江苏省淮安市涟水县第一中学2021-2022学年高二上学期第一次阶段检测英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省淮安市涟水县第一中学2021-2022学年高二上学期第一次阶段检测英语试题 WORD版含解析 江苏省 淮安市
- 资源描述:
-
1、涟水县第一中学2021-2022学年第一学期高二第一次阶段检测英语试卷第一部分 听力(共两节,满分 30 分)第一节 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. When will the football program begin?A. At 7:00. B. At 8:25. C. At 9:30.2. What did the woman get from her mother?A. A new bike. B. A new CD. C. A b
2、irthday card.3. What subject does the man have trouble with?A. English. B. Science. C. Math.4. What does the man usually do on the weekend?A. Go to the movies. B. Read books at home. C. Meet up with friends.5. What is the probable relationship between the speakers?A. Boss and employee. B. Friends. C
3、. Salesman and customer.第二节 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 6、7 题。6. What are the speakers mainly talking about?A. Different kinds of tea in the world. B. Famous places in China.C. Chinese tea culture.7. H
4、ow does black tea taste according to the woman?A. Sweet. B. Light. C. Heavy.听第 7 段材料,回答第 8、9 题。8. Where were the mans shoes made?A. In Germany. B. In Spain. C. In France.9. What are the speakers doing now?A. Shopping at a mall. B. Having lunch.C. Watching a fashion show.听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。10. Wh
5、at is the man famous for?A. Collecting coins. B. Teaching mathematics. C. Starting a college.11. When did the man begin to collect coins?A. When he was thirteen years old. B. When he picked some rare coins on the road.C. When he got a special book from his uncle.12. Where does the man usually get co
6、ins?A. From other collectors. B. From small shops. C. From his friends. 听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。13. What does Mike look like?A. He has a beard. B. Hes tall and heavy.C. He has blue eyes and brown hair.14. Who is the person the man is describing?A. The womans mother. B. His mother. C. Mikes mother.15.
7、 How does the woman feel about what happened in the game?A. Bored. B. Embarrassed. C. Sad.16. What is most important in the game the speakers are playing?A. A persons career. B. A persons character. C. A persons appearance.听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。17. When did the speaker start taking music lessons?A
8、. At age ten. B. At age two. C. At age twenty.18.How often did the speaker practice as a child?A. Two hours a day. B. Ten hours a day. C. Three hours a day.19. Why did the speaker play in concerts?A. To make his parents happy. B. To get into a good college.C. To travel to other cities.20. What is th
9、e speakers attitude toward music now?A. He wants to be the best. B. He only does it for fun.C. He never plays it anymore.第二部分:阅读理解(共两节,满分50 分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AThe Outdoor CentreOpening timesWater sports: 9 a. m.5 p. m.Play Park: 10a.m. 4 p. m.En
10、trance/Car park feesLow season: Weekdays 2.00 per carWeekends 3.00 per carHigh season: 23 July 11 SeptemberWeekdays and weekends 3. 00 per carOne-day adventure (冒险) courseThis is a chance you have been waiting for. Come and try sailing, climbing and surfing(冲浪). This course is trying to introduce ou
11、tdoor activities to adults in a fun way. You do not need to be very fit or to have had experience of the activities. All you need is to be interested.Play ParkThe Play Park is suitable for children from 2 to 10 years of age. It is one of the best of its type in the country. It has sand and water pla
12、y, large ball pool, play castle and much, much more.Group day and weekend coursesWe also offer day and long weekend courses for groups. We receive regular visits from schools and colleges. There are three large rooms with twelve beds in each, which can be booked beforehand for groups of up to 36 peo
13、ple (12 at least).Summer adventure holiday (for 8 14 years of age)Safety is of great importance at the Outdoor Centre. All our workers are fully trained in first aid (急救), and able to teach the activities on offer. We also make certain that all children only take part in activities that are suitable
