分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 19

类型海南省东方市琼西中学2022届高三上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:562207
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:19
  • 大小:120KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    海南省东方市琼西中学2022届高三上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析 海南省 东方市 中学 2022 届高三 上学 第一次 月考 英语试题 WORD 解析
    资源描述:

    1、2021-2022学年度高三第一学期英语第二次月考试卷考试时间:120分钟第一部分 听力(共两节,20小题,每小题1.5分,共30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the man want to do?A. Read a story. B. Watch TV. C. Take a walk.2. Where does Jenny live?A. In the to

    2、wn. B. In the city. C. In the mountains.3. What is Andy interested in now?A. Listening to music. B. Playing basketball. C. Playing the piano.4. How does the man suggest going to the theater?A. By bike. B. By subway. C. On foot5. What are the speakers mainly talking about?A. Their holiday plans. B. J

    3、ohns uncle in Beijing. C. The womans classmates.第二节 (共15小题;每题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各个小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. Where does the conversation take place?A. In a library. B. In a hospital. C. In a

    4、bookstore.7. What magazine does the woman prefer to read?A. The one about golf. B. The one with lots of pictures.C. The one about mountain biking.听下面一段对话,回答第8至第10小题。8. Who is the man shopping for?A. His sister. B. His wife. C. His daughter.9. What does the man want to buy?A. A raincoat. B. A swimsui

    5、t. C. A dress.10. What relation might Julie be to the woman?A. Her co-worker. B. Her customer. C. Her friend.听下面一段对话,回答第11至第13小题。11. What is Sammy like now?A. He is anxious. B. He is friendly. C. He is quiet.12. What time will the mans dinner party start?A. At 6:30. B. At 7: 00 C. At 7:3013. What do

    6、 we know about the woman?A. She had a rough day. B. Shes afraid of strangers.C. She doesnt like the football game.听下面一段对话,回答第14至第16小题。14. Why does Ted look unhappy?A. He will move to the USA. B. He hasnt got any presents.C. He cant travel with his father.15. When did Lily receive the gift?A. Last ye

    7、ar. B. Last month. C. Last week.16. What gift did lily get?A. A comic book. B. A stamp. C. A lucky star.听下面一段对话,回答第17至第20小题。17. Who runs Love and Care?A. Mrs. Green. B. Mrs. Greens friend. C. Mrs. Greens teacher.18. Why are some of the old people sad?A. They cant watch TV B. They have no visitors C.

    8、 They cant sleep well.19. What did the volunteers do for the old people?A. They sang songs. B. They cooked some cake C. They had a walk with them.20. How did the old people feel in the end?A. Excited. B. Bored. C. Worried.第二部分 阅读理解(共20小题;每小题2.5分,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)请阅读下列短文,从每题把给的四个选项(ABC

    9、和D)中,选出最佳选项。AShare with us!Would you like to have your writing published in this magazine?Then let us know! We pay for stories, anecdotes and jokes:Anecdotes and jokes$ 50Whats made you laugh recently? A funny sigh? A colleagues behavior? Got a joke? Send it in for Laughter is the Best Medicine !Ema

    10、il :Juliet Smart AnimalsUp to $ 100Send us a tale about the strange behavior of unique pets or wildlife in up 300 words. Email: audry Power of love Up to $ 150Acts of generosity can change lives or just give you that warm feeling full of love. Share your moments in 100-500 words. Email : susan My st

    11、ory$350Do you have an inspiring or life-changing story to tell? Your story must be true, unpublished , original and 800-1000 words.Email : nanjc 1. How much will the magazine pay for a joke to be published?A. $50B. $ 100C. $ 150D. $ 3502. If you want to share a story of your pets with the readers, y

    12、ou need to submit it to _.A. Anecdotes and jokesB. Smart AnimalsC. Power of loveD. My story3. A story showing peoples generosity should be emailed to the editor at _.A. Email :juliet B. Email: susan C. Email : audry D. Email : nanjc 4. An inspiring story sent to the magazine should_.A. describe stra

    13、nge behavior.B. contain less than 800wordsC. be real and originalD. be published before【答案】1. A 2. B 3. B 4. C【解析】【分析】这是一篇应用文。文章是一篇征文广告,介绍了费用、要求和联系方式等具体信息。【1题详解】细节理解题。根据文章Anecdotes and jokes部分的$ 50可知,这家杂志为发表一则笑话支付50美元。故选A。【2题详解】细节理解题。根据Smart Animals部分的“Send us a tale about the strange behavior of un

