江苏省扬州中学2019-2020学年高二英语下学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 扬州 中学 2019 2020 学年 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省扬州中学2019-2020学年高二英语下学期期中试题(含解析)(考试用时:120分钟 满分:150分)第I卷(共 100分)第一部分:听力(共两节,20小题,每题1.5分,满分30分)第一节 听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the woman doing now?A. Watching TV.B. Taking part in an activity.C. Preparing
2、for an exam.【答案】C【解析】【原文】M: Mary, why wont you watch the 56th Annual Grammy Awards on TV?W: Oh, Im studying for a Spanish test.2.【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where does the conversation probably take place?A. In an office.B. In a store.C. In a hotel.【答案】C【解析】【详解】M: Can I help you, madam?W: Yes, thank you. I se
3、em to have lost my room key.M: Take it easy. You can go to the front desk to get the spare one.3.【此处可播放相关音频,请去附件查看】When will the speakers meet?A. At 6:20.B. At 6:10.C. At 5:40.【答案】B【解析】【详解】M: How about meeting at twenty to six?W: Well, could we make it twenty past six?M: Thats a bit late for me. I h
4、ave to meet my son. I could manage ten past six.W: Its settled. See you then.4.【此处可播放相关音频,请去附件查看】In which country does Jane want to spend her holiday?A. America.B. Korea.C. Japan.【答案】B【解析】【原文】M: Jane, who are you going on holiday with this summer?W: My aunt. She is coming home from America.M: Where
5、are you going?W: Ive already booked two first class tickets to Korea. But my aunt wanted to go to Japan.5.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What do we know about the woman?A. She is fired.B. She didnt work hard.C. She can take a day off tomorrow.【答案】A【解析】【原文】M: Jessica, you neednt come to work tomorrow.W: This news
6、 comes as a shock. Would you tell me the reason?M: I know you have been working very hard, but your work does not reach the standard required.第二节 (共15小题;每小题1分,满分15分)听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What could the man be?A. A taxi driver.B. A policeman.C. A hotel clerk.7. Where does the woman th
7、ink she lost her cell phone?A. In a park.B. In a supermarket.C. On her way to the hotel.【答案】6. B 7. C【解析】【原文】M: Could you recall how you lost your cell phone?W: After visiting a park, I did some shopping in a supermarket. Then I went back to my hotel. Perhaps I left it in the taxi to my hotel. Im no
8、t sure.M: OK. Dont worry. Can you remember the number of the taxi?W: Yes. Its likely that the taxi is marked with T-3345.M: Well get in touch with the taxi company as soon as possible. If you have other clues, please call us.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. Where will The Magic Flute be on this
9、 weekend?A. At the Orpheum theatre.B. At the Caldonion theatre.C. At the Poseidon theatre.9. What will the man do tonight?A. Invite Joan to dinner.B. Give Joan a call.C. Buy tickets.【答案】8. B 9. B【解析】【原文】W: Theres a new musical at the Orpheum theatre this weekend. Would you like to go?M: I dont reall
10、y care for musicals. Are there any Shakespeare plays on?W: Theres just A Midsummer Nights Dream on at the Poseidon. But, we just saw that last year.M: Whats playing at the Caldonion theatre?W: An Italian opera named The Magic Flute.M: We could go to see that. I do like operas. Maybe we should invite
11、 Joan to go with us. I remember once that she said she loves operas.W: Thats a good idea. We havent seen her for a while. That would be fun.M: Ill give her a call tonight after dinner. And you call for tickets. OK?W: Great!听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. What is Isabels?A. A restaurant.B. A t
12、oy shop.C. A clothing shop.11. Who bought an evening dress?A. Cindy.B. Wendy.C. Mrs. Miles.12. What will the speakers do first?A. Refuel the car.B. Go to a party.C. Have lunch.【答案】10. C 11. A 12. A【解析】【原文】M: Hi, Wendy. Im going to Isabels. Are you coming?W: No. The things there are too expensive for
13、 me. I cant afford them.M: Dont worry. Isabels is having a clearance sale, and today is the last day.W: Really? Thats wonderful. Can you wait a second? I need to change.M: All right, but hurry up.W: Should we ask Cindy to come along? She saw an evening dress made of silk there last month which she l
14、iked very much.M: She has already bought that evening dress.W: When?M: Yesterday. She wore that dress last night, and showed off to everybody at Mr. Miles party.W: Oh! That isnt like her.M: Hurry up, will you? Well have to go to a gas station first. Wed better be there before lunch.W: All right, all
15、 right. Im ready now. Lets go.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. What is the man?A. A salesman.B. A teacher.C. A student.14. What is the second point being talked about?A. The mans education.B. The mans marriage.C. The mans demand.15. How does the man find the job?A. Challenging.B. Relaxing.C. I