14、 for their age and physical abilities. For this programme children must be able to swim 25 metres and be in good physical health.1. How much should a family driving two cars pay when entering the centre in August?A. 2.00.B. 3.00.C. 4.00.D. 6. 00.2. Which of the following is suitable for a group of t
15、en children aged 6 to 8?A. Play Park.B. One-day adventure course.C. Summer adventure holiday.D. Group day and weekend courses.3. Which of the following can be visited by college students reguarly?A. Play Park.B. One-day adventure course.C Summer adventure holiday.D. Group day and weekend courses.【答案
16、】1. D 2. A 3. D【解析】【分析】这是一篇应用文。介绍了一个名为“The Outdoor Centre”的户外活动场地。【1题详解】推理判断题。第八行“Weekdays and weekends 3. 00 per car”可知从7月23号到9月11号的旺季周末和工作日每辆车都收费3元,故两辆车收费6元。而题干指出是August“8月”前往,属于旺季。故选D。【2题详解】推理判断题。根据“Play Park”这一部分第一句的介绍“The Play Park is suitable for children from 2 to 10 years of age.”可知该公园适合2-10
17、岁的孩子。故也适合6-8岁的孩子。故选A。【3题详解】推理判断题。根据“Group day and weekend courses”这一部分第二句的介绍“We receive regular visits from schools and colleges.”可知他们接受学校和大学定期的参观。故可推断大学生可定期来访此处。故选D。BFacebook is an American online social media and social networking service. The Facebook website was launched on February 4, 2004, by
18、Mark Zuckerberg, along with fellow Harvard College students and roommates.The founders had limited the websites membership to Harvard students at first; however, later they expanded it to various other universities, and eventually to high school students as well. Since 2006, anyone who claims to be
19、at least 13 years old has been allowed to become a registered(注册了的)user of Facebook, though differences exist in the youngest age requirement, depending on local laws. Facebook has more than 2 billion monthly active users as of June 2017. As of April 2016, Facebook was the most popular social networ
20、king site in the world, based on the number of active user accounts.Facebook may be accessed by a large range of desktops, smartphones over the Internet and mobile networks. After registering to use the site, users can create a user profile showing their names and so on. Users can add other users as
21、 “friends”, exchange messages, post photos and so on.Facebook makes most of its income from advertisements which appear on screen, marketing access for its customers to its users.4. What does the underlined word “launched” in Paragraph 1 mean?A. Prevented.B. StartedC. Permitted.D. Supplied.5. Who we
22、re the first users of Facebook?A. Harvard students.B. High school students.C. Students in all universities.D. Old people.6. What is the passage mainly about?A. How to become a Facebook member.B. How Americans communicate today.C. A brief story of Mark Zuckerberg.D. A brief introduction to Facebook.【
23、答案】4. B 5. A 6. D【解析】【分析】本文是说明文,文章介绍了Facebook创办、发展、功能及主要收入来源。【4题详解】细节理解题。根据文章第一段中“The Facebook website was launched on February 4, 2004, by Mark Zuckerberg, along with fellow Harvard College students and roommates.(Facebook网站于2004年2月4日由马克扎克伯格与哈佛大学的同学和室友一起launched。)”和第二段第一句中的前两个单词“The founders”(创办人)可
24、知,马克扎克伯格与哈佛大学的同学和室友是创办人,结合常识可知,Facebook是马克扎克伯格与哈佛大学的同学和室友一起创办的,launched在此处意为“Started(创办/启动)”。故选B。【5题详解】细节理解题。根据文章第二段中“The founders had limited the websites membership to Harvard students at first; however, later they expanded it to various other universities, and eventually to high school students a
25、s well.(起初,网站的创办人将网站的会员资格限制在哈佛学生;然而,后来他们将其扩展到了其他多所大学,最终也扩展到了高中生。)”可知,Facebook的第一批用户是哈佛学生。故选A。【6题详解】主旨大意题。第一段讲“Facebook的创办”,第二段讲“Facebook的发展和受欢迎度”,第三段讲“Facebook的功能”,最后一段讲“Facebook的主要收入来源”,可知文章主要是对Facebook的介绍。故选D。CA rare butterfly has been discovered in Britain for the first time in 60 years, having m
26、oved from Eastern Europe. The only previous record of a wild yellow-legged Tortoiseshell in Britain was in 1953, when it was seen just once in Sevenoaks, Kent. Several weeks ago, there were already four confirmed sightings, along the East coast in Norfolk, Suffolk and Kent, and six further reports o
27、f the butterfly in coastal areas. Conservationists are very excited about the sightings, which are rare in the butterfly world.The butterflies are thought to have flown on easterly winds across Europe in the last few weeks. The large and colourful insect mainly lives in Eastern Europe. In recent yea
