河南省鹤壁高中2020-2021学年高二下学期第一次段考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省鹤壁高中2020-2021学年高二下学期第一次段考英语试题 WORD版含解析 河南省 鹤壁 高中 2020 2021 学年 下学 第一次 段考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、鹤壁市高中2022届高二下学期第一次段考英语试卷第一部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。ABest Cookbooks for Kids Best Overall: Cooking Class: 57 Fun Recipes Kids Will Love to Make (and Eat!)Buy on AmazonBuy on WalmartWith the help of this best-selling cookbook, your kids will become mas
2、ters in the kitchen! Cooking Class: 57 Fun Recipes Kids Will Love to Make (and Eat !) is ideal for children aged 6 to 12, as it includes detailed explanations of basic cooking techniques, plus more than 50 kid-friendly recipes. This award-winning cookbook is a comprehensive guide for cooking novices
3、, explaining skills and recipes in kid-friendly language.Best for Basic Learner: Better Homes and Gardens New Junior CookbookBuy on AmazonBuy on WalmartIf you want to teach your kids cooking terms, tools and techniques, you need the Better Homes and Gardens New Junior Cookbook. This 128-page cookboo
4、k has more than 65 kid-friendly recipes, and its perfect for introducing kids aged 5 to 12 to the wonderful world of cooking. It includes a detailed section on cooking terms, kitchen safety, tools (including pictures), and healthy cooking. It also addresses how to measure ingredients and how to read
5、 recipes.Best Classic: Betty Crockers Cookbook for Boys and GirlsBuy on AmazonBuy on TargetBuy on WalmartThe first edition of this classic kids cookbook was published more than 60 years ago, and the Betty Crockers Cookbook for Boys and Girls is still a favorite for kids and adults alike. The recipes
6、 are ideal for children aged 8 to 12. This cookbook is an authentic reproduction of the original 1957 edition, which many baby boomers learned from themselves! Many older buyers write that they had the same cookbook growing up and love sharing the classic recipes with the next generation.Best Vegeta
7、rian: The Help Yourself Cookbook for KidsBuy on AmazonBuy on WalmartThis vegan cookbook is best for children aged 6 to 12, and its aim is to teach kids about healthy eating by involving them in the cooking process. The book features 60 plant-based recipes for you to make with your family, including
8、meals, snacks, drinks and desserts.1. Which cookbook can be purchased on Target?A. Cooking Class: 57 Fun Recipes Kids Will Love to Make (and Eat!).B. Better Homes and Gardens New Junior Cookbook.C. Betty Crockers Cookbook for Boys and Girls.D. The Help Yourself Cookbook for Kids.2. What can we know
9、about Better Homes and Gardens New Junior Cookbook?A. It is an award-winning cookbook.B. It teaches the kids about kitchen safety.C. It includes 60 plant-based recipes.D. It was published more than 60 years ago.3. What is the similarity between Cooking Class: 57 Fun Recipes Kids Will Love to Make (a
10、nd Eat !) and The Help Yourself Cookbook for Kids?A. They are both designed for kids aged 6-12.B. They have recipes based on plants.C. They have recipes for whatever you want.D. They explain how to measure ingredients.【答案】1. C 2. B 3. A【解析】【分析】这是一篇应用文。文章介绍了四本适合儿童阅读的烹饪书。【1题详解】细节理解题。根据Best Classic: Be
11、tty Crockers Cookbook for Boys and Girls后“Buy on Target(在Target上购买)”可知,人们可以在Target买到Betty Crockers Cookbook for Boys and Girls这本书。故选C。【2题详解】细节理解题。根据Best for Basic Learner: Better Homes and Gardens New Junior Cookbook中“This 128-page cookbook has more than 65 kid-friendly recipes, and its perfect for
12、introducing kids aged 5 to 12 to the wonderful world of cooking. It includes a detailed section on cooking terms, kitchen safety, tools (including pictures), and healthy cooking. (这本128页的食谱有超过65个儿童友好的食谱,它是完美的介绍5到12岁的孩子到奇妙的烹饪世界。它包括一个详细的部分烹饪术语,厨房安全,工具(包括图片),和健康的烹饪)”可知,Better Homes and Gardens New Juni
13、or Cookbook这本书会教孩子们厨房安全知识。故选B。【3题详解】细节理解题。根据第一段“Cooking Class: 57 Fun Recipes Kids Will Love to Make (and Eat!) is ideal for children aged 6 to 12(Cooking Class: 57 Fun Recipes Kids Will Love to Make (and Eat !)适合6到12岁的孩子)”和最后一段“This vegan cookbook is best for children aged 6 to 12(这本素食食谱最适合6到12岁的孩子
