoming a student, Bina48
23、speared as a guest speaks in Barrys classes for several years. One day when addressing Barrys class, Bina48 expressed a desire to go to college, a desire that Barry and his students enthusiastically supported. Rather than enroll Bina48 in his Robot Ethics: Philosophy of Emerging Technologies course
24、Barry suggested that Bina48 should take his course Philosophy of Love instead. Love is a concept Bina48 doesnt understand, said Barry Therefore the challenge would be for Barry and his students to teach Bina48 what love is.Some interesting things happened in the class, said Barry. He said that his s
25、tudents thought it would be straightforward to teach Bina48 about love, which, after all, is fairly simple its a feeling, said Barry. But the reality was different. Bina48 ended up learning 31 different versions of love, said Barry, highlighting some of the challenges humans may face when working wi
26、th artificial intelligence in future.Bina48 participated in class discussions via Skype and also took part in a class debate about love and conflict with, students from West Point. Bina48s contribution to the debate was filmed and posted on YouTube. It was judged that Bma48 and NDNU classmates were
27、the winners of this debate.In the next decade, Barry hopes Bina48 might become complex enough to teach a class, though he says he foresees robots being used to better the teaching and learning experience, rather than replacing instructors completely。4. What was Bina48s performance like in class?A. U
28、nattractive.B. Impractical.C. Unbelievable.D. Extraordinary.5. What does the underlined word addressing in paragraph 3 probably mean?A. Giving a speech to.B. Consulting with.C. Dealing with.D. Sending a letter to.6. What can we learn from the passage?A. It was impossible for Bina48 to learn about lo
29、ve.B. It was quite difficult for Bina48 to learn about love,C. Humans can launch, a challenge to artificial intelligence.D. Artificial intelligence may somehow be superior to man.7. What does Barry think of the future development of Bina48?A. It will surely be able to serve as a teacher.B. It will c
30、ompletely take the place of instructors.C. It will be able to promote learning and teaching.D. It will be smart enough to control human beings.【答案】4. D 5. A 6. D 7. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了机器人Bina48成功地完成爱的哲学这门课程。Bina48在未来有望能够促进学习和教学。【详解】1.推理判断题。答案定位在第二段“Bina48 is the worlds first socially advanced rob
31、ot to complete a college course, a feat he described as “remarkable.” The robot took part in class discussions, gave a presentation with a student partner and participated in a debate with students from another institution.”Bina48是世界上第一个完成大学课程的社交高级机器人,他称之为”非凡”机器人,参加了课堂讨论,与学生搭档做了演讲,并参加了与其他机构学生的辩论。可知,
32、Bina48在课堂上参与讨论,与伙伴一起做报告,参与辩论,被描绘成为“卓越的”。因此推断出它的表现是非凡的。A. Unattractive. 不吸引人注意的;B. Impractical.不切实际的;C.Unbelievable 难以置信的;D.Extraordinary非凡的 ,故选D。2.词义猜测题。根据第三段第一句“Before becoming a student, Bina48 appeared as a guest speaker in Barrys classes for several years.”在成为一名学生之前,Bina48在Barry的课堂上担任客座演讲者好几年。可以
33、推断出他经常进行演讲,故划线句句意是:一天当Bina48在Barry的课堂上演讲时,他表达了想要上大学的愿望,Barry和他的学生热情地支持他的这个愿望。故划线 词词义与A项“进行演讲”意义相近,故选A。3.推理判断题。结合第四段中“Bina48 ended up learning “31 different versions of love,” said Barry, highlighting some of the challenges humans may face when working with artificial intelligence in future.”可知,Bina4
34、8最终学习了31种不同版本的爱,强调了人类未来可能会面临人工智能的挑战。因此可以推断出,人工智能可能在某种程度上优于人类,故选D。4.推理判断题。根据最后一段“In the next decade, Barry hopes Bina48 might become complex enough to teach a class, though he says he foresees robots being used to better the teaching and learning experience, rather than replacing instructors complete
35、ly”可知Barry认为未来Bina48可能会变得足够复杂,可以教授课程,他预计机器人将被更好地用于教学和学习体验,而不是完全取代教师。因此推断出他认为Bina48在未来能够促进学习和教学,故选C。CThe worlds insects are hurtling down the path to extinction, threatening a “catastrophic collapse of natures ecosystems”, according to the first global scientific review. More than 40% of insect speci
36、es are declining and a third are endangered, the analysis found. The rate of extinction is eight times faster than that of mammals, birds and reptiles.“It should be of huge concern to all of us, for insects are at the heart of every food web, they pollinate the large majority of plant species, keep
37、the soil healthy, recycle nutrients, control pests, and much more. Love them or loathe them, we humans cannot survive without insects, ” said Prof Dave Goulson at the University of Sussex in the UK.The analysis, published in the journal Biological Conservation, says intensive agriculture is the main