16、nteresting.16. What will the man do?A. Have another interview.B. Wait for the reply.C. Think about the business trips.【答案】13. C 14. B 15. A 16. B【解析】【原文】W: To start with, tell me about your education, please.M: All right. I shall graduate from Columbia University of Foreign Studies next year. I majo
17、r in international trade.W: Are you single or married?M: Im still single. Id rather secure my career before settling down in a family.W: Thats the kind of man we are looking for. Our promotion work needs much travel. So, do you mind many business trips? There will be six to ten times traveling abroa
18、d a month.M: Six to ten? Oh, that is indeedW: OK. So I would say this work is indeed demanding.M: Er I think it will be a challenge for me, but I am glad to take it.W: It has been pleasant talking with you. Well notify you of our final decision within one week.M: Thank you, Mrs. Hudson, for your int
19、erview with me. I hope to see you again.W: Goodbye.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. What did the speaker like best?A. Big Ben.B. Tower Bridge.C. The Tower of London.18. Where did the speaker take a photo?A. At Trafalgar Square.B. At Madame Tussauds.C. At the Royal Shakespeare Theater.19. How old
20、 are the houses in Stratford?A. About 500 years old.B. About 1,000 years old.C. About 2,000 years old.20. Why does the speaker give the message?A. To introduce his blog.B. To tell about his trip in England.C. To recommend people to visit London.【答案】17. C 18. B 19. A 20. B【解析】【原文】M: Hi, everyone! Wel
21、come to my blog. Here is the message I promised you. Last weekend we were taken around London in a bus. It was fantastic. I saw Big Ben and the Houses of Parliament, the lions in Trafalgar Square, Tower Bridge and the Tower of London. I liked the Tower of London best because it is a thousand years o
22、ld. They say there are lots of ghosts walking around but I didnt see any! We also went to see all the famous people made of wax(蜡)at Madame Tussauds(杜莎夫人蜡像馆).That was good fun. Jean Louis took a photograph of me standing next to Queen Elizabeth the Second.Tomorrow were going to Stratford on Avon whe
23、re Shakespeare was born. And were going to see one of his plays. Its called Hamlet. There are three theaters in Stratford and we are going to see it in the Royal Shakespeare Theater. Our teacher told us the houses in Stratford are about five hundred years old and the countryside is beautiful, so Ill
24、 take lots of photos to show you.第二部分:阅读理解(共两节,满分35分)第一节 (共10小题,每小题2.5分, 满分25分)阅读下面3篇短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ABruny Island and the D Entrecasteaux Channel*Duration: 4 days, 3 nights*From AU$1, 200.00 per personSail aboard Yukon on “the channel”, a favorite cruising ground for the Ta
25、smanian sailor. This partially sheltered water way between the Tasmanian mainland and Bruny Island has a lot of anchorages (锚地) and beaches. An ideal passage for a short break, this 3-night voyage is a good introduction to coastal cruising aboard Yukon.This is an excellent opportunity to take a comf
26、ortable low-impact holiday and feel the amazing experience of a wooden ship under sail at sea.Indicative Itinerary (旅行路线)*Waterloo Bay*Egg and Bacon Bay*Mickeys Bay (Bruny Island)*Partridge Island*The Quarries*Great Taylors BayPossible Wildlife Encounters (相遇)Seals, dolphins, whales and birdlife.All
27、 destinations are considered with regard to weather and an individuals capacity. The prime objective of the voyages is to enjoy “the channel” and Bruny Islands coastal surrounds, whilst taking advantage of Yukons roomy comfort. A series of short guided/unguided walks will be a part of the daily prog
28、ram.Please contact us for availability.Includes:All meals from Lunch on day 1 to Lunch on day 4All accommodation on board the YukonThe return trip to FranklinPhone:0447 972342or 0498 578535Address:Franklin Marina3333 Huon Highway FranklinThe Yukon is at the jetty (码头) near the Franklin Wooden Boat C
29、entre.21. What will the tourists probably do during the travel?A. Learn to sail.B. Watch whale hunting.C. Go downtown Tasmania.D. Enjoy Yukons large space.22. What can we learn about the cost of the trip?A. It is flexible.B. It is fairly high.C. It includes daily three meals.D. It offers only a one-
30、way ticket.【答案】21. D 22. A【解析】本文是一则广告。介绍Bruny Island 和 the D Entrecasteaux Channel的有关旅游事宜。【21题详解】细节理解题。根据Possible Wildlife Encounters (相遇)中The prime objective of the voyages is to enjoy “the channel”可知,游客在旅行中可能会享受Yukon的大空间。故选D。【22题详解】推理判断题。根据*Duration: 4 days, 3 nights中An ideal passage for a short b
31、reak, this 3-night voyage is a good introduction to coastal cruising aboard Yukon.可知,这次旅行的费用是灵活的。故选A。BSummer brings flowers and dirt and barbeque smoke. In the most wintery places, there isnt much outside on cold days except snow, strong wind and cars warming up. Pine needles, wood smoke and snow-th