    14、ique pets or wildlife in up 300 words.(寄给我们一个关于独特宠物或野生动物的奇怪行为的故事,字数不超过300字。)”可知,如果你想与读者分享你的宠物的故事,你需要提交给Smart Animals。故选B。【3题详解】细节理解题。根据Power of love部分的“Acts of generosity can change lives or just give you that warm feeling full of love.(慷慨的行为可以改变生活,或者只是给你一种充满爱的温暖感觉。)”可知,一篇表现人们慷慨的文章应该通过电子邮件发送给编辑到Emai

    15、l: susan 这个邮箱。故选B。4题详解】细节理解题。根据My story部分的“Do you have an inspiring or life-changing story to tell? Your story must be true, unpublished , original and 800-1000 words.(你有什么鼓舞人心或改变人生的故事要讲吗?你的故事必须是真实的,未发表的,原创的,800-1000字。)”可知,寄给杂志的鼓舞人心的故事应该是真实的和原创的。故选C。BWhether you are young or young at heart, it is ne

    16、ver too late to change, or take in some new and better practices into your daily life. Here are some wise lessons that I wish I knew when I was younger.I used to be worried about what others thought of me. Finally, I came to realize that if youre wasting too much time looking for respect from others

    17、, then you will not have time to finish all you desire. Everyone has an opinion, but in fact others opinions about you are based more on their history and perceptions(观念) than anything youre actually doing. So depend on your own assessment(评估) of you rather than others.Enjoy every moment of today. D

    18、ont wait to do or enjoy something. Dont tell yourself you will do it tomorrow. If it is important to you, then do it today. Pay attention to what is happening now, the task at hand and to all of the choices you make today, big and small. Our future is set by what we decide and do today. What happene

    19、d yesterday is over. You can not change it, so let it go. Dont waste your energy considering anger or unhappiness. It only stops you from moving forward in life.Look for the good in people. Celebrate the happy moments, big and small. Search for the chances for growth. Give helpful encouragement rath

    20、er than unwanted criticism(批评). Be helpful whenever possible. In a word, life is serious but you can still be delighted and hopeful. Otherwise, whats the point?5. We shouldnt worry too much about what others think of us because_.A. our own assessment is enoughB. their opinions about us may be wrongC

    21、. we are improving ourselves everydayD. we dont always need other peoples help6. In the authors opinion, we should_.A. never forget our hard timesB. never look for respect from othersC. change our lifestyle from time to timeD. always complete important work in time7. How should we deal with other pe

    22、ople according to the author?A. Try to help them.B. Never criticize them.C. Show thanks to them.D. Make friends with them.8. The passage is most probably written by _.A. a clever teenagerB. a middle school studentC. an old man with rich experience of lifeD. an expert on human relationships【答案】5. B 6

    23、. D 7. A 8. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章作者向我们描述了作者年轻时希望知道的一些明智的教训,旨在帮助年轻人少走弯路。【5题详解】推理判断题。根据文章第二段“Finally, I came to realize that if youre wasting too much time looking for respect from others, then you will not have time to finish all you desire. Everyone has an opinion, but in fact others opinions about yo

    24、u are based more on their history and perceptions than anything youre actually doing.(最后,我意识到,如果你浪费太多的时间来寻求别人的尊重,那么你将没有时间完成所有你想做的事情。每个人都有自己的看法,但事实上别人对你的看法更多地是基于他们的历史和看法,而不是你实际在做的事情。)”可知,我们不应该太担心别人对我们的看法,因为他们对我们的看法可能是错误的。故选B。【6题详解】细节理解题。根据文章第三段“Dont tell yourself you will do it tomorrow. If it is imp

    25、ortant to you, then do it today.(不要告诉自己明天再做。如果这件事对你很重要,那么今天就去做。)”可知,在作者看来,我们总是应该及时完成重要的工作。故选D。【7题详解】细节理解题。根据文章倒数第二段“Give helpful encouragement rather than unwanted criticism(批评). Be helpful whenever possible.(给予有益的鼓励,而不是不必要的批评。尽可能的提供帮助。)”可知,我们应该尝试帮助他们。故选A。【8题详解】推理判断题。根据文章第一段“Here are some wise lesso

    26、ns that I wish I knew when I was younger.(这里有一些明智的教训,我希望我年轻的时候就知道。)”可知,这篇文章最有可能是一个富有生活经验的老人写的。故选C。CThe influence of America is increasing in my country. Spanish people drink Coca Cola, wear blue jeans, watch Hollywood movies, listen to American music, and eat fast food, and they do these things ever

