河南省鹤壁市高中2020-2021学年高二英语下学期第二次段考试题(含解析) (2).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省鹤壁市高中2020-2021学年高二英语下学期第二次段考试题含解析 2 河南省 鹤壁市 高中 2020 2021 学年 英语 下学 第二次 段考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、河南省鹤壁市高中2020-2021学年高二英语下学期第二次段考试题(含解析)第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30 分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ATo: David Russeldrusellmmail.orgFrom: Alyssa MelleramellerDate: January 12Subject: MeetingsDear Mr. Russel,Welcome to work here for a few days. I am writing to let you kno
2、w that Roger Williams, one of our staff members, will pick you up at the airport on Sunday evening. We have a hotel arrangement for you just next to our office building. As a popular writer of childrens literature, you will be giving a presentation in our boardroom. All of us are expecting the new c
3、ontents in your books, which will surely include your understanding of childrens literature. We hope to learn more from you about how to efficiently organize contents and develop written communication skills. At your request, I was about to arrange several meetings with your coauthors to discuss rev
4、isions to your series of childrens stories, which will be an important part during your stay here. Because of the tight schedule, you will probably have some busy days here. But we will try our best to ensure that you can have a high efficiency. All details are provided below.Mon.9:00 a.m.Presentati
5、on on new contents11:00 a.m.Lunch meeting with Thomas Wood (illustrator)Tue.9:30 a.m.Breakfast with Gary Willson (book designer)11:20 a.m.Conference call with Scott West (the CEO of Walter Publishing)2:00 p.m.Meeting with Hank Willis about some of the chaptersWed.9:00 a.m.Meeting with Georg Hoffmann
6、 to translate some documents into English11:00 a.m.Editing session with Jose WrightAfter the final meeting on Wednesday, we will drive you to West Town Station by 4:00 p.m. Your train from the station to the airport will depart at 4:30 p.m. and your flight is scheduled to leave at 6:10 p.m.If there
7、is anything unsuitable for the arrangement, please let me know and we will adjust the schedule as soon as possible.Looking forward to meeting you next week.Alyssa1. What is the purpose of the email?A. To provide a work schedule.B. To make a travel arrangement.C. To propose an adaptation of the story
8、books.D. To inform Mr. Russel of a schedule change.2. What can we learn about Mr. Russel?A. He is attending a book fair.B. He is drafting a research proposal.C. He is advertising childrens storybooks.D. He is working with others on a project.3. When is Mr. Russel expected to discuss the contents of
9、his storybooks?A. At 11:00 a.m. on Monday.B. At 11:20 a.m. on Tuesday.C. At 2:00 p.m. on Tuesday.D. At 9:00 a.m. on Wednesday.【答案】1. A 2. D 3. C【解析】【分析】本文是应用文。这是Alyssa Meller写给儿童作家David Russel的一封邮件,介绍了工作安排,活动内容和时间安排等事项。【1题详解】推理判断题。根据第一段的“Because of the tight schedule, you will probably have some bus
10、y days here. But we will try our best to ensure that you can have a high efficiency. All details are provided below.( 由于日程安排紧张,你可能会在这里有一些繁忙的日子。但我们会尽力确保你能有一个高效率。所有细节如下)”可推断,这封邮件的目的是为了提供一个工作安排表。故选A。2题详解】细节理解题。根据第一段“At your request, I was about to arrange several meetings with your coauthors to discuss
11、 revisions to your series of childrens stories, which will be an important part during your stay here.(应您的要求,我打算安排几次与您的合著者的会议,讨论您的一系列儿童故事的修订,这将是您在这里逗留期间的一个重要部分。)”可知,Russell正在和别人一起做一个项目。故选D。【3题详解】细节理解题。根据表格中提到的“Tue.2:00 p.m.”和“Meeting with Hank Willis about some of the chapters(和Hank Willis讨论一些章节)”可知
12、,星期二下午两点,Russell先生将讨论他的故事书的内容。故选C。BEnsley made me a poet.When I was one, my parents and I moved into a tiny apartment off 20th Street. I wrote my first poem sitting in the corner of my bedroom, surrounded by toys. I was 7 or 8 and the poem was for my best friend who had moved away. I was angry with
13、him for being willing to leave me, and when I get angry, I get mean. I figured his leaving would be easier to face, if I pushed him away first. But as soon as the moving truck pulled away, I realized how foolish Id been.So I wrote him a poem to apologize. The poem was terrible, of course, but with i