32、ese are the smells of winter, and for people who live with different seasons, wintry weather brings its own set of olfactory(嗅觉的) experiences. But why does the cold of winter smell different from the heat of summer?One reason is that odor (气味) molecules move much more slowly as the air temperature d
33、rops, said Pamela Dalton, an olfactory scientist at the Monell Chemical Senses Center in Philadelphia. That means that there are simply fewer smells to smell on a cold, crisp day than there are on a hot and humid one. Its the same reason why hot soup smells more than cold soup does and why the garba
34、ge truck leaves behind the strongest smells on steamy summer days.Whats more, our noses dont work quite well when the surrounding air is cold, Dalton said. In experiments that require biopsies(活组织检查) of olfactory receptors that lie deep inside the nose, researchers at Monell have discovered that the
35、 receptors “bury themselves a little more deeply in the nose in winter,” she said, “possibly as a protective response against cold, dry air.”There is a strong psychological factor in our sense of smell, Hirsch added, and what we expect to smell has a big influence on what we actually smell. In The I
36、nvalids Story by Mark Twain, for example, a man is stuck on a train next to what he thinks is a rotting dead body but is actually a box of cheese that smells extremely unpleasant. So strongly affected by the smell, he spends too long looking for fresh air on the freezing platform and develops a feve
37、r that ends up killing him. “What you think of a smell have powerful effects on you whether you like it and whatever you think it to be,” Hirsch said. “So, if you go outside in winter and you are used to smelling snow or nuts in the fire or whatever you happen to smell outside, thats what you will i
38、nterpret smells to be.”To cope with lack of smells in winter, many people try to burn more candles with pleasant smell, cook more sweet stews(炖菜) and bake more cookies, which creates a greater contrast between the indoor and outdoor environments. “Youre probably fond of indoor smells in the winter,”
39、 Dalton said. “Homes are closed up, and windows are closed. We concentrate on the smells of cooking and living.”23. According to the second paragraph, Pamela Dalton will probably agree that _.A. air temperature affects smells spreading direction greatlyB. hot soup is more popular with people in wint
40、er than cold soupC. there are not many smells available to be smelled in winterD. a garbage truck is easier to break down in cold winter24. The author used the story written by Mark Twain to show that _.A. one can easily feel terrible smell in a small spaceB. ones mind and thoughts can affect the se
41、nse of smellC. no one can survive when there is lack of fresh airD. ones opinion on smell is quite different from others25. Which of the following is NOT the measure people take to deal with lack of smells in winter?A. Closing doors and windowsB. Cooking stewsC. Burning candlesD. Baking cookies【答案】2
42、3. C 24. B 25. A【解析】这是一篇说明文。文章解释了人们在寒冷的冬天闻到的气味总是不如在炎热的夏天闻到的那么浓烈这一现象的原因。【23题详解】推理判断题。根据第二段中“That means that there are simply fewer smells to smell on a cold, crisp day than there are on a hot and humid one.”可知,在Pamela Dalton看来,随着温度升高,气味分子就扩散得越快,在一个寒冷、清爽的日子里,闻起来的气味比在湿热的日子里要少得多,由此判断出温度较低的冬天不容易闻到很多味道这一结
43、论是比较符合他的看法的。故选C项。【24题详解】推理判断题。根据第四段第一句“There is a strong psychological factor in our sense of smell, Hirsch added, and what we expect to smell has a big influence on what we actually smell.”可知,本段提出的观点就是心理因素对于气味感知的影响,列举马克吐温写的故事正是为了佐证这一观点,B选项“一个人的思绪和想法可能会影响气味感知”符合本段观点。故选B项。【25题详解】细节理解题。根据最后一段第一句“To co
44、pe with lack of smells in winter, many people try to burn more candles with pleasant smell, cook more sweet stews(炖菜) and bake more cookies, which creates a greater contrast between the indoor and outdoor environments.”可知,在冬天,为了应对气味的缺乏,很多人尝试多点香味浓郁的蜡烛,多做甜炖菜,多烤饼干,使得室内和室外的环境反差更大。所以B、C、D三个选项中提及的措施在文中都有涉
45、及。故A选项“关闭门窗”不是人们在冬天处理缺乏气味时所采取的措施。故选A项。CHe looked like a pirate. With his handkerchief tied in a knot behind his little nine-year-old head, he looked like a pirate, a sad pirate. The first time little David came to our camp, he was hairless and worn out from medical treatments. He was also very angry
46、.Paul Newmans camp counselors (指导老师 ) were hoping to fill Davids days with fun and laughter. But David stayed inside himself, wanting to be alone, or in a corner of the cabin. At this camp for children with life-threatening illnesses, we had seen some pretty tough children worn out by cancer recover
