江苏省海安高级中学2020-2021学年高一上学期期中英语试题(含听力) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省海安高级中学2020-2021学年高一上学期期中英语试题含听力 WORD版含解析 江苏省 海安 高级中学 2020 2021 学年 高一上 学期 期中 英语试题 听力 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省海安高级中学2020-2021学年度第一学期期中考试高一英语第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What color is the mans toothbrush?A. Blue.B. Green.C. Red.【答案】
2、A【解析】【原文】M: Whos been using my toothbrush?W: Not me, Dad. I use the blue one every morning, and mom uses the green one.M: I knew it! Cassandra! Yours is red, not blue!2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the man mostly worried about?A. The noisy plane.B. The safety of the airplane.C. The service of the flig
3、ht attendant.【答案】B【解析】【原文】M: Is this airline safe? Whats that clicking noise? Do you hear it?W: Oh, the flight attendant is doing that. They count the passengers as passengers enter the plane with a little silver machine. The machine clicks every time they count someone.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How does
4、 the man feel?A. Impatient.B. Helpless.C. Exhausted.【答案】A【解析】【原文】M: This is ridiculous! Ive been waiting for my meal for more than half an hour.W: I know, But you see, the restaurant is full and we are shorthanded today.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】When does the girl have to go to bed?A. At 8:00 pm.B. At 9:
5、00 pm.C. At 11:00 pm.【答案】A【解析】【原文】W: What time do you have to go to bed every night, Craig?M: In the summer, I go to bed at 11:00. But when school starts, Ill have to be in bed by 9 oclock.W: I knew it! My 8:00 bedtime is unreasonable!5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where does the conversation take place?A. At
6、 a fruit shop.B. At a candy shop.C. At the womans house.【答案】C【解析】【原文】M: This pillow smells like strawberries. When did you wash it?W: I didnt wash it. I think my little girl was eating candy on that bed. Im so sorry.M: No problem. I think it smells good.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后
7、有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. Whats the relationship between the speakers?A. Boss and employee.B. Coworkers.C. Classmates.7. Why is Jane unhappy?A. She forgot to answer some emails.B. She talke
8、d to angry customers all morning.C. She is usually the first one to take complaints.【答案】6. B 7. C【解析】【原文】M: Hows your week going, Jane?W: So far, so good. But we still have four and a half days to mess it up.M: Dont be so negative. Were going to have a great week. Monday is just the opportunity for
9、a new round of success.W: I guess, Mike. So far, Ive just answered emails and avoided angry customers.M: That sounds rough. Maybe we should switch desks, if they walk in and see me first, Ill get the complaints first.W: Then youll become negative. Why dont we trade desks every week?M: Great idea. Il
10、l take the sad desk after lunch, and then you move back next Monday.W: Oh, Mike. I cant thank you enough! What a great team player you are!听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. How much will the man pay in total?A. $20.B. $25.C. $45.9. How did the man get his shirt dirty?A. By washing up.B. By eatin
11、g noodles.C. By cooking vegetable soup.10. When will the man get his shirt back?A. On Sunday.B. On Monday.C. On Tuesday.【答案】8. B 9. B 10. C【解析】【原文】M: I thought you cleaned this. My shirt still has red stains on it.W:Im sorry, sir. Our laundry service doesnt treat marks like that. You have to pay ext
12、ra.M: I already paid you $20 for this load. How much more for the stain?W: Just $5. Cheaper than a new shirt, right?M: Yep. Well, this stain was from an unfortunate attempt to cook noodles. I made the noodles out of carrots.W: Vegetable noodles? Interesting. How d that work for you?M: Great, until I
13、 tried to eat them. They were really long, and they slipped right out of my chopsticks. Can you finish this tonight? I have a Sunday dinner to go to.W: Sorry. We close soon. And were not open on Mondays.M: OK. I guess Ill have to wait until the day after tomorrow听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】11
