江苏省常熟中学2021-2022学年高一上学期10月月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省常熟中学2021-2022学年高一上学期10月月考英语试题 WORD版含解析 江苏省 常熟 中学 2021 2022 学年 上学 10 月月 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021-2022学年江苏省常熟中学高一上学期10月月考英语试题第I卷(选择题,共95分)第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题纸(卡)上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What is the man going to do on Sunday?A. Visit his moth
2、er. B. Do some gardening. C. Move into a new house.2. What does the man think the building might be?A. An apartment building. B. A hotel.C. A department store.3. Where does the conversation take place?A. In a store. B. In a bank. C. In a classroom.4. When will the next bus come?A. At 6:35. B. At 6:4
3、5. C. At 7:00.5 When does the conversation probably take place?A. At 4:30 p.m. B. At 5:00 p.m. C. At 5:30 p.m.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。6. Whats the probable relatio
4、nship between the speakers?A. Friends. B. Neighbors. C. Customer and waitress.7. How will Bill and Mary go home?A. By bus. B. By taxi. C. By subway.听下面一段较长对话,回答以下小题。8. What does the woman want to buy?A. Desks. B. Chairs. C. Computers.9. What discount will the woman get?A. 15% off. B. 12% off. C. 10%
5、 off.听下面一段较长对话,回答以下小题。10. How did the man learn about the house?A. He heard about it from his wife.B. He saw it on South Florida Street.C. He read about it in the newspaper.11. How many bathrooms are there in the house?A. Three. B. Four. C. Five.12. What is the mans main concern about the house?A. T
6、he size. B. The price. C. The location.听下面一段较长对话,回答以下小题。13. What do the speakers both agree?A. People need cars to buy groceries.B. Having a car can make people lazy.C. Cars are bad for the environment.14. Why does the woman drive her car every day?A. Driving is convenient. B. Her city has no subway
7、. C. She thinks ifs cheap.15. What can be said about the man?A. He spends a lot on gas. B. He gets to work by bike. C. He needs to get back in shape.16. Where will the woman probably go next?A. To a gym. B. To the supermarket. C. To a used car market.听下面一段独白,回答以下小题。17. How did Jim feel about going t
8、o England?A. Surprised. B. Nervous. C. Sad.18. Where was Shakespeare born?A. In London. B. In Cambridge. C. In Stratford-upon-Avon.19. What was the main job of Shakespeares father?A. He was a writer. B. He was a tour guide. C. He was a glove maker.20. Why did Shakespeare write unusual plays?A. He go
9、t a free education B. He never went to university.C. He traveled around the world.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2. 5分,满分37.5分)请阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ANearly all of us have a bad habit, whether we know it or not. Some people say they want to get rid of it but dont know th
10、e proper ways. Heres some advice on how to get rid of bad habits.Make a list. Write down why you want to stop a certain behavior, how its hurting you and how to get rid of it. This will help a lot. Look at that list regularly.Join in other activities. Its wise of you to do something else when you wa
11、nt to stop your bad habits. If you get angry easily, for example, you can practice having a deep breath or going for a walk.Give yourself a present. Before you take action against a bad habit, decide what youll do to celebrate it if you reach your goal.Keep off bad habits. If you are fat and want to
12、 lose weight, keep junk food out of your house. If you are a heavy smoker with coffee, turn to tea and keep away from friends who like smoking.Be patient. Bad habits develop over years, so you probably wont be able to get rid of them quickly. In fact, people often give up several times before being
