江苏省徐州市2019-2020学年高二英语下学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 徐州市 2019 2020 学年 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省徐州市2019-2020学年高二英语下学期期中试题(含解析)本试卷由第一卷(选择题)和第二卷(非选择题)两个部分组成。满分150分。考试时间120分钟。第一卷(共100分)注意事项:1. 答第一卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号、考试科目用铅笔涂写在答题卡上。2. 用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。不能答在试题卷上。一、听力部分(本题共20小题,每小题15分,共30分)第一节 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中 选岀最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每 段对话仅读一遍。1.【此处可播放相关音频,请去附件
2、查看】What will John do after school tomorrow?A. Watch a movie.B. Play badminton.C. Go to Graces house.【答案】A【解析】【原文】W: Hi, John. Would you like to go to a badminton game after school tomorrow?M: Id love to, Sandy, but Ive already arranged to go to the cinema with Grace.2.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What color of
3、 shirt will the man choose?A. Black.B. White.C. Blue.【答案】B【解析】【原文】M: I dont think I should wear a dark shirt for a wedding. It just isnt appropriate.W: Well, the only clean shirts you have are the white one, the black one and the dark blue one.M: So, there is only one choice.3.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What
4、 are the speakers doing?A. Decorating the bathroom.B. Buying new wallpaper.C. Complaining the house.【答案】C【解析】【原文】W: Look at the holes in the wall. Its terrible. I cant face having to repair it. And the bathroom really smells.M: Look at the floor! It is old and broken. I really want to move out of th
5、is house.4.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What was the mans previous job?A. A teacher.B. A journalist.C. A secretary.【答案】A【解析】【原文】W: I was marking exam papers until midnight last night. You were right to quit teaching. Its tiring.M: Journalists work long hours as well, you know - just ask my secretary.5.【此处可播放相关
6、音频,请去附件查看】What does the woman offer the man?A. A coat.B. A newspaper.C. An umbrella.【答案】C【解析】【原文】M: It seems to be raining. I came out without a coat. The only thing that I can use to keep the rain off will be the newspaper.W: Luckily, I brought my umbrella - and theres a spare one in my bag that yo
7、u can use.第二节 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选 项中选岀最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完 后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What do the artists make the sculptures from?A. Animals fur.B. Garbage.C. Clay.7. What will the man probably do?A. Study art.B. Go to a sho
8、w.C. Pick up trash in the ocean.【答案】6. B 7. B【解析】【原文】W: Im going to an art show tonight. Do you want to go with me?M: Im not a huge fan of art. I dont understand it most of the time.W: You know some animals are at the risk of extinction, so the artists picked up trash in the ocean and made sculpture
9、s of those animals with that.M: Thats not hard to understand. So they only used garbage? No clay?W: Yes. So far, they have cleaned up 26 tons of garbage. But thats only a small part.M: Thats so much! How sad! Now Im interested in them.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. When are the book club meet
10、ings usually held?A. On Fridays.B. On Saturdays.C. On Sundays.9. Why was the woman absent from the meeting last week?A. She was on holiday.B. She was seeing a doctor.C. She was visiting a sick relative.【答案】8. A 9. C【解析】【原文】M: Where were you last Friday evening?W: I had to be awake very early on Satu
11、rday morning, so I couldnt come.M: Thats the first time Ive known you to miss a book club meeting in five years.W: Well, some things cant be avoided. In the past I planned holidays ahead of time so that they didnt get in the way of Fridays.M: So, what happened this time?W: A family emergency. It too
12、k up the whole of Saturday and Sunday. My aunt wanted me there.M: Whats the problem?W: She was ill and wanted to see me. The doctor was there as well. He thought my aunt would be OK soon, though.M: Thats good. Im glad to hear it.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. Where are the speakers?A. In Jap