    27、y day.I think that American movies are a good way to spread American culture because people are often influenced by what they see in the movies. Most of the programs and documentaries (纪录片) we watch on TV are from America, and most of the movies we go to see are made in Hollywood.In the last few yea

    28、rs, the government has tried to protect the Spanish movies. Now, in our cinemas, at least twenty percent of the movies which are shown must be from Spain or from other countries in Europe.American culture is a part of Spanish life now. Its certain that many things from America are as much a part of

    29、peoples lives as Spanish things. For example, Coca Cola is as familiar to everybody as any typical Spanish product. Ive known about Coca Cola for my whole life.However, its different with Western fast food. For example, I dont think McDonalds is as successful in Spain as it is in other countries. In

    30、 my opinion, one of the reasons may be the lifestyle of the Spanish people. The Spanish people normally eat at home.On the other hand, maybe McDonalds hamburgers will eventually replace the famous Spanish tapas. Its true that in every city in Spain you can find a McDonalds, and it is more popular am

    31、ong the Spanish children than among the adults. In any case, its obvious that American culture is becoming more and more a part of our lives every day.9. From the first paragraph we can know that _.A. the influence of America on Spain can be found everywhereB. most Spanish people dont like to listen

    32、 to their own musicC. fast food spreads from Spain to the United StatesD. some Spanish actors go to America to improve their acting skills10. What plays an important part in the spreading of American culture in Spain?A. American novels.B. Hollywood movies.C. McDonalds.D. American music.11. Why did t

    33、he government set some rules for the films shown in Spain?A. To protect foreign culture in Spain.B. To earn more money from Spanish films.C. To limit the number of foreign movies.D. To unite the European Community.12. Why does the author think that McDonalds is not as successful as it is in other co

    34、untries?A. Its fast food contains too much fat.B. He thinks it is unhealthy.C. Spanish people seldom eat out.D. Spanish adults dont like its fast food.【答案】9. A 10. B 11. C 12. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章讲述了美国在我国的影响越来越大。西班牙人喝可口可乐,穿蓝色牛仔裤,看好莱坞电影,听美国音乐,吃快餐,这些成为他们日常生活中不可或缺的一部分。【9题详解】细节理解题。根据文章第一段“The influence o

    35、f America is increasing in my country. Spanish people drink Coca Cola, wear blue jeans, watch Hollywood movies, listen to American music, and eat fast food, and they do these things every day.(美国在我国的影响越来越大。西班牙人喝可口可乐,穿蓝色牛仔裤,看好莱坞电影,听美国音乐,吃快餐,他们每天都在做这些事情。)”可知,从第一段我们可以知道,美国对西班牙的影响无处不在。故选A。【10题详解】细节理解题。根

    36、据文章第二段“I think that American movies are a good way to spread American culture because people are often influenced by what they see in the movies.(我认为美国电影是传播美国文化的好方法,因为人们经常被他们在电影中看到的东西所影响。)”可知,好莱坞电影在美国文化在西班牙的传播中起着重要的作用。故选B。【11题详解】推理判断题。根据文章第三段“In the last few years, the government has tried to protec

    37、t the Spanish movies. Now, in our cinemas, at least twenty percent of the movies which are shown must be from Spain or from other countries in Europe.(在过去的几年里,政府一直在努力保护西班牙电影。现在,在我们的电影院,至少20%的电影必须来自西班牙或欧洲其他国家。)”可知,政府为在西班牙上映的电影制定了一些规则来限制外国电影的数量。故选C。【12题详解】推理判断题。根据文章倒数第二段“In my opinion, one of the reas

    38、ons may be the lifestyle of the Spanish people. The Spanish people normally eat at home.(在我看来,其中一个原因可能是西班牙人的生活方式。西班牙人通常在家吃饭。)”可知,作者认为麦当劳不像在其他国家那样成功的原因是西班牙人很少出去吃饭。故选C。DSt. Patricks Day is a very well-known Irish national holiday, which is celebrated not only in Ireland but all around the world. It ho

    39、nors St. Patrick who brought Christianity (基督教) to Ireland in the fifth century. Falling on the 17th of March, the holiday is celebrated worldwide, with people watching a St. Patricks Day parade, dancing and singing in Irish bars (酒吧), and just generally having a good time. Green is the traditional

    40、Irish color. Because of this, people wear green clothes on that day. Some even color their hair or paint their faces green. Some bars even serve green beer. Many people eat the traditional Irish meal of corned beef and cabbage, and many attend St. Patricks Day parties. On St. Patricks Day, pictures