14、)”可知,Cooking Class: 57 Fun Recipes Kids Will Love to Make (and Eat!)和The Help Yourself Cookbook for Kids?这两本书都适合6-12岁的孩子。故选A。BA new TV documentary is being made which charts the lives of three children who are making a home in Britain. In each case, the children have travelled to the UK alone to joi
15、n their mothers after a separation of several years.Imran is 11 and lived in Pakistan with his grandmother before coming to a village near Peterborough in the East Midlands to join his mother and his new stepfather, whom he had not met before. He speaks Urdu and Punjabi, but not a word of English. I
16、mran soon gets into trouble at school because he is at a disadvantage among his confident English-born classmates. The other children tease him because they think he is not cool, so he covers up his awkwardness by playing the fool. After school he sits drawing a picture of himself with tears on each
17、 cheek.Like Imran, 10-year-old Altynay from Kyrgyzstan, spoke no English when she arrived at her new home in Penistone, Yorkshire, but she was lucky to have Kanykei, who has lived in England for three years, to interpret for her. Even so, this little girl, who was the head girl at her old school, fo
18、und her first few months here very hard. Early in the film she is shown laughing and dancing with Kanykei, while later she appears to be homesick and disappointed by the language barrier at her village school. But that was a few months ago. Kanykei confirms that Altynay is happier now because she ha
19、s learned more English.Compared with the two, Marshal has a huge advantage, having been educated at English-language schools in Zimbabwe. He is also outgoing. When asked if settling into a new country is hard for him, he shakes his head, “No, it was not hard for me. I am a brave person.” But his new
20、 life is not without difficulties. “It is his reading I am worried about, ” says his mother Josephine. “He didnt have my support when he needed it.”4. What concerns Imran in the UK?A. His foolish classmates.B. His poor drawing skills.C. His bad relationship with his stepfather.D. His unpleasant expe
21、rience at his new school.5. What does Kanykei say about Altynay?A. She is adapting to the new life speedily.B. She finds it easy to learn a new language.C. She is experiencing a positive change now.D. She has become the top student in her new class.6. How is Marshal different from Imran and Altynay?
22、A. He is good at reading.B. He lacks parental love.C. He has fewer difficulties in language.D. He faces more challenges in his new life.7. Whats the best title for the passage?A. A Lonely Life in a New CountryB. Breaking the BarrierC. Great ExpectationsD. Happy life in the UK【答案】4. D 5. C 6. C 7. B【
23、解析】【分析】本文是一篇记叙文,讲述了三个刚到英国的小移民是如何克服障碍适应新生活的。【4题详解】细节理解题。根据第二段“Imran soon gets into trouble at school because he is at a disadvantage among his confident English-born classmates. The other children tease him because they think he is not cool, so he covers up his awkwardness by playing the fool. After
24、school he sits drawing a picture of himself with tears on each cheek.”(Imran很快就在学校遇到了麻烦,因为他在自信的英国出生的同学中处于劣势。其他的孩子取笑他,因为他们认为他不酷,所以他装傻来掩盖他的尴尬。放学后,他坐在那里给自己画了一幅两颊满是泪水的画)可知,困扰Imran的是在新学校不愉快的经历,故选D。【5题详解】细节理解题。根据第三段“Kanykei confirms that Altynay is happier now because she has learned more English.”(Kanyke
25、i证实,Altynay现在更快乐了,因为她学了更多的英语)可知,Kanykei认为Altynay正经历着积极的变化,故选C。【6题详解】细节理解题。根据最后一段“Compared with the two, Marshal has a huge advantage, having been educated at English-language schools in Zimbabwe.”(与这两人相比,Marshal有着巨大的优势,他曾在津巴布韦的英语学校接受过教育)可知,与Imran和Altynay不同的是,Marshal有较少的语言困难,故选C。【7题详解】主旨大意题。根据第一段“A n
26、ew TV documentary is being made which charts the lives of three children who are making a home in Britain. ”(一部新的电视纪录片正在拍摄中,它记录了在英国安家的三个孩子的生活)结合全文内容可知,本文主要讲述了三个刚到英国的小移民是如何克服障碍适应新生活的。“打破了障碍”最适合作文章标题。故选B。CAfrica Water Week -nearly one billion people around the world have no access to drinking water, t