13、successful, so you should be patient.Find support. Dont be afraid to ask for support from friends, family or other people who have the same bad habits as you. When you talk to others, they might be able to provide advice or encouragement that you usually wouldnt get from yourself.1. If you want to l
14、ose weight, you should _.A. drink more coffee.B. refuse the junk food.C. find support from friends.D. find a heavy smoker.2. Which of the following is WRONG according to the passage?A. its not easy to get rid of bad habits in a short time.B. You can write down the reasons for getting rid of bad habi
15、ts.C. When talking to others, you can get what you cant get from yourself.D. When you want to stop your bad habits, dont do anything.3. From the passage you can learn _.A. how to get rid of bad habits.B. why we have some bad habits.C. what to do to have a bad habit.D. where to find some support【答案】1
16、. B 2. D 3. A【解析】【分析】这是一篇说明文。文章作者针对如何改掉坏习惯这一问题,给出了自己的一些建议。【1题详解】细节理解题,根据Keep off bad habits部分中“If you are fat and want to lose weight,keep junk food out of your house.(如果你很胖,又想减肥,那就远离垃圾食品)”可知,如果你想减肥,你应该拒绝垃圾食品。故选B。【2题详解】细节理解题。根据Be patient部分中“Bad habits develop over years, so you probably wont be able
17、 to get rid of them quickly.(坏习惯已经形成许多年了,所以你可能无法很快改掉它们)”可知A选项“短时间内改掉坏习惯是不容易的”正确;根据Make a list.部分中“Write down why you want to stop a certain behavior, how its hurting you and how to get rid of it.(写下你为什么想要停止某种行为,它是如何伤害你的,以及如何摆脱它)”可知B选项“你可以写下改掉坏习惯的理由”正确;根据Find support.部分中“When you talk to others, they
18、 might be able to provide advice or encouragement that you usually wouldnt get from yourself.( 当你和别人交谈时,他们可能会给你提供建议或鼓励,而这些你通常不会从自己那里得到)”可知C选项“和别人交谈时,你可以得到你自己得不到的东西”正确;而D选项“当你想改掉坏习惯时,什么都不要做”文章没有提到。故选D。【3题详解】主旨大意题。根据第一段中“Heres some advice on how to get rid of bad habits.(这里有一些关于如何摆脱坏习惯的建议)”可知,文章主要介绍了改
19、掉坏习惯的一些建议,也就是说,从文章中你可以了解到如何摆脱坏习惯。故选A。BWhile the start of a new school year is always exciting, this year was even more so for some elementary school students in Auckland, New Zealand. They became the worlds first kids to be “taught” by a digital teacher, Will. Before you start imagining a human-like
20、 robot walking around the classroom, Will is just an avatar (化身) that turns up on the students desktop, tablet, or smartphone screen when called.Thanks to a digital camera and microphone, the avatar not only responds to questions the kids may have, but also picks up non-verbal signals. For example,
21、if a student smiles at Will, he responds by smiling back. This two-way communication not only helps draw the students attention, but also allows the programs developers to monitor their involvement (参与) and make changes if needed.Vectors Chief Digital Officer, Nikhil Ravishankar, believes that Will-
22、like avatars could be a novel way to attract the attention of the next generation. He says, “Using a digital human is a very popular method to deliver new information to people, and I have a lot of hope in this technology as a means to deliver rich and educational experience in the future.” Greg Cro
23、ss, the Chief Business Officer for Soul Machines, states that kids who have grown up in this digital time adapt to new technology quickly, and he hopes to develop the idea of digital humans in the area of education further.The program in place since August 2018, has been a great success so far. Howe
24、ver, no matter how popular it becomes, Will is unlikely to replace human educators any time soon. For one, the avatars knowledge base is severely limited. But more importantly, even the smartest digital avatars could never predict and react to all the unexpected situations that educators have to dea
