《走向高考》2017版高考英语(外研版)一轮总复习习题 必修1 MODULE 5 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 走向高考 走向高考2017版高考英语外研版一轮总复习习题 必修1 MODULE WORD版含解析 走向 高考 2017 英语 外研版 一轮 复习 习题 必修 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家第一部分必修一Module 5 .阅读理解A(2015课标,C)More students than ever before are taking a gap year (间隔年)before going to university.It used to be called the “year off”between school and university.The gapyear phenomenon originated(起源) with the months left over to Oxbridge applicants between entranc
2、e exams in November and the start of the next academic year.This year,25,310 students who have accepted places in higher education institutions have put off their entry until next year,according to statistics on university entrance provided by the University and College Admissions Service(UCAS)That
3、is a record 14.7% increase in the number of students taking a gap year.Tony Higgins from UCAS said that the statistics are good news for everyone in higher education.“Students who take a wellplanned year out are more likely to be satisfied with,and complete,their chosen course.Students who take a ga
4、p year are often more mature and responsible,”he said.But not everyone is happy.Owain James,the president of the National Union of Students(NUS),argued that the increase is evidence of student hardshipyoung people are being forced into earning money before finishing their education.“New students are
5、 now aware that they are likely to leave university up to 15,000 in debt.It is not surprising that more and more students are taking a gap year to earn money to support their study for the degree.NUS statistics show that over 40% of students are forced to work during term time and the figure increas
6、es to 90% during vacation periods,”he said.语篇解读:本文讲述了在美国,越来越多的高中毕业生通过休学一年的方式(gap year)来积累经验,为未来的大学生活做准备,但是也有人认为,在这一年里很多学生不得不被迫打工赚取上学的费用。1What do we learn about the gap year from the text?AIt is flexible in length.BIt is a time for relaxation.CIt is increasingly popular.DIt is required by universitie
7、s.答案:C细节理解题。由第一段第一句“More students than ever before are taking a gapyear (间隔年)before going to university.”及第三段第一句“That is a record 14.7% increase in the number of students taking a gap year.”可知,间隔年越来越受到欢迎,故选C项。2According to Tony Higgins,students taking a gap year_.Aare better prepared for college stu
8、diesBknow a lot more about their future jobsCare more likely to leave university in debtDhave a better chance to enter top universities答案:A推理判断题。由题干中的人名Tony Higgins定位到文章第三段,根据他所说的话“Students who take a wellplanned year out are more likely to be satisfied with,and complete,their chosen course.Students
9、 who take a gap year are often more mature and responsible,”可知,他认为,经历间隔年学生更成熟和有责任感,由此可以推断出他认为他们能更好地为大学学习做准备,故选A项。3How does Owain James feel about the gapyear phenomenon?AHes puzzled. BHes worried.CHes surprised. DHes annoyed.答案:B推理判断题。由题干中的Owain James定位到文章最后一段,根据第二句“.young people are being forced in
10、to earning money before finishing their education.”可知,越来越多的学生会在结束学业之前被迫去挣钱,他对此是担忧的,故选B项。4What would most students do on their vacation according to NUS statistics?AAttend additional courses.BMake plans for the new term.CEarn money for their education.DPrepare for their graduate studies.答案:C细节理解题。根据文
11、章最后一句“NUS statistics show that over 40% of students are forced to work during term time and the figure increases to 90% during vacation periods.”可知此处应选C项。B(2015湖北重点中学联考)400yearold plants from the Little Ice Age were brought back to life, which could help us understand how the Earth will deal with cl
12、imate change.Moss (藓类植物) found buried beneath the Teardrop Glacier (冰川) on Ellesmere Island in Canada has been brought back to life. Findings suggest that these plants could help repopulate regions exposed by melting ice caps. Plants that were buried beneath thick ice in Canada more than 400 years a
13、go and were thought to have frozen to death have been brought back to life by Canadian scientists.Samples of the moss plant, covered by the glacier during the Little Ice Age of 1550 to 1850, were replanted in a lab at the University of Alberta and grew new stems (茎). Researchers now think these find
14、ings can give indication as to how regions can recover as the ice covering them melts. Biologist Dr. Catherine La Farge and her team at the University of Alberta were exploring the region around the Teardrop Glacier on Ellesmere Island. Ice on Ellesmere Island region has been melting at around four
15、meters each year for the past nine years. This means that many areas of land that were previously covered by ice have since been exposed. Many ecosystems that were thought to have been destroyed during the Little Ice Age between 1550 and 1850 can now be studied, including many species that have neve
16、r been studied before.While examining an exposed area of land, La Farge and her team discovered a small area of moss called Aulacomnium turgidum. It is a type of bryophyte (苔藓类植物) plant that mainly grows across Canada, the US. and the highlands of the UK.Dr. La Farge noticed that the moss had small
17、patches of green stems, suggesting it is either growing again or can be encouraged to repopulate. Dr. La Farge told the BBC, “When we looked at the samples in detail and brought them to the lab, I could see some of the stems actually had new growth of green branches, suggesting that these plants wer
18、e growing again, and that blew_my_mind. When we think of thick areas of ice covering the landscape, weve always thought that plants have to come from refugia (濒绝生物保护区), never considering that land plants come from underneath a glacier. Its a whole world of whats coming out from underneath the glacie
19、r that really needs to be studied. The ice is disappearing pretty fast. We really have not examined all the biological systems that exist in the world; we dont know it all.”Dr. La Farge took samples of the moss and, using carbondating techniques, discovered that the plants date back to the Little Ic
20、e Age. Dr. La Farges team took the samples, planted them in dishes full of nutrientrich potting soil and fed them with water.The samples were from four separate species including Aulacomnium turgidum, Distichium capillaceum, Encalypta procera and Syntrichia ruralis. The moss plants found by Dr. La F
21、arge are types of bryophytes. Bryophytes can survive long winters and regrow when the weather gets warmer. However, Dr. La Farge was surprised that the plants buried under ice have survived into the 21st century. Her findings appear in Proceedings (论文集) of the National Academy of Sciences.语篇解读:本文是一篇
22、说明文。文章介绍了生物学家凯瑟琳拉法奇博士和她的团队发现400年前冰封在冰川里的苔藓类植物,带回实验室后放置在营养丰富的土壤中,浇水之后这些植物又再次生长。5Dr. La Farges research is of great importance to _.Aknowing what the plants during the Little Ice Age were likeBunderstanding how ecosystems recover from glaciersCregrowing many species that have been destroyed beforeDfig
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-561678.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