13、an.B. In China.C. In America.11. What kind of food did the woman want to eat at first?A. Fast food.B. Street food.C. Home-made food.12. What will the woman do next?A. Start cooking.B. Get changed.C. Surf on the Internet.【答案】10. A 11. A 12. B【解析】【原文】W: I dont want to cook. Lets go out for fast food.M
14、: Sure, but no McDonalds.W: How about KFC?M: Why do you want to have American fast food in Tokyo?W: When I think of fast food, thats what comes to mind.M: But you are in a country that has much better fast food than that! You can go to a small restaurant to get some soup. There is a lot of good stre
15、et food, too. I think some of the best food here is street food! Didnt you learn anything online before coming here?W: Well, yes. I didnt feel like going to McDonalds even once, because the Chinese fast food was excellent.M: Its the same here. Hurry up and get ready. Ill take you on a tour of my fav
16、orite Japanese street food tonight.W: OK. Wait a moment. I will change my clothes.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. How did the man feel at first?A. Proud.B. Nervous.C. Excited.14. What is the man about to do?A. Accept a prize.B. Make a speech.C. Receive a degree.15. Where will the speakers go
17、for a holiday tomorrow?A. London.B. Paris.C. Beijing.16. Who are the speakers?A. Family members.B. Schoolmates.C. Teacher and student.【答案】13. B 14. C 15. B 16. A【解析】【原文】W: Your father and I are so proud of you.M: But I am so frightened.W: Dont be silly. You dont have to say anything on stage.M: I kn
18、ow, but all these people will be looking at me.W: Good We want to tell everyone how clever our son is. It seems like a few years ago that your primary school teacher was telling us how bright you were.M: Other schoolmates will be getting their degrees as well.W: You are the only one we want to see.
19、We have traveled a long way to see this. It takes about 13 hours to fly to London from Beijing.M: I will be glad when this is over with.W: Maybe we can say something to make you happier.M: Like what?W: Tomorrow, on our way back home, we are going to take you to Paris for a 3-day holiday. This is our
20、 gift to you for working so hard.M: Thank you, but you neednt have done that. I am just glad to have made you happy. Plus, my degree ensures I will have a good future.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. What did the students do on Monday?A. They signed a booking form.B. They handed in a booking for
21、m.C. They were given a booking form.18. How long will the parents meeting last?A. About 30 minutes.B. About 20 minutes.C. About 15 minutes.19. What is the subject of the special advisors lecture?A. How to improve grades.B. How to communicate with parents.C. How to fill out university application for
22、ms.20. Who will benefit from Mr. Jones talk?A. Students who want to be athletes.B. Students who want to study overseas.C. Students who want to get a scholarship.【答案】17. C 18. A 19. C 20. B【解析】【原文】This coming Friday is parents evening. If you have not done so, please give your parents the booking for
23、m that was handed out on Monday and have them sign and return it before Wednesday, otherwise their appointment will not be made. Please come to the correct classroom 10 minutes before the scheduled time. The parents meeting will last about 30 minutes and discuss your grades in this year. Then, our s
24、pecial advisor will also be holding a lecture on application forms of the university you wish to attend. It will last 20 minutes. She will discuss best practices for filling out the form, what experience to list and who to ask for references. If you are part of the football team, you may apply for a
25、 sports scholarship. At last, Mr. Jones will spend 15 minutes discussing the different forms and requirements needed to study abroad. I know a few of you are eager to do so. I myself was a foreign student when I first came here. It is a great learning experience to spend time living in another count
26、ry.二、完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文所给各题的四个选项A、B、C和D中,选岀可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Why Thoughtful Gifts Are the Worst Gifts?During all kinds of holidays, millions of people will buy gifts for loved ones, which is great- _21_ that tons of those people make the same mistakes, and buy the _22_ gifts.