    41、of shamrocks (三叶草) and leprechauns (精灵) are hung everywhere. St. Patrick is believed to have used the shamrock, with its three leaves, to teach his followers. You are thought to be lucky if you find a shamrock with four leaves. Leprechauns are little Irish spirits. The Irish say that if a leprechaun

    42、 is caught by a human, he will show the person where he hides his pot of gold. St. Patrick is often said to be the first person to have introduced Christianity to Ireland. He was probably a Roman brought up in northern England. He is most commonly known for driving the snakes out of Ireland. Some st

    43、ories tell that he stood on a hill and used a wooden stick to drive the snakes into the sea. It is true that Ireland has no snakes, but no one knows if these stories are true.13. The second paragraph is mainly about _.A. when St. Patricks Day came into beingB. when and where people celebrate St. Pat

    44、ricks DayC. how people celebrate St. Patricks DayD. what is going on in Irish bars on St. Patricks Day14. On St. Patricks Day, pictures of leprechauns are probably hung to _.A. bring good luckB. scare bad spirits awayC. honor St. PatrickD. collect money15. We can learn from the last paragraph that _

    45、.A. snakes lived in the sea around IrelandB. there are no snakes in Ireland nowC. St. Patricks duty was to drive snakes awayD. St. Patrick was the master of snakes【答案】13. C 14. A 15. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了爱尔兰的“圣帕特里克节”,讲了人们如何庆祝这个节日,以及关于这个节日的古老的故事。【13题详解】主旨大意题。根据文章第二段“Falling on the 17th of March, the

    46、 holiday is celebrated worldwide, with people watching a St. Patricks Day parade, dancing and singing in Irish bars (酒吧), and just generally having a good time.(每年3月17日,世界各地都会庆祝这个节日,人们会观看圣帕特里克节游行,在爱尔兰的酒吧里唱歌跳舞,玩得很开心。)”可知,第二段主要是关于如何庆祝这个节日的。故选C。【14题详解】推理判断题。根据文章第五段“The Irish say that if a leprechaun is

    47、 caught by a human, he will show the person where he hides his pot of gold.(爱尔兰人说,如果一个小矮妖被人抓住,他会告诉那个人他藏金子的地方。)”可知,在圣帕特里克节,悬挂小矮妖的画像可能是为了带来好运。故选A。【15题详解】细节理解题。根据文章最后一段“It is true that Ireland has no snakes, but no one knows if these stories are true.(爱尔兰确实没有蛇,但没人知道这些故事是不是真的。)”可知,从最后一段我们可以得知现在爱尔兰没有蛇了。故

    48、选B。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。EIs there anything more important than health? I dont think so. “_16_” wise people say.If you have a headache, toothache, backache, or bad pain in the stomach, if you complain of a bad cough, or if you suffer from high or low blood

    49、 pressure, I think you go to the doctor.The doctor will examine your throat, test your blood pressure, take your temperature, sound your heart and lungs, check your teeth or have your chest X-rayed._17_The only thing you have to do is follow his advice._18_An old gentleman came to see the doctor. Th

    50、e man was very ill. He told the doctor about his weakness, memory loss and serious problems with his heart and lungs. The doctor examined him and said there was no medicine for his disease. He told his patient to go to a quiet place for a month and have a good rest._19_In other words, the doctor adv

    51、ised him to follow the rule:” Eat at pleasure, drink at pleasure and enjoy life as it is.” The doctor also said that if the man wanted to be well again, he shouldnt smoke more than one cigarette a day.A month later the gentleman came into the doctors office._20_He thanked the doctor and said that he

    52、 had never felt a healthier man.“But you know, doctor” he said,” its not easy to begin smoking at my age.”A. He also advised him to eat a lot of meat, drink two glasses of red wine every day and take long walks.B. You cant be good at your studies or work well when you are ill.C. After that he will a

    53、dvise some treatment or some medicine.D. Health is the greatest wealth.E. He looked cheerful and happy.F. He was more worried about his illness.G. Speaking about doctors advice, I cant help telling you a funny story【答案】16. D 17. C 18. G 19. A 20. E【解析】【分析】这是一篇议论文。文章主要讨论了健康是最大的财富。【16题详解】根据上文“Is there

    54、 anything more important than health? I dont think so.(有什么比健康更重要吗?我不这么想。)”可知,健康最重要。D项:Health is the greatest wealth.(健康是最大的财富。)符合语境。故选D。【17题详解】根据上文“The doctor will examine your throat, test your blood pressure, take your temperature, sound your heart and lungs, check your teeth or have your chest X-