28、rs, it has spread into Scandinavia and its number increases rapidly during warm weather. Also known as the Scarce Tortoiseshell, it has an orange and blue colour and is about one third bigger than our own Small Tortoiseshell.Butterfly Conservation was starting its annual Big Butterfly Count, a yearl
29、y survey of the butterflies across the nation. Sir David Attenborough, President of the charity, said, “The UK is a nation of amateur naturalists and we have a proud tradition of celebrating and studying our wildlife. By taking part in the Big Butterfly Count this summer, you can contribute to disco
30、vering the fantastic butterflies and other wildlife that share your garden, parks and countryside.” He added, Butterflies fought back last year after a terrible 2012 but despite this, butterflies number was still below average. Three quarters of the UKs butterflies are in decline and one third are i
31、n danger of dying out. This is bad news for the UKs birds, bees, bats and other wildlife.7. Where does these rare butterflies usually live in?A. Eastern Europe.B. Norfolk, Suffolk and Kent.C. Coastal areas.D. Sevenoaks, Kent.8. What is the annual Big Butterfly count intended to?A. Inspire amateurs s
32、tudying interest.B. Teach people to do good gardening.C. Study butterflies across Britain.D. Celebrate naturalists contributions.9. What do the underlined words probably mean in the last paragraph?A. Butterflies number increased.B. Butterflies struggled to survive.C. Butterflies were dying out.D. Bu
33、tterflies felt like fighting.10. Whats the main idea of the text?A. Butterflies are quite rare in Britain.B. A rare butterfly appeared in Britain.C. Butterflies like traveling frequently.D. The butterfly word changed a lot.【答案】7. A 8. C 9. A 10. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了一种罕见的蝴蝶从欧洲东部飞到英国,并分析这其中的原因,为此展开了
34、调查。【7题详解】细节理解题。根据第二段“The large and colourful insect mainly lives in Eastern Europe.”(这种体型大、颜色鲜艳的昆虫主要生活在东欧。)指出这一昆虫之前生活在欧洲东部。故选A。【8题详解】细节理解题。第三段第一句“Butterfly Conservation was starting its annual Big Butterfly Count, a yearly survey of the butterflies across the nation.”(蝴蝶保护协会开启了它的年度调查Big Butterfly Co
35、unt,这是与横跨这个国家的蝴蝶相关的调查。)可知,Big Butterfly Count目的是研究英国的蝴蝶。故选C。【9题详解】词句猜测题。最后一段六七行“Butterflies fought back last year after a terrible 2012 but despite this, butterflies number was still below average.”(经历了糟糕的2012之后,去年butterflies fought back,但是尽管如此,蝴蝶的数量还是少于平均值。)故可推测“butterflies fought back”指的是数量有所增加。故选
36、A。【10题详解】主旨大意题。第一段第一句“A rare butterfly has been discovered in Britain for the first time in 60 years, having moved from Eastern Europe.”(一种罕见的蝴蝶近六十年来第一次在英国被发现。)此后第二段第一句“The butterflies are thought to have flown on easterly winds across Europe in the last few weeks.”(这种蝴蝶被认为是通过东风,前几个星期才从东部飞过来的。)第三段第一
37、句“Butterfly Conservation was starting its annual Big Butterfly Count, a yearly survey of the butterflies across the nation.”(蝴蝶保护协会开启了它的年度调查Big Butterfly Count,这是与横跨这个国家的蝴蝶相关的调查。)故可推断整篇文章都是在研究这一种蝴蝶,一种罕见的蝴蝶出现在英国。故选B。DMost parents are horrified the first time they catch their kid out in a lie. Just ho
38、w worried should you be if your little one has started lying, and how can you encourage them to tell the truth?According to child and teen psychiatrist Gayani DeSilva, MD, lying can actually be a sign of healthy development in young children.“Kids lie for many reasons, and much of it is normal.” DeS
39、ilva says. “People are not born with the tools of interacting with others and getting their needs met. They must learn how to communicate those needs in appropriate ways, and theyll experiment with different communication techniques until they find the ones that work best for them. Lying is one of t
40、hose techniques.”For instance, at age two or three, kids may lie as they experiment with pushing limits to see what behaviors are acceptable and what arent. As kids get older, they become more aware of how their actions affect others. Many lie less frequently because they know it could hurt someone