27、Roughly 10 percent of gifts are _23_ each year-and the percentage of unwanted gifts is surely higher given that nice people may not want to return presents.Whats going on?Gift buying _24_ a deceiving selfish pursuit. We dont actually look for things people want to receive. _25_, and to many of our g
28、ifts detriments, we _26_ look for things that we want to give. Its an important problem.The research says _27_ .“Gift givers want to prove how well they know a person by choosing a thoughtful gift,” said Mary Steffel, an assistant professor at the University of Cincinnati _28_ research has focused o
29、n gift-giving. “But people arent very good at guessing what others want.”Research has shown that givers value the gifts they buy more than recipients (接受者).The result seems to come from a simple wrong belief _29_ thoughtful presents are the best presents. They are not. In fact, they _30_ just be the
30、 worst presents. The more thought you put into a present, the more likely you are to stray from buying what the person youre buying the present for actually wants.“Gift givers focus on what people are like instead of what people actually would like,” said Steffel. “And its most pronounced when theyr
31、e shopping for people they are close to.”In other words, people let their gift-giving egos (自我)get _31_ the way of great presents. Especially when the recipient is someone they want to show they know really well.Fortunately, the answer to our _32_ on guessing what people want is simple: stop it.“Peo
32、ple want _33_ it is they happen to want in the moment, which can be very specific,” Steffel said. “You are much better off _34_ people what they want.”There is another helpful _35_ of thumb. Buy gifts that can be used more broadly. People prefer gift cards to actual gifts, and cash to _36_. Here is
33、an example. _37_ you have a friend, and your friend really likes margarita (玛格丽特鸡尾酒).You might think of buying that friend a margarita-maker.But a margarita-maker, _38_ it speaks to a specific quality in that friend, is actually a pretty _39_ present. Better yet? Give the friend enough cash to buy t
34、he device, _40_ it, and then accept the reality that they are probably going to buy something else they want much more.21. A. givenB. exceptC. sinceD. besides22. A. wrongB. preciousC. valuableD. right23. A. acceptedB. receivedC. welcomedD. returned24. A. has becomeB. had becomeC. will becomeD. becom
35、es25. A. ThereforeB. InsteadC. HoweverD. Yet26. A. have toB. lead toC. tend toD. happen to27. A. soB. itC. suchD. this28. A. whereB. whoseC. whoD. which29. A. whichB. thatC. asD. whose30. A. mightB. mustC. have toD. should31. A. onB. byC. inD. with32. A. differenceB. dependenceC. insistenceD. existe
36、nce33. A. whateverB. whereverC. whicheverD. whenever34. A. askingB. askedC. to askD. ask35. A. lawB. ruleC. restrictionD. regulation36. A. noneB. allC. bothD. neither37. A. SayingB. SaidC. To sayD. Say38. A. even ifB. as ifC. even nowD. if only39. A. terribleB. niceC. comfortableD. enjoyable40. A. a
37、voidB. desertC. commandD. suggest【答案】21. B 22. A 23. D 24. A 25. B 26. C 27. A 28. B 29. B 30. A 31. C 32. C 33. A 34. A 35. B 36. C 37. D 38. A 39. A 40. D【解析】这是一篇说明文。文章主要讲礼物给予者购买的礼物往往不是人们真正想要的原因和如何给对方赠送礼物的方法建议。【21题详解】考查连词辨析。句意:在各种各样的节日期间,数以百万计的人们将会给他们的爱人购买礼物,这是一件好事,可惜的是那些人很多都犯了同样的错误,购买了错误的礼物。A. gi