    55、rayed.(医生会检查你的喉咙、测量你的血压、量你的体温、检查你的心脏和肺、检查你的牙齿或做胸部X光检查。)”可知,医生再给你检查完后就会给你开药方。C项:After that he will advise some treatment or some medicine.(在那之后,他会建议一些治疗方法或一些药物。)“符合语境。故选C。【18题详解】根据下文“An old gentleman came to see the doctor. The man was very ill. He told the doctor about his weakness, memory loss and

    56、serious problems with his heart and lungs.(一位老先生来看医生。这个人病得很重。他告诉医生他身体虚弱,记忆力衰退,心脏和肺部有严重问题。)”可知,作者在讲一个滑稽的故事。G项:Speaking about doctors advice, I cant help telling you a funny story.(说到医生的建议,我不得不给你讲一个有趣的故事。)符合语境。故选G。故选G。【19题详解】根据下文“In other words, the doctor advised him to follow the rule:” Eat at pleas

    57、ure, drink at pleasure and enjoy life as it is.”(换句话说,医生建议他遵循“随便吃,随便喝,享受生活”的原则。)可知,空处描述的是医生的建议。A项:He also advised him to eat a lot of meat, drink two glasses of red wine every day and take long walks.(他还建议他多吃肉,每天喝两杯红酒,多散步。)符合语境。故选A。【20题详解】根据下文“He thanked the doctor and said that he had never felt a

    58、healthier man.(他感谢了医生,并说他觉得自己从来没有像现在这样健康过。)”可知,因为身体健康了,这个人看起来比以前更加快乐幸福。故选E。第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C 和 D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。One man was to meet his wife downtown and spend some time shopping with her. He waited _21_ for 15 minutes. Then he waited impatiently fo

    59、r 15 minutes more. After that he became_22_ . When he saw a photograph booth (照相亭) nearby, he had _23_. He wore the most unhappy expression he could manage, which was not difficult in the situation. In a few moments, he was holding four small prints that shocked even him.He wrote his wifes name on t

    60、he back of the photos and handed them to a _24_behind the desk in the booth. “ _25_ you see a small, dark lady with brown eyes and an apologetic expression, obviously looking for someone, would you please give her this?” he said. He then _26_ his office in Morrison Building, satisfied that if a pict

    61、ure is worth a thousand words, then the four photos must be a good _27_ ! He sat down with a smile.His wife _28_ those pictures. She carries them in her purse now and shows them to anyone who asks if she is married How are you with patience? One person calls it “wait training.” It seems that there i

    62、s always something we are _29_. We wait on traffic and we wait in lines. We wait to hear about a new job. We wait to complete school. We wait for someone to change his or her mind.Patience is an important _30_ of a happy and rewarding life. _31_ some things are worth waiting for. _32_presents many o

    63、pportunities for wait training.We can hate waiting, _33_ it or even get good at it! But one thing is _34_- we cannot avoid it. How is your _35_ coming along?21. A. proudlyB. respectfullyC. patientlyD. curiously22. A. angryB. hungryC. frightenedD. thirsty23. A. a questionB. a reasonC. an opinionD. an

    64、 idea24. A. clerkB. secretaryC. passer-byD. friend25. A. SinceB. BeforeC. AsD. If26. A. called upB. returned toC. visitedD. left27. A. descriptionB. preparationC. excuseD. lecture28. A. toreB. savedC. developedD. destroyed29. A. hoping forB. waiting forC. ready forD. fit for30. A. lessonB. experienc

    65、eC. purposeD. quality31. A. For exampleB. After allC. Right nowD. So far32. A. Every ageB. Every shopC. Every dayD. Every office33 A. acceptB. controlC. changeD. improve34. A. certainB. interestingC. precious(宝贵的)D. easy35. A. photo takingB. job huntingC. decision makingD. wait training【答案】21. C 22.

    66、 A 23. D 24. A 25. D 26. B 27. D 28. B 29. B 30. D 31. B 32. C 33. A 34. A 35. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了一个男人在等待逛街的老婆时突然想出一个主意,拍摄了几张让服务员送给妻子,从而引出耐心的重要性,耐心也需要不断地训练,幸福和有意义地生活离不开耐心。【21题详解】考查副词词义辨析。句意:他耐心地等了15分钟。A. proudly骄傲地;B. respectfully尊敬地;C. patiently有耐心地;D. curiously好奇地。根据“Then he waited impatiently

    67、for 15 minutes more.”可知,前面已经耐心地等待了15分钟。故选C。【22题详解】考查形容词词义辨析。句意:在那之后,他变得生气了。A. angry生气的;B. hungry饥饿的;C. frightened害怕的;D. thirsty口渴的。根据“Then he waited impatiently for 15 minutes more.”可知,因为等了很久,所以很生气。故选A。【23题详解】考查名词词义辨析。句意:当他看到附近的照相亭时,他有了一个主意。A. a question一个问题;B. a reason一个原因;C. an opinion一个观点;D. an i