38、 driver of the declines, particularly the heavy use of pesticides. Urbanization and climate change are also significant factors.One of the biggest impacts of insect loss is on the many birds, reptiles, amphibians and fish that eat insects. A small number of adaptable species are increasing in number
39、, but not nearly enough to outweigh the big losses.Matt Shardlow, at the conservation charity Buglife, said: “It is gravely sobering to see this collation of evidence that demonstrates the pitiful state of the worlds insect populations. It is increasingly obvious that the planets ecology is breaking
40、 and there is a need for an intense and global effort to stop and reverse these dreadful trends.”8. What does “are hurtling down ”underlined mean?A. To climb very slow in a straight directionB. To move very fast in a particular direction.C. To become lower in value or level quicklyD. To speed up sud
41、denly in a particular direction9. According to the passage what caused the declines of the insects EXCEPT?A. Intensive agricultureB. UrbanizationC. Climate changeD. Pests control.10. In paragraph 4, the author wants to stress the decline of insectsA. by giving the examplesB. by making the comparison
42、C. by giving the definition.D. by making the explanation11. What is the main idea of the text?A. Sharply decreasing insects numbers threaten damage of nature.B. The impacts will be brought by the insect loss.C. The effective measures are taken to stop the scary trends.D. The leading factors cause in
43、sects decline【答案】8. B 9. D 10. B 11. A【解析】本文属于科普文,介绍昆虫正在以惊人的速度灭绝,将对全球的生态系统造成剧大影响。【8题详解】词义猜测题。根据后一句threatening a “catastrophic collapse of natures ecosystems可知,会造成自然生态系统的灾难性毁灭,故可知,昆虫灭绝的速度在加快,根据词组中的down,故选B。【9题详解】细节理解题。根据第三段The analysis, published in the journal Biological Conservation, says intensive
44、 agriculture is the main driver of the declines, particularly the heavy use of pesticides. Urbanization and climate change are also significant factors.可知,昆虫的灭绝其原因是集中化农业,杀虫剂的大量使用,城镇化以及气候变化,故选D。【10题详解】推理判断题。根据本段One of the biggest impacts of insect loss is on the many birds, reptiles, amphibians and f
45、ish that eat insects. A small number of adaptable species are increasing in number, but not nearly enough to outweigh the big losses.可知,昆虫的灭绝最大的影响是对鸟类、爬行动物、两栖动物以及鱼类。少量能够适应环境的物种的增加也无法弥补灭绝的数量,故可知,本段通过对比,说明昆虫的减少对其他动物的影响,故选B。【11题详解】主旨大意题。介绍昆虫正在以惊人的速度灭绝,将对全球的生态系统造成剧大影响,故选A。DAs students head to their Than
46、ksgiving break, here comes a big homework assignment: StoryCorps wants tens of thousands of teenagers across America to interview their grandparents this Thanksgiving and upload their recordings to the Library of Congress.The nonprofit oral history organization is asking high school history teachers
47、 to have their students record the interviews with StoryCorps free smartphone application. Recordings sent to the library will be shared with the public.The Great Thanksgiving Listen is an assignment that will last for generations, StoryCorps founder Dave Isay says. When young people do these interv
48、iews and they hit send at end of the interview to the library they know that their great-great-great-great-great-grand kids are going to listen to these conversations someday and get to understand where they come from and who their ancestors are.He hopes it becomes an annual tradition that brings fa
49、milies closer together by using modern technology to preserve the wisdom of elders. The students could tap into memories of events dating back to the 1920s, but Isay says the stories are less important than the fact that two people are talking. The purpose of StoryCorps is to have the two people who
50、 have this conversation feel more connected with each other and give the person who is being interviewed the chance to be heard, he says.Brandon Clarke, an administrator at the private Berkeley Carroll School, in Brooklyn, New York, is enthusiastic about tbc project. He says StoryCorps, which is hea
51、dquartered near the school, has interviewed some of his teachers while developing an instructional guide for the Thanksgiving project. A couple weeks before the holiday, Berkeley Carroll students may get some classroom exercises aimed at sharpening their interview skills.How do you develop good ques
52、tions? How do you go about conducting an interview? How do you build off of a really interesting response?But Isay says interviewing isnt hard. He says he has learned from listening to some of the 60,000 conversations StoryCorps has collected since 2003 that people are naturally good at it. Its just