14、. What is the probable relationship between the speakers?A. Schoolmates.B. Brother and sister.C. Teacher and student.12. What just happened to Chads shirt?A. He got a tea stain on it.B. He got blue paint on it.C. He rolled in the grass with it.13. What will Chad do after school?A. Tell his mother wh
15、at happened.B. Ask Betty to explain for him.C. Buy a new shirt.【答案】11. A 12. B 13. C【解析】【原文】W: Dont sit there! Dont you know what that is?M: Its just a chair. Anyone can sit where they like, you know.W: OK. Go ahead, then.M: Ouch! Betty! This chair is made out of cardboard!W: I tried to warn you, Ch
16、ad. Thats part of the set for the school play. Its just for show.M: Well, thanks a lot. You could have tried harder to warn me.W: Maybe next time, youll listen to me the first time. Did you hurt yourself?M: No, but look at my shirt. Itll never be the same.W: Oh no! I guess it touched our newly paint
17、ed sky. Well, at least its a pretty shade of blue.M: Very funny. My Mom will kill me! She just washed grass stains out of it last night. She told me to be more careful today. I cant wear this home.W: Dont worry. Ill tell her what happened. Im sure shell understand.M: No way. Ill have to just buy a n
18、ew one. You have to come with me to Target after school听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】14. Where is the treehouse?A. In Justins yard.B. In Stanleys yard.C. In Miss Johnsons yard.15. How will Justin get back to the tree house?A. By car.B. By bike.C. On foot.16. Why is Justin in a hurry?A. He is af
19、raid of thunder.B. He thinks its going to rain.C. He wants Mom to see the tree house.【答案】14. C 15. A 16. B【解析】【原文】W: Where have you been, Justin?M: I was playing with Stanley. We built a treehouse in that big tree in Miss Johnsons yard.W: That sounds dangerous. Couldnt you build one in our yard? Or
20、even across the street?M: No, those trees are too small. We built it in five days. It looks really good,W: Can I see it?M: Sorry, Mum. No girls allowed.W: OK, then, Justin. But where are your boots?M: I think I left them in the treehouse. Can I get them tomorrow?W: Its going to rain tonight Just how
21、 great is the roof on this treehouse?M: Um, we didnt finish the roof yet. Do you think you could go get the boots out of there for me? I left my bike at Stanleys house.W: Sorry, Justin. I hear there are no girls allowed in this treehouse. But Ill be happy to drive you down the street and you can get
22、 them.M: Oh, thanks, Mom. I cant wait to walk in the rain in my boots!W: I knew youd like them.M: Yeah, Mom. Are you ready to go now? I think I heard some thunder.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. What is the speaker mainly talking about?A. How to predict an earthquake.B. How to survive an earthq
23、uake.C. How to rescue people in an earthquake.18. What do people need to get ready for an earthquake?A. Shelters.B. Cars.C. Blankets.19. What does the speaker advise people to do when an earthquake hits?A. Drop to the ground.B. Stay by the window.C. Run towards the door.20. What does the speaker war
24、n people of at the end of the talk?A. Trapped lifts.B. Falling pieces.C. Damaged bridges.【答案】17. B 18. C 19. A 20. C【解析】【原文】Earthquakes are among the most harmful natural disasters. Earthquakes cannot be predicted, but your chances of survival are much better if you prepare in advance and you know w
25、hat to do when an earthquake strikes.Firstly, you need to get something ready. In the event of an emergency, many services like electricity and water may become unavailable. To ensure your survival, besides food and water, you will need the following emergency supplies: flashlights, blankets, money
26、and so on.Secondly, you should know what to do. When an earthquake happens, drop to the ground, find cover and hold on. If youre indoors, stay there and find shelter under a strong table. You should also stay clear of windows and outer walls. Dont use lifts as theres a risk youll become trapped. If