27、hat lack of clean water association with un-proper hygiene and shortage of toilets kills 3. 3 million a year. And this is a common problem in many parts of the developing world, but its effect is not widely known, according to experts at the Pulitzer Center on Crisis Reporting.As part of the World W
28、ater Day tradition, the center is screening films about international water issues at the Environmental Film Festival in Washington, D. C. The films describe a variety of conflicts over water.“The challenge in presenting these films,” says Peter Sawyer, project coordinator at the Pulitzer Center on
29、Crisis Reporting, “is to share with a wider audience the urgent issues surrounding water. Our goal for this screening is to just get these issues out there,” he says. “We dont feel that they attract public attention and we think that they should because they are really important.”In Dhakas Challenge
30、, filmmaker Stephen Sapienza explores one of the fastest growing cities in Asia. He says one-third of the 15 million people in the Bangladeshi capital live in places where safe water is limited. Each year 400, 000 newcomers join Dhakas urban poor. City water from Dhakas Water and Sewer Authority (WA
31、SA) comes at a price, available only to land owners. The film records how a non-profit group helped change the law to give the same equal water rights to the urban poor.Diabalok Sing Ha, who is the groups founder, said, “A win-win situation actually occurred because Dhaka WASA wanted their incomes a
32、nd on the other hand, poor people wanted the service and they immediately see the economic advantage of getting Dhaka WASA water supply because that is cheap, so they immediately buy in.”“My story was just trying to point out that these problems are solvable on some level even if you have to start s
33、mall and its possible in the long run to save many lives,” says Sapienza.8. Which of the following is the main purpose of the films?A. To show the number of people lacking clean water.B. To let more people know the serious water problems.C. To attract people to pay attention to the world conflicts.D
34、. To get people to have a good knowledge of water.9. What does Paragraph 4 mainly talk about?A. Ways to get cheap water.B. The film Dhakas Challenge.C. Filmmaker Stephen Sapienza.D. A non-profit group.10. Which of the following does Diabalok Sing Ha agree with?A. Most people cant afford the water su
35、pply.B. Rich people in Dhaka will buy in at once.C. Poor people in Dhaka need the service of water.D. Dhaka WAS A will see soon the economic advantage.11. What does Sapienza intend to tell us by making the film Dhakas Challenge?A. The problem of water can possibly be solved.B. All the people cannot
36、get city water from WASA.C. A win-win situation is expected by every filmmaker.D. Dhaka WASA is very popular with the local people.【答案】8. B 9. B 10. C 11. A【解析】【分析】这是一篇说明文。世界各地近10亿人无法获得饮用水,普利策危机报道中心的专家表示,在许多发展中国家,这是一个普遍问题,但其影响并不广为人知。作为世界水日传统的一部分,该中心正在华盛顿特区的环境电影节上放映有关国际水资源问题的影片Dhaka的挑战。文章还说明了这一电影的目的、
37、内容以及人们对影片的看法。【8题详解】细节理解题。根据第三段中“The challenge in presenting these films,” says Peter Sawyer, project coordinator at the Pulitzer Center on Crisis Reporting, “is to share with a wider audience the urgent issues surrounding water. Our goal for this screening is to just get these issues out there,” he
38、says.可知“呈现这些影片的挑战,”普利策危机报道中心的项目协调员Peter Sawyer说,“是要与更广泛的观众分享与水有关的紧迫问题。我们的筛选目标就是让这些问题浮出水面,”他说。由此可知,电影的主要目的是让更多的人知道严重的水问题。故选B。【9题详解】主旨大意题。根据第四段中In Dhakas Challenge, filmmaker Stephen Sapienza explores one of the fastest growing cities in Asia.可知在Dhaka的挑战中,导演斯Stephen Sapienza探索了亚洲发展最快的城市之一。结合后文The film
39、 records how a non-profit group helped change the law to give the same equal water rights to the urban poor.可知影片记录了一个非营利组织如何帮助修改法律,给予城市贫民同等的用水权利。由此可知,第4段主要讲了电影Dhaka的挑战。故选B。【10题详解】推理判断题。根据倒数第二段中A win-win situation actually occurred because Dhaka WASA wanted their incomes and on the other hand, poor p
40、eople wanted the service and they immediately see the economic advantage of getting Dhaka WASA water supply because that is cheap, so they immediately buy in.可知双赢的局面出现了,因为Dhaka WASA需要他们的收入,而另一方面,穷人想要这项服务,他们立即看到了获得Dhaka WASA供水的经济优势,因为它很便宜,所以他们立即购买。由此可推知,Diabalok Sing Ha赞同Dhaka的穷人需要水。故选C。【11题详解】细节理解题。