53、 a matter of concentrating, being present and making sure youre in a quiet place, he says. I think people understand the importance of the moment and that they treat it very seriously.About 13 million radio listeners hear edited versions of StoryCorps interviews every Friday on National Public Radio
54、s Morning Edition. StoryCorps also shares excerpts(节录)of recordings through animated videos, podcasts and its website.Isay says the Thanksgiving project will help spread the idea that history comes from the bottom up. Clarice agrees. This is a really great example of how oral history is really histo
55、ry, he says. For it to be legitimate(正统的)history, it doesnt have to appear in print in a carefully-edited book. Individual stories and individual perspectives arc also part of history.12. How does StoryCorps collect the stories for its project?A. It asks grandparents to tell their children stories.B
56、. It asks teenagers to record their grandparents stories.C. It asks students to interview their grandparents in a libraryD. It asks teachers to teach their students how to make recordings13. For Save Isay the purpose of the Thanksgiving project is to _A. create a new family tradition.B. pay attentio
57、n to taking care of the elders.C. make family members have a close relationship.D. help a familys history be remembered by its later generations.14. It can be inferred from the last paragraph that .A. sharing oral stories is a fresh idea for most Americans,B. oral history plays a more important role
58、 in peoples daily life.C. there are many mediums and tools available for recording history.D. oral history is currently not considered to be as credible printed history.15. Which of the following is NOT mentioned in the passage?A. Interview between teenagers and their grandparents.B. Descriptions of
59、 the story collection process.C. Opinions of the elders who have shared their stories.D. Information on how the recordings are shared and used.【答案】12. B 13. C 14. D 15. C【解析】本文是说明文。感恩节之际,StoryCorps希望全美成千上万的青少年采访他们的祖父母,并将录音上传到国会图书馆。文章介绍了这一活动的目的,意义和具体操作。【12题详解】细节理解题。根据第一段“StoryCorps wants tens of thou
60、sands of teenagers across America to interview their grandparents this Thanksgiving and upload their recordings to the Library of Congress.”(StoryCorps希望全美成千上万的青少年在这个感恩节采访他们的祖父母,并将他们的录音上传到国会图书馆。)可知StoryCorps通过要求青少年记录他们祖父母的故事来为它的项目收集故事,故选B。【13题详解】推理判断题。根据第四段“The purpose of StoryCorps is to have the t
61、wo people who have this conversation feel more connected with each other and give the person who is being interviewed the chance to be heard,”(StoryCorps的目的是让进行对话的两个人感觉彼此之间的联系更紧密,并给被采访的人一个表达想法的机会)可知Save Isay认为感恩节项目的目的是密切家庭成员之间的关系,故选C。【14题详解】推理判断题。根据最后一段“This is a really great example of how oral his
62、tory is really history, he says. For it to be legitimate(正统的)history, it doesnt have to appear in print in a carefully-edited book.”(Isay认为这是一个能说明口述历史是如何成为真正历史的非常好的例子。作为正统的历史,它不需要出现在一本精心编辑的书中。)由此推知口述历史目前不被认为是可信的印刷历史,故选D。【15题详解】细节理解题。根据第一段“StoryCorps wants tens of thousands of teenagers across Americ
63、a to interview their grandparents this Thanksgiving”(StoryCorps希望全美成千上万的青少年在这个感恩节采访他们的祖父母)可知是青少年和祖父母之间的采访,A项正确;第四段“The students could tap into memories of events dating back to the 1920s, .”和“How do you develop good questions? How do you go about conducting an interview? How do you build off of a re
64、ally interesting response?”( 学生们可以利用对20世纪20年代事件的记忆,如何提出好问题?如何进行面试的?如何建立一个真正有趣的回应?) 描述了故事收集过程,B项正确;根据第七段“He says he has learned from listening to some of the 60,000 conversations StoryCorps has collected since 2003 that people are naturally good at it.”是录音如何共享和使用的信息,D项正确;文中没有涉及分享故事的长者们的意见,C项错误。故选C。第二
65、节 七选五(共5小题;每小题2分,满分10分根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项.选项中有两项为多余选项.Choosing the right college for you is not so easy. You should have a general idea of what you want and dont want. The idea can guide you to find what fits your needs best._16_Think about what major you want to study in college. If you kn
66、ow that,just look at colleges that have your major._17_So think carefully about your major and interests before choosing one.Where the college is located matters. Anyone who tells you the location isnt important is lying._18_If you look forward to working in the publishing industry, New York may be
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-560779.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
福建省南平市2022-2023学年高三下学期3月四校联考生物试卷.pdf