47、 full of energy despite their illness. But we saw little progress in David no matter what we tried with him. Five days into the eight-day session saw a quiet, sad little pirate.Then something happened on that fifth night. Something at camp that we would call huge. It was cabin night. Thats the time
48、when campers and counselors spend lime together in each individual cabin instead of an all-camp activity. Campers love cabin nights because theres always a bedtime snack. On the cabin table that night were bags of potato chips.David slowly walked over to the table, leaving his comer to join the rest
49、 of us. He took one of the bags of the potato chips and started smashing(弄碎) it with his little fists, as all the other campers looked on in disbelief, I wondered what the cabin counselor would do.The college-age volunteer counselor positioned a bag of chips on die table in front of himself, and he,
50、 too, started smashing it with his fist. The campers went crazy as everyone ran to the table to get in on the fun of smashing potato chips with their fists.Somehow everyone knew, everyone sensed, that anger within him was now being released.For the last couple days of the session, David was a differ
51、ent kid. He was a little nine-year-old boy again, trying to fill the hours of each remaining day at camp with as much fun as could be possible.Several days after the session, David came back again. This time, there wasnt anything he wouldnt try to fit in to his day. He sure was having a great time a
52、t camp. David asked me if I needed an altar(祭坛)boy when I celebrated Mass in the woods. Sure enough, he was my altar boy. I remembered how carefully he listened to me when I talked about death. 1 said its only a doorway. You walk through the door and theres the Lord God and behind God a whole line o
53、f people waiting to hug you.After Mass, he said to me, Hey Fatha, a door, huh?A couple more days of fun passed and tonight was the talent show. The tradition is that campers and counselors dress up in costumes, and everyone gets a standing applause for singing and dancing or simply just acting like
54、fools on stage.The show had begun: lights, camera, action.Unfortunately, the only action taking place in our row of seats was little David making his way from counselor to counselor to say an early good-bye to camp. He had become quite ill and had to go to the hospital because of this new crisis.Whe
55、n this little nine-year-old pirate stood in front of me, he gave me a hug and a big wet kiss on my cheek. 1 was crying. He was crying. A whole row of counselors was in tears. After the hug and kiss, he put his hands on my shoulders, and tears still in his eyes, said: See you on the other side of the
56、 door, Fatha.26. The camp counselors failed to fill Davids beginning days with fun and laughter, mainly because David_.A. behaved like a pirateB. remained in a bad moodC. was left alone at the campD. was teased by other campers27. Seeing David smashing the potato chips, the counselor did the same th
57、ing in response because he _.A. would like David to eat more of themB. hoped all the other campers would joinC. found it possible to help David release angerD wanted to show that he was as angry as David28. What can we learn from this article?A. The camp was intended for those talented in singing an
58、d dancing.B. The purpose of the camp was to give diseased children caring love.C. The camp was popular among the children who enjoyed their vacation here.D. Medical treatment could be provided to diseased children at the camp.29. Which of the following does NOT show the change in David?A. David came
59、 back to the camp for a second session after the first ended.B. David had become quite ill and had to go to the hospital because of this new crisis.C. David made his way from counselor to counselor to say an early good-bye to camp.D. David stood in front of me and gave me a hug and a big wet kiss on
60、 my cheek.30 What do you think the theme of the story is?A. Children with deadly diseases are usually difficult to get along with.B. People should have patience with children with life-threatening illnesses.C. People should tell children with life-threatening illnesses to care nothing about death.D.
61、 Love and proper guidance can help people look at something negative in a positive way.【答案】26. B 27. C 28. B 29. B 30. D【解析】【分析】本文是一篇记叙文,讲述了指导老师帮助生病的小David由悲观消极转变积极,并获得更多快乐的事情。【26题详解】推理判断题。根据第二段内容But David stayed inside himself, wanting to be alone, or in a corner of the cabin可知,David并没有像其他孩子一样能够暂时摆
62、脱疾病影响,一直心情不佳,本题难度不大,其他选项与文章细节不符。故选。【27题详解】推理判断题。根据四、五、六段的内容可知,指导老师模仿David把薯条弄碎,之后其他孩子都这样去做,反而让小David放下了愤怒和不好的心情。故选。【28题详解】推理判断题。根据第二段内容At this camp for children with life-threatening illnesses, we had seen some pretty tough children worn out by cancer recover full of energy despite their illness.可知,
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