14、t, a lifelong love affair began - not with the boy who moved away, but with the written word. As an adult, Id write poems about playing kickball in the parking lot of those Ensley apartment blocks, and poems about trips to see the candy lady and to the corner store.When people ask me where in Birmin
15、gham I grew up, I sometimes say “Everywhere”. We moved around a lot and the neighborhoods of Birmingham find their way into so much of what I write.I had to leave Birmingham to learn how to tell true stories in prose (散文). After college in Alabama and graduate school in Berkeley, California, I moved
16、 to Kentucky to be a newspaper reporter. My skill at writing personal essays landed me my own column(专栏) and the chance to be included in a collection of essays published by Seal Press.Then I came home.In her book Writing Down the Bones, Natalie Goldberg writes, “It is very important to go home if y
17、ou want your work to be whole.you must claim where you come from and look deep into it. Come to honor and embrace it, or at the least, accept it.”Now in Birmingham, I get to share my story in local magazines and on my blog. And I build my story through every friendship formed in this city of steel,
18、sweat, and sweet tea.4. Ensley is the name of a_.A. toyB. boyC. placeD. store5. What does Para. 4 tell us about the author?A. She enjoys traveling very much.B. She prefers poetry to news reports.C. She gave up writing poems after college.D. She made some achievements in writing.6. Why does the autho
19、r mention Natalie Goldbergs words?A. To prove they had similar interests.B. To show her love for Natalie Goldberg.C. To explain why she returned to Birmingham.D. To introduce Natalie Goldbergs book to readers.7. What is the text mainly about?A. Writing changes my life.B. Home is where your story is.
20、C. Moving around makes me a poet.D. Childhood friendship is a source of writing.【答案】4. C 5. D 6. C 7. B【解析】【分析】这是一篇记叙文。短文叙述了作者的写的诗歌都是关于自己的故乡或者自己的家人朋友等与自己有关的方面,因此引用Natalie Goldberg的话,“如果想你的作品完整,回家很重要你必须申明你来自哪里,并深入研究它。尊重它,拥抱它,或者至少接受它”,来解释为什么作者要回伯明翰,她的故乡。【4题详解】推理判断题。根据第二段As an adult, Id write poems abo
21、ut playing kickball in the parking lot of those Ensley apartment blocks, and poems about trips to see the candy lady and to the corner store.可知,作为一个成年人,我会写诗,有的是关于在Ensley公寓楼街区的停车场踢球,有的是关于去看糖果小姐的旅行和街角的旅行等。由此可以推断出,Ensley是个地名。故选C。5题详解】主旨大意题。根据第四段My skill at writing personal essays landed me my own colum
22、n(专栏) and the chance to be included in a collection of essays published by Seal Press.可知,我写个人文章的技巧使我有了自己的专栏,也让我有机会使文章被编入Seal Press出版的散文。由此可以看出,作者在写作上取得了一些成就。故选D。【6题详解】推理判断题。根据倒数第二段“It is very important to go home if you want your work to be whole.you must claim where you come from and look deep into
23、 it. Come to honor and embrace it, or at the least, accept it.”可知,如果想你的作品完整,回家很重要你必须申明你来自哪里,并深入研究它。尊重它,拥抱它,或者至少接受它。由此可以看出,作者提到Natalie Goldberg的话,是为了解释为什么作者要回伯明翰,她的故乡。故选C。【7题详解】主旨大意题。根据文章标题Ensley made me a poet可知,Ensley使我成为诗人,而Ensley是作者的故乡;根据倒数第二段It is very important to go home if you want your work
24、to be whole.可知,如果想你的作品完整,回家很重要。因此文章在讲“家是你故事的所在”。故选B。CErik Kobayashi-Solomon spent a day with Dr. Paul Gauthier, a plant physiologist specializing in vertical farming research and came away with several important ideas about vertical farming.Humans have 12,000 years of experience growing food, but on
25、ly a generation or so worth of experience growing crops indoors. We are still progressing up the technology learning curve (学习曲线). Whats more, traditional farming techniques are based on conditions that are not applicable to vertical farming. Therefore, without taking time to understand the science,
26、 vertical farming is not likely to be able to live up to its implied promises.The cost of powering LED grow lights is one of the biggest problems a vertical farm must overcome. Dr. Louis Albright at Cornell has characterized vertical farms as pie-in-the-sky businesses. He famously calculates, for in