41、根据最后一段“My story was just trying to point out that these problems are solvable on some level even if you have to start small and its possible in the long run to save many lives,” says Sapienza.可知Sapienza 说:“我的故事只是试图指出,这些问题在某种程度上是可以解决的,即使你必须从小处着手,但从长远来看,拯救许多人的生命是可能的。”由此可知,通过制作电影Dhaka的挑战,Sapienza想告诉我们水
42、的问题是有可能解决的。故选A。DFor the past 3000 years, when people thought of money, they thought of cash. From buying food to paying bills, day-to-day dealings involved paper or metal money. Over the past decade, however, digital payments have taken offtapping your credit card on a machine or having the QR Code
43、(二维码) on your smart phone scanned has become normal. Now this revolution is about to turn cash into an endangered species in some rich countries. That will make the economy more efficient, but it also brings new problems.Countries are getting rid of cash at different speeds. In Sweden the number of
44、retail cash transactions (交易) per person has fallen by 80% in the past ten years. Cash accounts for just 6% of purchases by value in Norway. Britain is probably four or six years behind it. America is perhaps a decade behind. Outside the rich world cash is still king. However, in China, digital paym
45、ents rose from 4% of all payments in 2012 to 34% in 2017.Cash is dying out because of two forces. One is demandyounger consumers want to enjoy their digital lives with payment systems. But equally important, suppliers such as banks and tech firms are developing fast, easy-to-use payment technologies
46、 from which they can pull data and pocket fees.In general, the future of a cashless economy is excellent news. When cash payments disappear, people and shops are less likely to be stolen. Besides, digitalisation greatly expands the playground of small businesses by enabling them to sell beyond their
47、 borders. It also creates a credit history, helping consumers borrow. Yet it is not without problems. Electronic payment systems may suffer technical failures, power blackouts and cyber-attacks. Whats more, in a cashless economy, the poor, the elderly and country folk may be left behind.12. What do
48、we know about digital payments in paragraph 1?A. Theyve been used in daily dealings for 3000 years.B. They have become popular in the past ten years.C. They can only be made on the smart phones.D. They are leading to cashs dying out worldwide.13. Which country is the slowest in getting rid of cash?A
49、. America.B. Britain.C. SwedenD. Norway.14. Which of the following would the author most probably agree with?A. Cash payments are less likely to disappear.B. Digitalisation enables small businesses to sell nationally.C. Customers can have their credit history built through digital payments.D. Digita
50、l payments may benefit the poor, the elderly and country folks.15. What do the underlined words mean?A. have fallen offB. have become a trendC. have been out of fashionD. have been substituted【答案】12. B 13. A 14. C 15. B【解析】这是一篇说明文。过去十年,数字支付在全世界流行起来,文章分析了其兴起的原因以及尤其对经济和现金支付方面的影响。【12题详解】细节理解题。根据第一段中“Ov
51、er the past decade, however, digital payments have taken offtapping your credit card on a machine or having the QR Code (二维码) on your smart phone scanned has become normal. (过去十年,数字支付开始流行,人们通过刷卡和扫描手机二维码进行支付已经是一种常态)”可知,在过去的十年里,数字支付变得流行,故选B。【13题详解】推理判断题。根据第二段中“In Sweden the number of retail cash trans
52、actions (交易) per person has fallen by 80% in the past ten years. Cash accounts for just 6% of purchases by value in Norway. Britain is probably four or six years behind it. America is perhaps a decade behind. (过去十年,瑞典零售业人均现金交易额降低了 80%。挪威现金交易只占交易额的 6%。英国落后其4 到 6 年,美国落后或许 10 年)”可知,瑞典电子支付发达,与之相比,英国落后 4
53、 到 6 年,美国落后或许 10 年,因此几个国家中目前使用现金比例最高的是美国,在电子支付取代现金方面速度最慢,故选A。【14题详解】细节理解题。根据最后一段“It also creates a credit history, helping consumers borrow. (数字支付也能让消费者建立自己的信用历史,从而有助于借贷)”可知,消费者可以通过数字支付建立信用历史。故选C。【15题详解】词句猜测题。根据第一段划线短语所在句子结构,可知破折号后的内容“tapping your credit card on a machine or having the QR Code (二维码)
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-561420.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