    68、dea一个主意。根据“When he saw a photograph booth nearby”可知,看到报亭时,他有了一个主意。故选D。【24题详解】考查名词词义辨析。句意:他在照片的背面写上了妻子的名字,然后把照片交给了柜台后面的工作人员。A. clerk职员;B. secretary秘书;C. passer-by路人;D. friend朋友。根据“behind the desk in the booth.”可知,他把照片交给了柜台后的工作人员。故选A。【25题详解】考查连词词义辨析。句意:“如果你看到一位身材矮小、皮肤黝黑、棕色眼睛、面带歉意的女士,显然是在找人,你能把这个给她吗?”他

    69、说。A. Since自从;B. Before在之前;C. As随着;D. If如果。根据“would you please give her this”可知,此处表示假设的情况,引导条件状语从句。故选D。【26题详解】考查动词短语和动词词义辨析。句意:然后他回到了他在莫里森大厦的办公室,心满意足地认为如果一张照片胜过千言万语,那么这四张照片一定是一篇很好的演讲!A. called up召集,使想起;B. returned to返回;C. visited拜访;D. left离开。根据“his office in Morrison Building”可知,他回到了在莫里森大厦的办公室。故选B。【2

    70、7题详解】考查名词词义辨析。句意同上。A. description描述;B. preparation准备;C. excuse借口,理由;D. lecture演讲。根据“if a picture is worth a thousand words”可知,他认为如果一张照片胜过千言万语,那么这四张照片一定是一篇很好的演讲。故选D。【28题详解】考查动词词义辨析。句意:他的妻子保存了那些照片。A. tore撕碎;B. saved拯救,节省;C. developed发展;D. destroyed破坏。根据“She carries them in her purse now”可知,他的妻子保存了那些照片

    71、。故选B。【29题详解】考查动词短语辨析。句意:似乎总有我们在等待的东西。A. hoping for希望;B. waiting for等待;C. ready for准备好;D. fit for适合。根据下文“We wait on traffic and we wait in lines. We wait to hear about a new job. We wait to complete school. We wait for someone to change his or her mind.”可知,我们总有等待的东西。故选B。【30题详解】考查名词词义辨析。句意:耐心是快乐而有意义的人

    72、生的重要品质。A. lesson课,教训;B. experience经验,经历;C. purpose目的;D. quality品质。根据“of a happy and rewarding life”可知,耐心是拥有快乐而有意义的人生所具备的重要品质。故选D。【31题详解】考查固定短语辨析。句意:毕竟有些事情是值得等待的。A. For example例如;B. After all毕竟;C. Right now立刻,马上;D. So far到目前为止。根据“some things are worth waiting for.”可知,毕竟有些事情值得等待。故选B。【32题详解】考查名词词义辨析。句意

    73、:每天都有许多等待训练的机会。A. Every age各个年龄段,各个时代;B. Every shop每个商店;C. Every day每天;D. Every office每间办公室。根据上文“Patience is an important _10_ of a happy and rewarding life.”可知,因为耐心是快乐而有意义的人生的重要品质,所以每天都有许多等待训练的机会。故选C。【33题详解】考查动词词义辨析。句意:我们可以讨厌等待,可以接受等待,甚至可以擅长等待!A. accept接受;B. control控制;C. change改变;D. improve提高,改善。根据

    74、“even get good at it”可知,我们可以接受等待。故选A。【34题详解】考查形容词词义辨析。句意:但有一件事是肯定的我们无法避免它。A. certain特定的;B. interesting有趣的;C. precious珍贵的;D. easy容易的。根据“We wait on traffic and we wait in lines. We waitWe wait for someone to change his or her mind.”可知,我们无法避免等待这件事是确定的。故选A。【35题详解】考查固定短语辨析。句意:你的等待训练进行得怎么样了?A. photo takin

    75、g拍照留念,合影;B. job hunting寻找工作,求职;C. decision making决策,做决定;D. wait training等待训练。根据上文“How are you with patience? One person calls it “wait training.”可知,此处是信息词wait training的词汇复现。故选D。第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。Food is a major part of every culture. Each country has _36_(i

    76、t) own eating culture,_37_ makes eating habits around the world various.Egyptians start the day with _38_ drink. When breakfast can be eaten is not fixed, but it must be before the days main meal. In the past, this main meal was served at around 3 p.m. But now people work _39_(long) hours than befor