27、youre in a crowded area, dont rush towards the doors as theres a risk of injury. If youre outside, be aware of falling pieces and stay clear of buildings, overhead structures, walls, power lines and trees. If youre in a car, stop in an open area until the shaking stops. Check your ABC Radio station,
28、 or the ABC Emergency Twitter pages for warnings before moving. Be aware of damaged roads and bridges.第二部分:阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,共37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AConfucius InstituteThe Confucius Institute at the University of Minnesota offers several short classes on C
29、hinese language and culture.Class FeesThe cost of classes is $225 ($170 for Chinese Rehab)Class CalendarThe Confucius Institute follows the University of Minnesota semester schedule. The Confucius Institute classes start a few weeks after the start of the University semester and last for ten class s
30、essions. Classes are not held on University holidays.The upcoming class sessions will be:Spring 2018: February 1- April 7Summer 2018: June 13- August 25Tentative class calendar:The schedule may change due to teacher availability.MONDAYTUESDAYWEDNESDAYTHURSDAYBeginning I, Section A6:00 7:30 p.m.Begin
31、ning I, Section B6:00 7:30 p.m.Beginning II6:00 7:30 p.m.Intermediate II6:00 7:00 p.m.Chinese Rehab6:30 7:00 p.m.Intermediate I6:00 7:30 p.m.Beginning III6:00 7:30 p.m.Intermediate III6:00 7:30 p.m.Class CancellationsAny class not meeting minimum enrollment by four business days before the class sta
32、rt date will be cancelled and you will be contacted. If we must cancel a class due to insufficient enrollment or any other circumstance beyond our control, we will offer a full refund or issue credit towards another class.Contact InformationThe Confucius Institute is located within the University In
33、ternational Center on the east bank of the Twin Cities campus. The University International Center is located in the Keeler Apartment building. Enter at the corner of 17th Avenue S.E. and 4th Street through the doors located near the “University International Center” sign.Office hoursThe office is g
34、enerally open Monday through Friday, from 8:00 a.m. until 4: 30 p.m.The office is closed daily from12:.00 noon until 1: 00 p. m. and is closed on all University holidays.Office Address160 University International Center, 331-17th Ave. S.E., Minneapolis, MN 55414Phone: 612625-5080Fax: 612-625-5158Ema
35、il: confucius umn. edu21. Chinese Rehab _.A. costs more moneyB. is held on MondayC. lasts one and a half hoursD. has four classes a week22. To get information about the classes, you can visit the office _.A. on Monday noonB. at 12:30 a.m., TuesdayC. on Wednesday eveningD. at 1: 30 p.m., Friday23. Wh
36、at is True about the classes?A. The schedule may be changeable.B. They can be one-to-one instruction.C. They are held on University holidays.D. They start at the beginning of the University semester.【答案】21. B 22. D 23. A【解析】这是一篇说明文。介绍了明尼苏达大学孔子学院开设了几门关于中国语言和文化短期课程的一些相关信息。【21题详解】细节理解题。由表格中MONDAY的“Chin
37、ese Rehab6:30 7:00 p.m.”可知,Chinese Rehab 在周一上。故B选项正确。【22题详解】细节理解题。由Office hours “The office is generally open Monday through Friday, from 8:00 a.m. until 4: 30 p.m. The office is closed daily from12:.00 noon until 1: 00 p. m. and is closed on all University holidays. ”可知,办公室一般在星期一到星期五营业,上午8:00到下午4:3
38、0。办公室每天从中午12:00至下午1:00不营业,大学假期也不营业。所以你可以在星期五下午一点半去办公室询问有关课程的信息。故D选项正确。【23题详解】细节理解题。由“The schedule may change due to teacher availability.”可知,由于师资问题,时间表可能会有所改变。所以课程表安排可能有所变化。故A选项正确。BYoure enjoying a quiet evening at home when suddenly your neighbors dog starts barking(吠叫)and doesnt stop. Sure, dogs n
39、eed to bark every now and then, but if the barking is getting in the way of your daily life, you need to do something.Before you take action, make records of when the dog is disturbing. Record the dates and times when the barking appears to find out the features of the barking. Check them carefully