41、elses feelings or trust. Teens were most likely to consider lying an acceptable behavior if it was to help somebody or keep a personal secret, but not if it was likely to cause harm to somebody.Just because lying is, in most cases, normal, doesnt mean it should be ignored. If you know your child is
42、lying, what should you do? When a child lies, look at them directly and ask, “What do you need?” After they tell you, gently remind them that telling you directly will be more effective than lying.Also, its a good idea to model the behavior you want to see in your kids. In other words, dont lie to y
43、our children. This will set you and your children on a course of open communication, trust, and satisfaction that needs and wants are understood and met.Generally, a child who is neglected will lie more than a child who has attentive and responsive parents. By paying attention to the reasons behind
44、a small lie, parents can figure out if theres a need thats not being met.11. Why do kids lie according to DeSilva?A. To get their needs met.B. To improve their communication skills.C. To avoid hurting someone elses feelings.D. To be aware of how their actions affect others.12. Why do kids lie less f
45、requently as they grow older?A. They think lying limits their behaviors.B. They realize the negative effects of lying.C. They consider lying an acceptable behavior.D. They want to help people who are neglected.13. What are parents advised to do concerning their kids lying?A. Give them whatever they
46、need.B. Pretend not to notice their lies.C. Set a good example to them.D. Remind them not to lie again.14. What does the author think of kids lying?A. Acceptable and appropriate.B. Harmful and worrying.C. Normal and understandable.D. Healthy and effective.15. Which of the following statements is wro
47、ng?A. DeSilva considers it normal for kids to tell liesB. Neglected needs may be the reason for telling lies.C. Teens think that lying is acceptable if it is to help others or keep a secret.D. Telling lies is not a healthy development in chidrens growth.【答案】11. A 12. B 13. C 14. C 15. D【解析】【分析】本文是一篇
48、说明文。主要介绍了小孩撒谎的原因以及面对孩子的撒谎行为,家长应该如何应对。【11题详解】细节理解题。根据第三段“People are not born with the tools of interacting with others and getting their needs met. They must learn how to communicate those needs in appropriate ways, and theyll experiment with different communication techniques until they find the one
49、s that work best for them. Lying is one of those techniques.( 人们并不是天生就具备与他人互动和满足自身需求的工具。他们必须学习如何以适当的方式与这些需求沟通,他们将尝试不同的沟通技巧,直到他们找到最适合自己的。说谎就是其中一种技巧。)”可知, DeSilva认为孩子们说谎是为了满足他们的需求,故选A。【12题详解】推理判断题。根据第四段“As kids get older, they become more aware of how their actions affect others. Many lie less frequen
50、tly because they know it could hurt someone elses feelings or trust.( 随着孩子年龄的增长,他们会越来越意识到自己的行为对他人的影响。很多人不那么频繁地说谎,因为他们知道这会伤害别人的感情或信任。)”可知,随着年龄的增长,青少年意识到了撒谎的负面影响。故选B。【13题详解】细节理解题。根据倒数第二段“Also, its a good idea to model the behavior you want to see in your kids. In other words, dont lie to your children
51、. This will set you and your children on a course of open communication, trust, and satisfaction that needs and wants are understood and met. (此外,在自己身上树立你希望在孩子身上看到的行为模式也是一个好主意。 换句话说,不要对孩子撒谎。这将使你和你的孩子走上坦诚沟通、信任和满足需求和愿望的道路)”可知,家长对小孩撒谎行为的应对措施是以身作则,从自身不撒谎做起。故选C。【14题详解】推理判断题。根据第二段“According to child and t
52、een psychiatrist Gayani DeSilva, MD, lying can actually be a sign of healthy development in young children.( 根据儿童和青少年精神病学家Gayani DeSilva医学博士的说法,撒谎实际上是儿童健康发展的标志。)”和第三段“Kids lie for many reasons, and much of it is normal.( 孩子撒谎的原因有很多,其中大部分是正常的。)”并综合全文可知,作者认为小孩撒谎的行为是成长过程中正常的一步,是可以被理解的行为。故选C。【15题详解】细节理解
53、题。根据第三段“According to child and teen psychiatrist Gayani DeSilva, MD, Kids lie for many reasons, and much of it is normal(孩子撒谎的原因有很多,其中大部分是正常的)”、第五段“Just because lying is, in most cases, normal, doesnt mean it should be ignored(在大多数情况下,说谎很正常,但这并不意味着我们可以忽略它。)”和第四段“Teens were most likely to consider ly
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-562884.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022初中英语总复习 第一编 语法专项突破 第12讲 主谓一致课件 人教新目标版.pptx