    77、e and eat when they get home at 6 p. m. Dinner parties_40_(hold) later, around 9 p.m. Most Egyptian _41_(meal) include bread or rice, vegetables and meat. France is famous _42_ its delicious food, and its people take food _43_(serious). Most eat three meals a day at fixed times. Breakfast is a light

    78、 meal of bread and coffee. They eat lunch at 1 p.m. and have dinner after 8 p. m.Most Americans know it is_44_(harm) to their health without eating breakfast. Therefore some take time_45_(prepare) and eat a hot breakfast. Others grab a donut (甜甜圈) while rushing out of the door. For lunch, most Ameri

    79、cans eat sandwich. They usually have dinner at around 6 p.m.【答案】36. its 37. which 38. a 39. longer 40. are held 41. meals 42. for 43. seriously 44. harmful 45. to prepare【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了埃及和法国的饮食文化和饮食习惯。【36题详解】考查代词。句意:每个国家都有自己的饮食文化,这使得世界各地的饮食习惯各不相同。修饰名词culture,需用形容词性物主代词its。故填its。【37题详解】考查定语从句。句

    80、意:每个国家都有自己的饮食文化,这使得世界各地的饮食习惯各不相同。空处引导非限制性定语从句,先行词是前面的句子,在定语从句中作主语,需用关系代词which引导。故填which。【38题详解】考查冠词。句意:埃及人以喝酒开始新的一天。drink为可数名词,此处表示泛指,且drink发音以辅音音素开头,需用不定冠词a引导。故填a。【39题详解】考查形容词比较级。句意:但是现在人们的工作时间比以前更长,下午6点回家吃饭。修饰名词hours可知,应填形容词作定语,结合“than”可知,此处用形容词比较级。故填longer。40题详解】考查时态和语态。句意:晚宴也推迟了,大约9点左右举行。此处陈述客观事

    81、实,使用一般现在时,主语Dinner parties和hold之间为被动关系,需用一般现在时的被动语态(am/is/are done),主语Dinner parties为复数名词,be动词用are。故填are held。【41题详解】考查名词。句意:大多数埃及餐包括面包或米饭、蔬菜和肉。空处需填名词作主语,结合谓语动词include可知,主语需用名词复数形式。故填meals。【42题详解】考查介词。句意:法国以其美味的食物而闻名,法国人对食物也很重视。be famous for为固定短语,意为“以而著名”。故填for。【43题详解】考查副词。句意:法国以其美味的食物而闻名,法国人对食物也很重视

    82、。takeseriously为固定短语,意为“认真对待”,副词seriously作状语,修饰动词take。故填seriously。【44题详解】考查形容词。句意:大多数美国人都知道不吃早餐对健康有害。is为系动词,空处需填形容词harmful作表语,be harmful to.为固定短语,意为“对有害”。故填harmful。【45题详解】考查动词不定式。句意:因此,有些人会花时间准备和吃一顿热早餐。take time to do sth.为固定用法,表示“花费时间做某事”,用动词不定式(to do)形式。故填to prepare。第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节 应用文写作(满分15

    83、分)46. 中国的传统节日中秋节马上就要到了,你的美国笔友Mike在上封邮件中请你向他介绍一下中秋节的情况。根据以下提示给Mike写一封80个词左右的邮件:1. 他是中国的传统节日之一;2. 家人团聚;3. 赏月、吃月饼;分享故事;4. 还有访问朋友、亲戚等其他活动。Dear Mike,_ Truly,Yours【答案】参考范文Dear Mike,Im glad to receive your e-mail, in which you asked to know something about the Mid-Autumn Festival. The following is some inf

    84、ormation about it.The Mid-Autumn Festival falls on the 15th of the eighth month of our Chinese lunar calendar. As one of the traditional Chinese festivals, it has been enjoying great popularity in our country. Usually, no matter how far away or how busy we are, we will try to come home in celebratio

    85、n of the great day. The moon that night looks the brightest in the whole lunar month. What we love most is the time we enjoy the full moon together. With the beautiful moon up in the sky, we sit together and eat moon cakes and fruit, sharing our stories. In addition to these traditional activities,

    86、we have a wider range of choices such as travelling and visiting our relatives or friends.Truly,Yours【解析】【分析】本篇书面表达是一篇应用文。要求考生美国笔友Mike写一封邮件,向他介绍一下中秋节的情况。详解】1.词汇积累高兴的:gladdelighted尝试做某事:try to do sth.=attempt to do sth.美丽的:beautifulpretty选择:choiceoption2.句式拓展合并简单句原句:The Mid-Autumn Festival falls on t