25、l with on a daily basis. However, it could come in handy as a “personal teacher”, providing kids with one-on-one help on the subjects or even topics.4. What is mentioned about Will in the first paragraph?A. He is unlikely to replace human educators.B. He is the first robot teacher in the world.C. He
26、 will walk across the classroom to you when called.D. He is a digital teacher teaching in a school.5. In what way does the digital teacher help the students?A. By taking part in discussion.B. By communicating with students.C. By changing teaching methods.D. By monitoring students behavior.6. What is
27、 Greg Crosss attitude toward the digital teacher?A. Doubtful.B. Uncaring.C. SupportiveD. Dissatisfied.7. What can be inferred about the digital teacher from the last paragraph?A. It has entered many homes as kids private teacher.B. It will teach in class in place of human educators.C. Its good at ha
28、ndling unexpected situations.D. It remains to be improved.【答案】4. D 5. B 6. C 7. D【解析】【分析】本文是一篇说明文,新西兰奥克兰的一所学校用数字老师教课,文章介绍了数字老师的特点和需要改进的地方。【4题详解】细节理解题。根据第一段中的“They became the worlds first kids to be “taught” by a digital teacher, Will.(孩子们成为世界上第一个被数字老师 Will 教的学生)”可知,Will是在奥克兰一所学校教书的数字老师,故选D。【5题详解】细节理
29、解题。根据第二段中的“the avatar not only responds to questions the kids may have ,but also picks up non-verbal signals.”可知,Will不仅可以回答学生们的问题,还可以接收非语言信号,再根据“This two-way communication not only helps draw the students attention, but also allows the programs developers to monitor their involvement(参与) and make ch
30、anges if needed.”可知,这种双向的交流不仅有助于吸引学生注意力还能够让程序研发人员掌握他们的参与情况并做出更改,由此可知,数字老师是通过与学生交流来帮助他们的,故选B。【6题详解】推理判断题。根据第三段中的“Greg Cross, the Chief Business Officer for Soul Machines, states that kids who have grown up in this digital time adapt(适应) to new technology quickly, and he hopes to develop the idea of d
31、igital humans in the area of educate further.(灵魂机器公司(Soul Machines)的首席商务官格雷格克罗斯(Greg Cross)表示,在数字时代长大的孩子能很快适应新技术,他希望在教育领域进一步发展数字人类的想法。)”可知,Greg Cross认为,在这个数字时代长大的孩子很快就适应了新技术,他还希望在教育领域进一步发展数字人的理念,由此可知,Greg Cross对数字老师持支持的态度。A. Doubtful. 怀疑的;B. Uncaring.不关心;C. Supportive支持的;D. Dissatisfied.不满意。故选C。【7题详
32、解】推理判断题。根据最后一段中的“For one, the avatars knowledge base is severely limited. But more importantly, even the smartest digital avatars could never predict and react to all the unexpected situations that educators have to deal with on a daily basis.(首先,化身的知识基础非常有限。但更重要的是,即使是最聪明的数字化身也无法预测和应对教育者每天必须处理的所有意外情
33、况。)”可知,数字老师在以下两方面还有不足知识库有限以及不能处理教学过程中出现的意外情况,由此可知,数字老师仍有待改进,故选D。CAs the President of Ariel Investments, I am often asked how to cultivate (培养) green hands to be qualified for a new job within a short time. My memories take me straight back to the days when I worked for John W. Rogers.While in colleg
34、e, I worked as an intern (实习生) at Ariel Investments. As the youngest girl of six kids from a single mom, I had very little knowledge of the business world. When I graduated, I decided to return to the company to improve myself.At the age of 22, my perspective was greatly influenced by lunching with
35、the companys founder and then-president, John W. Rogers. He told me that I would often find myself in the company of rich and successful people with big titles, lots of degrees and lots of experience. And yet, my ideas could still be as good or even better, he said. This early advice became the guid
36、ing force that has helped me throughout my entire career. When I was starting out, I thought my inexperience was holding me back, but John said that it was a good thing. He told me that being inexperienced means that you have a fresh point of view.As my tutor, John encouraged me to be brave. As my b