40、and get your facts straight. You might notice the barking only happens when the owners are at work, or during thunderstorms.After two to three weeks, visit your neighbors with the facts, your neighbors might not even realize the barking is a problem, for the worst noise may happen when they are gone
41、.Explain the times when the barking gets bad, then suggest a way to solve the problem. Ask if the dog can stay inside during storm, or suggest a dog training class. Be open to compromise(妥协)because the owners might have other ideas about how to deal with the noise.Befriending the dog could help. Hav
42、e your neighbors introduce you to their dog. If they become more comfortable in your presence, theyre less likely to bark when they see you or when they are in the backyard. You might even be able to use commands such as “quiet” once the dog trusts you.Avoid gossiping(流言辈语)with other neighbors about
43、 the dog. “Thats when thingsescalate.” After all, most people will want to solve the problem.24. What can you do first when your neighbors dogs barking influences your life?A. Bring the dog to a training class.B. Drive it out of your neighborhood.C. Record the dates and times of the barking.D. Show
44、your complaint to your neighborhood.25. Why are your neighbors less likely to realize the barking problem?A. They may like dogs barking.B. They all think their dogs are friendly.C. They have been used to the barking of the dogs.D. They may be out when the worst barking happens.26. What does the unde
45、rlined word escalate in the last paragraph probably mean?A. Become better.B. Become worse.C. Remain unchanged.D. Become more personal.27. What can be inferred from the text?A. Love me, love my dog.B. Barking dogs seldom bite.C. Good communication is a must.D. Treat violence with violence.【答案】24. C 2
46、5. D 26. B 27. C【解析】这是一篇说明文。短文就被邻居家的狗的叫声打扰时,应该如何去做提出了一些建议。【24题详解】细节理解题。由第二段Record the dates and times when the barking appears to find out the features of the barking.可知,记录狗叫声出现的日期和时间,找出狗叫声的特征。所以当邻居的狗叫声影响到了你的生活时,你首先能做的是记录狗叫的日期和时间。故选C项。【25题详解】细节理解题。由第三段your neighbors might not even realize the barkin
47、g is a problem, for the worst noise may happen when they re gone.可知,你的邻居甚至可能没有意识到狗叫声是个问题,因为最糟糕的噪音可能发生在他们不在家的时候。所以为什么你的邻居不太可能意识到狗叫的问题是因为当狗叫时,它们不在家。故选D项。【26题详解】词义猜测题。根据最后一段Avoid gossiping(流言辈语)with other neighbors about the dog.可知,避免和其他邻居谈论狗。所以判断出和其他邻居谈论狗时会使问题恶化。故通过上下文可以判断出,划线词的意思是“变得更糟”。故选B项。【27题详解】推
48、理判断题。根据第二段Before you take action, make records of when the dog is disturbing.在你采取行动之前,记录下狗打扰你的时间。第三段After two to three weeks, visit your neighbors with the facts.两到三周后,去拜访你的邻居。第四段Explain the times when the barking gets bad, then suggest a way to solve the problem.解释狗叫的时间,然后提出解决问题的方法。第五段Befriending t
49、he dog could help.和狗狗成为朋友可能会有所帮助。所以通过所提出的建议可以判断出,良好的沟通是必须的。故选C项。CWhen we talk about positive thinking, we often use terms having to do with our hearts open heart, pure heart or joyful heart. But new research from Duke University is making a closer connection, finding that a positive attitude may be
50、helpful to people who have angina (心绞痛),a common heart condition. Symptoms of this condition include chest pain or pressure because the heart is not receiving sufficient oxygen. Patients who displayed optimistic thought patterns, including having positive expectations about recovery, were 40 percent
51、 less likely to be hospitalized or require surgery than those who were not optimistic, according to the study. The researchers collected data from 2,400 patients who had diagnoses of angina. An interesting additional finding from the patients questionnaires was that the most optimistic patients were
52、 also the least likely to have histories of heart attack, heart failure or heart disease. The researchers did not declare a causal relationship between positive thinking and better heart disease outcomes however. There are multiple possible reasons for the results of the study, including the idea th