38、ven 考虑到; B. except 除了之外; C. since 自以来; D. besides 除之外还。由该句的前半部分“数以百万计的人们将会给他们的爱人购买礼物,这是一件好事”和后半部分的“那些人很多都犯了同样的错误”可知,前后形成对比转折关系,选项B. except that表示的是只是,只可惜,包含转折意味。故选B。【22题详解】考查形容词词义辨析。句意:在各种各样的节日期间,数以百万计的人们将会给他们的爱人购买礼物,这是一件好事,可惜的是那些人很多都犯了同样的错误,购买了错误的礼物。A. wrong 错误的; B. precious 珍贵的; C. valuable 有价值的,贵
39、重的; D. right 正确的。由and前面的句子“可惜的是那些人很多都犯了同样的错误”可知,那些人购买的礼物是错的,和“犯错误”相呼应。故选A。【23题详解】考查动词词义辨析。句意:大概有10%的礼物每年是被退回的,并且考虑到友善的人可能不想要退回礼物,这个不想要的礼物的百分比无疑更高。A. accepted 接受; B. received 收到; C. welcomed 受欢迎; D. returned 返回。由and后面的“考虑到友善的人可能不想要退回礼物,这个不想要的礼物的百分比无疑更高”可知,每年大概有10%的礼物是被退回的。故选D。【24题详解】考查动词时态。句意:购买礼物已经成
40、为一种欺骗性自私的追求。分析句子意思可知,动词become需使用现在完成时时态,表示已经完成的动作对现在造成了影响,主语购买礼物描述的是一件事,表示单数,故需使用has become。故选A。【25题详解】考查副词词义辨析。句意:相反地,买不到合适礼物的原因是,我们倾向于寻找我们想要给予的物品。A. Therefore 所以; B. Instead 相反,反而; C. However 然而,可是; D. Yet 但是。由前一句“We dont actually look for things people want to receive.”可知,我们实际上并没有寻找人们想要收到的物品,和本句表
41、达的“我们寻找我们想要给予的物品”形成对比,结合选项,选项B,instead 相反,反而,符合语境。故选B。【26题详解】考查动词词组词义辨析。句意:相反地,买不到合适礼物的原因是,我们倾向于寻找我们想要给予的物品。A. have to 不得不; B. lead to 导致; C. tend to 倾向于; D. happen to 偶然发生,碰巧。由第四段第一句“购买礼物已经成为一种欺骗性自私的追求”可知,我们寻找的物品是我们自己想要给与的,和首句“自私的追求”相呼应,选项C, tend to 倾向于和“追求”相呼应。故选C。【27题详解】考查代词辨析。句意:研究是这样说的。A. so 这样
42、; B. it 它; C. such 这样的,如此的; D. this 这个。由第六段第一句“Gift givers want to prove how well they know a person by choosing a thoughtful gift,” said Mary Steffel, an assistant professor at the University of Cincinnati_8_research has focused on gift-giving.”可知,一名在辛辛那提大学的助理教授Mary Steffel的研究一直是关注礼物给予,他说,“礼物给予者想要通
43、过选择一个体贴的礼物去证明他们有多么了解一个人”。这位教授的研究和本句“the research”相呼应,这位教授说的话和空格相呼应,选项A,so表示这样,指代教授说的话。故选A。【28题详解】考查定语从句关系代词。句意:一名在辛辛那提大学助理教授Mary Steffel的研究一直是关注礼物给予,他说,“礼物给予者想要通过选择一个体贴的礼物去证明他们有多么了解一个人”。分析句子结构可知,句子“_8_research has focused on gift-giving.”在句子中是定语成分,修饰先行词an assistance professor, 先行词是人物,空格在从句中充当定语成分,故需
44、使用关系代词whose。故选B。【29题详解】考查同位语连接词。句意:这个结果似乎来自于一个简单而错误的信仰,这个信仰是体贴的礼物就是最好的礼物。分析句子结构可知,句子“thoughtful presents are the best presents”是对名词belief表示的内容解释说明,belief后接同位语,用连接词that。故选B。【30题详解】考查情态动词辨析。句意:实际上,他们可能是最差的礼物。A. might 可能; B. must 一定; C. have to 不得不;D. should 应该。由空格后一句“The more thought you put into a pr
45、esent, the more likely you are to stray from buying what the person youre buying the present for actually wants.”可知,你在礼物上花的心思越多,你就越有可能买不到对方真正想要的东西。选项A. “might 可能”和后一句“the more likely 越可能”相呼应。故选A。【31题详解】考查介词词义辨析。句意:换句话说,人们会让送礼物的自我意识妨碍他们送出好的礼物。A. on 在上; B. by 通过; C. in 在里; D. with 和。由第八段第一句“Gift giver
46、s focus on what people are like instead of what people actually would like,” said Steffel.”可知,Steffel说,“礼物给予者关注的是人们是怎样的人,而不是人们实际想要什么。”由此可知,们会让送礼物的自我意识妨碍他们送出好的礼物。get in the way of“妨碍”。故选C。【32题详解】考查名词词义辨析。句意:幸运的是,对于我们坚持猜测人们想要什么,答案很简单: 停止。A. difference 差异,不同; B. dependence 依赖,信任; C. insistence 强调,坚持; D
47、. existence 存在,生存。由第四段的第二句“We dont actually look for things people want to receive.”可知,我们实际上并没有寻找人们想要收到的物品。由此可知,人们在坚持猜测他人想要什么。故选C。【33题详解】考查连接代词。句意:Steffel说,“人们想要的只是他们当时想要的东西,可以是非常具体的”A. whatever 无论是什么; B. wherever 无论在哪里; C. whichever 无论哪一个; D. whenever 无论什么时候。分析句子结构可知,句子“_13_ it is they happen to wa
48、nt in the moment”空格在从句中充当is的表语,_13_ it is 作want的宾语,选项A. whatever 表示的是无论什么,符合语境。故选A。【34题详解】考查非谓语动词。句意:你最好问问别人想要什么。分析句子结构可知,动词ask在句中充当状语成分,和逻辑主语you是主动关系,需使用现在分词asking。故选A。【35题详解】考查名词词义辨析。句意:还有另一条有用的经验法则。A. law 法律; B. rule 规则; C. restriction 限制,约束; D. regulation 法规,条例。由后一句“Buy gifts that can be used mo