37、oss, he took some giant leaps of faith to support me. Because of our first lunch and the years of support that followed, I never thought twice about speaking up, raising my hand or taking a seat at the table. Staying in the background was never a choice. But Johns advice came with one important warn
38、ing. I needed to control my attitude. Its one thing to be firm but quite another to be rude. Similarly, there is a fine line between confidence and overconfidence. With that in mind, I have had to learn to balance the way I act around others. As someone once told me, “the goal is to be non-threatene
39、d and non-threatening at the same time.”8. What can we learn about the author from the text?A. She went to Ariel Investments after graduation for practice.B. She made her voice heard with encouragement from her boss.C. Her tough childhood had a negative effect on her work.D. Her performance during i
40、nternship was highly praised in public.9. Due to John W. Rogers advice, the author _.A. learned to strike a balance between work and lifeB. no longer felt lost and became aware of her own valueC. contributed her ideas only after listening to othersD. went to a different company to display her talent
41、10. What important lesson does the author learn from his experience?A. Encourage Your Employees to Grow.B. Keep Your Attitude under Control.C. Let Your Success Be Your Noise.D. Live a Life with a High Goal.11. Who would probably benefit most from this article?A. Company bosses.B. Experienced teammat
42、es.C. Business consultants (顾问)D. Those new to a job.【答案】8. B 9. B 10. B 11. D【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者作为实习生时,深受到公司的创始人、董事长John W. Rogers的影响,John W. Rogers鼓励作者要敢于思考、发表自己的看法,同时也教导作者要“有锋芒却不伤人”。【8题详解】推理判断题。第四段“As my tutor, John encouraged me to be brave. (作为我的导师,John鼓励我要勇敢)”和“Because of our first lunch
43、and the years of support that followed, I never thought twice about speaking up, raising my hand or taking a seat at the table.(正是因为我跟约翰的第一次午餐和随后几年他对我的支持,对于大声说出自己的想法,举手或在桌旁坐下这些事情我就再未犹豫过)”可知,正是John W. Rogers的鼓励让作者敢于说出自己的想法,发表自己的意见。故选B。【9题详解】推理判断题。第三段“When I was starting out, I thought my inexperience
44、 was holding me back, but John said that it was a good thing. He told me that being inexperienced means that you have a fresh point of view.(当我刚开始的时候,我认为我的经验不足阻碍了我的发展,但约翰说这是一件好事。他告诉我,没有经验意味着你有新颖的观点) ” 和第四段“Because of our first lunch and the years of support that followed, I never thought twice about
45、 speaking up, raising my hand or taking a seat at the table.(正是因为我跟John的第一次午餐和随后几年他对我的支持,对于大声说出自己的想法,举手或在桌旁坐下这些事情我就再未犹豫过) ”可推知,John W. Rogers的话使得作者不再感到迷茫,开始意识到自己的价值,变得勇敢。故选B。【10题详解】推理判断题。第四段“But Johns advice came with one important warning. I needed to control my attitude.(但John的建议附带一个重要的警告。我需要控制我的态
46、度)”和“With that in mind, I have had to learn to balance the way I act around others. As someone once told me, “the goal is to be non-threatened and non-threatening at the same time. (考虑到这一点,我不得不学会如何在他人面前保持中庸。正如有人曾经告诉我的那样, 目标是既不受威胁,也不威胁别人。)”可推知,作者从John的话和自己的经历中懂了要控制好自己的态度,不能锋芒太露。故选B。【11题详解】推理判断题。通读全文可
47、知,本文讲述了作为Ariel投资总裁的作者在被问及如果培养新人的时候,回忆自己刚入职时的经历以及John W. Rogers给他指导,John告诉他新人的优势并鼓励他要勇敢,而这些对于刚入职场的人而言都是非常好的工作经验,因此这篇文章会让职场新手获益良多。故选D。DPeople have different ways of dealing with a common cold. Some take over the counter medicines such as aspirin while others try popular home remedies(治疗) like herbal t
48、ea or chicken soup. Yet here is the tough truth about the common cold: nothing really cures it.So why do people sometimes believe that their remedies work? According to James Taylor, professor at the University of Washington, colds usually go away on their own in about a week, improving a little eac