53、at patients who are healthier to begin with are more likely to expect to recover and regain good health. But the study does represent a new way of looking at the situation. Now, in addition to a body of research that examines the relationship between depression and heart health, there is a new way o
54、f inquiry that asks whether positive thinking could be used as a strategy to improve outcomes. Lead researcher Alexander Fanaroff, a fellow in the department of cardiology (心脏病学) at the Duke University Medical Center, told the Duke Chronicle that his next research question will find ways to improve
55、attitudes among heart patients. Perhaps his subjects could reflect on the word of the writer Anthony J. DAngelo: Smile, it is the key that fits the lock of everybodys heart.28. How can people with angina get better according to the study?A. By expecting more.B. By thinking positively.C. By getting t
56、imely surgery.D. By taking more exercise.29. What may be Alexander Fanaroffs next research?A. To explore how to improve patients attitudes.B. To find out the ways to treat heart patients.C. To learn the causes of heart diseases.D. To test if positive attitudes help with health.30. What can we learn
57、from the text?A. Optimistic people hardly get heart attack.B. Peoples attitudes decide their overall health.C. How positive thinking benefits heart health is unclear.D. The reason why patients recover well is that they have no depression.31. What may be the best title for the text?A. Keep positive t
58、o get rid of illnessB. Angina, a kind of serious conditionC. Depression, a key cause of heart attackD. Positive thinking makes hearts healthier【答案】28. B 29. A 30. B 31. D【解析】本文是一篇说明文。最新研究表明,积极的态度可能有助于患有心绞痛的人。文章呼吁每个人要微笑面对生活,这是一把打开每个人心灵的钥匙。【28题详解】细节理解题。根据第一段中的“But new research from Duke University is
59、making a closer connection, finding that a positive attitude may be helpful to people who have angina”可知,杜克大学的一项新研究正在建立积极思考和心脏之间更紧密的联系,发现积极的态度可能对患有心绞痛的人有所帮助。因此根据这项研究,心绞痛患者可以通过积极的思考从而感觉好一些。故选B。【29题详解】细节理解题。根据倒数第二段中的“his next research question will find ways to improve attitudes among heart patients.”
60、可知,亚历山大法纳罗夫的下一个研究问题是找到改善心脏病患者态度的方法。即亚历山大法纳罗夫下一步的研究可能是探讨如何改善患者的态度。故选A。【30题详解】细节理解题。由第三段中的“the most optimistic patients were also the least likely to have histories of heart attack, heart failure or heart disease.”可知,乐观的病人比别的病人得心脏病的可能性小,但不意味着乐观的人不会得心脏病,因此A项是错误的,也可知道C项的描述“积极的思维对心脏健康有多大好处尚不清楚”是错误的。由第五段中
61、的“a body of research that examines the relationship between depression and heart health”可知,有研究在关注抑郁症与心脏健康之间的关系,但没有提到D项的“病人恢复良好的原因是他们没有抑郁症”。由第四段中的“patients who are healthier to begin with are more likely to expect to recover and regain good health.”可知,一开始健康的患者更容易期望康复和恢复良好的健康。即人们的积极态度决定了他们的整体健康状况。故选B。
62、【31题详解】主旨大意题。根据第一段中的“But new research from Duke University is making a closer connection, finding that a positive attitude may be helpful to people who have angina,a common heart condition. ”可知,杜克大学的最新研究表明,积极的态度可能有助于患有心绞痛的人,但没有提到“保持积极的心态能够摆脱疾病”,因此A项的描述是错误的。由第一段的“people who have angina ,a common hear
63、t condition”可知,心绞痛是一种常见的心脏病,因此B项的描述“心绞痛是一种严重的疾病”是错误的。文章没有提到“抑郁症是心脏病发作的主要原因”,因此C项是错误的。D项的描述“积极的思考使心脏更健康”符合文章第一段中的描述。即D项可以作为文章的最佳标题。故选D。DMy mother always said, “You young men should explore your own country before stepping out into the world.” It seemed like a tough task. But luckily for me, Via Rail
64、Canada offered youths between the ages of 18 and 25 the chance to ride the train across Canada for the month of July in 2017.I jumped at the opportunity and secured an inexpensive ticket.Excitement was at its peak as I approached the train station on the morning when my 22-day adventure was to begin
65、. I jumped on board the passenger vessel (车厢)like it was the train to Hogwarts in Harry Potter. The train headed west in search of our first destination the scenic town of Banff, Alberta. After just an hour on the train, desperation already came on me. The thought of three full days on those tracks
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-562420.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022一年级数学下册 第5单元 100以内的加法和减法(一)第9课时 求一个数比另一个数多几习题课件 冀教版.ppt