27、stance, that the cost of a loaf of bread would be $ 24 if farmed indoors the cost is too high. Gauthier acknowledges that energy prices are high but points out that scientific work has shown that only about 6% of available sunlight is used in crop photosynthesis (光合作用), so there may be ways of growi
28、ng the same plants with less light.Gauthier also points out that while energy costs are a bit high, vertical farming does create high efficiencies in other areas. Water usage may be significantly reduced because the same water can be recycled time and again. Fertilizer use can be greatly reduced and
29、 pesticides for pest control are unnecessary. Its clear that vertical farming offers real value to society.The future is probably mixed. In some environments the Middle East, for instance a move to vertical farming is a no-brainer. An indoor farm in Saudi Arabia, for instance, can use solar energy t
30、o power LEDs at low cost without shading out other farmland. In other geographies, though, the expense of establishing a facility places a high bar on growth and profitability. A large vertical fanning and equipment operation only started generating a small profit eight years into its nine-year life
31、.8. What can we infer about vertical farming in Paragraph 2?A It will replace traditional farming one day.B. It relies on research of more basic science.C. It can be applicable on different conditions.D. It actually came into being 12,000 years ago.9. What does Dr. Albright think of vertical farms?A
32、. They use less light than traditional ones.B. They may seem very unlikely to succeed.C. They can overcome many problems in farming.D. They do not need any natural sunlight any longer.10. What is the fourth paragraph mainly about?A. The ways of reducing costs of vertical fanning.B. The secrets of de
33、veloping vertical farming.C. The recent trend of vertical farming.D. The benefits of vertical farming.11. Why is the example of “an indoor farm in Saudi Arabia” mentioned?A. To show vertical fanning can work well in some places.B. To prove solar energy is vital for farming in Saudi Arabia.C. To conf
34、irm the expense of setting up a vertical farm is high.D. To argue vegetables do not need to be imported any longer.【答案】8. B 9. B 10. D 11. A【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍垂直农场。Erik Kobayashi-Solomon与从事垂直农场研究的植物生理学家Paul Gauthier博士进行了一天的交流,得出了几个关于垂直农场的重要观点。【8题详解】推理判断题。根据第二段中Whats more, traditional farming techni
35、ques are based on conditions that are not applicable to vertical farming. Therefore, without taking time to understand the science, vertical farming is not likely to be able to live up to its implied promises.“更重要的是,传统的农业技术所基于的条件并不适用于垂直农业。因此,如果不花时间去理解科学,垂直农业就不太可能实现其隐含的承诺。”可知,垂直农业依赖于更多基础科学的研究。故选B。【9题
36、详解】推理判断题。根据第三段中The cost of powering LED grow lights is one of the biggest problems a vertical farm must overcome. Dr. Louis Albright at Cornell has characterized vertical farms as “pie-in-the-sky” businesses.为LED种植灯供电的成本是垂直农场必须克服的最大问题之一。康奈尔大学的路易斯奥尔布赖特博士将垂直农场描述为“天上掉馅饼”的生意。可知,Dr. Albright垂直农业似乎不太可能成功。
37、故选B。【10题详解】主旨大意题。根据第四段中Its clear that vertical farming offers real value to society.“很明显,立体农场为社会提供了真正的价值。”可知,这一段讲述了垂直农业的好处。故选D。【11题详解】推理判断题。根据最后一段中An indoor farm in Saudi Arabia, for instance, can use solar energy to power LEDs at low cost without shading out other farmland. In other geographies, th
38、ough, the expense of establishing a facility places a high bar on growth and profitability.“例如,沙特阿拉伯的一个室内农场可以使用太阳能以较低的成本为LED供电,而不会遮挡其他农田。然而,在其它地区,建立一个设施的成本对增长和盈利能力提出了很高的要求。”可知,文中提到an indoor farm in Saudi Arabia是为了说明垂直扇风在某些地方可以很好地工作。故选A。DFacial recognition technology has been already widely used by g
39、overnments and some advertising companies. The technology uses machine learning tools to search for faces in an attempt to identify people.In a recent study, scientists announced they had developed machine learning tools to track the faces of individual wild chimpanzees (黑猩猩). Dan Schofield said tha
40、t the system was developed to improve the quality of information collected about chimpanzees in the wild over a long period of time.For species like chimpanzees, which have complex social lives and live for many years, getting a snapshot of their behavior from short-term field research can tell us o