49、re broadly.“可知,购买能够被更加广泛地使用的礼物。由此可见,这句话表达的是具体做法,是对前一句的具体说明。选项B. rule 规则在本句中表达的是“经验法则”和下一句的具体购买礼物的做法相呼应。故选B。【36题详解】考查代词辨析。句意:人们比起实际的礼物更喜欢礼物卡,并且比起这两样更喜欢金钱。A. none 什么都没有; B. all 全部,都; C. both 两者都; D. neither 两者都不。分析句子结构可知,空格是对前面礼物卡和实际礼物的指代,这是两件物品,故需使用both。故选C。【37题详解】考查谓语动词。句意:假设你有一个朋友,你的朋友非常喜欢玛格丽塔酒。分析句
50、子结构可知,空格处缺失谓语动词,空格谓语句首,是祈使句结构,需使用动词原形say。故选D。【38题详解】考查连词辨析。句意:但是,一个玛格丽特鸡尾酒调酒器实际上是一个相当糟糕的礼物,即使那位朋友有这种特质。A. even if 即使,虽然; B. as if 好像; C. even now 即使现在; D. if only 只要。本句主句表达的是“一个玛格丽特鸡尾酒制造器实际上是一个相当糟糕的礼物”,从句表达的是“它涉及到那朋友身上的某个明确的品质”,主从句表达的是转折关系,选项A. even if 即使,虽然,符合语境。故选A。【39题详解】考查形容词词义辨析。句意:但是,一个玛格丽特鸡尾酒
51、调酒器实际上是一个相当糟糕的礼物,即使那位朋友有这种特质。A. terrible 糟糕的;B. nice 美好的; C. comfortable 舒服的; D. enjoyable 快乐的,有趣的。由后一句“Better yet? Give the friend enough cash to buy the device, _20_ it, and then accept the reality that they are probably going to buy something else they want much more.”可知,更好的是?给朋友足够的现金去买这款设备,向他提出建
52、议,然后接受这样一个现实:他很可能会买他更想要的其他东西。后文表达的是一种更好的方法,是对本句直接给朋友购买玛格丽特鸡尾酒制造器的否定,这不是一个好的礼物。选项A terrible 糟糕的,符合语境。故选A。【40题详解】考查动词词义辨析。句意:给朋友足够的现金去买这款设备,向他提出建议,然后接受这样一个现实:他很可能会买他更想要的其他东西。A. avoid 避免; B. desert 遗弃; C. command 拥有; D. suggest 建议。由本句后半部分表达的是朋友拿着钱去买的是他们更想要的东西而不是设备,和前半部分自己给钱给朋友去买这个设备,自己在给朋友买这个设备提出建议,形成对
53、比,选项D. suggest 建议,符合语境。故选D。三、阅读理解(共4篇,1.5小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项A、B、C和D中,选出最佳选项,并在答题卡上 将该项涂黑。AA motorcyclist should generally follow the driving rules which apply to all motor vehicles. However, because of the nature of the vehicle, the following additional safety measures should apply to t
54、he operation of a motorcycle.1. Because of in stability in case of sudden stops, following distances should be greater than for cars.2. The proper position of the foot while the motorcycle is moving is resting on peg (脚蹬)and keeping foot straight.3. Helmets must be worn for head protection in case o
55、f an accident.4. Allow the engine to warm up before starting.5. Drive slowly and use extreme caution on surfaces which are slippery because of ice, snow, sand, mud, etc. to guard against falling.6. When operating a motorcycle at night you should travel near the center of the right-hand lane at reduc
56、ed speed.7. A passenger shall not be carried unless the vehicle is equipped with a seat designed to carry two persons.8. Avoid going between the cars. A passenger may suddenly open the door to leave the car.9. Drive in traffic only after developing skill in the control of the motorcycle away from tr
57、affic.10. A screen must be used or eye glasses worn to protect the eyes.41. From the contents and the writing style, we can infer it is a(an) _.A. noteB. instructionC. noticeD. advertisement42. When we operate a motorcycle, we should_.A. do some warm-up exercises first.B. wear helmets just in case.C
58、. avoid driving in traffic.D. never carry a passenger.43. Which of the following can best summarize this passage?A. Good Driving HabitsB. Enjoy Driving MotorcyclesC. Functions of MotorcyclesD. Avoid Using Motorcycles【答案】41. B 42. B 43. A【解析】本文是说明文。摩托车手一般应遵守适用于所有机动车辆的驾驶规则。然而,由于车辆的性质,文章说明了一些摩托车操作应该遵守的