49、h day after symptoms peak, so its easy to believe its medicine rather than time that deserves the credit, USA Today reported.It still seems hard to believe that we can deal with more serious diseases yet are powerless against something so common as a cold. Recently, scientists came closer to figure
50、out why. To understand it, you first need to know how antiviral drugs work. They attack the virus by attaching to and changing the surface structures of the virus. To do that, the drug must fit and lock into the virus like the right piece of a jigsaw(拼图), which means scientists have to identify the
51、virus and build a 3D model to study its surface before they can design an antiviral drug that is effective enough.The two cold viruses that scientists had long known about were rhinovirus(鼻病毒) A and B. But they didnt find out about the existence of a third virus, rhinovirus C, until 2006. All three
52、of them contribute to the common cold, but drugs that work well against rhinovirus A and B have little effect when used against rhinovirus C.This explains most of the previous failures of drug trials against rhinoviruses, study leader Professor Ann C. Palmenberg at the University of Wiscons in Madis
53、on, US, told Science Daily.Now, more than 10 years after the discovery of rhinovirus C, scientists have finally built a highly detailed 3D model of the virus, showing that the surface of the virus is, as expected, different from that of other cold viruses.With the model in hand, hopefully a real cur
54、e for a common cold is on its way. Soon, we may no longer have to waste our money on medicines that dont really work.12. What does the author think of popular remedies for a common cold?A. They are quite effective.B. They are slightly helpful.C. They actually have no effect.D. They still need to be
55、improved.13. How do antiviral drugs work?A. By breaking up cold viruses directly.B. By changing the surface structures of the cold viruses.C. By preventing colds from developing into serious diseases.D. By absorbing different kinds of cold viruses at the same time.14. What can we infer from the pass
56、age?A. The surface of cold viruses looks quite similar.B. Scientists have already found a cure for the common cold.C. Scientists were not aware of the existence of rhinovirus C until recently.D. Knowing the structure of cold viruses is the key to developing an effective cure.15. What is the best tit
57、le for this passage?A. Drugs against cold virusesB. Helpful home remediesC. No current cure for common coldD. Research on cold viruses【答案】12. C 13. B 14. D 15. C【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了目前没有真正能治愈普通感冒的事实,解释了其科学原因,并且介绍了一种可能真正治愈普通感冒的模型。也许,人们很快就会有治愈感冒的方法。【12题详解】推理判断题。根据文章第一段的“Yet here is the tough truth
58、about the common cold: nothing really cures it.”可知,然而,关于普通感冒有一个残酷的事实:没有什么方法能真正治愈它。由此推测,作者认为普通感冒的流行疗法没有效果。C. They actually have no effect.(它们实际上没有什么效果)符合以上推测,故选C项。【13题详解】细节理解题。根据文章第三段的“They attack the virus by attaching to and changing the surface structures of the virus” 可知,它们通过附着和改变病毒的表面结构来攻击病毒。由此可
59、知,抗病毒药物通过改变感冒病毒的表面结构起作用。B. By changing the surface structures of the cold viruses.(通过改变感冒病毒的表面结构)符合以上说法,故选B项。【14题详解】推理判断题。根据文章第三段的“To do that, the drug must fit and lock into the virus like the right piece of a jigsaw (拼图), which means scientists have to identify the virus and build a 3-D model to s
60、tudy its surface before they can design an antiviral drug that is effective enough.”可知,要做到这一点,这种药物必须像拼图游戏的正确部分一样与病毒相匹配并锁定病毒,这意味着科学家必须先识别病毒并建立一个三维模型来研究它的表面,然后才能设计出足够有效的抗病毒药物。由此可知,了解感冒病毒的结构是开发有效治疗方法的关键。D. Knowing the structure of cold viruses is the key to developing an effective cure.(了解感冒病毒的结构是开发有效治
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-560793.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