    87、he 15th of the eighth month of our Chinese lunar calendar. As one of the traditional Chinese festivals, it has been enjoying great popularity in our country.拓展句:The Mid-Autumn Festival falls on the 15th of the eighth month of our Chinese lunar calendar, which has been enjoying great popularity in ou

    88、r country.【点睛】高分句型1Im glad to receive your e-mail, in which you asked to know something about the Mid-Autumn Festival.(in which引导非限制性定语从句)高分句型2Usually, no matter how far away or how busy we are, we will try to come home in celebration of the great day.(no matter how引导让步状语从句)第二节 读后续写(满分25分)47. 阅读下面材料

    89、,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。One weekend in July, Jane and her husband, Tom, had driven three hours to camp(野营) by a lake in the forest. Unfortunately, on the way to the lake, they started to quarrel because of some different opinions. By the time they reached the lake, Jane was so angry that she

    90、said to Tom, “Im going to find a better spot(地点) for us to camp”, and walked away.With no path to follow, Jane just walked on for a long time. After she had climbed to a high place, she turned around, hoping to see the lake. To her surprise, she saw nothing but forest and, She suddenly realized that

    91、 she was lost.“Tom!” she cried.“Help!”No reply. If only she hadnt left her mobile phone in that bag with Tom. Jane kept moving, as night was beginning to fall, Jane was so tired that she had to stop for the night. Lying awake in the dark, Jane started to miss her husband, Tom. She wanted to tell him

    92、 how much she loved him.Jane rose(起身) at the break of day(黎明), hungry and thirsty. She could hear water trickling (滴落) somewhere at a distance. Quickly she followed the sound to a river. To her great joy, she also saw some berry bushes(浆果丛林). She drank and ate a few berries. Feeling stronger now, Ja

    93、ne began to walk along the river and hope it would lead her to the lake.Fortunately,Jane heard a helicopter(直升飞机). Is that for me? Unfortunately, the trees made it impossible for people to see her from above. A few minutes later, another helicopter flew overhead. Jane took off her yellow blouse(衬衫),

    94、 thinking that she should go to an open area and raised(举起) them if the helicopters came back again.注意:1续写词数应为150左右;2请按如下格式作答。But no more helicopters came and it was getting dark again. _ It was daybreak when Jane woke up. _【答案】参考范文:But no more helicopters came and it was getting dark again. Jane wa

    95、s so tired, hungry, and extremely frightened. She thought to herself, “If only I had not quarrelled with Tom. Where is Tom? He must have made the emergency call. What I need is enough courage. If I continue my spirits tomorrow, I will be likely to guide the helicopter.” Lying beside the river, she f

    96、ell asleep very soon. Suddenly, she heard the shouts of tigers, which made her scared to death. After she held her breath for a few minutes, everything was quiet again. In the terrible darkness, she slept again.It was daybreak when Jane woke up. She caught sight of a fisherman at a distance, with wh

    97、ose help she climbed to an open area. To her great joy, a helicopter flew overhead just at that moment. The fisherman helped flag her yellow blouse wildly. This did catch the rescuers attention! Jane was rescued. Seeing Tom, she told him how much she missed him. Never would they be away from each ot

    98、her. Tom gave her the warmest and longest hug she had ever received.【解析】【分析】本文以人物为线索展开,讲述了七月的一个周末,Jane和她的丈夫Tom在森林露营,因为一个不愉快的话题,两夫妻引起了争吵,Jane擅自走开,最后迷失在森林里,经过惊心动魄的夜晚,Jane最终被成功营救的故事。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“但是没有更多的直升机来了,天又黑了。”可知,第一段可描写Jane要在森林里熬过一个艰难的夜晚了。由第二段首句内容“Jane醒来时天已破晓。”可知,第二段可描写Jane最终成功被营救的经历。2.续写线索:

    99、等救援后悔睡觉天亮后帮助成功3.词汇激活行为类看见:catch sight of /look at/see吸引救援人员的注意力:catch the rescuers attention /draw the rescuers attention帮助:help/assist/aid情绪类害怕的:frightened /scared/afraid疯狂地:wildly /crazily/madly【点睛】高分句型1Lying beside the river, she fell asleep very soon.(现在分词lying做伴随状语)高分句型2Never would they be away from each other.(副词Never表否定,位于句首句子用部分倒装)听力答案:1-5 CCBCA 6-10 BBCBA 11-15 ACCAB 16-20 CBBAA

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:海南省东方市琼西中学2022届高三上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-562207.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1