41、nly so much, Schofield said.The researchers wanted to get a more complete understanding of the lives of the chimpanzees by studying them over several generations. But doing this would have required searching through hundreds of hours of video recordings of chimpanzees in the wild.The researchers rec
42、orded the activities of a group of chimpanzees that lived in the West African nation of Guinea. A facial recognition computer model was trained with more than 10 million images of the animals. The model was then used to search for, recognize and track individual chimpanzees. The system was able to i
43、dentify individual chimpanzees correctly about 92 percent of the time. It successfully identified the animals sex 96 percent of the time.The study included an experiment with humans to see how they could perform against the machine learning system in making identification. Humans were able to correc
44、tly identify individual chimpanzees about 42 percent of the time. The machine learning tool was much faster in completing the experiment. Human experts took about 55 minutes, while the computer took only several seconds.The researchers say they are permitting other scientists to use the system for s
45、imilar projects. They hope the method will be used for other species to record animal behavior and monitor different animal populations in the environment.12. What can we infer from Schofields words?A. Researching chimpanzees needs more information.B. Chimpanzees can live as long as humans.C. Chimpa
46、nzees like to get a snapshot too.D. Short-term field research provides more information.13. What does the underlined word this refer to?A. Recording chimpanzees in the wild.B. Studying chimpanzees over several years.C. Understanding the lives of chimpanzees completely.D. Getting a snapshot of chimpa
47、nzees behavior.14. What did the experiment with humans prove in the study?A. Humans make more accurate identification.B. The machine learning system is more effective.C. Humans cant identify the animals sex correctly.D. Machine learning tools take a little more time to identify the animals.15. What
48、is the best title for the text?A. Facial Recognition for Animals Is Becoming Popular.B. Facial Recognition Is Helping Animals Live in the Wild.C. Facial Recognition Plays a Role in Raising Animals.D. Facial Recognition Is Used to Identify and Track Animals.【答案】12. A 13. C 14. B 15. D【解析】【分析】这是一篇说明文。
49、文章介绍面部识别技术,它用来识别和跟踪动物。【12题详解】推理判断题。根据第二段中“Dan Schofield said that the system was developed to improve the quality of information collected about chimpanzees in the wild over a long period of time.”(丹斯科菲尔德(Dan Schofield)说:“开发这个系统是为了提高长期以来收集到的野生黑猩猩信息的质量。”)从Schofield的话里可推知,研究黑猩猩需要更多的信息。故选A项。【13题详解】词句猜测
50、题。根据第四段第一句“The researchers wanted to get a more complete understanding of the lives of the chimpanzees by studying them over several generations.”(研究人员希望通过几代人的研究来更全面地了解黑猩猩的生活。)由此推知,下句中的this指代的是“完全了解黑猩猩的生活。”故选C项。【14题详解】细节理解题。根据倒数第二段中“The human persons were able to correctly identify individual chimpa
51、nzees about 42percent of the time. The machine learning tool was much faster at completing the experiment. Human experts took about 55minutes, while the computer took only seconds.”(人类识别黑猩猩个体的正确率约为42%。机器学习工具完成实验的速度要快得多。人类专家花了55分钟,而计算机只花了几秒钟。)由此可知,机器学习系统更有效。故选B项。【15题详解】主旨大意题。通读全文尤其是第二段“In a recent st
52、udy scientists announced they had developed machine learning tools to track the faces of individual wild chimpanzees (黑猩猩).”(在最近的一项研究中,科学家们宣布他们已经开发出了机器学习工具来追踪野生黑猩猩个体的面部。)文章倒数第二段“A facial recognition computer model was trained with more than 10 million images of the animals. The model was then used t
53、o search for, recognize and track individual chimpanzees. The system was able to identify individual chimpanzees correctly about 92 percent of the time.”一个面部识别计算机模型接受了超过1000万张动物图像的训练。这个模型随后被用来寻找、识别和追踪黑猩猩个体。该系统识别单个黑猩猩的正确率约为92%。由此可知,“面部识别被用来识别和跟踪动物”为短文最佳标题,故选D项。【点睛】阅读理解题的解题方法,首先,宏观浏览,掌握大意。不要困扰在个别词汇的翻译
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-561208.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
《测控指导》2015-2016学年高二语文人教《文章写作与修改》课件:4.2 局部的完善 .pptx