59、额外的安全措施。【41题详解】推理判断题。根据第一段的the following additional safety measures should apply to the operation of a motorcycle.(下列附加的安全措施应适用于摩托车的操作。)和下文的1到10条注意事项可推断,本文是一项说明,既不是便条,也不是通知和广告。故选B。【42题详解】细节理解题。根据3. Helmets must be worn for head protection in case of an accident.可知,必须带头盔保护头部以防事故。故选B。【43题详解】主旨大意题。根据第一
60、段However, because of the nature of the vehicle, the following additional safety measures should apply to the operation of a motorcycle.但是,由于摩托车的性质,驾驶摩托车应采取下列附加安全措施以及通读1到10条额外的驾驶摩托车需要注意的安全事项可知,骑摩托车时要养成良好的驾驶习惯,注意防护,小心驾驶,注意车速车距,避免事故发生。所以A选项“良好的驾驶习惯”最能概括这篇文章。故选A。BOne of the most successful, influential
61、and beloved women in American history, Eleanor Roosevelt once said that she had one regret: she wished she had been prettier. Who hasnt felt the same way? We are all too aware of our physical imperfections. To overcome them, we spend billions upon billions every year. Why do we care so much about ho
62、w we look? Because it matters. Because beauty is powerful. Because even we learn to value people mostly for being kind and wise and funny, we are still moved by beauty.Aristotle said, “Beauty is a greater recommendation than any letter of introduction”. Its not fair, but its true. We simply treat be
63、autiful people better than we do others. Attach a photograph of a beautiful author to an essay, and people will think that it is more creative and more intelligently written than exactly the same essay accompanied by the photo of a homely author. As children, beautiful people are more likely to beco
64、me favorites with parents and teachers. Later, they are more likely to get good jobs. Attractive people in need are more likely to receive help from strangers.These days, women and men both rely on advanced technology to improve their beauty. Wrinkles can be stretched away with a face lift. Special
65、injections can make lips look young and plump (丰满的). Besides being a sign of youth, good skin also means that the person is likely to be healthy. Still, it is possible to go too far. At the end of the 19th century, some women even had their ribs (肋骨) removed so theyd have that perfect narrow waist.O
66、ur sensitivity to physical beauty is not something we can control at will. We are born with it. Experiments showed that even small infants prefer to look at attractive faces. Before they have met a single supermodel, before they have watched a single TV show, before they have opened up a single fash
67、ion magazine, they are drawn to the same faces which adults have judged to be attractive.There are more important things in life than beauty. But as Nancy Etcoff says, “We have to understand beauty, or we will always be enslaved by it.” If you aim to be wise and kind and funny, it doesnt mean that y
68、ou cant also try your best to look beautiful. Theres no reason to feel guilty about being moved by beautys power. It moves us all.44. Which of the following proverbs has the opposite meaning of Aristotles sentence in Paragraph 2?A. Never judge a book by its cover.B. Act on second thoughts.C. Leave y
69、our luck while winning.D. Great minds think alike.45. The underlined word “homely” in Paragraph 2 can be replaced by _.A. attractiveB. plainC. beautifulD. handsome46. According to the passage, which of the following statements is true?A. People are all slaves to beauty.B. Beauty can ensure good jobs
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
四省八校2024届高三数学(文)上学期10月联考试题(PDF版附解析).pdf
